Ένας γρήγορος οδηγός για το πρόβλημα των απορριμμάτων στο Cleethorpes – The Waste Management & Recycling Blog

8
Ένας γρήγορος οδηγός για το πρόβλημα των απορριμμάτων στο Cleethorpes – The Waste Management & Recycling Blog

Όπως τα περισσότερα παραλιακά θέρετρα σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο, το Cleethorpes δεν είναι, δυστυχώς, άγνωστο στα σκουπίδια – ειδικά τις ζεστές μέρες που οι άνθρωποι πηγαίνουν στην παραλία κατά χιλιάδες.

Δεν είναι περίεργο που οι άνθρωποι συρρέουν στην παραλία Cleethorpes όταν κάνει την εμφάνισή του ο ήλιος, ωστόσο — είναι όμορφη και βραβευμένη, με το The Trainline να την ονομάζει η δεύτερη καλύτερη παραλία στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2021 — μπροστά από τους Blackpool, Filey και Skegness.

Σε αυτήν την ανάρτηση ιστολογίου, θα διερευνήσουμε το πρόβλημα των απορριμμάτων στο Cleethorpes και γιατί η επίλυσή του είναι τόσο ζωτικής σημασίας για την περιοχή.

Γιατί τα σκουπίδια είναι πρόβλημα;

Τα σκουπίδια δεν φαίνονται μόνο αντιαισθητικά, αλλά είναι επίσης απαίσια για το περιβάλλον.

Ενώ υπάρχει, ενέχει κίνδυνο για την άγρια ​​ζωή, η οποία μπορεί να προσπαθήσει να το φάει ή να παγιδευτεί σε αυτό. Γράψαμε μια ξεχωριστή ανάρτηση ιστολογίου σχετικά με το πώς τα σκουπίδια βλάπτουν την άγρια ​​ζωή, εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για αυτό το συγκεκριμένο θέμα.

Τα μικρά παιδιά κινδυνεύουν επίσης από τα σκουπίδια, καθώς έχουν την τάση να μαζεύουν αντικείμενα και να τα βάζουν στο στόμα τους. Επίσης, μπορεί να σκοντάψουν σε σκουπίδια ή να προσγειωθούν σε αυτά όταν πέσουν.

Τα απορρίμματα πάνω ή κοντά σε μια παραλία εγκυμονούν επιπλέον κινδύνους, καθώς είναι πιθανό να καταλήξουν στη θάλασσα, όπου μπορεί να επηρεάσουν τη θαλάσσια ζωή.

Επιπλέον, τα πλαστικά απορρίμματα που δεν συλλέγονται μπορούν να εκπλύνουν τοξικές χημικές ουσίες στο έδαφος και στις τοπικές πλωτές οδούς.

Το Keep Britain Tidy διεξήγαγε έρευνα και διαπίστωσε ότι η παρουσία απορριμμάτων σε μια περιοχή έχει ως αποτέλεσμα να εναποτίθενται ακόμη περισσότερα απορρίμματα εκεί. Με άλλα λόγια, αν οι άνθρωποι βλέπουν σκουπίδια γύρω τους, είναι λιγότερο διατεθειμένοι να σκουπίζουν τα δικά τους σκουπίδια – αντ ‘αυτού, επιλέγουν να προσθέσουν στα σκουπίδια.

Ξύλινα groynes στην αμμώδη παραλία Cleethorpes
Ξύλινα groynes στην παραλία Cleethorpes

Στατιστικά θαλάσσιων απορριμμάτων

Παγκοσμίως, υπολογίζεται ότι 6,4 εκατομμύρια τόνοι απορριμμάτων εισέρχονται στη θάλασσα ετησίωςμε οκτώ εκατομμύρια μεμονωμένα κομμάτια θαλάσσιων απορριμμάτων να εισέρχονται καθημερινά στη θάλασσα.

Θεωρείται ότι το 37 τοις εκατό των θαλάσσιων απορριμμάτων προέρχεται από το ευρύ κοινό (με το υπόλοιπο να προέρχεται από το ψάρεμα κ.λπ.), επομένως η μείωση των απορριμμάτων της θάλασσας μπορεί να έχει μεγάλο αντίκτυπο.

Απορρίμματα στο Cleethorpes

Πλαστικά σκουπίδια σε μια αμμώδη παραλία
Ένα παράδειγμα απορριμμάτων σε μια αμμώδη παραλία

Τον Απρίλιο, κατά τη διάρκεια του σύντομου καύσωνα, Σε 35 άτομα εκδόθηκαν ειδοποιήσεις σταθερών ποινών ύψους 100 λιρών στο Cleethorpes σε μία μόνο ημέρα για σκουπίδια όπως πλαστικές σακούλες μεταφοράς, μάσκες προσώπου, κουτιά αλουμινίου, συσκευασίες από χαρτόνι και γυάλινα μπουκάλια στο θέρετρο.

Αυτό δεν είναι ένα μεμονωμένο γεγονός και τα απορρίμματα εμφανίζονται καθημερινά στο Cleethorpes, με κορυφές τις ηλιόλουστες μέρες, όταν οι ντόπιοι και οι τουρίστες είναι πιο διατεθειμένοι να περνούν όλη την ημέρα στην πόλη.

Το Cleethorpes είναι καλά προετοιμασμένο για τους επισκέπτες που χρειάζονται κάπου να εναποθέσουν τα απορρίμματα – υπάρχουν πάνω από 60 κάδοι απορριμμάτων μόνο κατά μήκος του Promenade, και πολύ μεγάλοι κάδοι βρίσκονται μόλις λίγα βήματα από το Κάστρο Ross και την παραλία.

Η παραλία είναι γεμάτη με τσουγκράνα και συλλογή απορριμμάτων καθημερινά από τον Μάρτιο έως τον Οκτώβριο — από τη Χώρα των Θαυμάτων μέχρι το Fitties, συμπεριλαμβανομένων των αμμόλοφων.

Από τον Οκτώβριο έως τον Μάρτιο, το ίδιο τμήμα της παραλίας συλλέγεται με τσουγκράνα και συλλέγεται κάθε Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή και Δευτέρα. Ωστόσο, τα επίπεδα των απορριμμάτων παρακολουθούνται από την Ομάδα Ασφάλειας στην Παραλία, οπότε μπορούν να οργανωθούν πρόσθετες επιλογές όταν απαιτείται.

Υπάρχουν επίσης περιορισμοί για σκύλους στην παραλία για τον έλεγχο των περιπτώσεων περιττωμάτων. Ολόκληρη η παραλία είναι φιλική προς τα σκυλιά από το Πάσχα έως τον Οκτώβριο, αλλά από τον Οκτώβριο έως το Πάσχα, μόνο η μία πλευρά της παραλίας (στα δεξιά του Κέντρου Αναψυχής) επιτρέπει τα σκυλιά.

Η απαγόρευση των σκύλων επιβάλλεται αυστηρά, με 418 άτομα προσγείωσαν μια σταθερή ειδοποίηση ποινής για βόλτα με τον σκύλο τους στην παραλία Αυτή την χρονιά. Αυτό ανέρχεται συνολικά σε 41.800 £ σε πρόστιμα.

Το τοπικό φυσικό καταφύγιο στο Cleethorpes

Το Common Puffin επιστρέφει στη γη για να αναπαραχθεί

Ως μέρος της εκβολής Humber, η ακτογραμμή Cleethorpes είναι μια τοποθεσία ειδικού επιστημονικού ενδιαφέροντος (SSSI). Έχει επίσης κριθεί ως Ειδική Προστατευόμενη Περιοχή (SPA), Ειδική Περιοχή Διατήρησης (SAC) και Ευρωπαϊκός Θαλάσσιος Τόπος. Είναι επίσης ένας υγρότοπος διεθνούς σημασίας.

Το τοπικό φυσικό καταφύγιο στο Cleethorpes εκτείνεται από το Κέντρο Αναψυχής έως τα όρια της κομητείας στο RSPB Tetney Marshes.

Κατά τους χειμερινούς μήνες, η περιοχή είναι ζωτικής σημασίας σταθμός στάσης για περισσότερα από 150.000 αποδημητικά πουλιά και κατατάσσεται ως μία από τις 10 κορυφαίες εκβολές ποταμών στον κόσμο από ορνιθολόγους.

Η περιοχή υποστηρίζει επίσης κάθε είδους βιοποικιλότητα, από τη θαλάσσια ζωή έως τα μοναδικά φυτά.

Όλα τα παραπάνω δείχνουν πόσο σημαντικό είναι να προστατεύσουμε το Φυσικό Καταφύγιο από τις επιπτώσεις των απορριμμάτων.

Τι μπορείτε να κάνετε για τα σκουπίδια Cleethorpes;

Η απόλυτη λύση για τα σκουπίδια στο Cleethorpes είναι να σταματήσουν οι άνθρωποι να τα ρίχνουν. Δυστυχώς, αυτό δεν θα γίνει εν μία νυκτί.

Εάν αισθάνεστε έμπνευση για να κάνετε τη διαφορά στην πόλη σας, τότε ρίξτε μια ματιά στην ανάρτηση ιστολογίου μας με τίτλο «Πώς να οργανώσετε μια συλλογή απορριμμάτων στην κοινότητα».

Εάν έχετε μια επιχείρηση στο Cleethorpes και χρειάζεστε μια νέα ομάδα διαχείρισης απορριμμάτων, τότε επικοινωνήστε σήμερα για να μάθετε πόσα χρήματα θα μπορούσε να σας εξοικονομήσει η Forge Recycling.

Εάν είστε άτομο που χρειάζεται απομάκρυνση απορριμμάτων από την ιδιοκτησία σας, τότε μπορούμε να σας βοηθήσουμε και με αυτό.

Bir cevap yazın