Αίσθηση ολοκλήρωσης μετά την απόκτηση τριών πτυχίων

2
Αίσθηση ολοκλήρωσης μετά την απόκτηση τριών πτυχίων
Κολεγιακή ιστορία του Adam Daniels

Άνταμ Ντάνιελς

Ο Άνταμ Ντάνιελς αποφοίτησε από το γυμνάσιο χωρίς να αισθάνεται ιδιαίτερη επιτυχία. Το να πάει στο κολέγιο ανέμενε πάντα από αυτόν, οπότε δεν ήταν πολύ συναρπαστικό να τελειώσει το γυμνάσιο. Αυτή η αίσθηση του επιτεύγματος που έλειπε ήρθε αργότερα, όταν αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο του Κεντάκι αφού σπούδασε χρηματοοικονομικά και διοίκηση, η Πανεπιστήμιο του Σινσινάτι αφού απέκτησε το MBA του και το Πανεπιστήμιο του Σινσινάτι (ναι, ξανά!) αφού απέκτησε το μεταπτυχιακό του στα πληροφοριακά συστήματα.

Ερ. Ήξερες πάντα ότι θα πήγαινες στο κολέγιο;

το έκανα. Η μετάβαση στο κολέγιο δεν παρουσιάστηκε ποτέ ως προαιρετική εργασία για μένα ή τον αδελφό μου. Οι γονείς μου μας μεγάλωσαν να πιστεύουμε ότι το κολέγιο ήταν εκεί που ήταν τα επόμενα βήματά μας και ότι ήταν μια προσδοκία και όχι μια έκπληξη. Νομίζω ότι αυτός ήταν ένας από τους παράγοντες που έκανε την αποφοίτηση από το γυμνάσιο κάπως θαμπή. Μην με παρεξηγείτε, μου άρεσε η αποφοίτηση από το λύκειο και όλες οι διασκεδαστικές δραστηριότητες που το συνόδευαν, αλλά δεν ένιωθα ότι είχα καταφέρει κάτι σημαντικό, επειδή απλώς πέτυχα αυτό που πάντα περίμενα να πετύχω.

Ερ. Πώς επιλέξατε το κολέγιο σας; Τι σας άρεσε σε αυτό το σχολείο σε σχέση με άλλα;

Δεν είχα σκοπό να πάω στο Κεντάκι. Ενώ σκεφτόμουν να πάω στο Λούισβιλ, πάντα πίστευα ότι θα πήγαινα στο Πανεπιστήμιο του Δυτικού Κεντάκι όπως και οι δύο γονείς μου και ο μεγαλύτερος αδερφός μου. Ήξερα ότι είχα υποτροφία σε πολλά σχολεία του κράτους και με είχαν μεγαλώσει με την πεποίθηση ότι δεν είχε μεγάλη οικονομική αξία να πηγαίνω σε ένα σχολείο εκτός πολιτείας που δεν ονομαζόταν Χάρβαρντ ή Γέιλ (και το ήξερα καλά ότι αυτά τα δύο δεν ήταν επίσης μέρος του μέλλοντός μου). Δεδομένων όλων αυτών, σκέφτηκα ότι θα υποβάλλω απλώς μια αίτηση στο Western και θα συνεχίσω με αυτό το κομμάτι της ζωής μου.

Η μαμά μου με ενθάρρυνε, ωστόσο, να αγκαλιάσω την εποχή που ζούσα και να πάω να δω μερικές άλλες επιλογές. Έτσι έκανα περιηγήσεις στην πανεπιστημιούπολη στο Western, το Louisville και το Kentucky. Όταν έκανα την περιοδεία στο Western, μου άρεσε η πανεπιστημιούπολη. Πάντα πίστευα ότι ήταν μια εξαιρετική πανεπιστημιούπολη για φοιτητές και μου άρεσε το Bowling Green, αλλά η ξενάγηση έκανε τη σχολή επιχειρήσεων να φαίνεται σαν μεταγενέστερη σκέψη. Αν και δεν αμφιβάλλω ότι η Western έχει ένα καλό επιχειρηματικό πρόγραμμα, απλά δεν μου άρεσε. Όταν έφτασα στην περιοδεία στο Κεντάκι, ωστόσο, ένιωσα απολύτως σαν στο σπίτι μου στην πανεπιστημιούπολη και λάτρεψα τα καινοτόμα προγράμματα που συζητήθηκαν. Μου άρεσε που ένιωθα πραγματικά σαν να βρίσκομαι σε μια πανεπιστημιούπολη κολεγίου που ήταν ξεχωριστή από την πόλη, αλλά επίσης ήταν μέρος μιας μεγάλης πόλης που δεν έκλεινε στο τέλος κάθε εξαμήνου.

Ερ. Έχετε λάβει υποτροφίες;

Στο γυμνάσιο έκανα αίτηση και έγινα δεκτός στο Πρόγραμμα Υποτρόφων του Κυβερνήτη του Κεντάκι. Παρακολουθώντας αυτό το πρόγραμμα, κέρδισα μια υποτροφία πλήρους διδασκαλίας σε διάφορα σχολεία στο Κεντάκι, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου. [As part of] αυτό το πρόγραμμα, μου δόθηκε η ευκαιρία να ζήσω στο Centre College για πέντε εβδομάδες το καλοκαίρι σε ένα περιβάλλον που επικεντρώθηκε στον ακαδημαϊκό και πολιτιστικό εμπλουτισμό. Ξέρω ότι η περιγραφή μοιάζει με το φυλλάδιο για μια καλοκαιρινή κατασκήνωση, αλλά αυτή είναι μια από τις λίγες φορές που πραγματικά νιώθω ότι ταιριάζει. Βρέθηκα σε ένα περιβάλλον με ανθρώπους της ηλικίας μου που ήταν απολύτως λαμπροί. Ενώ το πρόγραμμα δεν είχε βαθμούς ή πρόσφερε πίστωση οποιουδήποτε είδους, όλοι είχαμε μια συγκεκριμένη ακαδημαϊκή εστίαση και αφιερώσαμε σημαντικό χρόνο μελετώντας αυτό το θέμα. Η περιοχή εστίασής μου, για παράδειγμα, ήταν το Ανώτατο Δικαστήριο. [Governor’s Scholars Program] ήταν μια τρομερή εμπειρία γιατί δημιούργησε ένα πολύ ελεύθερο περιβάλλον για συζήτηση και μάθηση. Το να μπορώ να ερευνώ και να μαθαίνω για ένα θέμα χωρίς να χρειάζεται να εστιάσω στο πώς θα δοκιμαστώ σε αυτό ήταν μια εξαιρετική εμπειρία.

Από την άλλη πλευρά, έλαβα επίσης μια μικρή υποτροφία για το ενδιαφέρον μου για την εξόρυξη άνθρακα. Ενώ δεν σχεδίαζα να πάω στην εξόρυξη άνθρακα μετά το κολέγιο, είχα ενδιαφέρον για οποιονδήποτε τομέα θα μου έδινε δουλειά και με ενδιέφερε επίσης οποιοσδήποτε τομέας ήταν πρόθυμος να μου δώσει υποτροφία.

Ε. Ποια είναι μια συμβουλή που θα θέλατε να είχατε πριν κάνετε αίτηση στο κολέγιο;

Η μελέτη είναι καλύτερη από την απομνημόνευση. Είχα καλούς βαθμούς σε όλα τα επίπεδα της εκπαίδευσής μου. Ενώ ορισμένα από αυτά τα αποδίδω στο ότι είμαι αρκετά έξυπνος, μερικά από αυτά αποδίδονται επίσης στο ότι είναι καλός στους βαθμούς gaming. Είμαι καλός στο να κάνω τεστ και να καταλαβαίνω τι θέλει να δει ο βαθμολογητής. Ωστόσο, οι συνήθειες μελέτης μου ήταν τουλάχιστον αναποτελεσματικές. Πέρασα τόσο πολύ χρόνο τόσο στο γυμνάσιο όσο και στο κολέγιο απομνημονεύοντας αντί για επεξεργασία και κατανόηση της ύλης. Αυτό με οδήγησε να αφιερώσω πολύ περισσότερο χρόνο για να μελετήσω και να προετοιμαστώ, επειδή ουσιαστικά θα έβρισκα τον εαυτό μου να διαβάζει τα κεφάλαια του βιβλίου δύο ή τρεις φορές τις ημέρες πριν από μια εξέταση, απλώς και μόνο για να απομνημονεύσω κάπως την ύλη. Αν και αυτό με βοήθησε στις εξετάσεις, ήταν σίγουρα πολύ χαμένος κόπος και χρόνος. Σκέψου πιο έξυπνα, όχι πιο σκληρά.

Ερ. Ποια θεωρήσατε ότι ήταν η μεγαλύτερη πρόκληση κατά τη μετάβαση από το γυμνάσιο στο κολέγιο;

Η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετώπισα ήταν να βρω την ομάδα μου. Δεν είχα μεγάλο πρόβλημα με την προσαρμογή στις υψηλότερες ακαδημαϊκές προκλήσεις του κολεγίου και η προσαρμογή σε έναν συγκάτοικο δεν ήταν επίσης τόσο μεγάλο ζήτημα. Ωστόσο, το να βρω μια ομάδα ανθρώπων με τους οποίους θα μπορούσα να είμαι φίλος και να μεγαλώσω ήταν μια τεράστια πρόκληση για μένα. Ενώ δεν έχω τίποτα εναντίον του ελληνικού συστήματος, το οποίο έχει σημαντική παρουσία στο Κεντάκι, δεν ένιωσα ότι ήταν ο τόπος μου. Είχα επίσης πολύ λίγους φίλους από το γυμνάσιο που ήρθαν στο Ηνωμένο Βασίλειο, πράγμα που ουσιαστικά σήμαινε ότι ξεκίνησα μόνος μου.

Η πίστη μου ήταν πάντα πολύ σημαντική για μένα, επομένως δοκίμασα φυσικά διάφορα υπουργεία στην πανεπιστημιούπολη. Ενώ μου πήρε μερικούς μήνες, τελικά βρήκα τον δρόμο μου στο Baptist Campus Ministry, το οποίο έγινε γρήγορα το δεύτερο σπίτι μου όσο ήμουν στο σχολείο. Αν και σίγουρα πιστεύω ότι το στοιχείο της πίστης ήταν σημαντικό, το BCM με βοήθησε επίσης να βρω μια ομάδα ανθρώπων για να έρθω κοντά. Επειδή είχε ένα κτίριο στην πανεπιστημιούπολη, αυτό έγινε το μέρος που περνούσα χρόνο μεταξύ των μαθημάτων ή όταν απλά βαριόμουν. ήταν χώρος συγκέντρωσης. Αν δεν είχα βρει αυτή την ομάδα, νομίζω ότι το κολέγιο θα ήταν πολύ πιο δύσκολο.

Ε. Αν μπορούσατε να επιστρέψετε και να κάνετε ένα πράγμα διαφορετικά στο κολέγιο, ποιο θα ήταν αυτό; Γιατί;

Αν και σίγουρα υπάρχουν στιγμές στο κολέγιο που αναπολώ, πραγματικά δεν νομίζω ότι θα άλλαζα κάτι. Ξέρω ότι αυτό ακούγεται κακόγουστο, αλλά τα λάθη και οι χαζές αποφάσεις μου στο κολέγιο με δίδαξαν τόσα πολλά και με βοήθησαν να γίνω αυτό που είμαι τώρα. Οι ανόητες αποφάσεις μου με δίδαξαν ότι οι πρώτες εντυπώσεις μπορούν πραγματικά να μείνουν στους ανθρώπους για χρόνια. Έμαθα ότι δεν μπορείς να βιαστείς στις σχέσεις και ότι δεν μπορείς να επιβάλεις φιλίες. Αυτά ήταν, εκείνη την εποχή, οδυνηρά μαθήματα. Κοιτάζοντας πίσω, όμως, δεν ξέρω ότι θα τα είχα μάθει πραγματικά χωρίς να τα ζήσω.

Ερ. Ποια ήταν η αγαπημένη σας εμπειρία στο κολέγιο;

Το αγαπημένο μου πράγμα έπρεπε να ήταν να μετακομίσω μόνη μου στο δωμάτιο του κοιτώνα και στο διαμέρισμα στο οποίο έμενα μετά την πρώτη χρονιά. Το να είμαι απόλυτα υπεύθυνος για την κατάσταση της ζωής μου σε καθημερινή βάση με βοήθησε πραγματικά να εξελιχθώ ως άτομο. Ενώ οι γονείς μου πάντα προσπαθούσαν να με βοηθήσουν να γίνω ανεξάρτητος, δεν ξέρω ότι μπορείτε πραγματικά να προσομοιώσετε και να προετοιμαστείτε πλήρως για την πρώτη φορά που ζείτε με έναν συγκάτοικο σε κοιτώνα ή διαμέρισμα.

Ερ. Ποιο ήταν το μεγαλύτερο μάθημα που πήρατε από την εκπαίδευσή σας;

Αν και δεν το καταλάβαινα πλήρως μέχρι να δουλέψω στο μεταπτυχιακό μου, ήταν κάτι που άλλαξε πολύ τον τρόπο που έβλεπα αυτό το έργο: υπάρχει τεράστια διαφορά μεταξύ της ακαδημαϊκής θεωρίας και της εφαρμογής του πραγματικού κόσμου. Κέρδισα τόσο το MBA όσο και το MSIS μου τη νύχτα ενώ εργαζόμουν με πλήρη απασχόληση στην καριέρα μου. Αυτό σήμαινε ότι οι τάξεις μου περιελάμβαναν έναν συνδυασμό φοιτητών μερικής και πλήρους φοίτησης καθώς και επικουρικούς και εντεταλμένους καθηγητές. Δεδομένου ότι οι διαλέξεις μου στο MBA έτειναν να βασίζονται σε πολύ συζητήσεις, μπόρεσα γρήγορα να προσδιορίσω ποιοι από τους μαθητές στο μάθημα ήταν φοιτητές μερικής φοίτησης και ποιοι φοιτητές πλήρους φοίτησης που είχαν έρθει κατευθείαν από το προπτυχιακό. Ο λόγος για αυτό ήταν ότι όσοι ήταν φοιτητές μερικής απασχόλησης που έκαναν επαγγελματικές θέσεις έδωσαν πολύ πιο ρεαλιστικές απαντήσεις σε ερωτήσεις που τέθηκαν στην τάξη. Οι φοιτητές πλήρους φοίτησης κατευθείαν από το προπτυχιακό, ωστόσο, έδωσαν απαντήσεις βασισμένες σε μεγάλο βαθμό στις ακαδημαϊκές θεωρίες που διδάσκονται, αλλά αυτό συνήθως δεν συμβαίνει στον πραγματικό κόσμο.

Αν και δεν ήταν έκπληξη για μένα να βλέπω αυτή τη διάκριση μεταξύ των φοιτητών, με έκπληξη άρχισα γρήγορα να την εντοπίζω μεταξύ των καθηγητών. Έμαθα πολύ περισσότερα από τους επίκουρους καθηγητές μου που ήρθαν στο μάθημα από τη δουλειά πλήρους απασχόλησης από ό,τι έμαθα ποτέ ακούγοντας τους μόνιμους καθηγητές που δεν είχαν εργαστεί ποτέ εκτός ακαδημαϊκής κοινότητας. Η εκμάθηση της διαφοράς μεταξύ της ακαδημαϊκής θεωρίας και της πραγματικότητας της σταδιοδρομίας άλλαξε εντελώς τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπιζα την εκπαίδευσή μου και τον τρόπο με τον οποίο προσέγγιζα τη νέα ύλη που διδασκόταν.

Ερ. Δουλέψατε κατά τη διάρκεια του κολεγίου; Ποιες θέσεις; Νιώθετε ότι ήσασταν επαρκώς προετοιμασμένοι να μπείτε στον «πραγματικό κόσμο;»

Τελειώνοντας το γυμνάσιο μου δόθηκε μια μεγάλη ευκαιρία να δουλέψω σε ένα νοσοκομείο στο Λούισβιλ. Ενώ είχα εργαστεί προηγουμένως σε ρόλο μερικής απασχόλησης σε ένα γυμναστήριο, αυτή ήταν η πρώτη φορά που ήμουν σε αυτό που θεωρούσα νόμιμη δουλειά για ενήλικες. Δούλεψα οκτάωρες βάρδιες με άτομα δύο φορές ηλικίας μου και αναμενόταν να κάνω περισσότερα από το να ελέγχω τους ανθρώπους στο γυμναστήριο. Ενώ η δουλειά υποτίθεται ότι ήταν μια δουλειά τριών μηνών πριν πάω στο κολέγιο, έγινε πολύ περισσότερο από αυτό. Ξεκίνησα δουλεύοντας ως διαχειριστής στο εργαστήριο. Υπέγραφα ασθενείς και χειριζόμουν τα σχετικά έγγραφα. Δεδομένου ότι είχα τη μισή ηλικία των συναδέλφων μου, αρχικά ήμουν πολύ προσεκτικός με ό,τι έκανα και δούλεψα όσο το δυνατόν σκληρότερα για να αποδείξω ότι ανήκω. Όπως αποδείχθηκε, το αφεντικό μου το παρατήρησε.

Μέσα σε μια εβδομάδα εργασίας εκεί, μου είπε ότι ήθελε να κάνει τη δουλειά να διαρκέσει περισσότερο από τρεις μήνες, βάζοντας με να δουλεύω τα Σαββατοκύριακα κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς. Αυτό θα μου επέτρεπε να επιστρέφω με ώρες πλήρους απασχόλησης κάθε καλοκαίρι. Κατέληξα να εργάζομαι στο νοσοκομείο για τέσσερα χρόνια και έμαθα πώς να βγάζω αίμα, να προετοιμάζω αίμα για εξετάσεις και να είμαι υπεύθυνος για πολύ περισσότερα από όσα πίστευα ότι θα ήμουν ποτέ στα 18 μου. Η δουλειά στο νοσοκομείο με έμαθε πάρα πολλά για το πώς να εργασία στον πραγματικό κόσμο. Έμαθα πόση προσπάθεια παρατηρείται και πώς το να είσαι το άτομο που θέλει να κάνει επιπλέον ώρες μπορεί να σε βοηθήσει να ξεχωρίσεις από τους συνομηλίκους σου. Έμαθα επίσης ότι η πολιτική της εταιρείας είναι πολύ αληθινή. Συνολικά, δεν θα μπορούσα να είχα ζητήσει καλύτερη προετοιμασία για μια καριέρα μετά το κολέγιο.

Ερ. Ποια είναι η τρέχουσα καριέρα σας και πώς σας προετοίμασε η εκπαίδευσή σας για τη θέση σας;

Αυτήν τη στιγμή είμαι σύμβουλος πληροφορικής με τη Sogeti USA, μια εταιρεία συμβούλων με έδρα το Dayton, OH. Ενώ δεν είχα σχέδια να εργαστώ στον τομέα της πληροφορικής, είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι στον χώρο και απολαμβάνω αυτό που κάνω.

Όταν τελείωσα το κολέγιο, χρησιμοποίησα το πτυχίο μου στα οικονομικά, δουλεύοντας ως αναλυτής εμπορικών δανείων σε μια μικρή κοινοτική τράπεζα στο Σινσινάτι. Λίγο μετά βρέθηκα να δουλεύω στην οικονομική ομάδα της Σογετής. Αφού δούλεψα σε αυτόν τον ρόλο για ένα χρόνο, μου ζήτησε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας μου να εργαστώ υπό τον ίδιο ως βοηθός του. Αυτή ήταν μια καταπληκτική εμπειρία καθοδήγησης που με δίδαξε πώς να ηγούμαι και να συνεργάζομαι με ανθρώπους. Μου δίδαξε επίσης ότι το να αποδείξεις σε κάποιον ότι μπορεί να σου εμπιστευτεί τα μικρά πράγματα θα τον βοηθήσει πολύ να σε εμπιστευτεί μεγαλύτερα πράγματα.

Ενώ δούλευα σε αυτόν τον ρόλο, δούλεψα στο MBA και στο MSIS μου. Καθώς μάθαινα περισσότερα για τον κλάδο, συνειδητοποίησα ότι θα μπορούσα να προσθέσω αξία με το να είμαι κάποιος που θα μπορούσε εύκολα να αλληλεπιδρά τόσο με επαγγελματίες πληροφορικής όσο και με οικονομικές ομάδες. Αναγνώρισα την ανάγκη για αυτό λόγω μιας εμπειρίας που είχα κατά τη διάρκεια του κολεγίου: Κατά τη διάρκεια της φοίτησής μου στο Ηνωμένο Βασίλειο συμμετείχα σε ένα νέο πρόγραμμα που το ονόμαζαν Scholars in Engineering and Management Program. Το πρόγραμμα επικεντρώθηκε στη διδασκαλία των φοιτητών επιχειρήσεων και μηχανικών πώς να αλληλεπιδρούν και σχετικά με τις διαδικασίες του άλλου. Μέσω του προγράμματος, παρακολούθησα μαθήματα με επίκεντρο τη μηχανική και είχα φοιτητές μηχανικού στα οικονομικά και λογιστικά μου μαθήματα. Αυτό το πρόγραμμα με δίδαξε ότι τόσοι πολλοί τομείς μέσα σε μια εταιρεία αγωνίζονται να αλληλεπιδράσουν και να κατανοήσουν ο ένας τον άλλον. Θα υπάρχει πάντα η ανάγκη για κάποιον που μπορεί να είναι διερμηνέας μεταξύ πολλών τομέων ενός οργανισμού.

Bir cevap yazın