Αλλαγή σχολείων, ειδικοτήτων και σταδιοδρομίας

2
Αλλαγή σχολείων, ειδικοτήτων και σταδιοδρομίας
My College Story: Switching Schools, Majors and Careers

Κάρεν Ρομάνο

Η Karen Romano μεγάλωσε στο Charleston, SC και παρακολούθησε δημόσια σχολεία σε όλη την παιδική της ηλικία. Το να πάει στο κολέγιο ήταν το επόμενο βήμα, ένα που ήξερε πάντα ότι θα έκανε επειδή ήταν αναμενόμενο από αυτήν. Παρακολούθησε την Κολλέγιο του Τσάρλεστον και Trident Technical Collegeκερδίζοντας πτυχίο ψυχολογίας πριν παρακολουθήσετε το Ιατρικό Πανεπιστήμιο της Νότιας Καρολίναςόπου πήρε μεταπτυχιακό στη διοίκηση υγείας.

Ερ. Πώς επιλέξατε πού θα φοιτήσετε στο κολέγιο;

Επέλεξα το Κολλέγιο του Τσάρλεστον επειδή η μαμά μου αρρώστησε πολύ το τελευταίο έτος του γυμνασίου μου. Διαγνώστηκε με συμφορητική καρδιακή ανεπάρκεια και τελικά είχε [both] μεταμόσχευση καρδιάς και νεφρού στο Ιατρικό Πανεπιστήμιο της Νότιας Καρολίνας. Δεν ήθελα να την αφήσω.

Ερ. Αλλάξατε κατεύθυνση ενώ ήσασταν στο σχολείο;

Ναι, αρχικά ήμουν ειδικός στη βιολογία [because] Σκέφτηκα ότι ήθελα να γίνω παιδίατρος. Πετάχτηκα σε ένα σωρό μαθήματα επιστήμης και είχα προγραμματίσει 18 διδακτικές ώρες για το πρώτο εξάμηνο. Περιττό να πω ότι άφησα κάποια μαθήματα.

Ως μέρος της αξιολόγησης της μαμάς μου για [her] μεταμοσχεύσεις καρδιάς και νεφρού, χρειάστηκε να υποβληθεί σε ψυχιατρική αξιολόγηση για να βεβαιωθεί ότι ήταν διανοητικά προετοιμασμένη για αυτά τα γεγονότα που της άλλαξαν τη ζωή. Πήγα μαζί της σε αυτήν την επίσκεψη και αναρωτήθηκα αν υπήρχαν παιδιά μικρότερα από εμένα (τότε ήμουν 18 ή 19 χρονών) που είχαν γονείς να ζήσουν την ίδια εμπειρία. Εκείνη τη στιγμή, αποφάσισα ότι ήθελα να γίνω παιδοψυχολόγος για να βοηθήσω [other kids] μιλήστε μέσα από τέτοιου είδους καταστάσεις.

Ερ. Ποια είναι η τρέχουσα καριέρα σας και πώς ξεκινήσατε;

Επί του παρόντος, είμαι ο εκτελεστικός διευθυντής διαχείρισης κύκλου εσόδων και επίσης πιστοποιημένος επαγγελματίας κωδικοποιητής για τους ιατρούς πρωτοβάθμιας και ειδικής φροντίδας Palmetto. Δεν σχετίζεται με το πτυχίο ψυχολογίας μου, [but] μια από τις δουλειές μου που εργαζόμουν στο κολέγιο ήταν στο ER ως υπάλληλος εγγραφής. Τελικά, μου ζητήθηκε να βοηθήσω έναν γιατρό να ανοίξει ένα ιατρείο. Συνεργάστηκα στενά με τον Οικονομικό Διευθυντή και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο και σκέφτηκα ότι ήταν αρκετά ενδιαφέρον και ήμουν καλός σε αυτό, έτσι αποφάσισα να επιστρέψω στο σχολείο για να πάρω το μεταπτυχιακό μου στη διοίκηση υγείας. Εργάζομαι στον τομέα της υγείας εδώ και 17 χρόνια.

Ερ. Τι ακριβώς συνεπάγεται η δουλειά σας;

Επιβλέπω την ιατρική χρέωση για μια μεγάλη, ανεξάρτητη ομάδα ιατρών πολλαπλών ειδικοτήτων. Βασικά, διασφαλίζω ότι οι πάροχοι πληρώνονται για τις υπηρεσίες που παρέχουν. Συνάπτω επίσης συμβάσεις με ιατρικές ασφαλιστικές εταιρείες.

Ερ. Ποια είναι μια συμβουλή που δίνετε σε άτομα που ασχολούνται με τον τομέα σας;

Μια συμβουλή που θα έδινα σε κάποιον που ασχολείται με τον τομέα μου θα ήταν να γίνει ειδικός στο Microsoft Excel. Πολλά από αυτά που κάνω περιλαμβάνουν την ανάλυση διαφόρων τύπων αναφορών. Νόμιζα ότι ήμουν αρκετά καλός στο Excel μέχρι που έπρεπε να εξετάσω αναφορές με εκατομμύρια σειρές και πενήντα στήλες. Ευχαριστώ την Google για να με βοηθήσει να το ξεπεράσω.

Ερ. Τι συνέβη με τα όνειρά σας να γίνετε παιδοψυχολόγος;

Νομίζω ότι χρειάζεται ένας ιδιαίτερος άνθρωπος για να έχει μια συγκεκριμένη δουλειά. Αρχικά, ήθελα να δουλέψω συγκεκριμένα με παιδιά που αντιμετώπιζαν προβλήματα υγείας ή είχαν γονείς που αντιμετώπιζαν προβλήματα υγείας. Ως λήπτρια μεταμόσχευσης καρδιάς και νεφρού, η μαμά μου έπρεπε να λάβει συμβουλές για να βεβαιωθεί ότι ήταν έτοιμη για ένα γεγονός που θα άλλαζε τη ζωή. Ήθελα να είμαι εκεί για τα παιδιά (είτε ήταν ο ασθενής είτε το παιδί ενός ασθενούς) και να τα βοηθήσω να προετοιμαστούν για μεγάλα γεγονότα υγείας.

Άρχισα να σκέφτομαι άλλου είδους περιπτώσεις που θα έβλεπα. Σίγουρα, σκέφτηκα ότι θα μπορούσα να χειριστώ τα παιδιά των οποίων οι γονείς χώριζαν ή χώριζαν ή τα παιδιά που χρειάζονταν απλώς κάποια συμβουλή και ήθελαν να ακουστούν. Στη συνέχεια σκέφτηκα άλλα θέματα που θα μπορούσαν να παρουσιάσουν: παιδιά με αυτοκτονία ή παιδιά που είχαν δεχτεί επίθεση. Αν και ήθελα να βοηθήσω τους ανθρώπους, δεν πίστευα ότι προσωπικά ήμουν αρκετά δυνατός για αυτές τις καταστάσεις.

Ε. Αν έπρεπε να επιστρέψετε και να κάνετε ένα πράγμα στο κολέγιο διαφορετικά, ποιο θα ήταν αυτό; Γιατί;

Αν έπρεπε να επιστρέψω, θα προσπαθούσα να ασχοληθώ περισσότερο με τη ζωή στο κολέγιο. Ήμουν στην πανεπιστημιούπολη μόνο όταν είχα μαθήματα και δούλευα δύο δουλειές όσο ήμουν στο σχολείο, οπότε δεν μπορούσα να συμμετάσχω σε πολλές σχολικές δραστηριότητες.

Θα έλεγα επίσης ότι θα πήγαινα πρώτα στο Trident Technical College για να ολοκληρώσω τις προϋποθέσεις μου. [As it happened]πήγα στο Κολλέγιο του Τσάρλεστον (CofC) στο πρώτο έτος σπουδών μου και μετά εξοικονόμησα κάποια χρήματα πηγαίνοντας στο Trident Tech για [the next] δύο χρόνια και μετά μεταφέρθηκε πίσω στο CofC.

Ερ. Είχατε σημαντικές εμπειρίες στο κολέγιο; Πες μας για ένα.

Περπατούσα στην οδό Αγίου Φιλίππου δίπλα στη Στέρνα [on my way] στην τελευταία μου εξέταση ψυχολογίας. Σε εκείνο το σημείο κατάλαβα ότι απλά δεν ήθελα να ασχοληθώ άλλο με την ψυχολογία. Δεν είχα ιδέα τι ήθελα να κάνω, αλλά ήθελα απλώς να πάρω το πτυχίο μου και να αποφοιτήσω. Ακόμη και μετά την αποφοίτησή μου, μπόρεσα να πάω στο κέντρο καριέρας και να μιλήσω σε κάποιον για την καριέρα. Ήξερα ότι έπρεπε να πάρω ένα μεταπτυχιακό, αλλά διχαζόμουν ανάμεσα σε ένα μεταπτυχιακό στη διοίκηση υγείας και ένα μεταπτυχιακό στη φυσικοθεραπεία. Έκανα πολλά τεστ επάρκειας και όλα έδειχναν τη διαχείριση υγείας. Από εκείνο το σημείο, απλώς συνέχισα να επιδιώκω περισσότερες γνώσεις στον τομέα της υγείας.

Ερ. Τι είναι κάτι με το οποίο παλέψατε στο κολέγιο;

Αναβλητικό! Δεν είχε σημασία αν ήταν εργασίες για το σπίτι, διάβασμα κάτι, μελέτη για τεστ ή έργα. Ήμουν ένας τεράστιος αναβλητικός.

Bir cevap yazın