Ανακαλύπτοντάς το στην πορεία

2
Ανακαλύπτοντάς το στην πορεία
Nicki Field's College Story: Figuring It Out Along the Way

Nicki Field

Η Nicki Field γεννήθηκε στο Fairfax της Βιρτζίνια και ταξίδεψε μόνο τέσσερις ώρες μακριά για να πάει στο κολέγιο στο Πολυτεχνικό Ινστιτούτο της Βιρτζίνια και Κρατικό Πανεπιστήμιο, ή Virginia Tech. Το 2013 αποφοίτησε με πτυχίο ψυχολογίας. Εργάζεται για το μεταπτυχιακό της (επίσης στην ψυχολογία) από το 2015 και συμπληρώνει τις σπουδές της με μια εργασία πλήρους απασχόλησης στις πωλήσεις μάρκετινγκ.

Ερ. Ήξερες πάντα ότι θα πήγαινες στο κολέγιο;

το έκανα. Κοιτάζοντας πίσω, δεν ήταν πραγματικά μια επιλογή για μένα δεν να πάω σχολείο και μακάρι να ήταν. Δεν νομίζω ότι η συνεχής εκπαίδευση είναι για όλους και νομίζω ότι οι νέοι ενήλικες πρέπει να έχουν την ευθύνη να επιλέγουν μόνοι τους. Ένα πτυχίο πανεπιστημίου είναι ένα αναγκαίο κακό στον σημερινό κόσμο, ωστόσο, εξακολουθώ να πιστεύω ότι πρέπει να είναι περισσότερο επιλογή παρά προσδοκία. Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι ένα πτυχίο κολεγίου (ή η έλλειψή του) δεν ισοδυναμεί πάντα με επιτυχία! Αυτό είναι κάτι που πρέπει να δημιουργήσετε για τον εαυτό σας ανεξάρτητα.

Ερ. Πώς επιλέξατε το κολέγιο σας; Τι σας άρεσε σε αυτό το σχολείο σε σχέση με άλλα;

Επισκέφθηκα έναν καλό μου φίλο το Σαββατοκύριακο του Halloween του Λυκείου μου και ήμουν κολλημένος. Όλοι πάντα αστειεύονται για το «Hokie spirit» (μασκότ της Virginia Tech), αλλά είναι αληθινό! Η ενέργεια και η συντροφικότητα εκεί είναι πραγματικά μεταδοτικά. Το Virginia Tech ήταν (και εξακολουθεί να είναι) ένα από τα καλύτερα στα κρατικά σχολεία. Πήρα την απόφασή μου με βάση το συναίσθημα, το οποίο δεν είναι πάντα σοφό για όλους, αλλά αποδείχτηκε μια εξαιρετική απόφαση για μένα, καθώς μου άρεσε ο χρόνος μου εκεί.

Ε. Ποια είναι μια συμβουλή που θα θέλατε να είχατε πριν κάνετε αίτηση στο κολέγιο;

Μην αισθάνεστε ότι πρέπει να τα έχετε όλα ξεκαθαρίσει. Είσαι (πιθανότατα) μόνο 18! Θα περάσετε μεγάλο μέρος της ζωής σας προσπαθώντας να καταλάβετε τι «θέλετε να γίνετε όταν μεγαλώσετε» και ακόμα κι αν δεν είναι αυτό στο οποίο θα καταλήξετε να πάρετε το πτυχίο σας, δεν πειράζει. Ποτέ δεν είναι αργά για να αλλάξεις πορεία. Ακολουθήστε το ένστικτό σας προς το παρόν και μην φρικάρετε εάν δεν ξέρετε πραγματικά τι θέλετε ή αργότερα ανακαλύψετε ότι θέλετε [make a] αλλαγή. Η ζωή είναι για να εξερευνάς και να δημιουργείς, μην το ξεχνάς ποτέ αυτό.

Ε. Αν μπορούσατε να επιστρέψετε και να κάνετε ένα πράγμα διαφορετικά στη μεταδευτεροβάθμια εκπαίδευσή σας, ποιο θα ήταν αυτό; Γιατί;

Δεν έπαιρνα το σχολείο πολύ στα σοβαρά γιατί ένιωθα ότι μεγάλο μέρος του υλικού που μάθαινα δεν θα ήταν σχετικό στην ενήλικη ζωή και [that] Δεν θα το χρησιμοποιούσα ποτέ. Κοιτάζοντας πίσω, ενώ σκέφτομαι τα μισά από αυτά που έμαθα, θα ήμουν εντάξει αν δεν το μάθαινα ποτέ, θα ήθελα να είχα πάρει πιο σοβαρά τη διαδικασία της μάθησης για χάρη της μάθησης. Δεν αποφοίτησα με πολύ υψηλό ΣΔΣ, κάτι που οφειλόταν στο ότι πήρα την απόφαση να μην κάνω αίτηση. Θα ήθελα να είχα εφαρμόσει περισσότερο τον εαυτό μου, καθώς είναι ατυχές γεγονός ότι έχω υψηλό ΣΔΣ κάνει σου ανοίγουν πολύ περισσότερες πόρτες και ευκαιρίες μετά το κολέγιο.

Ερ. Ποια ήταν η αγαπημένη σας εμπειρία στο κολέγιο;

Ήμουν μέλος μιας σειράς κοινωνικών κοινοτήτων στο σχολείο (χορευτική ομάδα, ομαδική παρέα, εργάζομαι σε ένα εστιατόριο) και το να είμαι μέλος όλων αυτών των κοινοτήτων σε διαφορετικές χρονικές στιγμές κατά τη διάρκεια του κολεγίου ήταν ίσως το αγαπημένο μου μέρος. Είναι τόσο σημαντικό να βρεις πού ταιριάζεις, καθώς το να πηγαίνεις στο κολέγιο είναι πιθανότατα η πρώτη φορά που πραγματικά αναγκάζεσαι να δημιουργήσεις μια νέα ταυτότητα για τον εαυτό σου. Η εύρεση μιας κοινότητας ομοϊδεατών για να περιτριγυρίσετε τον εαυτό σας κάνει τη διαδικασία πολύ πιο εύκολη και πολύ πιο διασκεδαστική!

Ερ. Ποιο ήταν το μεγαλύτερο μάθημα που πήρατε από την εκπαίδευσή σας;

Το μεγαλύτερο μάθημα που πήρα από την εκπαίδευσή μου ήταν να κρατάω τις γραμμές επικοινωνίας με τους καθηγητές σας όσο το δυνατόν περισσότερο, ειδικά όταν παρακολουθείτε ένα μεγάλο σχολείο όπως το Virginia Tech. Μπορεί να αισθάνεστε τρομακτικό ακόμη και να αλληλεπιδράτε με τον καθηγητή σας στην αρχή, καθώς παρακολουθείτε γενικά μαθήματα με πάνω από 200 μαθητές σε αυτά. Δεν είναι ασυνήθιστο να μην αλληλεπιδράτε ποτέ με τον καθηγητή σας καθ’ όλη τη διάρκεια του μαθήματος, αλλά είναι σημαντικό να καταβάλετε προσπάθεια για να το κάνετε. Ποτέ δεν ξέρεις αν θα μπορούσαν να σου δώσουν μια αναφορά αργότερα ή αν ίσως διευθύνουν έναν σύλλογο ή είναι μέρος ενός οργανισμού από τον οποίο θα μπορούσες να επωφεληθείς.

Ερ. Δουλέψατε κατά τη διάρκεια του κολεγίου; Ποιες θέσεις; Νιώθετε ότι ήσασταν επαρκώς προετοιμασμένοι να μπείτε στον «πραγματικό κόσμο;»

Δούλεψα στο κολέγιο. Η μόνη χρονιά που δεν δούλεψα ήταν η πρωτοετής μου αλλά τα άλλα τρία χρόνια ανέλαβα διάφορες θέσεις. Το δεύτερο έτος σπουδών μου, έκανα νταντά με μερική απασχόληση για μια οικογένεια και τα νεώτερα και τα ανώτερα χρόνια εργάστηκα ως σερβιτόρα και μπάρμαν σε ένα από τα αθλητικά μπαρ στο κέντρο της πόλης.

Αν και η εργασία στο κολέγιο δεν είναι για όλους, νομίζω ότι με βοήθησε όταν μπήκα στον «πραγματικό κόσμο». Σας διδάσκει πώς να ισορροπείτε έχοντας πολλαπλές ευθύνες, όλες εξίσου σημαντικές για τον άλλον. Νομίζω ότι αυτή είναι μια απίστευτα πολύτιμη δεξιότητα που πρέπει να έχετε και που αναπτύσσεται καλύτερα νωρίτερα παρά αργότερα, καθώς είναι μια δεξιότητα που θα πρέπει να εφαρμόσετε σε όλη σας τη ζωή.

Ερ. Ποια είναι η τρέχουσα καριέρα σας και πώς σας προετοίμασε η εκπαίδευσή σας για τη θέση σας;

Αυτήν τη στιγμή εργάζομαι στον επιχειρηματικό κόσμο (κάνω συνεργασίες και πωλήσεις μάρκετινγκ), αλλά είναι μια προσωρινή καριέρα για μένα καθώς συνεχίζω το μεταπτυχιακό μου στην κλινική ψυχολογία για να γίνω θεραπευτής. Πολλοί προπτυχιακοί φοιτητές που ακολουθούν πτυχίο στην ψυχολογία δεν καταλήγουν ποτέ να εργάζονται στον κλάδο, αλλά έχω πάθος για τη βιομηχανία και ως εκ τούτου επιδιώκω τη συνεχή εκπαίδευση [so that I can ] συνεργαστείτε απευθείας με ασθενείς.

Νομίζω ότι το να έχω πτυχίο ψυχολογίας με έχει βοηθήσει πολύ στις πωλήσεις. Το να έχεις την ικανότητα να διαβάζεις άλλους και να ξέρεις τι να πεις, πώς να το πεις και πότε να το πεις είναι μια πολύτιμη δεξιότητα στον επιχειρηματικό κόσμο.

Ερ. Έχετε κάποια συμβουλή για μαθητές που θέλουν να ακολουθήσουν μια καριέρα παρόμοια με τη δική σας;

Αν θέλετε να ακολουθήσετε μια καριέρα στην ψυχολογία, πρέπει να αποκτήσετε τουλάχιστον ένα μεταπτυχιακό [degree]. Έλαβα τη συμβουλή ότι είναι καλύτερο να συνεχίσω στο μεταπτυχιακό αμέσως μετά το προπτυχιακό και δεν μπορώ να το τονίσω αρκετά. Δεν το έκανα αυτό και εργάζομαι και φεύγω στο master μου από το 2015! Απλώς ολοκληρώστε το ενώ είστε ακόμα στο αυλάκι του ακαδημαϊκού χώρου. Μόλις ξεφύγετε από αυτό (εκτός αν σας αρέσει πολύ το σχολείο), είναι δύσκολο να επιστρέψετε, ειδικά όταν εργάζεστε με πλήρη απασχόληση. Εκτός από αυτό, βεβαιωθείτε ότι η καρδιά σας είναι πραγματικά μέσα σε αυτό. Πρέπει πραγματικά, πραγματικά να θέλετε να ακούσετε τα πιο σκοτεινά μέρη των ανθρώπων και να τους βοηθήσετε να μεταμορφωθούν. Είναι προκλητικό και εξαντλητικό, αλλά [also] απίστευτα ανταποδοτική δουλειά.

Bir cevap yazın