Από τη μικρή πόλη στη μεγάλη πανεπιστημιούπολη

2
Από τη μικρή πόλη στη μεγάλη πανεπιστημιούπολη
Ο Todd Holley μιλάει για τη μετάβασή του σε ένα μεγάλο κολέγιο.

Τοντ Χόλεϊ

Ο Todd Holley μεγάλωσε σε μια μικρή πόλη που ονομάζεται Ninety Six, SC, τόσο μικρή που την εποχή της απογραφής του 2010, υπήρχαν λιγότεροι από 2.000 κάτοικοι. Φοιτητής πρώτης γενιάς, ο Τοντ ήξερε πάντα ότι ήθελε να πάει στο κολέγιο, αλλά ήταν μια νέα εμπειρία για την οικογένειά του. Τελικά αποφάσισε να πάει στο Πανεπιστήμιο Clemson, ένα σχολείο με μαθητικό δυναμικό οκταπλάσιο από τον πληθυσμό της γενέτειράς του! Ενώ στο Clemson, το οποίο βρίσκεται επίσης στη Νότια Καρολίνα, ειδικεύτηκε στη διοίκηση επιχειρήσεων και στους ανθρώπινους πόρους.

Ερ. Πού μεγάλωσες;

[I grew up in] μια μικρή, αγροτική, δεμένη πόλη [called Ninety Six]. Η οικογένειά μου μετακόμισε μόνο μία φορά ενώ εγώ μεγάλωνα, και ήταν μόνο λίγα μίλια μακριά. Έπαιζα Little League, πήγα σε Cub Scouts και γνώριζα όλους τους άλλους μαθητές στις τάξεις μου από τότε που ήμουν στο νηπιαγωγείο μέχρι το γυμνάσιο. Η τάξη μου από το Λύκειο ήταν ακριβώς 100 μαθητές.

Ερ. Γνωρίζατε πάντα ότι θα πάτε στο κολέγιο;

Ναι, πάντα ήξερα ότι ήθελα να πάω στο κολέγιο. Τα πήγαινα καλά στο σχολείο, οπότε ήξερα ότι μάλλον θα μπορούσα [get into college] αν προσπαθούσα. Όμως, κανένας από τους γονείς μου δεν πήγε στο κολέγιο και η μεγαλύτερη αδερφή μου τα παράτησε μετά από ένα χρόνο στο κοινοτικό κολέγιο, οπότε αυτή ήταν μια νέα εμπειρία για την οικογένειά μου.

Ερ. Πώς ένιωσες να είσαι φοιτητής πρώτης γενιάς;

Νιώθω περήφανος που ολοκλήρωσα το κολέγιο. Ποτέ δεν ένιωσα πίεση από τους γονείς μου να πάω στο κολέγιο. Πραγματικά ένιωσα μεγαλύτερη πίεση από όλους τους φίλους μου που πήγαιναν. Οι γονείς μου θα ήταν υποστηρικτικοί σε όποιον δρόμο επέλεγα να ακολουθήσω, είτε ήταν κολέγιο είτε στρατιωτικός (το οποίο επίσης σκεφτόμουν).

Ερ. Πώς επιλέξατε το κολέγιο σας;

Πήγα σε πολλούς ποδοσφαιρικούς αγώνες στο Clemson όταν μεγάλωνα και πάντα μου άρεσε η πανεπιστημιούπολη και το περιβάλλον της μικρής πόλης. Επιπλέον, ήταν κοντά στη γενέτειρά μου, ώστε να μπορώ να μείνω κοντά στην οικογένειά μου. Αλλά μου άρεσε που ήταν αρκετά μακριά που η οικογένειά μου δεν μπορούσε να εμφανιστεί απροειδοποίητα.

Έκανα αίτηση σε μερικά άλλα σχολεία στα νοτιοανατολικά, αλλά πάντα ήξερα ότι η Clemson ήταν η πρώτη μου επιλογή. Ο σύμβουλος καθοδήγησης στο γυμνάσιο με βοήθησε να συμπληρώσω αιτήσεις. Επειδή οι γονείς μου δεν είχαν εμπειρία με τη διαδικασία της αίτησης, πραγματικά δεν ήταν σε θέση να με βοηθήσουν. Εκτός από το να έχω πάει στην πανεπιστημιούπολη του Clemson για αθλητικές εκδηλώσεις και να δω την πανεπιστημιούπολη της Georgia Tech ενώ εκεί για να δω έναν αγώνα ποδοσφαίρου, δεν επισκέφτηκα καμία πανεπιστημιούπολη.

Ερ. Έχετε λάβει υποτροφίες;

Έλαβα μια υποτροφία LIFE, η οποία είναι διαθέσιμη σε τελειόφοιτους γυμνασίου που είναι κάτοικοι της Νότιας Καρολίνας και πληρούν ορισμένες προϋποθέσεις. Ήμουν αρκετά τυχερός που τα υπόλοιπα δίδακτρα μου καλύφθηκαν από τους γονείς μου.

Ερ. Πώς ήταν η προσαρμογή από μια μικρή πόλη σε μια μεγάλη πανεπιστημιούπολη;

Παρόλο που είναι ένα σχετικά μεγάλο κρατικό σχολείο (περίπου 15.000 προπτυχιακοί φοιτητές όταν παρακολούθησα), βρίσκεται σε μια μικρή πόλη που είναι χτισμένη κυρίως γύρω από το πανεπιστήμιο. Έτσι, οι ομοιότητες μεταξύ αυτής της πόλης (που ονομάζεται Clemson, SC) και της πατρίδας μου, το Ninety Six, με έκαναν να νιώθω άνετα. Υπήρχε μια μικρή διαφορά στο ότι δεν ήξερα όλους τους άλλους μαθητές όπως στο γυμνάσιο, κάτι που προκάλεσε κάποιο κοινωνικό άγχος μου νωρίς. Αλλά προσαρμόστηκα και μέχρι το δεύτερο έτος ένιωθα πιο άνετα.

Ερ. Ποια ήταν η αγαπημένη σας εμπειρία στο κολέγιο;

Μου άρεσαν οι αγώνες ποδοσφαίρου του Σαββάτου! Το Clemson ήταν ένα εξαιρετικό μέρος για να παρακολουθήσετε αθλήματα και ήταν μια μέρα που ήξερα ότι όλοι οι φίλοι μου θα μαζευόντουσαν. Συνήθως εκείνες τις μέρες ανέβαινε και η οικογένειά μου.

Ερ. Τι είναι κάτι με το οποίο παλέψατε στο κολέγιο;

Μελέτη και συνάντηση νέων ανθρώπων. Όντας από μια μικρή πόλη, δεν χρειάστηκε ποτέ να βγω έξω από τη ζώνη άνεσής μου ή να γνωρίσω πραγματικά νέους ανθρώπους. Έμεινα με μια μικρότερη ομάδα φίλων και ήμουν αρκετά συνειδητοποιημένος. Γύρω στο δεύτερο έτος [in college], άρχισα να νιώθω πιο άνετα να μιλάω με νέους ανθρώπους. Νομίζω ότι βοήθησαν πράγματα όπως η ομαδική εργασία, οι κοινωνικές εκδηλώσεις στην πανεπιστημιούπολη και η προσαρμογή στο να βρίσκεσαι σε ένα νέο μέρος.

Ερ. Αλλάξατε ειδικότητα;

Ναι, άλλαξα ειδικότητα. Ξεκίνησα ως μηχανικός, αλλά κατά τη διάρκεια της φοιτητικής μου χρονιάς ο φόρτος εργασίας έγινε υπερβολικός και αποφάσισα ότι θα ήμουν πιο ευτυχισμένος σπουδάζοντας επιχειρήσεις. Μέρος του λόγου που αποφάσισα να αλλάξω ειδικότητα ήταν ότι έκανα πρακτική άσκηση στην εταιρεία στην οποία εργάζομαι τώρα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού μεταξύ του δεύτερου και του νεώτερου έτους. Μου άρεσε πολύ η δουλειά, οπότε αποφάσισα να αλλάξω τα επαγγελματικά μου σχέδια.

Ε. Αν έπρεπε να επιστρέψετε και να κάνετε ένα πράγμα στο κολέγιο διαφορετικά, ποιο θα ήταν αυτό; Γιατί;

Θα μελετούσα περισσότερο. Δεν επικεντρώθηκα αρκετά σε αυτό, κάτι που πιθανώς οφειλόταν εν μέρει στο ότι δεν έπρεπε να δουλέψω τόσο σκληρά στο γυμνάσιο. Εξαιρέθηκα από όλα τα μαθήματα μαθηματικών πρωτοετής και προσπάθησα να πάω κατευθείαν στον λογισμό δευτεροετούς φοίτησης, αλλά δεν ήμουν έτοιμος. Κατέληξα με ένα Β στην τάξη, αλλά δυσκολεύτηκα νωρίς γιατί δεν είχα διδαχτεί κάποιες από τις έννοιες στο γυμνάσιο. Αν είχα ξεκινήσει από το κατώτερο επίπεδο (Λογισμός II), θα είχα ευκολότερο χρόνο προσαρμογής στο πιο αυστηρό ακαδημαϊκό περιβάλλον του κολεγίου.

Ερ. Ποια είναι η τρέχουσα καριέρα σας;

Αυτή τη στιγμή είμαι εκτιμητής έργου σε κατασκευαστική εταιρεία. Σχετίζεται κάπως με το πτυχίο μου, αλλά πραγματικά μπήκα στον τομέα επειδή ο μπαμπάς μου εργάζεται στην ίδια εταιρεία στην οποία εργάζομαι τώρα από τότε που ήταν 18 ετών. Έτσι ήξερα πραγματικά την επιχείρηση και όλους εκεί, και πάντα ένιωθα άνετα εκεί. Είμαι εκεί με πλήρη απασχόληση για 10 χρόνια.

Ξεκίνησα ως συντονιστής έργου, χειριζόμενος logistics για την έναρξη και το τέλος των έργων. Τώρα, υπολογίζω το αναμενόμενο κόστος των έργων. Τα μαθηματικά ήταν το αγαπημένο μου μάθημα στο σχολείο, οπότε μου αρέσει που τα χρησιμοποιώ τώρα.

Ερ. Ποια είναι μια συμβουλή που δίνετε σε άτομα που ασχολούνται με τον τομέα σας;

Στην κατασκευή, να θυμάστε ότι η δουλειά σας εξαρτάται από τους τύπους που εργάζονται από κάτω σας. Να είστε ένας δίκαιος επόπτης και να είστε ευγνώμονες για αυτό που κάνουν.

Bir cevap yazın