Υπολογιστικό φύλλο χρέους

Έλεγχος χρέους με υπολογιστή χρέους | Surviving Adventures

Κάποια στιγμή στη ζωή μας, βρισκόμαστε με μερικά ή πολλά χρέη. Εδώ είναι μερικές από τις μεγαλύτερες ερωτήσεις: Πώς ένας απλός υπολογιστής χρέους μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Πόσο γρήγορα μπορώ να ξεφύγω από το χρέος;

Πόσο μπορώ να εξοικονομήσω σε πληρωμές τόκων;

Πρώτα πρέπει να μάθουμε από πού προήλθε το χρέος (πιστωτικές κάρτες, δάνεια, ιατρικά, αυτοκίνητο, κ.λπ.). Στη συνέχεια, βρίσκουμε το επιτόκιο καθενός από τα χρεωστικά οχήματα, αυτό θα είναι στο αντίγραφο κίνησης και στη διαδικτυακή πύλη. Τελικά βρίσκουμε την ακριβή μηνιαία πληρωμή μέχρι την πένα.

Πρέπει να τα γράψουμε όλα αυτά. Από την εμπειρία μου, το να βλέπω είναι να πιστεύω, αν έχω τα δεδομένα αλλά δεν μπορώ να τα οπτικοποιήσω σε πληροφορίες, τότε δεν έχει αξία και θα τα ξεχάσω. Ωστόσο, αν μπορώ να δω ότι:

Προσωπικό δάνειο #2 23.415,24 8,99% 542,22 $
Ελεύθερος Υπολογιστής χρέους
Πληρωμένοι τόκοι Μήνες για εξόφληση Ο μήνας εξοφλήθηκε
2.341,80 25 Μάιος-2022
Ελεύθερος Υπολογιστής χρέους

Τώρα έχουμε μετατρέψει αυτά τα δεδομένα σε πληροφορίες και μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε για να λάβουμε καλύτερες αποφάσεις.

Ο Dave Ramsey είναι ηγέτης σε αυτόν τον χώρο ζωής χωρίς χρέη. Συμφωνώ κατ' αρχήν, αλλά μερικές από τις τακτικές μπορεί να θέλω να συζητήσω. Όπως όταν εξοφλείτε το χρέος με σειρά από το μικρότερο προς το μεγαλύτερο, κερδίζοντας δυναμική καθώς αποκλείετε κάθε υπόλοιπο. Όταν το μικρότερο χρέος πληρωθεί πλήρως, ρίχνετε τα χρήματα που πληρώνατε για αυτό το χρέος στο επόμενο μικρότερο υπόλοιπο.

Έχω «παίξει» γύρω μου Υπολογιστής μείωσης χρέους που έχει δημιουργηθεί για να σας βοηθήσει να κάνετε μελέτες περιπτώσεων και να δείτε τι λειτουργεί για εσάς. Ανακάλυψα ότι αν εξοφλούσα πρώτα το υψηλότερο επιτόκιο, θα εξοικονομούσα 9.000 $ σε τόκους και θα εξακολουθούσα να μπορώ να το Snowball. Επίσης, σύμφωνα με τον Dave όλα τα χρέη είναι κακά, διαφωνώ σε αυτό το σημείο. Ναι, μερικά ακάλυπτο χρέος είναι κακό Ωστόσο, μπόρεσα να δανειστώ χρήματα με μεγάλο επιτόκιο για να εξοφλήσω ένα δάνειο υψηλότερου επιτοκίου.

Διαβάστε περισσότερα  Το αυθόρμητο οδικό μας ταξίδι συνεχίζεται στο Horseshoe Falls Canada

Αυτό μπαίνει στο Χρονική Αξία Χρημάτων (TVM) Για να μην εμβαθύνουμε σε αυτό το άρθρο, δηλώνει ότι «τα χρήματα σήμερα αξίζουν περισσότερο από αύριο». Δεδομένου ότι τα χρήματα μπορούν να κερδίσουν σύνθετους τόκους, είναι πιο πολύτιμα στο παρόν παρά στο μέλλον.

Πιστωτής Ισορροπία Τιμή Πληρωμή Πληρωμένοι τόκοι Μήνες για εξόφληση Ο μήνας εξοφλήθηκε
Καλό Δάνειο 23.262,00 0,88% 396,66 $ 87,99 10 Φεβ-2021

Λοιπόν, τι σημαίνει αυτό; Λοιπόν, πρώτα θα εξοικονομήσετε περίπου 2.300 $ σε πληρωμές τόκων. Η μηνιαία πληρωμή των 542 $ θα μπορούσε να βοηθήσει στην ταχύτερη εξόφληση του νέου χρέους.

Υπολογιστικό φύλλο χρέους
Αριθμομηχανή

Με αυτήν την αριθμομηχανή μπορείτε να δείτε ποια από τις διαφορετικές στρατηγικές λειτουργεί καλύτερα για εσάς.

Οι αποφάσεις που θα πάρετε σήμερα θα επηρεάσουν το αύριο. Φτιάξτε λοιπόν έξυπνους.

Προειδοποίηση: Μπορεί να είναι δελεαστικό να βάλετε την πλήρη οικονομική σας δύναμη στην εξόφληση των χρεών σας. Προσέξτε να το κάνετε αυτό. Πρέπει να εξισορροπήσετε τους στόχους μείωσης του χρέους σας με την ανάγκη για ένα ταμείο έκτακτης ανάγκης και άλλους σημαντικούς οικονομικούς στόχους. Σε αυτές τις περιπτώσεις, μπορεί να είναι χρήσιμο να ζητήσετε τη συμβουλή ενός ειδικευμένου επαγγελματία.

συμπέρασμα

Το χρέος δεν είναι πάντα κακό, βοηθάει στο να ξεκινήσεις μια επιχείρηση, να αγοράσεις σπίτι ή αυτοκίνητο. Όταν το χρέος είναι εκτός ελέγχου και μη εξυπηρετούμενο, μπορεί να είναι τόσο τρομακτικό που η υγεία, οι σχέσεις και η ζωή σας μπορεί να επηρεαστούν αρνητικά. Πρόθεσή μου είναι να σας ξυπνήσω και να σας βοηθήσω να ανακτήσετε τον έλεγχο. Για μένα ήταν: Τι δεν διδάσκω στα παιδιά μου για τη ζωή; και τι δεν ξέρω για τη ζωή; Το χρέος είναι μια μεγάλη πτυχή της ζωής. Ας γίνουμε πιο έξυπνοι για αυτούς.