Surviving Adventures - Οικογένεια, Καριέρα και Περιπέτεια |  Ανθρακωρυχείο Lackawanna & Παιδική Εργασία 1

Ανθρακωρυχείο Lackawanna & Παιδική Εργασία | Surviving Adventures

Surviving Adventures - Οικογένεια, Καριέρα και Περιπέτεια |  Ανθρακωρυχείο Lackawanna & Παιδική Εργασία 1

Το ανθρακωρυχείο Lackawanna είναι ένα παλιό ορυχείο Ανθρακίτη που έκλεισε τον Νοέμβριο του 1966. Εγκαταλείφθηκε για μερικά χρόνια προτού σταθεροποιηθεί και άνοιξε ξανά για περιοδείες γύρω στη δεκαετία του 1980. Αυτό το μέρος είναι γεμάτο ιστορία και μέχρι να πάτε πραγματικά στην περιοδεία, δεν θα μπορούσατε να φανταστείτε τη δυστυχία που υπέστησαν αυτοί οι ανθρακωρύχοι.

Αυτό που ήταν ιδιαίτερα δύσκολο να επεξεργαστεί ήταν το γεγονός ότι παιδιά ηλικίας 7 ετών εργάζονταν σε αυτά τα ορυχεία για 10 ή περισσότερες ώρες την ημέρα, 6 ημέρες την εβδομάδα. Η μόνη φορά που αυτά τα αγόρια θα μπορούσαν να βγουν έξω και να απολαύσουν μια μέρα ή ακόμα και να δουν το φως του ήλιου ήταν μια μέρα άδεια. Τα περισσότερα από αυτά τα παιδιά δεν ήξεραν να γράφουν ή να διαβάζουν αφού δεν πήγαιναν σχολείο.

Υπήρχαν πολλά παιδιά που απασχολούνταν σε αυτό το ορυχείο ξεκινώντας από τα τέλη του 1800 και κατά τη διάρκεια της εργατικής απεργίας το 1902 δούλευαν εδώ περίπου 20.000 παιδιά. Αν θέλετε περισσότερες πληροφορίες σε βάθος, εδώ είναι μερικές ετήσιες αναφορές από το Πανεπιστήμιο Penn State.

Δουλειές που έκαναν τα αγόρια κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου

Breaker Boys είναι αγόρια ηλικίας 7 ετών που κάθονται και ξεχωρίζουν τις ακαθαρσίες στο κάρβουνο σε μεταφορικούς ιμάντες για περίπου 10 ώρες την ημέρα. Αυτό συνέβη τον δέκατο ένατο και στις αρχές του 20ου αιώνα και δεν τελείωσε μέχρι τη δεκαετία του 1920, παρά το γεγονός ότι είχε πάνω από 40 χρόνια δημόσιας αποδοκιμασίας. Αυτή ήταν μια επικίνδυνη, θορυβώδης και βρώμικη δουλειά που πλήρωνε τα παιδιά μόνο περίπου 0,11 σεντς την ώρα. Για να γίνει αυτή η δουλειά λίγο πιο υποφερτή, τα αγόρια φορούσαν κασκόλ γύρω από το πρόσωπό τους για να φιλτράρουν τον αέρα.

Διαβάστε περισσότερα  Τα χρήματα είναι καλά | Surviving Adventures

Trapper Boys ήταν αγόρια που έπρεπε να κάθονται στο σκοτάδι για 12 ώρες την ημέρα για 6 ημέρες την εβδομάδα. Η δουλειά τους ήταν να ακούσουν τη μπανιέρα με κάρβουνο έξω από την πόρτα για να τους αφήσουν να μπουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα και να κλείσουν την πόρτα ακριβώς πίσω τους.

Nipper Boys έμεινε σε άξονες εξαερισμού μήκους 30 ποδιών δίπλα στις πόρτες περιμένοντας να τους πουν πότε να τις ανοίξουν για να βοηθήσουν στην κατεύθυνση της ροής του αέρα όπου χρειαζόταν. Η ροή του αέρα κατευθυνόταν από γιγάντια ανεμιστήρες ατμού.

Mule BoyΕίναι παιδιά των οποίων η δουλειά είναι να φροντίζουν μουλάρια που ζουν και εργάζονται σε ορυχεία στο Mule Stables όπου κάποιοι δεν είδαν ποτέ το φως της ημέρας. Ένα πρόσθετο καθήκον που έχουν αυτά τα παιδιά είναι να σταματήσουν τυχόν τρεχούμενα καροτσάκια άνθρακα βάζοντας ένα πώμα/μανταλάκι πίσω από έναν πίσω τροχό.

Το μουσείο

Όταν μπήκα στο μουσείο με την οικογένειά μου, μου σηκώθηκαν τα μαλλιά. Γιατί; Επειδή έβλεπα τον αντίκτυπο της φτώχειας στις ζωές οικογενειών που είχαν 1 ή περισσότερα μέλη που εργάζονταν στο ορυχείο. Αυτό το μέρος με επηρέασε πραγματικά γιατί υπήρχαν παιδιά στις φωτογραφίες στον τοίχο που είχαν την ίδια ηλικία με τα δικά μου!

Περνώντας από αυτό το μουσείο και βλέποντας όλα αυτά, πραγματικά με κάνει να εκτιμώ πόσο τυχεροί είμαστε που τα παιδιά μας δεν θα χρειαστεί ποτέ να το κάνουν αυτό. Μου ραγίζει η καρδιά να σκέφτομαι όλους τους κινδύνους στους οποίους εκτέθηκαν αυτά τα παιδιά σε καθημερινή βάση και τις μόνιμες επιπτώσεις που θα είχε πάνω τους μέχρι να πεθάνουν. Όχι μόνο τα παιδιά, αλλά όλοι οι ανθρακωρύχοι.

Διαβάστε περισσότερα  Ημερήσια Διαπραγμάτευση | Surviving Adventures

Στο Ορυχείο

Όταν κατεβαίνετε στο ορυχείο, το κάνετε οδηγώντας την κίτρινη καμπίνα άνθρακα που φαίνεται από το πάρκινγκ. Το να κατέβεις ήταν έντονο γιατί υπήρχε μια χρονική στιγμή που μπορείς να δεις και να νιώσεις τον εαυτό σου σε απότομη γωνία.

Η ξενάγηση ξεκινά με μια ενημέρωση για την ασφάλεια και μια σύντομη περιγραφή της ιστορίας των ορυχείων μπροστά από την εικόνα της λεκάνης άνθρακα Lackawanna. Ο ξεναγός που είχαμε ήταν ένας πολύ καλός αφηγητής! Έδωσε πολλές σπουδαίες πληροφορίες. Κατά τη διάρκεια της περιοδείας μας έδειξε εργαλεία, άξονες και έδωσε σύντομες ιστορίες για πράγματα που συνέβησαν εδώ.

Ως ενήλικας μπορώ να πω ότι νιώθω αρκετά άνετα στο σκοτάδι…στο σπίτι μου ή ακόμα και έξω. Δεν μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου να μένω και να δουλεύω υπόγεια όπως έκαναν όλοι αυτοί οι ανθρακωρύχοι. Ειδικά τα παιδιά οπλισμένα με φως που ισοδυναμεί με ένα μικρό κερί που μπορούν να χρησιμοποιήσουν μόνο όταν το χρειάζονται!

Τα παιδιά μου ήταν πολύ πρόθυμα να ακούσουν και να δουν ό,τι μπορούσαν.

Νόμος Keating-Owens του 1916

Η παιδική εργασία συμβαίνει εδώ και πολύ καιρό, αλλά έγινε ακόμη χειρότερη κατά τη διάρκεια της βιομηχανικής επανάστασης. Τα παιδιά συχνά δούλευαν σκληρά και επικίνδυνες δουλειές, μερικές φορές για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από τους ενήλικες ομολόγους τους και με πολύ λιγότερη αμοιβή.

Surviving Adventures - Οικογένεια, Καριέρα και Περιπέτεια |  Ανθρακωρυχείο Lackawanna & Παιδική Εργασία 17
Άγαλμα John Mitchell στο Scranton, PA

Υπήρξαν κάποιες βελτιώσεις που έγιναν κατά τη διάρκεια της απεργίας του 1902 με επικεφαλής τον Τζον Μίτσελ. Αυτή η απεργία κράτησε 6 μήνες και είχε περίπου 147.000 απεργούς. Τα πράγματα που ζήτησαν ήταν να αναγνωριστεί το Ενιαίο Συνδικάτο Εργαζομένων Μεταλλείων, αύξηση 20% στους μισθούς και 8ωρη εργασία.

Διαβάστε περισσότερα  Το αυθόρμητο οδικό μας ταξίδι στους καταρράκτες του Νιαγάρα | Surviving Adventures

Αυτό έγινε γνωστό ως η Μεγάλη Απεργία Άνθρακα του Ανθρακίτη του 1902 και δεν άρχισε να επιλύεται παρά μόνο όταν ενεπλάκη ο Πρόεδρος Ρούσβελτ. Τελικά το Σωματείο δεν αναγνωρίστηκε, οι εργαζόμενοι πήραν αύξηση μισθού 10% και 9 ώρες εργάσιμες ημέρες.

Κανένας πραγματικός νόμος για την παιδική εργασία δεν ψηφίστηκε μέχρι την Νόμος για την παιδική εργασία Keating-Owens του 1916. Σε αυτόν τον νόμο για την παιδική εργασία, κανένα παιδί κάτω των 14 ετών δεν μπορούσε να εργαστεί σε εργοστάσια, ενώ κανένα παιδί κάτω των 16 ετών δεν μπορούσε να εργαστεί σε ορυχεία. Και οι δύο είχαν 8ωρες εργάσιμες ημέρες, με περιορισμούς για τα άτομα ηλικίας 16 ετών που εργάζονταν όλη τη νύχτα. Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε Αυτό.

Αν σας άρεσε αυτή η ανάρτηση, κάντε like και κοινοποιήστε.

Ακολουθούν ορισμένοι πρόσθετοι πόροι:

https://en.wikipedia.org/wiki/Coal_strike_of_1902

https://www.dol.gov/general/aboutdol/history/coalstrike

https://ehistory.osu.edu/exhibitions/gildedage/content/breakerboys