Μητρική εταιρεία

Γίνε Υπηρέτης Γονέας Όχι Σκλάβος Γονέας | Surviving Adventures

Αποποίηση ευθύνης: σύνδεσμοι θυγατρικών ενδέχεται να υπάρχουν στη δημοσίευση

Μητρική εταιρεία

Η υπηρεσιακή ηγεσία είναι ένας όρος που μου εισήγαγε ο Ντέιβιντ. Έχει παρακολουθήσει πολλά μαθήματα ηγεσίας και μοιράζεται πάντα ό,τι έχει μάθει, καθώς και ως επόπτης ενός κλάδου Πληροφορικής με περισσότερους από 27 υπαλλήλους. Ένας υπηρέτης ηγέτης περιγράφεται ως ένας ηγέτης που ενδιαφέρεται για τους οπαδούς του ή, σε αυτή την περίπτωση, τα παιδιά του. Δεν ασχολούνται απλώς με την επίτευξη κάποιου στόχου (Northouse, 2013, σελ. 219).

Ωστόσο, ένας σκλάβος γονέας θεωρείται δεδομένος. Τους έχουμε δει να ψωνίζουν και το παιδί ξεσπά. Υπάρχουν μερικοί λεπτοί τρόποι που μπορεί να εκδηλωθεί αυτό.

Προσπαθώ να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ για να μεγαλώσω τα παιδιά μου ώστε να είναι χαρούμενα, υγιή και ελπίζω να είναι υπεύθυνα. Ως μητέρα, δεν μπορώ να σας πω πόσο συχνά έχω αναστατωθεί που καθαρίζω το δωμάτιο των παιδιών μου τις καθημερινές, όταν είναι στο σχολείο μόνο για το ένα, αν όχι και για τα δύο, μετατρέποντάς το σε περιοχή καταστροφής μέσα στα πρώτα 5 λεπτά από την επιστροφή στο σπίτι.

Προσπαθώ να τους έχω να διατηρούν ένα καθαρό περιβάλλον όλη την εβδομάδα και να κάνουν μεγάλες δουλειές όπως πλύσιμο ρούχων, αλλαγή σεντονιών κ.λπ., τα Σαββατοκύριακα. Θα πρέπει να πω ότι είναι ένα πολιτιστικό πράγμα και μια νοοτροπία με την οποία μεγάλωσα. Αν δεν είναι απόλυτα καθαρό, δεν είναι αρκετό, και ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΦΤΙΑΞΩ ΩΡΑΙΑ!

Προειδοποίηση σκληρής γλώσσας!

Ναι, η πραγματικότητα είναι ότι δεν λειτουργεί έτσι. Μαμάδες, δεν ξέρω για εσάς, αλλά και μόνο η προσπάθεια να κρατήσετε το σπίτι τέλεια χωρίς ακαταστασία είναι αγχωτικό και μπορεί να οδηγήσει σε περιττούς καβγάδες. Είναι τόσο σοβαρό να εστιάζεις τόση ενέργεια σε αυτό; Η απάντηση (τουλάχιστον η δική μου) είναι ΟΧΙ, δεν είναι. Ο Hubby είχε μεγάλο ρόλο στο να το επισημάνει, και είμαι πιο χαρούμενος και πιο λογικός γι' αυτό.

Συνάντησα κάτι πριν από λίγο καιρό (δεν θυμάμαι αν είναι βιβλίο/άρθρο κ.λπ.), αλλά το μεγαλύτερο πράγμα που θυμάμαι ήταν ότι έλεγαν συνέχεια, «Μην καθαρίζεις την τουαλέτα». Όπως και στο εξής, μην συνεχίζετε να κυνηγάτε τα παιδιά σας και να επαναλαμβάνεστε. Γίνεται αναμενόμενο και μόνο σε επιβαρύνει, πράγμα που είναι τόσο αληθινό! Αναγκάστηκα να μοιραστώ το παρακάτω άρθρο γιατί μιλάει για τους γονείς που είναι υπηρέτες και πώς αυτό μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τα παιδιά σας στο μέλλον.

Ευτυχισμένα παιδιά, ευτυχισμένοι γονείς

Από τον Winsome Coutts

Ως γιαγιά και συγγραφέας αυτοβοήθειας, με ρωτούν συχνά οι αναγνώστες: «Πώς μεγαλώνεις χαρούμενα παιδιά;» Αυτή είναι μια ερώτηση κοντά και αγαπητή στην καρδιά κάθε στοργικού γονέα. Ανεξάρτητα από το τι τους διδάσκουμε, αν δεν τους έχουμε διδάξει πώς να είναι ευτυχισμένοι ή δεν μπορούμε να γίνουν γονείς με τρόπο που να τους κάνει να νιώθουν ευτυχισμένοι, είναι μάλλον όλα για το τίποτα, έτσι δεν είναι; Άρα είναι πολύ εύστοχη ερώτηση.

Έχω την ευλογία να έχω δύο χαρούμενα παιδιά και δύο ευτυχισμένα εγγόνια. Εφάρμοσα ορισμένες αρχές στην ανατροφή των παιδιών μου και βλέπω τον γιο και τη νύφη μου να εφαρμόζουν το ίδιο και στην ανατροφή των αξιολάτρευτων κόρες τους, Κλάρα και Στίνα. Σε αυτό το άρθρο, θα μοιραστώ δύο συμβουλές που έχω μάθει.

Το πρώτο είναι η σημασία της μοντελοποίησης της ευτυχίας. Δεν μπορείς να δώσεις κάτι που δεν έχεις. Πώς μπορείτε να διδάξετε στα παιδιά την ευτυχία αν δεν την έχετε εσείς οι ίδιοι; Μερικοί γονείς πιστεύουν ότι το να αγαπούν την οικογένειά τους σημαίνει να ζουν μόνο για αυτούς, να τους οδηγούν παντού, να τους καθαρίζουν και να βάζουν τις ανάγκες και τις επιθυμίες των παιδιών τους πάνω από τις δικές τους. Η γονική μέριμνα δεν πρέπει να μας μετατρέπει σε ένα μικρό εστιατόριο ή υπηρεσία καθαρισμού ή ταξί. Αυτό ισχύει για ορισμένους γονείς. Αυτό δίνει στα παιδιά ένα κακό μάθημα.

Ένα παιδί που αντιλαμβάνεται τον γονιό του ως υπηρέτη, κάποιος του οποίου η ζωή έχει νόημα μόνο με το να ικανοποιεί τις ιδιοτροπίες του, μαθαίνει να είναι εγωιστής. Φτάνει να πιστεύει ότι υπάρχουν άλλοι για να κάνουν τα κουμάντα του. Έχω μια φίλη που μεγάλωσε έτσι, και μου λέει όταν μεγάλωσε, συνέχισε να έχει ένα περίεργο συναίσθημα, «Πού είναι όλοι οι υπηρέτες;» Η τροφοδοσία ήταν ένα τόσο ριζωμένο μέρος της παιδικής της ηλικίας που ήταν δύσκολη η προσαρμογή στην ενήλικη ζωή επειδή έλειπαν «οι υπηρέτες».

Τα παιδιά που μεγαλώνουν με αυτόν τον τρόπο τείνουν να αισθάνονται ότι ο κόσμος τους οφείλει τα προς το ζην. Επομένως, η έξοδος από τη λειτουργία “πατάκι πόρτας”, εάν είστε σε αυτήν, είναι πολύ κεντρικό για να δώσετε στο παιδί σας την ευκαιρία σε μια ομαλή μετάβαση στην ευτυχισμένη ενηλικίωση.

Όταν φροντίζετε τον εαυτό σας, βρίσκετε χρόνο για τον εαυτό σας και κάνετε πράγματα που σας κάνουν ευτυχισμένους, το παιδί σας μαθαίνει αυτές τις συμπεριφορές από εσάς. Αν σε δει να κάνεις τα όνειρά σου και να παίρνεις αποφάσεις με βάση την εσωτερική σου αλήθεια, μαθαίνει ότι είναι καλό να κάνεις αυτά τα πράγματα. Από την άλλη πλευρά, αν το μοντέλο εγκαταλείπει τα πάντα για να εκπληρώσει την τελευταία της υπαγόρευση, μαθαίνει ότι η ανατροφή των παιδιών σημαίνει αυταπάρνηση και θυματοποίηση. Μπορεί να γίνει ένας γονιός που αντιμετωπίζει τον εαυτό της ή να πάει στο άλλο άκρο και να παραιτηθεί εντελώς από τη γονική μέριμνα επειδή μοιάζει με τέτοια θυσία.

Έτσι, για να μεγαλώσετε χαρούμενα παιδιά, να είστε καλά με τον εαυτό σας. Αντιμετωπίστε τον εαυτό σας με σεβασμό και αξιοπρέπεια όπως φέρεστε στο παιδί σας. Μην επιτρέπετε την ασέβεια απέναντί ​​σας περισσότερο από όσο θα επιτρέπετε σε κάποιον να είναι αγενής με τα παιδιά σας. Βρείτε χρόνο για τις δημιουργικές σας επιθυμίες και όνειρα. Προγραμματίστε σε κάποια προγραμματισμένη προσωπική ώρα κάθε εβδομάδα (ή ημέρα) και βεβαιωθείτε ότι το λαμβάνετε.

Αφήστε τα παιδιά σας να δουν ότι το κάνετε αυτό και πείτε τους τον λόγο: «Η μαμά πρέπει επίσης να διασκεδάσει» ή «Οι μαμάδες χρειάζονται χρόνο κάθε μέρα για να χαλαρώσουν». Αυτό δείχνει στο παιδί σας ότι εκτιμάτε τον εαυτό σας και ότι ο προσωπικός χρόνος είναι σημαντικός για την ευτυχία όλων.

Η δεύτερη συμβουλή που έχω μάθει για την ανατροφή χαρούμενων παιδιών είναι η τεράστια αξία της εστιασμένης προσοχής. Η καλύτερη μορφή που μπορεί να πάρει είναι ο αδιάκοπος, ένας προς έναν προσωπικός χρόνος με το παιδί σας. Σκεφτείτε τη δική σας παιδική ηλικία και μερικές από τις πιο ευτυχισμένες αναμνήσεις σας. Οι πιθανότητες είναι ότι περιλαμβάνουν την πεζοπορία που κάνατε με τον μπαμπά ή όταν εσείς και η μαμά πήγατε στο εστιατόριο για επιδόρπιο.

Surviving Adventures - Οικογένεια, Καριέρα και Περιπέτεια |  Να είσαι υπηρέτης γονέας όχι σκλάβος γονέας 1
Όρος Ρενιέ

Όταν αφιερώνουμε μια ή δύο ώρες για να είμαστε με το παιδί μας, μακριά από περισπασμούς και διακοπές, του λέμε ότι είναι σημαντικό και αγαπημένο. Το να δίνουμε εστιασμένη προσοχή είναι πολύ πιο ισχυρό από τη διάχυτη προσοχή που παίρνουν τα παιδιά ενώ μαγειρεύουμε δείπνο, τα οδηγούμε κάπου ή διακόπτουμε συνομιλίες για να δεχόμαστε κλήσεις στο κινητό μας.

Τα παιδιά ευδοκιμούν με αγάπη, εστιασμένη, προσωπική προσοχή όπως τα φυτά ευδοκιμούν στον ήλιο. Δομή σε κάποια εστιασμένη προσοχή καθημερινά, ακόμη και για μόνο πέντε ή δέκα λεπτά. Κοιτάξτε το παιδί σας όταν σας μιλάει, ώστε να ξέρει ότι είστε ολοκληρωμένοι μαζί του. Στην αγάπη, είναι τα λεπτά πράγματα που μετράνε.

Το να δίνετε εστιασμένη προσοχή διδάσκει την αυτοεκτίμηση: το παιδί σας ξέρει ότι είναι πολύτιμη επειδή το εκτιμάτε αρκετά ώστε να αφιερώνετε χρόνο για εσάς και εκείνη, χωρίς να διακόπτεται ο κόσμος, για αυτές τις στιγμές. Αυτό σημαίνει αγάπη, και όταν ξέρει ότι την αγαπάς με τις πράξεις σου, όχι με τα λόγια σου, αυτό φέρνει ασφάλεια και ικανοποίηση καρδιάς, βασικά θεμέλια της ευτυχίας.

Σε αυτόν τον πολυάσχολο κόσμο όπου οι γονείς κάνουν δύο δουλειές και όπου τα κοινωνικά ημερολόγια των παιδιών μπορούν να συναγωνιστούν αυτά των πρωτοεμφανιζόμενων, δεν είναι εύκολο να αφιερώσετε χρόνο για να φροντίσετε τον εαυτό σας και αδιάκοπο χρόνο για εσάς και το παιδί σας. Αλλά για την ευτυχία, τίποτα δεν θα μπορούσε να είναι πιο σημαντικό. Σκεφτείτε το πρόγραμμά σας, τι είναι μη ουσιώδες που μπορείτε να κόψετε ή χαμένες στιγμές που μπορείτε να εξαλείψετε. Χρησιμοποιήστε αυτή τη συγκομιδή για να είστε καλός με εσάς και το παιδί σας. Η ευτυχία του παιδιού σας, και η δική σας, εξαρτάται από αυτό.

Winsome Coutts κατέχει πιστοποιητικό δασκάλου στην εκπαίδευση και έχει γράψει εκατοντάδες άρθρα για την αυτο-ανάπτυξη. Έχει σπουδάσει με τον Bob Proctor και τον John Demartini, δημοφιλείς δασκάλους που εμφανίζονται στο DVD “The Secret”. Είναι το πάθος πίσω www.4lifehappykids.com και είναι γονιός και παππούς και γιαγιά.

Ο Winsome είναι ο συγγραφέας του “Go for Your Goals” for Kids – ένα σύνολο ηλεκτρονικών βιβλίων με δυνατότητα λήψης που καθοδηγούν το παιδί σας στα χαρούμενα βήματα της εκμάθησης της οπτικοποίησης, του καθορισμού στόχων και του νόμου της έλξης. Η απλή γλώσσα ενισχυμένη με όμορφες εικονογραφήσεις και φύλλα εργασίας κάνει αυτά τα βιβλία ελκυστικά και παρακινητικά. Για να μάθετε περισσότερα, επισκεφθείτε www.4lifehappykids.com

Διαβάστε περισσότερα  Έλεγχος χρέους με υπολογιστή χρέους | Surviving Adventures