Ημερήσια Διαπραγμάτευση | Surviving Adventures

Surviving Adventures - Οικογένεια, Καριέρα και Περιπέτεια | Ημερήσια διαπραγμάτευση 1
Παγκόσμια ETF

Με έχουν ρωτήσει πολλές φορές για το Intraday Trading ή το Day Trading. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν κατανοούν πλήρως τι είναι το Day Trading. Όταν ερωτηθούν, οι περισσότεροι θα σκεφτούν ταινίες όπως το WallStreet, το Boiler Room ή το The Wolf of Wallstreet. Δεν είναι τόσο συναρπαστικό να παρακολουθείς κάποιον να ανταλλάσσει αν δεν καταλαβαίνεις τι συμβαίνει.

ΣΦΑΙΡΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ

Μπορείτε να ρωτήσετε πώς ξεκίνησα το Day Trading; Χαίρομαι πολύ που ρωτήσατε διαφορετικά θα έγραφα αυτό το χαρτί μόνο για να ακούσω τον εαυτό μου να πληκτρολογεί. Αφού η γυναίκα μου, η Μαίρη και εγώ αποχωρήσαμε από τον στρατό το 2009, πήγαμε σε μια εκδήλωση TD Ameritrade, ναι, ακόμη και στο Όστιν της Τέξας. Ήταν μια πολύ ωραία εκδήλωση. Ωστόσο, δεν έκανε κλικ ότι το Day Trading ήταν κάτι που μπορούσα να κάνω. Μόλις η οικογένειά μου και εγώ βρεθήκαμε στη Νότια Κορέα που άρχισα να μαθαίνω πραγματικά τις αγορές. Ναι, αγορές, πληθυντικός.

 • Μετοχές (εταιρικές μετοχές) Χρηματιστήριο Νέας Υόρκης, Nasdaq, Χρηματιστήριο του Τόκιο, Χρηματιστήριο της Σαγκάης και Euronext Europe.
 • Ομόλογο (Χρέος) Δημόσιο, Εταιρικό χρέος, Σχετιζόμενο με Στεγαστικά Δάνεια, Δημοτικά, Χρηματαγορές, Αξιόγραφα πρακτορείου, Υποστηριζόμενο από περιουσιακά στοιχεία
 • Εμπορεύματα (αγαθά) Chicago Board of Trade, Chicago Mercantile Exchange, Commodity Futures Trading Commission, Euronext, London International Financial Futures and Options Exchange, NASDAQ OMX Commodities, National Futures Association, New York Mercantile Exchange.
 • Συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης (συμβόλαια παραγώγων Εμπορεύματα και Τίτλοι) S&P 500, Nasdaq 100, Dow Futures, Russell 2000, Energy, Currency Futures, Metals, Food and Fiber, Grains and Eilseeds, Indexes, Interest rates, Real Estate, κ.λπ. Day Trading ES και CL είναι τα αγαπημένα μου!
 • Αγορά συναλλάγματος (χρήματα) 128 ζεύγη νομισμάτων USD/CAD, EUR/JPY, AUD/USD GBP/JPY, USD/JPY, CHF/JPY, EUR/CAD, AUD/JPY, EUR/AUD, AUD/NZD
 • Δικαιώματα προαίρεσης (είναι μια αγορά παραγώγων που διαπραγματεύεται σε συμβόλαια) Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης, οι μετοχές και άλλα έχουν επιλογές.
Surviving Adventures - Οικογένεια, Καριέρα και Περιπέτεια | Ημερήσια διαπραγμάτευση 2

Από πού να αρχίσω

Ουάου, πού να ξεκινήσω το Day Trading; Λοιπόν, για μένα, έψαξα στο Google That Shit (GTS). Φίλε, πρέπει να έχω ξοδέψει μέρες για όλη την έρευνα. Ποιον κοροϊδεύω, ακόμα κάνω έρευνα. Έμπαινα στα ζιζάνια της Ημερήσιας Διαπραγμάτευσης διαφορετική φορολογική μεταχείριση μεταξύ Μετοχών και Μελλοντικών Συμβάσεων ή απλώς κρατούσα Μετοχές βραχυπρόθεσμες (λιγότερο από ένα έτος) και μακροπρόθεσμες (πάνω από ένα χρόνο).

Διαβάστε περισσότερα  Υπέροχο οδικό ταξίδι στην Ουάσιγκτον DC | Surviving Adventures

Όλο και περισσότερες ερωτήσεις!

Ποια πλατφόρμα συναλλαγών πρέπει να χρησιμοποιήσω;

Ποιον πρόγραμμα εκπαίδευσης πρέπει να αγοράσω;

Ποιον μεσίτη να χρησιμοποιήσω;

Είναι ο υπολογιστής μου και το διαδίκτυο αρκετά καλά; (Είμαι στην Τεχνολογία Διαδικτύου, το μόνο που χρειάζεστε είναι ένας καλός υπολογιστής και ίντερνετ, εκτός και αν το ζητήσει η Μαίρη, τότε χρειάζομαι κάτι)

Surviving Adventures - Οικογένεια, Καριέρα και Περιπέτεια | Ημερήσια διαπραγμάτευση 3
Dream Station

Αποφάσισα να επικεντρωθώ στη διαπραγμάτευση της ημέρας μελλοντικής εκπλήρωσης λόγω των φόρων και επειδή έπρεπε να μάθω μόνο μερικά βασικά προϊόντα, κυρίως Oil, Gold, E Mini S&P και E Mini NQ. Αγόρασα ένα εκπαιδευτικό μάθημα για 5.000 $ που δίδασκε τα βασικά, τις βασικές αρχές, την τεχνική ανάλυση και τον τρόπο χρήσης του λογισμικού συναλλαγών (NinjaTrader). Τώρα δεν έβγαζα χρήματα από τις συναλλαγές επειδή το στυλ του κύριου εμπόρου ήταν να κάνει τριχωτό της κεφαλής με αναλογία κινδύνου προς ανταμοιβή 1:1. Το να ρισκάρω $100 για να βγάλω $100 δεν είναι το φλιτζάνι του τσαγιού μου. Το πρόγραμμα NinjaTrader μπορεί να είναι ή να μην είναι απάτη, αλλά όπως συμβαίνει με τα περισσότερα πράγματα μπορείτε να μάθετε ΚΑΤΙ που δεν ξέρατε πριν.

Πήγα να ξαναψάξω. συνάντησα το The Oil Trading Group και ξόδεψε τα 3.000 $ για αυτό το μάθημα. Μετά από περίπου μια εβδομάδα διαπραγμάτευσης χαρτιού (Η καμπύλη μάθησής μου ήταν μικρή λόγω της άλλης τάξης), πήγα ζωντανά (πραγματικά χρήματα)—ο κίνδυνος να ανταμείψω 5:1 ή περισσότερο. Το εμπόριο μου επέτρεψε να πληρώσω και τα δύο μαθήματα σε 4 εβδομάδες.

Εμπόριο σε όλο τον κόσμο

Οι συναλλαγές στη Νότια Κορέα ήταν δύσκολες, η αγορά των ΗΠΑ άνοιξε γύρω στις 22:30 ή στις 23:30. Πήγαινα μεταξύ 01:30 – 03:00 π.μ., μετά πήγαινα για ύπνο και ξυπνούσα στις 06:00 π.μ. για δουλειά. Τώρα ξυπνάω στις 04:00 π.μ. και ανταλλάσσω μέχρι τις 06:30 π.μ. και μετά πηγαίνω στη δουλειά.

Surviving Adventures - Οικογένεια, Καριέρα και Περιπέτεια | Ημερήσια διαπραγμάτευση 4

Σε ένα εμπόριο, ζήτησα από τη γυναίκα μου να έρθει να δει, άρχισε να φρικάρει. Ήμουν σύντομος ES (E-Mini S&P), ήμουν θετικός στο εμπόριο των 1.500 $, και ήθελε να ξεφύγω από αυτό, «κλείσω το κέρδος» είπα ότι δεν έχει πετύχει ακόμα τον στόχο μου. Όταν το έκανε, έκλεισα ένα κέρδος 3.800 $ σε μια συναλλαγή 30 λεπτών. Πήρα άδεια την επόμενη μέρα και κατεβήκαμε σε ένα κατάστημα ποδηλάτων και βάλαμε ποδήλατα στη Μαίρη, τον Γκέιμπ και τη Λίλι και μετά κάναμε όλοι ποδήλατο στον ποταμό Χαν. Αυτό ήταν διασκεδαστικό και το κίνητρό μου. Για μένα, δεν έχει να κάνει με τα χρήματα αλλά την ελευθερία που αγοράζουν τα χρήματα.

Διαβάστε περισσότερα  Το αυθόρμητο οδικό μας ταξίδι στους καταρράκτες του Νιαγάρα | Surviving Adventures

Η απώλεια είναι ΧΑΡΑ! Έχασα 2.500 $ σε μια συναλλαγή και ήξερα ότι ήταν δικό μου λάθος. Με έκανε λίγο άρρωστο. Αφού έφτιαξα το κεφάλι μου σωστά, ξαναμπήκα στη σέλα. Θα κοίταζα τι πήγε στραβά και πώς να το διορθώσω. Το 90% είναι όλο διανοητικό. Το άλλο 10% εμβαθύνει στη γνώση της αγοράς.

Διάλειμμα δύο ετών

Έπρεπε να πάρω δύο χρόνια άδεια από τις ημερήσιες συναλλαγές επειδή η δουλειά μου ήταν στην ανατολική ακτή και δεν μπορούσα να κάνω συναλλαγές κατά τις κανονικές ώρες συναλλαγών, επειδή ήταν ίδιες με τις ώρες εργασίας μου. Τώρα που βρίσκομαι στη δυτική ακτή, πρέπει να ξυπνήσω νωρίς κακός, αλλά μπορώ να κάνω εμπόριο.

Ήταν η ώρα για το επόμενο βήμα. Αποφάσισα ότι θα μάθω να διαπραγματεύομαι καθημερινά Μετοχές (μετοχές), οπότε μετά από έναν τόνο έρευνας, αγόρασα το μάθημα Warrior Traders Pro για 3.000 $. Αυτό το μάθημα ήταν μια καλά οργανωμένη τάξη και η εκμάθηση πολλών χρήσιμων πληροφοριών. Έχω κάνει μόνο διαπραγμάτευση σε χαρτί μέχρι αυτό το σημείο, επειδή θα έπρεπε να ανοίξω μια χρηματιστηριακή εταιρεία και για τη διαπραγμάτευση μετοχών, πρέπει να έχετε 25.000 $ στο λογαριασμό σας (GO Futures! Δεν χρειάζεστε τόσα πολλά)

Surviving Adventures - Οικογένεια, Καριέρα και Περιπέτεια | Ημερήσια διαπραγμάτευση 9

Prop Trading

Λοιπόν, πώς να αντέξετε οικονομικά τις συναλλαγές μετοχών; Λοιπόν, έχω κοιτάξει τις εταιρείες Proprietary ή Prop Trading. Σας διδάσκουν πώς να κάνετε εμπόριο. Πρώτα, δοκιμάζετε για μια θέση και, αν πετύχετε, μπορείτε να ανταλλάξετε χρήματα από την εταιρεία και να μοιράσετε το κέρδος μαζί σας. Θα πρέπει να περάσετε τη δοκιμή SIE και Series 7. Αυτό είναι το επαγγελματικό πρωτάθλημα συναλλαγών.

Το μάθημα που δοκίμασα ήταν το T3 επειδή είχαν μια πώληση στον Οδικό Χάρτη τους σε έναν Χρηματοδοτούμενο Λογαριασμό στα 195 $ το μήνα. Ωστόσο, η εκπαίδευση άφησε κάτι να είναι επιθυμητό και άλλαξαν από το Sterling Trader Pro στο ST Web. Δεν είχε τα ίδια χαρακτηριστικά, δυσκολεύοντας το εμπόριο. Ακύρωσα τη δοκιμή μου, αν δεν μπορούσα να νιώσω υποστήριξη σε εκείνο το σημείο, τότε μόνο χειρότερα μπορεί να γίνει.

Διαβάστε περισσότερα  Το αυθόρμητο οδικό μας ταξίδι συνεχίζεται στο Horseshoe Falls Canada

Η επόμενη εταιρεία που κοίταξα είναι η SMB Capital. Αγόρασα το μάθημά τους για τις Επιλογές με άφθονο εξαιρετικό περιεχόμενο. Ωστόσο, για να μπείτε στη δοκιμή τους, πρέπει να περάσετε από 2 κατηγορίες: 5.000 $ και 6.000 $. Το να ξοδεύω χρήματα σε ένα μάθημα που θα φέρει το παιχνίδι μου στο επόμενο επίπεδο είναι πραγματικά μια επένδυση. Το ROI μοιάζει περισσότερο με πολλαπλασιασμό παρά με πρόσθεση. Χρειάζομαι μόνο κεφάλαιο πρώτα, οπότε επιστρέφω σε διαπραγμάτευση ΣΜΕ.

Maverick Trading Είναι μια άλλη εταιρεία Prop που εξετάζω και είναι εκτός Ιρλανδίας.

Τι ακολουθεί

Υπάρχουν πολλά Μεταπτυχιακά Διπλώματα στα Χρηματοοικονομικά, Υπολογιστικά Χρηματοοικονομικά, Οικονομικά, ακόμη και πτυχίο Master of Science στο Εμπόριο Εμπορευμάτων στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης. Αυτό θα ήταν ΤΟΣΟ ΞΕΧΡΟΝΟ!

Το MIT έχει μεταπτυχιακό στα Χρηματοοικονομικά και ένας τρόπος για να μπείτε στο πρόγραμμα είναι να πάρετε MITx MicroMasters.

Όπως είπα νωρίτερα, είμαι στον τομέα της Πληροφορικής και λατρεύω να τον πειράζω. Ένα από τα όνειρά μου είναι να φτιάξω ένα ρομπότ διαπραγμάτευσης Ημέρας (όχι ένα Trading υψηλής συχνότητας [HFT] ή ένα μαύρο κουτί).

Σε μελλοντικά άρθρα θα εμβαθύνω σε αυτό που κάνω, ναι, ακόμη και στις βλάβες που κοστίζουν πραγματικά χρήματα. Δεν είμαι μακράν ειδικός, ούτε θα βρω ποτέ τον εαυτό μου τόσο επιτηδευμένο. Αλλά η μάθηση είναι μια περιπέτεια που θα συνεχίσω να εξερευνώ.

Εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις, αφήστε ένα σχόλιο και θα τις απαντήσω.

Πόροι:

Βιβλία:

Εισαγωγή στην Πιθανότητα, 2η Έκδοση Δημήτρης Π. Μπερτσέκας

Asset Management: A Systematic Approach to Factor Investing (Έρευνα και Σύνθεση του Financial Management Association) του Andrew Ang

Mastering R for Quantitative Finance από την Edina Berlinger

Risk Management and Financial Institutions (Wiley Finance) του John C. Hull

Επιλογές, συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης και άλλα παράγωγα από τον John Hull

Χαρτόδετο Bayesian Reasoning and Machine Learning από τον καθηγητή David Barber

Market Wizards, Ενημερώθηκε: Συνεντεύξεις με κορυφαίους εμπόρους Χαρτόδετο από τον Jack D. Schwager Surviving Adventures - Οικογένεια, Καριέρα και Περιπέτεια | Ημερήσια διαπραγμάτευση 10

Ιστός:

Εκμάθηση C#

StockCharts School

TradeStation Platform

Finviz

Όμιλος CME

Πλατφόρμα NinjaTrader

YouTube: