Surviving Adventures - Οικογένεια, Καριέρα και Περιπέτεια |  Τα χρήματα είναι καλά 1

Τα χρήματα είναι καλά | Surviving Adventures

Surviving Adventures - Οικογένεια, Καριέρα και Περιπέτεια |  Τα χρήματα είναι καλά 1

Όλοι έχουμε ακούσει ότι …τα χρήματα είναι η ρίζα κάθε κακού. Ωστόσο, αυτό δεν είναι το πραγματικό απόσπασμα. Κάνει τη διαφορά και θα μιλήσουμε γι' αυτό σε αυτήν την ανάρτηση. Το πραγματικό απόσπασμα είναι:

Γιατί η αγάπη για το χρήμα είναι η ρίζα κάθε κακού: το οποίο, ενώ κάποιοι το επιθυμούσαν, έχουν πλανηθεί από την πίστη και διαπέρασαν τον εαυτό τους με πολλές θλίψεις.

1 Τιμόθεο 6:10

Για την ΑΓΑΠΗ του χρήματος, αυτό δεν δηλώνει ότι το χρήμα είναι κακό, αλλά η αγάπη του είναι. Αυτή η φαινομενικά ασήμαντη λεπτομέρεια είναι η πηγή πολλών ανθρώπων που έχουν μια φρικτή σχέση με τα χρήματα.

Έχετε ακούσει μερικά από αυτά τα ρητά;

  • «Τα χρήματα δεν φυτρώνουν στα δέντρα».
  • «Δεν είμαι φτιαγμένος από χρήματα».
  • «Τα χρήματα δεν θα σε κάνουν ευτυχισμένο». ~ το αγαπημένο μου

Μια από τις καλύτερες επιστροφές για την τελευταία είναι, «Το να είσαι φτωχός δεν θα σε κάνει ούτε ευτυχισμένο». Αυτό είναι όλο “Small Thinking” εάν το άτομο Α πει ότι θέλει να βγάλει 60.000 $ και το άτομο Β πει ότι θέλει να κερδίσει ένα εκατομμύριο δολάρια. Τώρα ας πούμε ότι και οι δύο αποτυγχάνουν κατά 30%, το άτομο Α έκανε 42.000 $ και το άτομο Β 700.000 $.

Surviving Adventures - Οικογένεια, Καριέρα και Περιπέτεια |  Τα χρήματα είναι καλά 2

Για μένα, δεν είναι τα χρήματα που αγαπώ, αλλά η ελευθερία και οι εμπειρίες που ΜΠΟΡΕΙ να αγοράσει. Όταν μεγάλωνα ο πατέρας μου και εγώ ήμασταν φτωχοί, όχι φτωχοί στον κόσμο, αλλά φτωχοί Αμερικανοί. Ο πατέρας μου μπορούσε να φτιάξει τα καλύτερα φασόλια. Αυτό άγχωσε τόσο πολύ τον πατέρα μου. Ποτέ δεν ήθελα αυτή τη ζωή για την οικογένειά μου.

Σίγουρα πιο ευτυχισμένος με περισσότερα χρήματα

Μπήκα στο Στρατό και ήμουν ακόμα φτωχός, είχα φαγητό, δωμάτιο/διαμέρισμα, κινητό τηλέφωνο και Xbox. τα πήγαινα καλά. Παντρευτήκαμε, είχα την αμοιβή της Μαρίας, την αμοιβή μου, έλαβα BAH και άλλα επιδόματα ήμασταν φτωχοί. Μόλις αποκτήσαμε παιδιά και η Μαίρη και εγώ φύγαμε από το στρατό, άρχισα πραγματικά να ασχολούμαι με την εμπορευσιμότητα μου, όχι για χρήματα, αλλά για μένα. Αυτό που συνέβη ήταν, όσο περισσότερο επένδυα στον εαυτό μου, τόσο περισσότερο με εκτιμούσαν.

Διαβάστε περισσότερα  Το αυθόρμητο οδικό μας ταξίδι συνεχίζεται στο Horseshoe Falls Canada

Από το να κάνω το SGT να πληρώνει περίπου 32.958 $, στα 130.000 $ στο Αφγανιστάν ως εργολάβος. Στη συνέχεια, κυνηγήθηκα για μια εργολαβική δουλειά στο Ιράκ για 125.000 $, τα οφέλη το έκαναν να άξιζε τη μετακόμιση. Η επόμενη θέση μου ήταν στο Σιάτλ για περίπου 69.000 $. Τώρα μπορείτε να δείτε ότι δεν κυνηγούσα το πανίσχυρο δολάριο. Γιατί μπορεί να ρωτήσετε; Εμείς, εκείνη την εποχή, πιστεύαμε ότι αυτή η κίνηση θα ήταν μια καλύτερη ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής. Δεν ήταν. Ήταν, ωστόσο, μια εξαιρετική ευκαιρία να δείξω τις ικανότητές μου και απέδωσε. Στη συνέχεια, μου προσφέρθηκε μια θέση στη Νότια Κορέα, να πληρώσω 65.000 $ με πολλές άλλες αναβαθμίσεις και προνόμια. Το μεγαλύτερο ήταν να ζήσω στο εξωτερικό και να μπορώ να έχω τα παιδιά μου να βυθίζονται στον πολιτισμό τους.

χρήματα
Η Μαίρη πληρώνει ενοίκιο

Ενώ στο εξωτερικό καταφέραμε να ξοδέψουμε χρήματα σε κάτι πολύ πιο πολύτιμο, τον ΧΡΟΝΟ.

Χρόνος με την οικογένεια και τους φίλους, δημιουργώντας αναμνήσεις και ζώντας μοναδικές εμπειρίες. Όπως να πληρώσω για τη μαμά μου να πετάξει από τη Νότια Καλιφόρνια στην Κορέα. Πληρώνω για να μας επισκεφτεί ο αδερφός μου στην Κορέα και μετά από μια ιδιοτροπία αγοράζω τα οικογενειακά εισιτήρια για να περάσω μια εβδομάδα στο Cebu Φιλιππίνες. Αυτό είναι που με κάνει να θέλω να τα πάω καλύτερα. Αν αυτό σημαίνει να κερδίσω περισσότερα χρήματα για να το κάνω, τότε πρέπει να βρω καλύτερους τρόπους για να το κάνω αυτό. Το να πάτε σε μια κρουαζιέρα με μια 5μελή οικογένεια δεν είναι μια φτηνή περιπέτεια, αλλά η ROI αξίζει περισσότερο από τα χρήματα. Η πρώτη μας κρουαζιέρα.

Διαβάστε περισσότερα  Γίνε Υπηρέτης Γονέας Όχι Σκλάβος Γονέας | Surviving Adventures

Στις 20 Φεβρουαρίου 2020, η Μαίρη χρειάστηκε να πάει τον γιο μας στο ER επειδή κλωτσήθηκε στο γόνατο στο λεωφορείο. Η επίσκεψη στο ER κόστισε 500 $ συν-πληρωμή. Χάρηκα που το πλήρωσα εύκολα για να αποκτήσω πρόσβαση στη θεραπεία. Ένα άλλο παράδειγμα για το πώς τα χρήματα μειώνουν το άγχος σε μια ήδη αγχωτική κατάσταση.

Ένα από τα μεγαλύτερα συναισθήματα που νιώθω είναι ότι δεν ανησυχώ για την τιμή όταν βγαίνουμε έξω για φαγητό ή για κάποια διασκέδαση. Αυτό απέχει πολύ από την παιδική μου ηλικία της Μαίρης.

Όταν τα χρήματα σε κάνουν να δυστυχείς

Πιστεύω ότι τα blogs που δημιουργούν τη μεγαλύτερη αξία είναι αυτά που είναι διαφανή.

Όταν κάποιος λέει “περισσότερα χρήματα περισσότερα προβλήματα” ανατριχιάζω μέσα μου. Οι περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν τα χρήματα με τρόπους που τους κάνουν πιο λιγο ευτυχισμένος. Ξέρω ότι μπορεί να έχασα κάποιους από εσάς εκεί, αλλά μείνετε μαζί μου και θα σας δείξω ότι δεν είμαι εξαίρεση. Ακόμη και γνωρίζοντας τι γνωρίζουμε, είμαστε όλοι επιρρεπείς σε αυτό, έτσι ενεργούμε μόλις το δούμε.

Προήχθηκα άλλες δύο φορές και επιστρέψαμε στις Ηνωμένες Πολιτείες τώρα βγάζω πάνω από 100.000 $, αλλά και αυτό είναι ΜΕΓΑΛΟ ΑΛΛΑ, πήραμε περισσότερα χρέη και ζούμε σε ένα μέρος που είναι πιο φορολογημένο και ακριβό. Θέλαμε το καλύτερο σχολείο στην περιοχή για τα παιδιά μας, αυτή η απόφαση μας κάνει να μένουμε σε ένα διαμέρισμα και νοικιάζουμε 2.300 $ το μήνα.

Χρειαζόμασταν ένα αυτοκίνητο μόλις επιστρέψαμε στις Ηνωμένες Πολιτείες και το Van μας χρειαζόταν πολύ χρόνο για να φτάσει από την Κορέα. Ήθελα επίσης ένα φορτηγό Tacoma, οπότε τώρα έχουμε 3 οχήματα και πληρώνουμε περίπου 1.200 $ το μήνα σε πληρωμές αυτοκινήτου. Έχουμε 2 δάνεια εξυγίανσης περίπου 700 $ το μήνα (έχουμε καλύτερα επιτόκια) επειδή πληρώσαμε για τη μεταφορά από την Κορέα στις Ηνωμένες Πολιτείες με πιστωτική κάρτα.

Διαβάστε περισσότερα  Ημερήσια Διαπραγμάτευση | Surviving Adventures

Αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα μειονεκτήματα του να κερδίσετε περισσότερα χρήματα εάν δεν είστε έτοιμοι για αυτό ή δεν το σχεδιάζετε. Κάποια στιγμή είχαμε χρέος 102.893,40 $ (μάθετε τους αριθμούς σας). Τα επιπλέον χρήματα δεν θα σας κάνουν ευτυχισμένους εάν σας δεσμεύουν σε έναν υπερχρεωμένο τρόπο ζωής.

Ίσως η αγάπη για τα χρήματα και το χρέος είναι μια πιο εύστοχη απεικόνιση της ρίζας του κακού. Στην ανάρτησή μου Murdering Debt, δείχνω μία από τις τακτικές που χρησιμοποιούμε για την καταπολέμηση του χρέους για ένα πιο ελεύθερο μέλλον. Θα γράψω περισσότερες αναρτήσεις για τακτικές για το πώς να αυξήσετε το εισόδημά σας καθώς είμαστε στο ίδιο ταξίδι.

Συμπέρασμα

Τα χρήματα θα σας κάνουν πιο ευτυχισμένους μόνο εάν επιλέξετε να τα ξοδέψετε σύμφωνα με τις αξίες και τις προτιμήσεις σας. Δεν θα μπορούσα να το πω καλύτερα από τον Σαμ Οικονομικός Σαμουράι.

«Όταν οι άνθρωποι αρχίζουν να σου λένε ότι τα χρήματα δεν μπορούν να αγοράσουν την ευτυχία, ρίξε μια καλή ματιά στα οικονομικά τους. Πιθανότατα σας το λένε αυτό επειδή δεν έχουν πολλά χρήματα οι ίδιοι. Δεν έχουν γευτεί την ελευθερία που αγοράζουν τα χρήματα. Και αν τυχαίνει να είναι ερευνητικά διδακτορικά, μπορείτε να ξεχάσετε τις συμβουλές τους ακριβώς εκεί. Αν είναι εξαιρετικά πλούσιοι, τότε ξέρετε ότι απλώς προσπαθούν να αναμειχθούν και να μην φαίνονται εγωιστές».

«Τα χρήματα μπορούν να αγοράσουν την ευτυχία γιατί τα χρήματα αγοράζουν ψυχική ηρεμία και ευκαιρίες για μεγάλες εμπειρίες. Μην ξεγελιέστε από την έρευνα που παρηγορεί τον εγωισμό και αυτούς που ασπάζονται! Απλώς προσπαθούν να σας εμποδίσουν να πετύχετε τους οικονομικούς σας στόχους, ώστε να αισθάνονται καλύτερα με τον εαυτό τους».

Τα χρήματα είναι ένα εργαλείο, ένα μέσο για έναν σκοπό. Αυτό το τέλος είναι ηρεμία και ευκαιρίες για μεγάλες εμπειρίες. Πιστεύω ότι είναι καθήκον μου να προσφέρω ό,τι καλύτερο μπορώ για την οικογένειά μου. Ξέρω ότι πιστεύεις το ίδιο.

6 Στάδια πλούτου είναι ένας μεγάλος πόρος.