Hydroponics System Blog

Hydroponic System – Gardeners Corner

Ο χειμώνας δεν σημαίνει ότι ο κήπος σας πρέπει να κλείσει. Μην το αφήσετε να σηματοδοτήσει το τέλος της καλλιέργειας των δικών σας προϊόντων. Ένα υδροπονικό σύστημα είναι μια εναλλακτική λύση χωρίς προβλήματα, χωρίς προβλήματα, ώστε να μπορείτε να διατηρείτε τον κήπο σας όλο τον χρόνο.

Πώς λειτουργεί ένα σύστημα υδροπονίας;

Η υδροπονία δεν βασίζεται στο έδαφος για να παρέχει στα φυτά θρεπτικά συστατικά. Στα περισσότερα υδροπονικά συστήματα, οι ρίζες αιωρούνται απευθείας σε νερό πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, πράγμα που σημαίνει ότι τα φυτά συνήθως αναπτύσσονται περίπου 30% γρηγορότερα από τις παραδοσιακές μεθόδους και είναι λιγότερο πιθανό να υποφέρουν ως αποτέλεσμα του υπερβολικού ή υποποτίσματος, επομένως, γενικά παράγουν μεγαλύτερα φυτά και καλύτερες αποδόσεις.

Χρησιμοποιώντας ένα υδροπονικό σύστημα, οι καλλιεργητές μπορούν να ελέγξουν και να ενισχύσουν τις βασικές ανάγκες των φυτών. Το σύστημα τροφοδοτεί ένα θρεπτικό διάλυμα και έτσι τα φυτά δεν χρειάζεται να αναπτύξουν ένα μεγάλο ριζικό σύστημα για να τραφούν.

Αυτό σημαίνει ότι μπορούν να χρησιμοποιήσουν την ενέργεια που αυξάνεται προς τα πάνω, αντί να διαιρούν την ενέργεια μεταξύ ανοδικής και καθοδικής ανάπτυξης, καθώς πληρούνται όλες οι διατροφικές απαιτήσεις της. Αυτό παράγει ταχύτερη ανάπτυξη και υψηλότερες αποδόσεις.

Τύποι Συστημάτων Υδροπονίας

Υπάρχουν έξι τύποι συστημάτων:

  • Flood and Drain (Ebb and Flow)
  • Τεχνική Nutrient-Film (NFT)
  • Φυτίλι
  • Πότισμα με σταγόνες
  • Πολιτισμός βαθέων υδάτων (DWC)
  • Αεροπονία

Πλημμύρα και αποστράγγιση

Αυτή είναι μια δημοφιλής τεχνική για την αποτελεσματικότητα και την ευελιξία της. Με αυτή τη μέθοδο, τα φυτά τοποθετούνται σε γλάστρες σε πήλινα βότσαλα και κάθονται σε τραπέζια ζαρντινιέρης ή σε γλάστρες που τοποθετούνται πάνω από μια δεξαμενή θρεπτικών συστατικών.

Διαβάστε περισσότερα  Ημερήσια Διαπραγμάτευση | Surviving Adventures

Ένας χρονοδιακόπτης ενεργοποιεί μια αντλία νερού για να πλημμυρίσει τα βότσαλα, η οποία παρέχει στις ρίζες νερό και θρεπτικά συστατικά πριν στραγγίσουν πίσω στη δεξαμενή.

Τεχνική Nutrient-Film

Η μέθοδος NFT χρησιμοποιεί ένα φιλμ νερού πλούσιου σε θρεπτικά συστατικά και οξυγόνο, το οποίο αντλείται από μια δεξαμενή σε ένα δίσκο.

Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, το διάλυμα ρέει πέρα ​​από τις ρίζες των φυτών καλύπτοντάς τις σε μια μεμβράνη πριν αποστραγγιστεί πίσω στη δεξαμενή έτοιμη για επανακυκλοφορία.

Σύστημα Wick

Χωρίς κινούμενα μέρη, το σύστημα φυτιλιού δεν είναι περίπλοκο και εύκολο στη διαχείριση, ωστόσο δεν είναι ιδανικό για μεγάλα φυτά που απαιτούν πολύ νερό και θρεπτικά συστατικά.

Το σύστημα αποτελείται από ένα δίσκο καλλιέργειας, μια δεξαμενή, το μέσο καλλιέργειας και το σχοινί διαφυγής.

Ένα θρεπτικό διάλυμα προστίθεται στο νερό το οποίο στη συνέχεια απορροφάται μέσω του φυτιλιού απευθείας στις ρίζες των φυτών.

Πότισμα με σταγόνες

Με αυτή τη μέθοδο, έχετε υψηλό επίπεδο ελέγχου της ποσότητας νερού και θρεπτικών συστατικών που παρέχονται στα φυτά.

Το νερό και τα θρεπτικά συστατικά αντλούνται μέσω ενός δικτύου γραμμών τροφοδοσίας και μικροί πομποί χρησιμοποιούνται για να στάζουν το διάλυμα απευθείας στα φυτά.

Όλα τα συστήματα στάγδην πρέπει να χρησιμοποιούν κάποιου είδους σύστημα χρονοδιακόπτη γιατί αφεθεί ανεξέλεγκτο, ένα σύστημα σταγόνων θα πλημμυρίσει τα φυτά.

Πολιτισμός βαθέων υδάτων

Αυτή η μέθοδος προάγει την έντονη ανάπτυξη και το φύλλωμα. Το σύστημα βασίζεται στο ότι το φυτό αναπτύσσεται προς το θρεπτικό διάλυμα αντί του διαλύματος που αντλείται στο φυτό.

Οι ρίζες βυθίζονται πλήρως σε νερό πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά. Το νερό αερίζεται με αντλίες αέρα και πέτρες αέρα για να μην ασφυκτιούν οι ρίζες.

Διαβάστε περισσότερα  Ποιος τύπος νερού είναι καλύτερος για τα φυτά; - Επεξήγηση τύπων νερού

Αεροπονία

Αυτή είναι μια προηγμένη μέθοδος κατά την οποία τα φυτά αιωρούνται πάνω από έναν κλειστό θάλαμο ο οποίος ομίχνει θρεπτικό διάλυμα πάνω από τις ρίζες των φυτών.

Τα φυτά έχουν πρόσβαση σε θρεπτικά συστατικά, οξυγόνο και νερό όποτε αυτό απαιτείται, γεγονός που προκαλεί απίστευτη οξυγόνωση γύρω από τις ρίζες με αποτέλεσμα φυτά καλύτερης ποιότητας.

Ποιο σύστημα υδροπονίας πρέπει να επιλέξετε;

Όλες οι υδροπονικές μέθοδοι αποτελούν παραλλαγή ή συνδυασμό αυτών των έξι βασικών συστημάτων. Αυτό που θα επιλέξετε εξαρτάται από τον διαθέσιμο χώρο καλλιέργειας, τον προϋπολογισμό και την εμπειρία σας.

Υπάρχει μια ποικιλία φυτών που μπορείτε να καλλιεργήσετε σε ένα υδροπονικό σύστημα που περιλαμβάνει χόρτα, φρούτα, βότανα και ριζικές καλλιέργειες. Κάθε φυτό είναι διαφορετικό όσον αφορά τις συνθήκες ανάπτυξής του, οπότε αφιερώστε λίγο χρόνο για να κάνετε την έρευνά σας πριν επενδύσετε σε ένα σύστημα.

Ξεκινώντας

Για καλύτερα αποτελέσματα, θα πρέπει να καλλιεργείτε μόνο ένα είδος φυτού σε ένα σύστημα κάθε φορά. Εάν είστε νέοι στην υδροπνική, το πράσινο φυλλώδες είναι ένα καλό σημείο εκκίνησης, καθώς η καλλιέργεια τους είναι σχετικά χαμηλή.

Πριν τα φυτά σας πάνε στο υδροπονικό σύστημα, οι σπόροι πρέπει να βλαστήσουν. Θα πρέπει να χρησιμοποιείται ένα αδρανές υλικό που μπορεί να συγκρατήσει νερό και οξυγόνο. Ένα μέσο καλλιέργειας όπως ο πετροβάμβακας είναι ιδανικό γιατί είναι εξαιρετικά πορώδες και συγκρατεί πολλές φορές το βάρος του σε νερό.

Τοποθετήστε έναν σπόρο στην τρύπα κάθε κύβου και διατηρήστε τον κύβο υγρό, μέσα σε λίγες μέρες θα πρέπει να εμφανιστεί ένα βλαστάρι. Μόλις τα βλαστάρια μεγαλώσουν μερικές ίντσες, τοποθετήστε τους κύβους σε μεγαλύτερα κομμάτια πετροβάμβακα και τοποθετήστε τους στο δίσκο καλλιέργειας.

Διαβάστε περισσότερα  Γίνε Υπηρέτης Γονέας Όχι Σκλάβος Γονέας | Surviving Adventures

Βεβαιωθείτε ότι η θερμοκρασία, ο φωτισμός, το νερό και τα θρεπτικά συστατικά είναι σωστά για τον τύπο του φυτού και το στάδιο του κύκλου ανάπτυξης. στη συνέχεια απλώς συνδέστε, ενεργοποιήστε και αρχίστε να αναπτύσσεστε.

Όταν ολοκληρωθεί η συγκομιδή, αντικαταστήστε τον πετροβάμβακα και καθαρίστε καλά το σύστημα πριν το ξαναχρησιμοποιήσετε.

Εάν χρειάζεστε συμβουλές για την επιλογή του σωστού υδροπονικού συστήματος, επικοινωνήστε με την ομάδα εδώ στο Gardeners Corner.