αγωγός αλουμινίου

The Difference With Ducting – Gardeners Corner

Υπάρχουν τόσοι πολλοί διαφορετικοί τύποι αγωγών, όλοι με τις δικές τους χρήσεις. Από το αλουμίνιο μέχρι την ακουστική, το καθένα έχει τα πλεονεκτήματά του, αλλά ποιο είναι το καλύτερο για εσάς;

Τι κάνει το Ducting;

Ο κύριος σκοπός του αγωγού είναι η μεταφορά του αέρα από τη μια περιοχή στην άλλη όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά. Αυτό επιτυγχάνεται με τη σύνδεση ενός ανεμιστήρα στο ένα άκρο του αγωγού, επιτρέποντας στον αέρα να διοχετεύεται μέσω του αγωγού. Ωστόσο, η μετακίνηση μεγάλων ποσοτήτων αέρα έρχεται με προβλήματα. Όταν ο αέρας ωθείται μέσα από τον αγωγό, δημιουργείται αερομεταφερόμενος θόρυβος καθώς και αντίσταση. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε αναποτελεσματικά συστήματα εξαγωγής που δημιουργούν διαταραχές στο εξωτερικό τους περιβάλλον.

Όταν επιλέγετε τον σωστό αγωγό, είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη τους στόχους σας. Για παράδειγμα, εάν φτιάχνετε έναν εσωτερικό κήπο σε ένα υπόστεγο σε ένα αγρόκτημα στη μέση του πουθενά, τότε ο θόρυβος δεν θα είναι πρόβλημα. Ωστόσο, εάν φτιάχνετε έναν κήπο σε μια σοφίτα σε ένα σπίτι με βεράντα, ένας από τους στόχους σας μπορεί να είναι να διατηρήσετε χαμηλό θόρυβο για να αποφύγετε την αναστάτωση στα παρακάτω δωμάτια.

αγωγός αλουμινίουαγωγός αλουμινίου

Αγωγός Αλουμινίου

Αυτός είναι ο αγωγός με τον οποίο ξεκινούν οι περισσότεροι. Είναι αποτελεσματικό όταν διδάσκεται και εξαιρετικά οικονομικό. Ωστόσο, διαφέρει σε ποιότητα, ορισμένοι αγωγοί μπορεί να είναι εξαιρετικά αδύναμοι, ωστόσο κάποιοι αγωγοί αλουμινίου είναι εξαιρετικά υψηλής ποιότητας, δεν διαρρέουν αέρα ή φως και μπορούν να επιβιώσουν όταν μετακινούνται. Θυμηθείτε ότι η πλειονότητα των αγωγών προϋπολογισμού είναι κακής ποιότητας, κατασκευασμένα από πολύ λεπτό αδύναμο πλαστικό με εξαιρετικά λεπτό στρώμα αλουμινίου κολλημένο στην επιφάνεια.

Διαβάστε περισσότερα  Δημιουργικός κηπουρός λαχανικών: Το τσάι από βότανα έχει καφεΐνη + Πώς να μεγαλώσετε το δικό σας

Combi DuctingCombi Ducting

Combi Ducting

Το Combi ducting συνοδεύεται από όλα τα πλεονεκτήματα του αλουμινίου αλλά και μειώνει ελαφρώς την παραγωγή θορύβου. Είναι κατασκευασμένο από εσωτερικό κέλυφος από αλουμίνιο και πολυεστέρα, το οποίο υποστηρίζεται από χαλύβδινο τυλιγμένο σύρμα και είναι όλο τυλιγμένο σε ένα εξωτερικό στρώμα μαύρου PVC. Αυτός ο συνδυασμός δημιουργεί ένα ισχυρό αλλά εύκαμπτο κομμάτι αγωγού που είναι εξαιρετικό για νέους και έμπειρους χρήστες.

Fox Acoustic DuctingFox Acoustic DuctingΑκουστικός αγωγός

Αποτελούμενο από ένα εσωτερικό και εξωτερικό στρώμα αγωγού που χωρίζεται από ένα στρώμα από ίνες γυαλιού, το Acoustic Ducting είναι τέλειο για όποιον θέλει να μειώσει τους αερομεταφερόμενους θορύβους. Καθώς ο θόρυβος που παράγεται από έναν ανεμιστήρα εξαγωγής περνά κάτω από τον αγωγό, το εσωτερικό στρώμα από ίνες γυαλιού σταματάει τη διαφυγή του θορύβου στο εξωτερικό περιβάλλον. Αυτός ο τύπος αγωγών είναι τέλειος για οποιονδήποτε στήνει έναν εσωτερικό κήπο στο σπίτι ή τη σοφίτα του.

Αγωγός φωνητικής παγίδας GAS/Μαύρος ακουστικός αγωγός

Θεωρούμενο ως η επαγγελματική επιλογή αγωγών, το Black Acoustic / GAS Phonic Trap Ducting είναι εξίσου καλό με το Acoustic Ducting, αλλά προσφέρει μεγαλύτερη σταθερότητα και λιγότερες πιθανότητες να μολύνει το γυαλί από ίνες γυαλιού την περιοχή ανάπτυξής σας. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι αντί για το εσωτερικό στρώμα από ίνες γυαλιού που βρίσκεται στο Acoustic Ducting, το GAS Phonic Trap Ducting έχει ένα στρώμα από μη αλλεργιογόνο (χωρίς υαλοβάμβακα) ίνα στο εσωτερικό του που μπορεί να κοπεί χωρίς να ανησυχείτε για την πιθανότητα μόλυνσης του χώρου σας. με υαλοβάμβακα.

Όταν επιλέγετε τον αγωγό σας, θυμηθείτε να λάβετε υπόψη πού και πώς θα το χρησιμοποιήσετε. Προσπαθήστε να σκεφτείτε εκ των προτέρων και να προλάβετε πώς το σύστημα εξαγωγής σας μπορεί να επηρεάσει τους άλλους και επίσης προσπαθήστε να μάθετε πώς θα διαμορφωθεί ο αγωγός σας, καθώς δεν θέλετε αγωγούς που να είναι μη ευέλικτοι όταν ο αγωγός σας πρέπει να στρίψει.

Διαβάστε περισσότερα  Singapore Layover: Περάστε 48 θεαματικές ώρες στη Δημοκρατία της Σιγκαπούρης | Surviving Adventures