Διατηρώντας τρέχουσες τις τεχνικές μάρκετινγκ της μηχανής αναζήτησής σας — Social Metrics Pro

6
Διατηρώντας τρέχουσες τις τεχνικές μάρκετινγκ της μηχανής αναζήτησής σας — Social Metrics Pro
Είναι σημαντικό να διατηρείτε τρέχουσες τις στρατηγικές μάρκετινγκ της μηχανής αναζήτησης

Η παραμονή ενημερωμένη στο μάρκετινγκ μηχανών αναζήτησης είναι σημαντική.

Μετά από χρόνια παρακολούθησης της βιομηχανίας του διαδικτυακού μάρκετινγκ, αναγκάστηκα να συμπεράνω ότι όχι μόνο η αλλαγή είναι σταθερή, αλλά ο ρυθμός αυτής της αλλαγής μόνο αυξάνεται. Η πρόσφατη κυκλοφορία του Penguin 2.0 έχει ταράξει για άλλη μια φορά τη βιομηχανία του διαδικτυακού μάρκετινγκ, προσθέτοντας νέες ρυτίδες και λεπτές λεπτομέρειες στο μάρκετινγκ των μηχανών αναζήτησης.

Ας μιλήσουμε λοιπόν λίγο για το πώς μπορείτε να διατηρήσετε ενημερωμένα το μάρκετινγκ και το SEO στη σελίδα σας για το υπόλοιπο του 2013 και μετά!

Πώς το Penguin 2.0 άλλαξε το μάρκετινγκ στις μηχανές αναζήτησης

Το Penguin 2.0 εστιάζει σχεδόν αποκλειστικά σε συνδέσμους, τόσο στους δικούς σας όσο και στους συνδέσμους σας.

Η συνάφεια είναι το πιο σημαντικό σύνθημα εδώ: Θέλετε συνδέσμους προς και από ιστότοπους που σχετίζονται με την επιχείρησή σας και το θέμα που εξετάζετε. Πάρα πολλοί σύνδεσμοι από μη συνδεδεμένους ή υπερβολικά γενικευμένους ιστότοπους μπορεί να βλάψουν τους SERP σας, καθώς συχνά υποδηλώνει αγορά συνδέσμων ή άλλες λανθασμένες μεθόδους που η Google προσπαθεί να εξαλείψει.

Τα κείμενά σας αγκύρωσης αποτελούν ένα άλλο βασικό επίκεντρο των αλλαγών της Google. Προηγουμένως, ήταν παραδοσιακό στο SEO να εστιάζετε σε κείμενο αγκύρωσης που ταίριαζε ακριβώς με τις λέξεις-κλειδιά σας. Η Google συνοφρυώνεται με αυτήν την πρακτική, καθώς πρόκειται για μια αρκετά κραυγαλέα διαφήμιση, και αντ’ αυτού τώρα αναζητά μια ποικιλία κειμένων αγκύρωσης που απορρέουν οργανικά από το άρθρο.

Ειλικρινά, αυτό που συνοψίζεται είναι απλώς να συνδεθείς σαν κανονικός άνθρωπος. Μην πιέζετε τους συνδέσμους σας και μην πλημμυρίζετε το άρθρο σας με κείμενο αγκύρωσης λέξης-κλειδιού ακριβούς αντιστοίχισης. Συνδέστε φυσικά με πηγές -εσωτερικές ή εξωτερικές- ανάλογα με την περίπτωση, χρησιμοποιώντας κείμενο αγκύρωσης που είναι σχετικό με αυτόν τον σύνδεσμο και όχι με τις λέξεις-κλειδιά σας.

Αλλαγή χρήσης λέξεων-κλειδιών Μπροστά

Η τέχνη των ίδιων των λέξεων-κλειδιών έχει αλλάξει σημαντικά και τους τελευταίους μήνες. Προηγουμένως, ο εμπειρικός κανόνας ήταν ότι για καλούς SERP, ήθελες μία ή δύο λέξεις-κλειδιά, καθεμία από τις οποίες αντιπροσωπεύει περίπου το 1-2% του κειμένου. Αυτός είναι, φυσικά, ένας αρκετά απλοϊκός τρόπος αναγνώρισης του άρθρου σας, επομένως δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι οι μέθοδοι της Google έχουν γίνει πιο εκλεπτυσμένες.
Η Google χρησιμοποιεί τώρα μια διαδικασία γνωστή ως Λανθάνουσα Σημασιολογική Ευρετηρίαση, η οποία της επιτρέπει να συμπεράνει με μεγαλύτερη ακρίβεια το περιεχόμενο των ιστοσελίδων σας χωρίς να βασίζεται σε βαριές λέξεις-κλειδιά. Ως αποτέλεσμα, η ύπαρξη μιας σελίδας με πολλές λέξεις-κλειδιά αποσβένεται πλέον στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης.

Αν και κανείς δεν έχει βρει ακόμη συγκεκριμένους αριθμούς ή ποσοστά για χρήση, κατά γενικό κανόνα, θα πρέπει να εστιάσετε στη διαφοροποίηση της χρήσης των λέξεων-κλειδιών σας μέσα στο κείμενο χρησιμοποιώντας παραλλαγές και/ή συνώνυμα. Προσπαθήστε να μην επαναλάβετε την ίδια λέξη-κλειδί περισσότερες από μερικές φορές σε οποιοδήποτε άρθρο.

Αυτό, ωστόσο, μπορεί πραγματικά να σας απελευθερώσει να αυξήσετε τη χρήση των λέξεων-κλειδιών σας. Δεδομένου ότι δεν χρειάζεται πλέον να ανησυχείτε για την επαναφορά της ίδιας φράσης σε ένα άρθρο ξανά και ξανά, σας δίνει περισσότερη ελευθερία στη γραφή σας. Μπορείτε να συζητήσετε ευρύτερα θέματα, χωρίς να ανησυχείτε μήπως «μπερδέψετε» τις αράχνες της μηχανής αναζήτησης.

Χρησιμοποιήστε τη Βελτιστοποίηση με επίγνωση τοποθεσίας

Όταν θέλετε να ενισχύσετε την κοινωνική απήχησή σας και να συμβάλετε στη μείωση των αριθμών αναπήδησης, σκεφτείτε πού μπορεί να βρίσκονται οι επισκέπτες σας όταν το βλέπουν.

Με την άνοδο των κινητών συσκευών, οι υποψήφιοι πελάτες σας μπορεί να βρίσκονται παντού και να εξακολουθούν να βλέπουν την ιστοσελίδα σας – αλλά το περιβάλλον τους θα επηρεάσει την ψυχική τους κατάσταση και αυτό επηρεάζει τον τρόπο με τον οποίο σας βλέπουν και τον χρόνο που θα σας δώσουν. Επιπλέον, η στόχευση λέξεων-κλειδιών βάσει τοποθεσίας είναι μια εξαιρετική στρατηγική μάρκετινγκ στις μηχανές αναζήτησης.

Εάν πολλοί από τους δυνητικούς πελάτες σας πρόκειται να αναζητήσουν πληροφορίες για εσάς σε ένα σημείο πώλησης, όπως σε ένα κατάστημα, πρέπει να είναι σύντομες, σαγηνευτικές και ακριβείς. Από την άλλη πλευρά, ένας επιχειρηματίας που αναζητά πληροφορίες στο σπίτι το βράδυ είναι πιθανό να αναζητά πιο λεπτομερείς πληροφορίες και γραφήματα.

Να θυμάστε ότι η χρήση των υπηρεσιών κοινωνικών μέσων που βασίζονται στην τοποθεσία είναι επίσης σε άνοδο, επομένως η ύπαρξη ενός ιστότοπου σχεδιασμένου για τη βελτιστοποίηση της αναζήτησης με επίγνωση τοποθεσίας θα συμβάλει επίσης στην ενθάρρυνση της κοινής χρήσης κοινωνικών δικτύων μεταξύ των ανθρώπων!

Επαναξιολογήστε συνεχώς το προφίλ του συνδέσμου σας

Αυτό που όλα αυτά συνθέτουν είναι η ανάγκη για τους διαδικτυακούς μάρκετινγκ να παρακολουθούν στενά τους συνδέσμους του ιστότοπού σας, τόσο εισερχόμενους όσο και εξερχόμενους. Καθώς το επιτρέπει ο χρόνος, ίσως θελήσετε ακόμη και να αρχίσετε να καθαρίζετε τα δικά σας ιστολόγια από κακούς συνδέσμους και υπερβολικά εστιασμένη χρήση λέξεων-κλειδιών, καθώς το Penguin 2.0 διαβάζει και αξιολογεί τώρα όλο το περιεχόμενο στον ιστότοπό σας.

Η απαλλαγή από τα κακά backlinks είναι πιο δύσκολη, αλλά δυνητικά απαραίτητη εάν πιστεύετε ότι σέρνουν το SERP σας προς τα κάτω. Συχνά, μπορείτε απλά να ζητήσετε από έναν ιστότοπο να σταματήσει να συνδέεται με εσάς. Ωστόσο, εάν αυτό αποτύχει, η Google προσφέρει ένα εργαλείο απόρριψης συνδέσμων για να απομακρύνει τον ιστότοπό σας από εισερχόμενους συνδέσμους που δεν θέλετε.

Μερικές μέρες εύχομαι ο ρυθμός της αλλαγής στο μάρκετινγκ των μηχανών αναζήτησης να επιβραδυνθεί λίγο, αλλά απλά δεν συμβαίνει. Μείνετε ενημερωμένοι και παρακολουθήστε τις μετρήσεις σας! Σύντομα θα ακολουθήσει επιτυχία SEO.

Bir cevap yazın