Διεθνείς υποτροφίες φοιτητών του Ηνωμένου Βασιλείου

4
Διεθνείς υποτροφίες φοιτητών του Ηνωμένου Βασιλείου

14 Φεβρουαρίου 2023 από την IEFA

Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς διεθνείς προορισμούς σπουδών σε όλο τον κόσμο και είναι ευρέως γνωστό για τη διαθεσιμότητα των υποτροφιών που προσφέρονται. Οι διεθνείς φοιτητές στο Ηνωμένο Βασίλειο μπορούν να έχουν πρόσβαση σε πολυάριθμες υποτροφίες τόσο για προπτυχιακά όσο και για μεταπτυχιακά μαθήματα σε πολλούς τομείς σπουδών.

Αυτά τα βραβεία μπορούν να προσφέρουν πολύτιμη οικονομική βοήθεια για τα δίδακτρα και άλλα έξοδα διαβίωσης για να κάνουν τις σπουδές στη Βρετανία πραγματικότητα. Οι υποτροφίες μπορούν να απονεμηθούν με βάση την ακαδημαϊκή αριστεία, τις δυνατότητες ηγεσίας ή την οικονομική ανάγκη.

Εάν σκοπεύετε να σπουδάσετε στο Ηνωμένο Βασίλειο, θα πρέπει σίγουρα να εξετάσετε μερικές από αυτές τις υποτροφίες:

1. Η υποτροφία Chevening

Μία από τις κορυφαίες διεθνείς υποτροφίες στο Ηνωμένο Βασίλειο προσφέρεται από το Chevening – το πρόγραμμα διεθνών υποτροφιών και υποτροφιών της κυβέρνησης του ΗΒ. Αυτή η παγκοσμίου φήμης υποτροφία, που υποστηρίζεται από την κυβέρνηση και διαχειρίζεται μέσω των διπλωματικών της θέσεων παγκοσμίως, παρέχει ολοκληρωμένη χρηματοδότηση για ένα πλήρες έτος μεταπτυχιακών σπουδών σε οποιοδήποτε βρετανικό πανεπιστήμιο.

Οι φοιτητές που λαμβάνουν αυτές τις υποτροφίες επιλέγονται από βρετανικές πρεσβείες σε όλο τον κόσμο. Αυτοί οι μαθητές είναι εξαιρετικοί ακαδημαϊκά και επιδεικνύουν ισχυρή δέσμευση στην κοινότητά τους.

2. Η υποτροφία της Κοινοπολιτείας

Οι υποτροφίες της Κοινοπολιτείας του Ηνωμένου Βασιλείου είναι ανοιχτές σε διεθνείς φοιτητές από όλες τις χώρες της Κοινοπολιτείας εκτός από το ίδιο το Ηνωμένο Βασίλειο. Αυτές οι υποτροφίες παρέχουν πλήρη δίδακτρα, επίδομα διαβίωσης και άλλα οφέλη για ένα έτος σπουδών στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το υψηλό κόστος σπουδών και διαβίωσης στο Ηνωμένο Βασίλειο συχνά δυσκολεύει τους διεθνείς φοιτητές να συνεχίσουν τις σπουδές τους. οι υποτροφίες της Κοινοπολιτείας έχουν σχεδιαστεί για να πληρώνουν για το κόστος ζωής και σπουδών στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι υποτροφίες χρηματοδοτούνται από το Υπουργείο Διεθνούς Ανάπτυξης του Ηνωμένου Βασιλείου (DFID) και διαχειρίζονται από πανεπιστήμια στο Ηνωμένο Βασίλειο. Οι αποδέκτες επιλέγονται σε ανταγωνιστική βάση μέσω ανοικτής πρόσκλησης υποβολής αιτήσεων από επιλέξιμες χώρες της Κοινοπολιτείας.

3. Υποτροφία Oxford Pershing Square

Οι υποτροφίες Oxford Pershing Square προσφέρονται από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και χρηματοδοτούνται από το Ίδρυμα Pershing Square. Είναι ανοιχτό σε διεθνείς φοιτητές που είναι εγγεγραμμένοι σε ένα μονοετές μεταπτυχιακό πρόγραμμα στο πανεπιστήμιο και είναι ένα πλήρως χρηματοδοτούμενο βραβείο που καλύπτει τα δίδακτρα και το κόστος διαβίωσης. Οι αποδέκτες αυτής της υποτροφίας λαμβάνουν επίσης πρόσθετα οφέλη όπως καθοδήγηση, πληροφορίες πρακτικής άσκησης και ευκαιρίες δικτύωσης.

Στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, αυτή η υποτροφία απονέμεται σε διεθνείς φοιτητές που επιδεικνύουν εξαιρετικό ακαδημαϊκό δυναμικό και ηγετικές ικανότητες.

4. Υποτροφία Gates Cambridge

Οι υποτροφίες Gates Cambridge προσφέρονται από το Πανεπιστήμιο του Cambridge και χρηματοδοτούνται από το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates. Είναι ανοιχτό σε διεθνείς φοιτητές που είναι εγγεγραμμένοι σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα πλήρους φοίτησης στο πανεπιστήμιο.

Είναι ένα πλήρως χρηματοδοτούμενο βραβείο που προσφέρει 18.000 £ ετησίως, συμπεριλαμβανομένης της υγειονομικής περίθαλψης, του κόστους ταξιδιού και άλλων παροχών. Η υποτροφία παρέχει επίσης καθοδήγηση και πρόσβαση σε αποκλειστικές εκδηλώσεις. Οι μαθητές μπορούν να υποβάλουν αίτηση για υποτροφία Gates Cambridge εάν επιδείξουν ηγετικές δυνατότητες και δέσμευση να κάνουν τη διαφορά στην κοινότητά τους.

5. Διεθνής Υποτροφία του Πανεπιστημίου του Μπρίστολ

Το Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ προσφέρει μια σειρά από υποτροφίες σε διεθνείς φοιτητές που είναι εγγεγραμμένοι σε μεταπτυχιακά προγράμματα στο πανεπιστήμιο. Οι υποτροφίες χρηματοδοτούνται από το πανεπιστήμιο και παρέχουν πλήρη δίδακτρα, κόστος διαβίωσης και άλλα οφέλη.

Οι φοιτητές μπορούν να λάβουν μεταξύ £6.500 και £26.000 ανάλογα με το μάθημα στο οποίο είναι εγγεγραμμένοι. Οι υποτροφίες απονέμονται με βάση την ακαδημαϊκή αριστεία, τις οικονομικές ανάγκες και τις δυνατότητες ηγεσίας.

6. Διεθνής Υποτροφία Imperial College London

Το Imperial College του Λονδίνου προσφέρει μια σειρά από υποτροφίες για διεθνείς φοιτητές σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα.

Το κολέγιο προσφέρει μερική απαλλαγή από τα δίδακτρα, συν χρηματοδότηση για την κάλυψη των εξόδων διαβίωσης, των εξόδων ταξιδίου και άλλων οικονομικών αναγκών.

Οι απαιτήσεις επιλεξιμότητας ποικίλλουν ανάλογα με τον τύπο της υποτροφίας για την οποία ζητείται, αλλά όλες απαιτούν να έχετε εξαιρετική ακαδημαϊκή επίδοση και να αποδείξετε οικονομική ανάγκη.

Οι φοιτητές μπορούν να λάβουν έως και 22.900 £ ετησίως ανάλογα με την υποτροφία για την οποία υποβάλλουν αίτηση και το μάθημα που σπουδάζουν.

Οι σπουδές στο εξωτερικό μπορεί να είναι μια δαπανηρή προσπάθεια, αλλά ευτυχώς υπάρχει μια σειρά από διεθνείς υποτροφίες διαθέσιμες στο Ηνωμένο Βασίλειο για να βοηθήσουν τους επίδοξους φοιτητές. Είτε αναζητάτε υποστήριξη με δίδακτρα είτε με δαπάνες που σχετίζονται με τα μαθήματα, αυτές οι έξι ευκαιρίες υποτροφιών μπορεί να παρέχουν ακριβώς αυτό που χρειάζεστε – επομένως μην διστάσετε να τις αναζητήσετε.

Δημοσιεύτηκε στις Συμβουλές Προϋπολογισμού για Διεθνείς Φοιτητές, Διεθνής Εκπαίδευση, Διεθνείς Υποτροφίες, Υποτροφίες, Σπουδές στο Εξωτερικό, Σπουδές στο Ηνωμένο Βασίλειο


Bir cevap yazın