Ενάρετοι Δήμοι στα Starbucks: μην χρησιμοποιείτε κύπελλα μιας χρήσης στην Ιταλία

1
Ενάρετοι Δήμοι στα Starbucks: μην χρησιμοποιείτε κύπελλα μιας χρήσης στην Ιταλία

Καθώς τα Starbucks ανοίγουν το πρώτο τους καφέ στην ιταλική πόλη του Μιλάνου, οι ΜΚΟ ζητούν από τα Starbucks να κάνουν τη διαφορά και να μην χρησιμοποιούν ποτήρια μιας χρήσης στα ιταλικά καταστήματά τους.

Καλούμε τα Starbucks να πουν όχι στα ποτήρια και τα ποτήρια μιας χρήσης στο νέο κατάστημα που πρόκειται να ανοίξει στο Μιλάνο τον Σεπτέμβριο και να το καταστήσει βέλτιστη πρακτική βιωσιμότητας στην Ευρώπη και σε ολόκληρο τον κόσμο, ενώ ταυτόχρονα συμβάλλει στη μείωση του κόστους διαχείρισης απορριμμάτων για τους δήμους .» Το κάλεσμα, που ξεκίνησε από την Ιταλική Ένωση Ενάρετων Δήμων εν όψει της πρώτης έναρξης λειτουργίας των Starbucks στην Ιταλία, ήταν υπογράφεται και υποστηρίζεται από εθνικούς και διεθνείς εταίρους όπως Greenpeace Ιταλία, WWF Ιταλίας, Zero Waste Ιταλία, Zero Waste Europe και το Πλατφόρμα Reloopμια πανευρωπαϊκή πολυμερής πλατφόρμα που υποστηρίζει την κυκλική οικονομία.

Στην επιστολή τους προς τον Χάουαρντ Σουλτς, οι ΜΚΟ ζητούν από τον απερχόμενο εκτελεστικό διευθυντή να περάσει «μια πράσινη επανάσταση των Starbucks» διάδοχός του Μύρων Ούλμανκαι για να ξεκινήσει αυτό ακριβώς στο Μιλάνο – την πόλη που ενέπνευσε τη δημιουργία oφά η δημοφιλής αλυσίδα καφενείων, όπως λέει και ο ίδιος Schultz.

Οι ΜΚΟ επισημαίνουν πώς η σταδιακή κατάργηση των ποτηριών και των ποτηριών μιας χρήσης θα αντιπροσώπευε ένα βήμα προς τη μείωση των επιπτώσεων των αντικειμένων μιας χρήσης και τον περιορισμό της κρίσης της πλαστικής ρύπανσης, σύμφωνα με όσα ζητούν οι περιβαλλοντικές οργανώσεις, οι τοπικές και εθνικές κυβερνήσεις, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και πολλοί πολίτες.

Κάθε χρόνο σχετικά με 600 δισεκατομμύρια χάρτινα και πλαστικά ποτήρια διανέμονται παγκοσμίως και το UNEP θα χρειαστούμε μέχρι το 2003 40% περισσότερες ίνες ξύλου και κυτταρίνης για την υποστήριξη της ζήτησης πόρων από τον παγκόσμιο πληθυσμό.

Οι ΜΚΟ απευθύνονται στα Starbucks για να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες ενός ισχυρού πολυεθνικού ομίλου να επηρεάσει τις τάσεις της αγοράς:Μια εταιρία αρίθμηση 28 χιλιάδες καταστήματα σε 77 χώραμικρό, σερβίρισμα Εκατομμυρια ανθρωποι κάθε μέρα, έχει τεράστιες δυνατότητες να κάνει τη διαφορά και συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της ανερχόμενης παλίρροιας του φλιτζάνι καφέμικρό και άλλα απορρίμματα επιτραπέζιων σκευών μιας χρήσης“.

Εκτός από τη δέσμευση πρόθυμων τοπικών αρχών που εκπροσωπούνται από τους Ένωση Ενάρετων Δήμων, η μείωση των απορριμμάτων στην πηγή είναι το κλειδί για να γίνουν πραγματικότητα τα κυκλικά μοντέλα:Έως ότου η παραγωγή αποβλήτων δεν θα αποτραπεί στην πηγή με το σχεδιασμό κυκλικών προϊόντων και υπηρεσιών, οι προσπάθειες και οι οικονομικοί πόροι που επενδύονται από τις τοπικές και εθνικές κυβερνήσεις θα μόλις ανακουφίζω ένα σύμπτωμα του ο πρόβλημα, χωρίς να επηρεάζονται τα αίτια. Το κόστος διαχείρισης απορριμμάτων εξαντλεί σημαντικό μέρος των προϋπολογισμών των δήμων (υποστηριζόμενο από φορολογούμενοι), ότι μπορούσαμε αντι αυτου διανέμω προς την άλλα κοινωνικά και περιβαλλοντικά έργα που χρειάζονται οι κοινότητές μας», αναφέρει η επιστολή.

Οι ΜΚΟ αναγνωρίζουν την προσπάθεια βιωσιμότητας των Starbucks, όπως η προώθηση της επαναχρησιμοποιήσιμο καφές κύπελλο, το εισφορά 5 π εφαρμόζεται σε ορισμένα καφέ στο Λονδίνο να αντικίνητρα κύπελλο μιας χρήσηςμικρό, και το τεράστια οικονομικά επένδυση στο Έργο NextGen Cup Challenge για την ανάπτυξη ποτηριών μιας χρήσης που μπορούν να ανακυκλωθούν ή να κομποστοποιηθούν. Ωστόσο, θυμίζουν ότι «ένα επιχείρηση πολιτική που προωθεί κυρίως την ανακύκλωση παρά την επαναχρησιμοποίηση αποτυγχάνει να μειώσει την κατανάλωση πρώτης ύληςμικρό, ο περιβαλλοντικές επιπτώσεις από την άποψη του αποβλήτων και εκπομπών, καθώς και της οικονομικής επιβάρυνσης απόβλητα διαχείριση για την τοπική αυτοδιοίκηση.

Η επιστολή υπενθυμίζει επίσης το παράδειγμα της βρετανικής αλυσίδας Τσαγιού Βοστώνητο οποίο καταργείται σταδιακά ποτήρια μιας χρήσης και γυαλιά στα καταστήματά της από τον Ιούνιο του 2018, έτσι επιβεβαιώνωing τη σκοπιμότητα μιας στροφής σε επαναχρησιμοποιήσιμα κύπελλα και ποτήρια.

Οι ΜΚΟ καταλήγουν ρωτώντας ο δήμαρχος του Μιλάνου Τζόζεφ Σάλα να αναλάβουν την κλήση με το συμβούλιο του, προς το συμφέρον των πολιτών του και των καθαριότητα της πόλης“.

Εδώ είναι η πλήρης επιστολή ιταλικός και Αγγλικά

Πατήστε Επαφή:

Σίλβια Ρίτσι

[email protected]

Κύτταρο. +39 347.9075399

Καλούμε τα Starbucks να πουν όχι στα ποτήρια και τα ποτήρια μιας χρήσης στο νέο κατάστημα που πρόκειται να ανοίξει στο Μιλάνο τον Σεπτέμβριο και να το καταστήσει βέλτιστη πρακτική βιωσιμότητας στην Ευρώπη και σε ολόκληρο τον κόσμο, ενώ ταυτόχρονα συμβάλλει στη μείωση του κόστους διαχείρισης απορριμμάτων για τους δήμους

Bir cevap yazın