Επεξήγηση της Αποθήκευσης Ενέργειας ως Μετάδοσης

2
Επεξήγηση της Αποθήκευσης Ενέργειας ως Μετάδοσης

από την Blackridge Research

Η τελευταία τάση είναι ότι οι εταιρείες μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας σε όλο τον κόσμο εξετάζουν όλο και περισσότερο τεχνολογία αποθήκευσης ενέργειας να αναβάλει ή να αντικαταστήσει τις αναβαθμίσεις του συστήματος μεταφοράς. Πώς λειτουργεί αυτό είναι ότι η αποθήκευση ενέργειας τοποθετείται κατά μήκος μιας γραμμής μεταφοράς και λειτουργεί για την έγχυση ή την απορρόφηση ενέργειας, μιμούμενη τις ροές της γραμμής μεταφοράς. Με ονόματα όπως “εικονική μετάδοση” στην Αυστραλία και “GridBooster” στη Γερμανία, έργα συνολικής ισχύος άνω των 3 GW είναι έτοιμη να αυξήσουν την απόδοση και την αξιοπιστία του συστήματος σε όλο τον κόσμο.

διάγραμμα αποθήκευσης πλέγματοςΗ αποθήκευση ως μετάδοση προσφέρει μια σειρά από πλεονεκτήματα σε σχέση με την παραδοσιακή υποδομή μεταφοράς. Είναι ταχύτερα στην ανάπτυξη, έχουν μικρότερο αποτύπωμα, ευελιξία και δυνατότητα μετεγκατάστασης και προσφέρουν άλλες πρόσθετες υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας παροχής άεργου ισχύος, ελέγχου συχνότητας και τάσης και ειδικών συστημάτων προστασίας. Λειτουργούν επίσης ως ροές εσόδων, ενώ ταυτόχρονα προσφέρουν υποστήριξη δικτύου.

Μερικές από τις βασικές επιχειρήσεις ως μέρος αυτής της τάσης είναι:

  • Η RTE, μια γαλλική εταιρεία κοινής ωφέλειας, εξετάζει το ενδεχόμενο ενός έργου «εικονικής γραμμής μεταφοράς» 40 MW που ονομάζεται RINGO. Το έργο επιδιώκει να επιτύχει την ολοκλήρωση του δικτύου ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και να βελτιστοποιήσει τα ρεύματα ηλεκτρικής ενέργειας στο δίκτυό του.
  • Το γερμανικό σχέδιο ανάπτυξης του δικτύου, που αναπτύχθηκε από τις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας που κατέχουν τις γραμμές μεταφοράς στη χώρα, περιλαμβάνει μια τεράστια αποθήκευση ενέργειας 1,3 GW για την επίτευξη σταθερότητας του δικτύου και χαμηλότερο κόστος δικτύου.
  • Στην Ινδία, η δημόσια εταιρεία κοινής ωφέλειας που εδρεύει στη νέα πολιτεία του Άντρα Πραντές —η Εταιρεία Μεταφοράς Άντρα Πραντές— πρότεινε τον Ιανουάριο του 2019 μεταξύ 250 και 500 MW αποθήκευσης ενέργειας για να προσθέσει χωρητικότητα στο δίκτυο μεταφοράς της.
  • Στις ΗΠΑ, η Pacific Gas & Electric (PCG) συνεχίζει έργο αποθήκευσης ενέργειας 10 MW ως μέρος ενός χαρτοφυλακίου λύσεων μεταφοράς κατά τη διαδικασία περιφερειακού σχεδιασμού της μετάδοσης. Αυτή η επιχείρηση θα είναι η πρώτη στη χώρα που θα παρέχει ανακούφιση από τη συμφόρηση στην αγορά.

Η Blackridge Research είναι μια καθαρά ενεργειακή εταιρεία έρευνας που καλύπτει τον Παγκόσμιο Ενεργειακό Μετασχηματισμό.

Προηγούμενο άρθροMarrone Bio Innovations: Answers for Agricultural Angst
Επόμενο άρθροΑποεπένδυση κατά Coronavirus: Δέκα αποθέματα καθαρής ενέργειας για το 2020 Ενημέρωση Ιανουαρίου

Bir cevap yazın