Δημιουργία ιδιότροπων κήπων για παιδιά

Δημιουργία ιδιότροπων κήπων για παιδιά

Το Boots and Hooves Homestead μπορεί να κερδίσει προμήθεια για αγορές που πραγματοποιούνται αφού κάνετε κλικ σε συνδέσμους σε αυτήν τη σελίδα. Δείτε την πολιτική αποκάλυψης για λεπτομέρειες.

Σε αυτήν την ανάρτηση, μοιράζομαι πώς φτιάξαμε μια ιδιότροπη εμπειρία κήπου για τα παιδιά. Αυτή η ανάρτηση είναι γεμάτη από τους πολλούς τρόπους με τους οποίους δημιουργήσαμε τους υπέροχους κήπους μας με βάση τα αγαπημένα μας βιβλία λογοτεχνίας.

Αν ψάχνετε για διασκεδαστικούς τρόπους για να κάνετε τα παιδιά σας να ενδιαφέρονται για την κηπουρική, μην ψάχνετε άλλο!

Σχεδιάζοντας αυτούς τους υπέροχους κήπους για τα παιδιά, δημιουργήσαμε κάτι στο οποίο ανυπομονούν να περάσουν πολλές ώρες.

αψίδα κήπου με φασόλια και φώτα χορδών στον κήπο.αψίδα κήπου με φασόλια και φώτα χορδών στον κήπο.

«Αφήστε τους να έρθουν σε επαφή με τη φύση και να δημιουργηθεί μια συνήθεια που θα είναι πηγή απόλαυσης και συνήθειας στη ζωή».

Σάρλοτ Μέισον

Εκπληκτικές ιδέες κήπου

Παρουσιάζονται ενδιαφέρουσες ιδέες χρησιμοποιώντας έντονα χρώματα, διασκεδαστικά σχήματα και πρακτικά φυτά που θα απολαύσουν τα παιδιά να φροντίζουν.

Αν διαβάσατε την ανάρτησή μας στον καλοκαιρινό κήπο με υπερυψωμένο κρεβάτι, μοιράστηκα πώς ξεκινήσαμε να χτίζουμε τους χώρους του κήπου των παιδιών μας. Και πώς η λογοτεχνία έπαιξε τεράστιο ρόλο στη διαδικασία δημιουργίας. Σε αυτήν την ανάρτηση, πρόκειται να μοιραστώ μερικές ακόμη λεπτομέρειες σχετικά με τους ιδιότροπους κήπους μας για τα παιδιά.

Ακολουθούμε το Μέθοδος εκπαίδευσης Charlotte Mason στο σπίτι μας. Και ένα τεράστιο συστατικό αυτής της μεθόδου, είναι η διδασκαλία μέσα από ζωντανά βιβλία.

Και δεδομένου ότι σύμφωνα με τις Φιλοσοφίες του Mason, «η εκπαίδευση είναι μια ατμόσφαιρα, μια πειθαρχία, μια ζωή», έχουμε δημιουργήσει μια ατμόσφαιρα γεμάτη ζωντανές ιδέες και αλληγορίες στην καθημερινή μας ζωή.

Διαβάστε περισσότερα  Δημιουργία κήπου με βότανα σε υπερυψωμένο κρεβάτι

Συχνά τα παιδιά μας είναι ευφάνταστα και δημιουργικά στον κήπο αφού διαβάσουν μαζί ένα όμορφο βιβλίο.

Πολλές φορές θα τους βρω να δημιουργούν επικές μάχες ή να πηγαίνουν σε περιπέτειες όπως έχουν διαβάσει από ένα από τα Βιβλία Νάρνια και φωνάζοντας «για τη Νάρνια και τον Ασλάν»!!

Και άλλες φορές μπορεί να κρύβονται από τον κύριο McGregor ή να βρίσκουν καλικάντζαρους, νεράιδες και άλλα πλάσματα του δάσους κρυμμένα ανάμεσα στα λουλούδια.

Σε αυτήν την ανάρτηση, μοιράζομαι περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το πώς ενσωματώσαμε αυτά τα στοιχεία στον χώρο του κήπου για να απολαμβάνουν τα παιδιά.

«Μια αγάπη για τη φύση, που εμφυτεύεται τόσο νωρίς που θα τους φαίνεται στο εξής ότι γεννήθηκε μέσα τους, θα εμπλουτίσει τη ζωή τους με αγνά ενδιαφέροντα, απορροφητικές αναζητήσεις, υγεία και καλό χιούμορ».

— Σάρλοτ Μέισον

παιδιά στον κήπο τη νύχτα με φώτα χορδών.παιδιά στον κήπο τη νύχτα με φώτα χορδών.

Προσθέτοντας ιδιοτροπία μέσω του φωτισμού

Ένα άλλο στοιχείο που προσθέσαμε στον κήπο για να δημιουργήσουμε λίγη ιδιοτροπία στα παιδιά, είναι ο φωτισμός. Χτίζουμε πράσινους ζωντανούς τοίχους για να δημιουργήσουμε ένα δωμάτιο μέσα στον κήπο. Αυτή η ιδέα δημιουργήθηκε μετά από ανάγνωση Ο μυστικός κήπος μαζί.

Ο μόνος τρόπος για να αποκτήσετε πρόσβαση στους χώρους του κήπου θα είναι να εισέλθετε μέσα από τις αψιδωτές σήραγγες που κατασκευάσαμε από πάνελ βοοειδών και να έχουμε μια ποικιλία φυτών που σκαρφαλώνουν πάνω από το καθένα.

Πρόσφατα μας έστειλαν αυτό το όμορφο σετ χορδά φωτιστικά βεράντας ως δώρο από τον Όλνυ. Και είναι πραγματικά εντυπωσιακές. Θέλω να πω, κοιτάξτε μόνο πόσο καλά φωτίζουν τον χώρο του κήπου τη νύχτα!

Εκπλήξαμε τα παιδιά με αυτό το στήσιμο και έτρεξαν έξω το επόμενο πρωί φωτεινά και νωρίς (εξάλλου τα παιδιά της φάρμας) σαν να ήταν Χριστούγεννα!

Διαβάστε περισσότερα  Σχεδιασμός Κήπου + Ημερομηνίες Έναρξης Σπόρων για Καλλιεργητές Ζώνης 5

Μου αρέσει πολύ το πώς οι λαμπτήρες led είναι κατασκευασμένοι από ανθεκτικό πλαστικό και είναι πολύ πιο ασφαλείς και πιο ανθεκτικοί από τους παραδοσιακούς γυάλινους λαμπτήρες. Αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό εάν τα παιδιά τρέχουν ξυπόλητα στον χώρο του κήπου.

Πώς προσθέσαμε τα φώτα χορδών στον κήπο

Αυτή η διαδικασία ήταν εξαιρετικά εύκολη στη ρύθμιση. Αυτά τα κορδόνια φωτιστικά βεράντας έχουν έναν ενσωματωμένο κρεμαστό δακτύλιο πάνω από κάθε πρίζα, καθιστώντας το πολύ εύκολο να το κρεμάσετε.

Ξεκινήσαμε να τα κρεμάσουμε στις υπερυψωμένες καμάρες του κήπου μας και τα περάσαμε σε επιπλέον στύλους που μας είχαν απομείνει από την κατασκευή του σπιτιού.

Επέλεξα μια τοποθεσία κοντά στα υπερυψωμένα κρεβάτια με ηλιοτρόπια για να κρύψω ελαφρώς τους στύλους. Ο σύζυγός μου έσκαψε μια μικρή τρύπα και έθαψε τα κοντάρια σε βάθος περίπου ενός ποδιού.

Δημιουργήσαμε ένα μικρό δωμάτιο και φτιάξαμε ένα μίνι καθιστικό κάτω από το φωτισμό για να το απολαύσετε όσο εργάζεστε στον κήπο ή τη νύχτα.

Αυτά τα φώτα είναι τόσο καλής ποιότητας και κάνουν ένα τόσο όμορφο ιδιότροπο χαρακτηριστικό κήπου. Κάνουν τους χώρους του κήπου πραγματικά απολαυστικούς ανεξάρτητα από την ώρα της ημέρας.

Ένα άλλο εξαιρετικό χαρακτηριστικό αυτών των φώτων βεράντας που ήθελα να μοιραστώ είναι ότι προορίζονται για πολλές διαφορετικές καιρικές συνθήκες. Μπορούν να αντέξουν τον αέρα, τη βροχή, τον ήλιο και την ακραία θερμοκρασία σε εξωτερικούς χώρους.

Έχουμε πολλά ακραία καιρικά φαινόμενα εδώ στη Νεμπράσκα και είμαι ενθουσιασμένος που κρατάω αυτά τα φώτα για απόλαυση πολλές από τις διαφορετικές εποχές στον κήπο.

→ για να αγοράσετε αυτά τα φώτα βεράντας, δείτε το Ollny εδώ.

Διαβάστε περισσότερα  Summer Raised Bed Garden Tour
μπλε παλτό που κρέμεται από τη μηλιά στο πίσω μέρος του κήπου.μπλε παλτό που κρέμεται από τη μηλιά στο πίσω μέρος του κήπου.

Τέλος, ήθελα να μοιραστώ ένα νεύμα Beatrix Potter με αυτό το μικρό κομμάτι ιδιοτροπίας. Εμπνευσμένοι από τον κήπο του κυρίου ΜακΓκρέγκορ, κρεμάσαμε το παλτό του Peter Rabbit κοντά στη σειρά των πιο εσωτερικών μηλιών μας.

Μοιραστείτε αυτήν την ανάρτηση: