υπερυψωμένο κρεβάτι με βότανα και άχυρα κήπου και γκρουόγια

Δημιουργία κήπου με βότανα σε υπερυψωμένο κρεβάτι

Το Boots and Hooves Homestead μπορεί να κερδίσει προμήθεια για αγορές που πραγματοποιούνται αφού κάνετε κλικ σε συνδέσμους σε αυτήν τη σελίδα. Δείτε την πολιτική αποκάλυψης για λεπτομέρειες.

Τα βότανα είναι ένας εύκολος και φθηνός τρόπος για να προσθέσετε γεύση και φρεσκάδα σε όλα τα είδη των πιάτων. Δίνουν επίσης εξαιρετικές πινελιές σε ένα ελκυστικό υπερυψωμένο κρεβάτι κήπου. Σήμερα μοιράζομαι πώς φτιάξαμε έναν νέο υπερυψωμένο κήπο με βότανα.

Ελπίζω ότι αυτή η ανάρτηση θα σας εμπνεύσει να φτιάξετε το δικό σας κρεβάτι κήπου με βότανα. Ένα γεμάτο νόστιμα βότανα για τσάι, φρέσκες σαλάτες, σούπες, σάλτσες και τις πιο αγαπημένες σας συνταγές!

γαστρονομικά βότανα σε ένα υπερυψωμένο κρεβάτι κήπου. γαστρονομικά βότανα σε ένα υπερυψωμένο κρεβάτι κήπου.

Ως πιστός ακράδαντα στη φύτευση συντρόφων, έχω ήδη βότανα και λουλούδια διάσπαρτα στον κήπο της κουζίνας. Αλλά ήθελα επίσης την ευκολία να βγω έξω από την πόρτα της κουζίνας για φρέσκα βότανα, όπως απαιτείται κατά την προετοιμασία ενός γεύματος.

Εκεί λοιπόν μπαίνει αυτός ο νέος κήπος με βότανα.

Χτίζοντας έναν κήπο με βότανα σε υπερυψωμένο κρεβάτι

Νωρίτερα φέτος, ξεκινήσαμε τη διαδικασία ενημέρωσης και επέκτασης ολόκληρου του κήπου του σπιτιού μας. Προσθέσαμε 14 νέα υπερυψωμένα κρεβάτια για τον κήπο της κουζίνας, συμπεριλαμβανομένων των χώρων του παιδικού κήπου.

Μπορείτε να διαβάσετε για την ενημέρωση του υπερυψωμένου κρεβατιού κήπου εδώ.

υπερυψωμένο κρεβάτι κήπου με σπαράγγια, φράουλες και παπαρούνες.υπερυψωμένο κρεβάτι κήπου με σπαράγγια, φράουλες και παπαρούνες.

Ενώ δημιουργούσαμε τα σχέδια για τον ενημερωμένο κήπο της κουζίνας, ήθελα να προσθέσω ένα ξεχωριστό κρεβάτι με βότανα κουζίνας για ευκολία κατά την προετοιμασία των γευμάτων.

Και με αυτή τη νέα κατασκευή σπιτιού, μετατρέπουμε ένα βοσκότοπο βοοειδών σε κήπο σιγά σιγά με την πάροδο του χρόνου. Έτσι, αυτό το πρόσθετο κρεβάτι βοηθά και στον εξωραϊσμό μας στην αυλή.

Btw, η μετατροπή ενός παλιού βοσκοτόπου σε κήπο είναι λίγο προκλητική! Αλλά, είναι μια ανταμοιβή διαδικασία…και συνεχής δουλειά σε εξέλιξη!

Διαβάστε περισσότερα  Δημιουργία ιδιότροπων κήπων για παιδιά
υπερυψωμένο κρεβάτι με βότανα και άχυρο κήπου.υπερυψωμένο κρεβάτι με βότανα και άχυρο κήπου.

Πώς να δημιουργήσετε έναν κήπο με βότανα με υπερυψωμένο κρεβάτι

Υπάρχουν τόσα πολλά υπέροχα οφέλη από την κηπουρική σε υπερυψωμένα κρεβάτια. Τα αγαπημένα μου οφέλη είναι η προσβασιμότητα και η ευκολία στη γερασμένη πλάτη μου.

Είναι επίσης μια τόσο όμορφη προσθήκη στον χώρο του κήπου και είναι πολύ πιο εύκολο να διατηρηθούν. Και η συγκομιδή και το τράβηγμα ζιζανίων από έναν υπερυψωμένο κήπο είναι πολύ πιο εύκολη από ό,τι προηγούμενα σε κήπους στο έδαφος.

Η Μαίρη κόβει βότανα σε υπερυψωμένα κρεβάτια.Η Μαίρη κόβει βότανα σε υπερυψωμένα κρεβάτια.

Ξεκινήσαμε αυτή τη νέα κατασκευή κρεβατιού με βότανα με τα αγαπημένα μας μεταλλικά υπερυψωμένα κρεβάτια κήπου από το Olle Gardens. διάλεξα το Κιτ 12 σε 1 για αυτό το κρεβάτι με βότανα.

Εάν χρησιμοποιείτε ύφασμα τοπίου ή κάτι κάτω από το υπερυψωμένο κρεβάτι για να βοηθήσετε στην πρόληψη των ζιζανίων, είναι ιδανικό να παρέχετε καλή αποστράγγιση για να αποτρέψετε τη συσσώρευση υπερβολικού νερού. Απλώς κόψτε μικρές τρύπες αποστράγγισης σε όλο το ύφασμα πριν γεμίσετε τα κρεβάτια.

Στη συνέχεια γεμίσαμε το υπερυψωμένο κρεβάτι με στρώματα οργανικής ύλης. Όπως παλιά κούτσουρα, ραβδιά, παλιό σανό, ποιοτικό οργανικό φυτόχωμα, λίπασμα (μου αρέσει πολύ να χρησιμοποιώ κομπόστ μανιταριών στον κήπο) και στη συνέχεια ολοκληρώνεται με άχυρο κήπου ως σάπια φύλλα μετά τη φύτευση.

Και πριν φυτέψετε το κρεβάτι με βότανα, προτείνω να απλώσετε τα πάντα για να πάρετε μια ιδέα για την τοποθέτηση. Θέλετε να ελέγξετε πόσο μεγάλα μεγαλώνουν τα φυτά και να εξασφαλίσετε επαρκή απόσταση.

Επιπλέον, πρόσθεσα δύο μικρά Ενήλικος πότισμα γλάστρες στο κέντρο του κρεβατιού για να βοηθήσει στον περιορισμό του ποτίσματος με τα χέρια.

στρώνοντας το κρεβάτι του κήπου με βότανα. στρώνοντας το κρεβάτι του κήπου με βότανα.

Τι βότανα να καλλιεργήσετε σε υπερυψωμένα κρεβάτια

Δεδομένου ότι ο καθένας έχει τόσες πολλές ατομικές γαστρονομικές προτιμήσεις, θα πω ότι αυτό εξαρτάται από το με τι σας αρέσει να μαγειρεύετε!

Διαβάστε περισσότερα  Δημιουργία κομμένου λουλουδιού κήπου (σε υπερυψωμένο κρεβάτι)

Πιστεύω πολύ στο να μεγαλώνω αυτό που σας αρέσει να τρώτε εσείς και η οικογένειά σας.

Έχουμε πράγματα όπως σκόρδο σχοινόπρασο, φαρμακευτικά βότανα, λεβάντα, βασιλικό και μερικά άλλα ετήσια βότανα διάσπαρτα στους κύριους κήπους ως μέρος του συνοδευτικού μας σχεδίου φύτευσης.

Η φύτευση συντροφιάς έχει πολλά οφέλη – μερικά από τα οποία είναι για την προσέλκυση επικονιαστών όπως οι μέλισσες και οι πεταλούδες με μια ποικιλία λουλουδιών. Και ένα άλλο είναι η αποτροπή κοινών παρασίτων με βότανα και άλλα φυτά.

Πριν πλανίσουμε τον ανοιξιάτικο κήπο, ξεκινήσαμε πολλά από τα φυτά βοτάνων από σπόρους. Τα περισσότερα από αυτά φυτεύτηκαν στον αρχικό χώρο του κήπου με βότανα και διασκορπίστηκαν στους κύριους χώρους του κήπου μας.

Αγόρασα επίσης μερικά φυτά βοτάνων πολύ καλής ποιότητας από Azure Standard. Αυτή είναι μια εξαιρετική επιλογή εάν δεν έχετε πρόσβαση σε οργανικά φυτά τοπικά. Συνήθως παραγγέλνω μερικά από τα ετήσια βότανά μου από το Azure όταν δεν ξεκινάω από σπόρους. Φτάνουν πάντα σε άριστη κατάσταση!

Σε αυτό το νέο γαστρονομικό κρεβάτι με βότανα πρόσθεσα τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα βότανα μου σε συνταγές. Δείτε μερικούς αγαπημένους τρόπους χρήσης φρέσκων βοτάνων με αυτές τις συνταγές σε έναν από τους άλλους ιστότοπούς μου:

φυτεύοντας φρέσκα γαστρονομικά βότανα στο νέο υπερυψωμένο κρεβάτι κήπου με βότανα.φυτεύοντας φρέσκα γαστρονομικά βότανα στο νέο υπερυψωμένο κρεβάτι κήπου με βότανα.

Επέλεξα να προσθέσω κυρίως πολυετή βότανα, με λίγα μονοετή, μερικά φαρμακευτικά βότανα που είχα επιπλέον, ακόμα και μερικά λουλούδια για ασκητικό.

Δείτε τι προσθέσαμε φέτος:

  • δενδρολίβανο
  • ρίγανη (2 φυτά – είμαι Ιταλίδα! )
  • μαϊντανός
  • ΣΟΦΌΣ
  • θυμάρι
  • κόλιαντρο (από σπόρο – μόλις φύτρωσαν. Και θα επιχειρήσω διαδοχική σπορά φέτος)
  • Γαλλικό εστραγκόν
  • βάλσαμο λεμονιού (τόσο καλό στο τσάι!)
  • Tulsi γνωστό και ως ιερός βασιλικός (επίσης εξαιρετικός στο τσάι)
  • άνηθο

Φύτεψα ακόμη και μερικά λουλούδια όπως κοσμος, φράουλα και ζίννιες για τους επικονιαστές και τους ασκητές.

Η μέντα καλλιεργείται στη ζαρντινιέρα της γιατί έχει την τάση να γίνεται επεμβατική. Φέτος καλλιεργώ ξεχωριστές γλάστρες με δυόσμο και μέντα. Μας αρέσει να χρησιμοποιούμε τα φύλλα του δυόσμου στα τσάγια. Και η μέντα κάνει μια μεγάλη φιλοφρόνηση σε πολλά πιάτα με κρέας.

γαστρονομικά βότανα σε ένα υπερυψωμένο κρεβάτι κήπου που ολοκληρώνεται με αχυρόστρωμα κήπου.γαστρονομικά βότανα σε ένα υπερυψωμένο κρεβάτι κήπου που ολοκληρώνεται με αχυρόστρωμα κήπου.

Και αυτή η επόμενη φωτογραφία είναι το κρεβάτι του κήπου με βότανα μετά από περίπου ένα μήνα ανάπτυξης. Μου αρέσει πόσο πολύ έχει γεμίσει το χώρο σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα!

κρεβάτι κήπου υπερυψωμένο με βότανακρεβάτι κήπου υπερυψωμένο με βότανα

Αγαπημένα προϊόντα που αναφέρονται σε αυτήν την ανάρτηση

Συχνές ερωτήσεις (Συχνές ερωτήσεις)

Πόσο βαθύ πρέπει να είναι ένα υπερυψωμένο κρεβάτι κήπου για βότανα;

Τα βότανα πρέπει γενικά να φυτεύονται σε βάθος περίπου 6-12 ίντσες ανάλογα με την ποικιλία. Και έτσι ένα υπερυψωμένο κρεβάτι πρέπει να δίνει αρκετό χώρο για να αναπτυχθούν οι ρίζες. Τα υπερυψωμένα κρεβάτια σε αυτήν την ανάρτηση έχουν ύψος 17″, γεγονός που τα καθιστά ιδανικά για την καλλιέργεια βοτάνων!

Ποιο είναι το καλύτερο έδαφος για βότανα σε υπερυψωμένα κρεβάτια;

Σε γενικές γραμμές, ένας καλός συνδυασμός ελαφρού αμμώδους/αργιλώδους εδάφους είναι υπέροχος. Για ορισμένα συγκεκριμένα βότανα της Μεσογείου, μια αμμώδης ή αμμώδης υφή είναι καλή. Ένα καλό χώμα καλής ποιότητας με λίγο καλής ποιότητας (και τελειωμένο) κομπόστ είναι επίσης μια εξαιρετική επιλογή.

από που θα θέλατε να ξεκινήσετε;

Μοιραστείτε αυτήν την ανάρτηση: