υπερυψωμένο κρεβάτι κήπου με κομμένα λουλούδια.

Δημιουργία κομμένου λουλουδιού κήπου (σε υπερυψωμένο κρεβάτι)

Το Boots and Hooves Homestead μπορεί να κερδίσει προμήθεια για αγορές που πραγματοποιούνται αφού κάνετε κλικ σε συνδέσμους σε αυτήν τη σελίδα. Δείτε την πολιτική αποκάλυψης για λεπτομέρειες.

Η συλλογή φρέσκων λουλουδιών για το σπίτι δεν παλιώνει ποτέ. Μοιράζομαι πώς κατασκευάσαμε δύο χώρους χρησιμοποιώντας υπερυψωμένα κρεβάτια για έναν κομμένο κήπο με λουλούδια.

Θέλετε να καλλιεργήσετε τα δικά σας όμορφα λουλούδια φέτος; Συγκεντρώσαμε μερικές συμβουλές για την ανάπτυξη ενός κήπου κοπής—από την αρχή μέχρι το τέλος και ό,τι ενδιάμεσα! Θα σας πει όλα όσα πρέπει να ξέρετε για να αναπτύξετε έναν ζωντανό και πολύχρωμο κήπο με λουλούδια σε υπερυψωμένα κρεβάτια κήπου.

κομμένο ανθόκηπο σε υπερυψωμένο κρεβάτι.κομμένο ανθόκηπο σε υπερυψωμένο κρεβάτι.

Χρήση υπερυψωμένων κρεβατιών κήπου για έναν κομμένο κήπο με λουλούδια

Μας αρέσει να χρησιμοποιούμε υπερυψωμένα κρεβάτια κήπου για την καλλιέργεια των λαχανικών και των φρούτων μας. Έτσι φέτος, αποφάσισα να προσθέσω δύο νέα κομμένα παρτέρια χρησιμοποιώντας νέα υπερυψωμένα κρεβάτια.

Υπάρχουν τόσα πολλά οφέλη από την καλλιέργεια σε υπερυψωμένο κρεβάτι τα οποία κάλυψα σε αυτήν την ανάρτηση σχετικά με τα οφέλη της κηπουρικής σε υπερυψωμένο κρεβάτι.

Και έκανα επίσης μια ξενάγηση ενημέρωσης για ανοιξιάτικο κήπο.

Όταν καλλιεργούσα έναν κομμένο κήπο με λουλούδια, το σχέδιό μου ήταν να τον αντιμετωπίζω όπως κάθε άλλη καλλιέργεια που καλλιεργούμε στον λαχανόκηπό μας. Έτσι τα πράγματα φυτεύονται λίγο πιο κοντά μεταξύ τους από ό,τι συνιστάται.

υπερυψωμένο κρεβάτι κομμένα λουλούδια.υπερυψωμένο κρεβάτι κομμένα λουλούδια.

Φυτεύουμε επίσης διαδοχικά για να έχουμε μια συγκομιδή ανθέων όλη την εποχή. Και ελπίζουμε ότι θα έχουμε πολλά λουλούδια μέχρι την πρώτη ημερομηνία παγετού του φθινοπώρου.

Αυτό γίνεται εύκολα με την καλλιέργεια ταχείας ανάπτυξης ποικιλιών λουλουδιών όπως zinnias, cosmos και ηλίανθων. Και τα γλυκά μπιζέλια τους πιο δροσερούς μήνες.

Τα πρώτα υπερυψωμένα κρεβάτια που ξεκινήσαμε στους κύριους χώρους του κήπου ήταν από ξύλο που έφτιαξε ο άντρας μου πριν από αρκετά χρόνια.

Φέτος αναβαθμίσαμε σε χρήση αυτά τα υπερυψωμένα κρεβάτια. Σε αυτήν την ανάρτηση λοιπόν, μοιράζομαι δύο επιλογές για την καλλιέργεια ενός κομμένου κήπου με λουλούδια σε έναν υπερυψωμένο κήπο.

υπερυψωμένο κρεβάτι κήπου με δεύτερη σπορά σπόρων λουλουδιών.υπερυψωμένο κρεβάτι κήπου με δεύτερη σπορά σπόρων λουλουδιών.
υπερυψωμένο κρεβάτι κήπου με δεύτερη σπορά σπόρων λουλουδιών
φωτογραφικό κολάζ από υπερυψωμένα κρεβάτια κήπου.φωτογραφικό κολάζ από υπερυψωμένα κρεβάτια κήπου.

Πού να βρείτε λουλούδια

Φυσικά μπορείτε να υποστηρίξετε το φυτώριο της περιοχής σας για την αγορά φυτών στις αρχές της άνοιξης. Σίγουρα μου αρέσει να συνεισφέρω στις τοπικές μας επιχειρήσεις όποτε είναι δυνατόν.

Ωστόσο, σε αυτήν την ανάρτηση μοιράζομαι κυρίως ποικιλίες και επιλογές για φυτά που μπορείτε να σπείρετε απευθείας μέσω σπόρων ή βολβών.

Διαβάστε περισσότερα  Δημιουργία κήπου με βότανα σε υπερυψωμένο κρεβάτι

Υπάρχουν μερικές πολυετείς επιλογές που αγαπάμε επίσης.

Τα αγαπημένα μας μέρη για να ψωνίσουμε λουλούδια και βολβούς είναι:

Αγαπημένες εταιρείες σπόρων για λουλούδια:

Αγαπημένες πολυετείς ποικιλίες λουλουδιών για καλλιέργεια

Προσωπικά, προτιμώ ρομαντικά φλοράλ όπως παιώνιες και τριαντάφυλλα σε απαλά χρώματα όπως λευκά, κρεμ, ανοιχτό ροζ, ροδακινί και άλλες παστέλ αποχρώσεις. Έτσι ο εξοχικός μας κήπος είναι φορτωμένος με αυτά!

Αλλά στον κομμένο κήπο με λουλούδια, έχω μια ποικιλία επιλογών τόσο σε πιο απαλούς τόνους όσο και σε τολμηρά μείγματα!

Παρακάτω είναι μερικά από τα αγαπημένα λουλούδια που καλλιεργούμε στον κήπο του εξοχικού σπιτιού. Και κάντε εξαιρετικές προσθήκες για κοπή.

Αυτές οι ποικιλίες είναι:

 • Παιωνία 'Γαρδένια'
 • Ο Ντέιβιντ Όστεν Ρόουζ «Γενναιόδωρος Κηπουρός» σκαρφαλώνει σε μια λευκή καμάρα πέργκολα
 • Rose Grandiflora «Βασίλισσα Ελισάβετ»

Άλλα αγαπημένα πολυετή φυτά για καλλιέργεια για έναν κομμένο κήπο με λουλούδια είναι:

 • πασχαλιές
 • ορτανσίες
 • τουλίπες
 • νάρκισσους
 • δελφίνι / δελφίνιο
 • διάανθος
 • κρίνα
 • Shasta Daisies
 • κωνοφόρα
 • σάλβια
 • Ίρις
 • Καλέντουλα
 • και ντάλιες αν μπορείτε να ξεθάψετε τον κόνδυλο για αποθήκευση τον χειμώνα!

Ένα αγαπημένο μέρος για να αγοράσετε βολβούς και κόνδυλους είναι από Gilbert H Wild and Son. Είχα πολλά χρόνια επιτυχίας με αυτή τη μάρκα!

Σημειώστε επίσης ότι βρισκόμαστε στη ζώνη 5α ανάπτυξης (και μερικές φορές φαίνεται σαν ζώνη 4!), επομένως οι ποικιλίες που αναφέρονται σε αυτήν την ανάρτηση έχουν λειτουργήσει καλά για εμάς.

Αγαπημένες ποικιλίες λουλουδιών που καλλιεργούνται από σπόρους (γνωστοί και ως ετήσιες)

Μερικές από αυτές τις ποικιλίες είναι πολυετείς σε ορισμένες ζώνες ανάπτυξης.

Αγαπημένες ποικιλίες Cosmos:

Και δεν μπορούμε να ξεχάσουμε ούτε το φύλλωμα! Ακολουθούν μερικές καλές επιλογές για την καλλιέργεια πρασίνου και πληρωτικών για τις κομμένες συνθέσεις λουλουδιών σας:

Κατασκευή υπερυψωμένου κρεβατιού για κομμένα λουλούδια

Όταν χτίζουμε ένα νέο υπερυψωμένο κρεβάτι, ακολουθούμε τυπικά τη μέθοδο Hugelkultur. Αυτή είναι η διαδικασία της στρώσης οργανικών απορριμμάτων κήπου μέσα στο υπερυψωμένο κρεβάτι του κήπου.

Ουσιαστικά λοιπόν, θα γεμίζαμε το υπερυψωμένο κρεβάτι με κορμούς, κλαδιά και ξυλάκια στο κάτω στρώμα. Στη συνέχεια στρώνουμε σε παλιό σάπιο σανό (αποκόμματα κουζίνας, φύλλα, αποκόμματα χόρτου λειτουργούν επίσης).

Διαβάστε περισσότερα  Δημιουργία ιδιότροπων κήπων για παιδιά

Γεμάτο με ένα μείγμα καλής ποιότητας οργανικό χώμα κήπου και κομπόστ – το σπιτικό κομπόστ είναι μια εξαιρετική επιλογή για τη μείωση του κόστους και την παροχή ευεργετικών θρεπτικών συστατικών και οργανικής ύλης για τον κήπο.

Επαγγελματική συμβουλή: Όταν ψάχνετε για οργανικά υλικά, φροντίστε να αναζητήσετε το λογότυπο OMRI στην ετικέτα! Διαφορετικά, το προϊόν θα μπορούσε να ισχυριστεί ότι είναι βιολογικό και δεν είναι πραγματικά βιολογικά πιστοποιημένο. Αυτό θα μπορούσε να δημιουργήσει προβλήματα με τα φυτοφάρμακα και τα ζιζανιοκτόνα που χρησιμοποιήθηκαν προηγουμένως, τα οποία μπορούν να καταστρέψουν τον κήπο σας! Ρωτήστε με πώς ξέρω.

Μην ξεχάσετε να στρώσετε τα κρεβάτια σας! Μας αρέσει να χρησιμοποιούμε άχυρα κήπου για τα υπερυψωμένα κρεβάτια μας. Όχι μόνο διατηρούν το έδαφος πιο υγρό, αλλά κρατούν και τα ζιζάνια μακριά και τροφοδοτούν το έδαφος με καλή οργανική ύλη!

Η χρήση υφάσματος τοπίου για τα μονοπάτια ή γύρω από το υπερυψωμένο κρεβάτι είναι μια εξαιρετική επιλογή για τον έλεγχο των ζιζανίων. Ωστόσο, δεν συνιστώ να τα προσθέσετε στο ίδιο το υπερυψωμένο κρεβάτι.

Ρίξτε μια ματιά σε αυτήν την ανάρτηση για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πώς να γεμίσετε ένα υπερυψωμένο κρεβάτι.

Φύτευση στα υπερυψωμένα κρεβάτια

Επιλέξτε μια τοποθεσία που θα έχει πρόσβαση σε νερό και θα έχει καλή αποστράγγιση. Τα περισσότερα κομμένα λουλούδια προτιμούν τον ήλιο, οπότε είναι καλύτερο να επιλέξετε ένα σημείο που έχει τουλάχιστον έξι ώρες ηλιακού φωτός την ημέρα.

Όταν σπέρνετε απευθείας τους σπόρους, φυτέψτε τους με αρκετό χώρο ώστε να μπορούν να έχουν άφθονη ροή αέρα μόλις αναπτυχθούν. Τα πακέτα σπόρων θα παρέχουν τις καλύτερες πληροφορίες ανάλογα με την ποικιλία του φυτού.

Τείνω να τα φυτεύω λίγο πιο κοντά από ό,τι συνιστάται. Αλλά είναι επίσης σημαντικό να θυμάστε ότι έχουν αρκετό χώρο για να αναπτυχθούν και με αρκετή ροή αέρα. Η υπερβολική υγρασία χωρίς αυτή τη ροή αέρα μπορεί να οδηγήσει σε βακτήρια, σήψη ριζών και άλλες ασθένειες.

Επίσης, φροντίστε να σκεφτείτε πώς θα πέσει ο ήλιος κατά τη διάρκεια της ημέρας. Το καλύτερο στοίχημα για φύτευση είναι σε ένα ωραίο ηλιόλουστο σημείο της αυλής όπου μπορεί να δεχτεί τουλάχιστον 6 ώρες απευθείας ηλιακό φως.

Διαβάστε περισσότερα  Summer Raised Bed Garden Tour

Σε υπερβολική ζέστη, το ύφασμα σκιάς είναι μια εξαιρετική επιλογή για την προστασία των φυτών. Μια άλλη επιλογή είναι να φυτέψετε εκεί που θα προστατεύονται από τον απογευματινό ήλιο ή όταν η ζέστη της ημέρας είναι πιο δυνατή.

cosmos and zinnias στο κομμένο παρτέρι του κήπου.cosmos and zinnias στο κομμένο παρτέρι του κήπου.

Φτιάχνουμε ανθοδέσμες & συνθέσεις για βάζα

Υπάρχουν πολλές διαφορετικές επιλογές για τη δημιουργία συνθέσεων και μπουκέτα φρέσκων λουλουδιών και θα εξαρτηθούν πραγματικά από τις προτιμήσεις σας.

Για μένα, προτιμώ είτε ρομαντικά είτε ιδιότροπα, ρουστίκ και φυσικά στυλ για την αγροικία μας έναντι παραδοσιακών ή επαγγελματικών συνθέσεων. Αυτό το πιο χαλαρό στυλ τακτοποίησης λουλουδιών λειτουργεί επίσης καλά με πολλά από τα λουλούδια που πρότεινα σε αυτήν την ανάρτηση.

Μετά τη συγκομιδή των λουλουδιών, είτε τακτοποιήστε απευθείας στο βάζο είτε κρατήστε το στο χέρι σας ενώ φτιάχνετε το μπουκέτο. Δέστε με σπάγκο αν θέλετε για να συγκρατηθεί.

Συμβουλές:

 • Η καλύτερη στιγμή για τη συγκομιδή των λουλουδιών είναι τα πιο δροσερά μέρη της ημέρας (πρωί ή βράδυ)
 • κρατήστε έναν κουβά με νερό για να τοποθετήσετε κομμένα λουλούδια κατά τη συγκομιδή
 • γεμίστε το βάζο σας (ή το βάζο) με δροσερό νερό και φυτικές τροφές / συντηρητικό λουλουδιών για μεγάλη διάρκεια ζωής του βάζου (προαιρετικό)
 • αλλάζετε το νερό του βάζου σας καθημερινά και αφαιρείτε τυχόν παλιά λουλούδια που μαραίνονται
 • προσπαθήστε να κόψετε το στέλεχος του λουλουδιού βαθιά στο φυτό

Συχνές ερωτήσεις (Συχνές ερωτήσεις)

Είναι πολύ αργά για να ξεκινήσετε έναν κομμένο κήπο με λουλούδια;

Γενικά, μια καλή στιγμή για να σπείρετε σπόρους για έναν κομμένο κήπο με λουλούδια είναι αμέσως μετά την άνοιξη κάθε κίνδυνος παγετού. Ωστόσο, πολλές ποικιλίες λουλουδιών γρήγορης ανάπτυξης μπορούν να ξεκινήσουν μέχρι περίπου τα μέσα Ιουλίου, ανάλογα με τη ζώνη ανάπτυξης σας. Ελέγξτε το πίσω μέρος του πακέτου σπόρων για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το χρόνο που χρειάζεται για να αναπτυχθεί η ποικιλία.

Τι σημαίνει κομμένος κήπος με λουλούδια;

Ένας κομμένος κήπος με λουλούδια είναι γεμάτος από άνθη λουλουδιών που καλλιεργούνται ειδικά για κοπή για να γεμίσουν βάζα ή να δημιουργήσουν μπουκέτα για να τα απολαύσετε στο σπίτι ή να τα δωρίσετε.

από που θα θέλατε να ξεκινήσετε;

Μοιραστείτε αυτήν την ανάρτηση: