Το mini-schnauzer μας Bailey. #TexasHomesteader

Θάνατος του σκύλου μας στο σπίτι

από το Texas Homesteader ~

Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες κατοικίδιων έπρεπε να πάρουν δύσκολες αποφάσεις για το τέλος της ζωής τους κάποια στιγμή. Αλλά είναι τόσο δύσκολο να πεις αντίο… Όχι μόνο επειδή χάνεις ένα αγαπημένο κατοικίδιο, αλλά και την τρομακτική αβεβαιότητα του να ξέρεις πότε είναι η ώρα.

Το mini-schnauzer μας Bailey. #TexasHomesteaderΤο mini-schnauzer μας Bailey. #TexasHomesteader

Υιοθετώντας τον Bailey από ένα καταφύγιο ζώων

Εάν παρακολουθείτε αυτόν τον ιστότοπο για πολύ καιρό, γνωρίζετε τα πάντα για το γλυκό μας mini-schnauzer Bailey.

Υιοθετήθηκε από καταφύγιο ζώων το 2014.

Υιοθετώντας ένα mini-Schnauzer από ένα καταφύγιο. #TexasHomesteaderΥιοθετώντας ένα mini-Schnauzer από ένα καταφύγιο. #TexasHomesteader

Υιοθετημένο κατοικίδιο που ξεπερνά την κακοποίηση και την ασθένεια

Η οικογένεια που την παρέδωσε στο καταφύγιο την είχε κακοποιήσει τρομερά όταν άρχισε να ανακουφίζεται μέσα στο σπίτι – μέχρι που ανακάλυψαν ότι ο λόγος ήταν πέρα ​​από τον έλεγχό της. Είχε επώδυνες πέτρες στην ουροδόχο κύστη και η επέμβαση θα κόστιζε αρκετές εκατοντάδες δολάρια.

Μη θέλοντας να ξοδέψουν τα χρήματα την παρέδωσαν σε ένα καταφύγιο. Ευτυχώς την υιοθετήσαμε το 2014 και της πήραμε την ιατρική βοήθεια που χρειαζόταν.

Ο κτηνίατρος υπολόγισε την ηλικία της περίπου 5 ετών εκείνη την εποχή, αλλά πάντα υποψιαζόμασταν ότι ήταν μερικά χρόνια μεγαλύτερη από αυτό.

Εκπαίδευση της Bailey για την ασφάλειά της στη χώρα

Καθώς την φέρναμε στο Homestead αναρωτηθήκαμε σε τι είχαμε μπει!

Έβγαλε την πόρτα και έβγαινε τρέχοντας κάθε φορά που άνοιγε η πόρτα.

Το mini-schnauzer μας Bailey σε ένα μάτσο λουλούδια Bluebonnet. #TexasHomesteaderΤο mini-schnauzer μας Bailey σε ένα μάτσο λουλούδια Bluebonnet. #TexasHomesteader

Υποθέσαμε ότι μεγάλωσε σε περιβάλλον πόλης και συνήθιζε να είναι ασφαλής έξω. Αλλά χρειαζόταν να την προετοιμάσουμε για τους κινδύνους της εξοχικής ζωής – φίδια, skunks, κογιότ και άλλα τέτοια.

Ήταν εξαιρετική στην εκπαίδευση της υπακοής και έμαθε γρήγορα. Ήθελε τόσο πολύ να μας ευχαριστήσει και δεν θα μπορούσε να ήταν καλύτερη μαθήτρια.

Ασημί mini-Schnauzer σκύλος Bailey που μαθαίνει την υπακοή. #TexasHomesteaderΑσημί mini-Schnauzer σκύλος Bailey που μαθαίνει την υπακοή. #TexasHomesteader

Ο σταθερός μας σύντροφος στο σπίτι

Αφού εκπαιδεύτηκε σωστά, την βγάζαμε μαζί μας όπου κι αν πηγαίναμε, γνωρίζοντας ότι μια κλήση σε αυτήν ήταν το μόνο που χρειαζόταν για να την φέρουμε τρέχοντας πίσω στο πλευρό μας.

Διαβάστε περισσότερα  Galvanized Raised Beds: Olle Gardens Raised Bed Review

Ο Μπέιλι ήταν καθημερινά δίπλα μας, ο σταθερός μας σύντροφος. Ήταν η σκιά μου καθώς πήγαινα να ελέγξω τα κοτόπουλα ή να δουλέψω στον κήπο. Και αν ο RancherMan έβγαινε από την πόρτα για να ελέγξει τα βοοειδή, ήταν και αυτή μαζί του.

Rancher στην ξηρασία του Τέξας, μικρό μίνι σνάουζερ που περπατά κατά μήκος. #TexasHomesteaderRancher στην ξηρασία του Τέξας, μικρό μίνι σνάουζερ που περπατά κατά μήκος. #TexasHomesteader

Η Μπέιλι ζει την καλύτερή της ζωή!

Ζούσε την ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΖΩΗ της! Ω πόσο της άρεσε να κυνηγάει τα κουνελάκια. Ξέραμε ότι δεν θα τους έπιανε ποτέ, αλλά σίγουρα απολάμβανε το κυνηγητό!

Την πήραμε μαζί μας όταν ταξιδεύαμε κι εμείς. Απόλαυσε την ώρα της στην παραλία Galveston. Τόσες πολλές νέες μυρωδιές που δεν είχε ξαναζήσει.

Mini-Schnauzer Bailey σε παραλία του Τέξας.Mini-Schnauzer Bailey σε παραλία του Τέξας.

Mini-Schnauzer Bailey για διακοπές στην παραλία. #TexasHomesteaderMini-Schnauzer Bailey για διακοπές στην παραλία. #TexasHomesteader

Καθώς τα κατοικίδια αρχίζουν να γερνούν

Πριν από αρκετά χρόνια άρχισε να φαίνεται η ηλικία της. Της γινόταν όλο και πιο δύσκολο να ακούσει ή να δει. Και αυτά τα μικροσκοπικά δόντια άρχισαν να χαλαρώνουν και να πέφτουν επίσης.

Δεν πειράζει κορίτσι, όλοι γερνάμε αργά ή γρήγορα. Θα είμαστε εδώ μαζί σας και θα σας αγαπάμε μέσα από αυτό.

Την κρατήσαμε ακόμα στην αυστηρή δίαιτά της χαμηλής περιεκτικότητας σε οξαλικό άλας για να καταπολεμήσουμε τυχόν προβλήματα με την επιστροφή των λίθων στην ουροδόχο κύστη. Αλλά για να είναι ευκολότερο για εκείνη να φάει, το φαγητό της αναμειγνύονταν με νερό για να γίνει πιο μαλακό για εκείνη.

Ακόμη και με τους περιορισμούς της υγείας της, την κρατήσαμε όσο πιο σωματική μπορούσε να ασχοληθεί.

Οι χαζομάρες στο βοσκότοπο ανταλλάσσονταν με τον ύπνο στην αγκαλιά μου, τα ταξίδια στην πίσω αυλή και το να χώνομαι κάτω από τα σκεπάσματα τις ψυχρές νύχτες.

Το mini-schnauzer μας Bailey. #TexasHomesteaderΤο mini-schnauzer μας Bailey. #TexasHomesteader

Ο Μπέιλι παθαίνει εγκεφαλικό

Στη συνέχεια, πριν από ένα χρόνο υπέστη ένα εγκεφαλικό, στη συνέχεια, πολλά μικρότερα εγκεφαλικά στη συνέχεια.

Διαβάστε περισσότερα  Δημιουργία κομμένου λουλουδιού κήπου (σε υπερυψωμένο κρεβάτι)

Έδειξε πολλές περίεργες συμπεριφορές λόγω των εγκεφαλικών επεισοδίων, όπως:

Σταμάτησε να γαβγίζει καθόλου, ακόμα κι όταν παίζαμε μαζί της.

Θα περπατούσε σε στενούς κύκλους ξανά και ξανά.

Δεν μπορούσε να καθίσει ήσυχη, περπατούσε στο διάδρομο απλώς για να γυρίσει και να το περπατήσει ξανά και ξανά.

Φοβόταν πράγματα που δεν φοβόταν πριν, όπως να κοιμάται στο κλουβί της ή να μεγαλώνει στον καναπέ μαζί μας όταν βλέπαμε τηλεόραση το βράδυ. (αυτό πιθανόν λόγω της μειωμένης όρασής της;)

Η ανάλυση κτηνιάτρου υποδεικνύει μόνιμη νευρογλοιακή βλάβη

Την πήγαμε στον κτηνίατρό μας για την ανάλυσή του, ελπίζοντας ότι θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι για να τη βοηθήσουμε. Μας μετέδωσε την είδηση ​​ότι το εγκεφαλικό είχε προκαλέσει μη αναστρέψιμη νευρογλοιακή βλάβη.

Δεν ήταν έτοιμος να αποχαιρετήσει, μας έστειλε στο σπίτι με μερικές συνταγές για να δοκιμάσουμε – μία για πιθανό πόνο αρθρίτιδας και άλλη για να την κάνει λιγότερο ανήσυχη.

Αλλά προειδοποίησε ότι παρείχε μόνο 2 εβδομάδες από αυτά τα φάρμακα γιατί αν δεν τη βοηθούσαν, δεν χρειαζόταν να συνεχίσει. (χαψιά)

Η υγεία του Bailey χειροτερεύει

Πέρασαν δύο εβδομάδες με τα φάρμακα, αλλά μόνο χειροτέρευε.

Σύντομα ήταν πιο δύσκολο να την πείσουμε να φάει και άρχισε να χάνεις βάρος. Και πράγματα που δεν την ενοχλούσαν πριν τώρα την τρομοκρατούσαν, ακόμη και το περπάτημα στην πίσω αυλή ή η βασική υγιεινή όπως το βούρτσισμα, το μπάνιο κ.λπ.

Αλλά την αγαπάμε τόσο πολύ! Πώς παίρνουμε αυτή τη δύσκολη απόφαση;; Πώς ξέρουμε ότι ήρθε η ώρα;

Γνωρίζοντας πότε είναι ώρα να αφήσετε τον Bailey να φύγει

Συνειδητοποιήσαμε ότι οποιαδήποτε χαρά στη ζωή του Μπέιλι είχε αντικατασταθεί μόνο με βασικές ενστικτώδεις απαντήσεις.

Πέρασαν οι μέρες της που τράβαγε δίπλα μας ή μύριζε διάφορες μυρωδιές ζώων στην πορεία.

Διαβάστε περισσότερα  Πώς να γεμίσετε ένα υπερυψωμένο κρεβάτι κήπου

Δεν κυνηγάει πια κουνελάκια ή ακρίδες που καταδιώκουν, η μικρή της ουρά κουνάει άγρια ​​μπρος-πίσω καθώς κατακτούσε τον άγριο εχθρό της ακρίδας.

Επίσης, πήγαν μαζί μας οποιεσδήποτε εκδρομές στο βοσκότοπο, στον κήπο ή στην αυλή με κοτόπουλο.

Ασημένιο mini-Schnauzer σκύλος Bailey που ψαρεύει σε μια λίμνη του Τέξας.Ασημένιο mini-Schnauzer σκύλος Bailey που ψαρεύει σε μια λίμνη του Τέξας.

Οι χαρές του Bailey στις μέρες της αντικαταστάθηκαν από φόβο

Εκείνες οι καλές στιγμές είχαν αντικατασταθεί με αρνητικά πράγματα. Φοβόταν πολύ να είναι στην αγκαλιά μας ή να τη σηκώσουμε εμείς.

Η ζωή της είχε γίνει μόνο μέρα με τη μέρα φοβισμένη για τα πάντα στο πέρασμά της. Τώρα ήταν περικυκλωμένη από φόβο, σκοτάδι και σιωπή και ίσως ακόμη και πόνο.

Ξέραμε ότι ήρθε η ώρα να πούμε αντίο.

Κάνοντας τις τελευταίες μέρες του Bailey ξεχωριστές

Έτσι, την βγάλαμε για μια τελευταία βόλτα με το αυτοκίνητο – τα παράθυρα ράγισαν ώστε να μπορεί να κολλήσει τη μύτη της κοντά στο παράθυρο και να μυρίσει τον αέρα καθώς οδηγούσαμε στην ύπαιθρο.

Υπήρχαν αγκυλώσεις και γρατσουνιές στα αυτιά. Και υπήρχαν και πολλές λιχουδιές με φυστικοβούτυρο.

Η Tammy κρατά στην αγκαλιά της τη μίνι Schnauzer Bailey.Η Tammy κρατά στην αγκαλιά της τη μίνι Schnauzer Bailey.

Με πόνους στο στομάχι και πολλά δάκρυα, της είπαμε ότι ήταν καλό κορίτσι και μετά κάναμε το σωστό μαζί της. Ήταν η ώρα του αποχαιρετισμού.

Λήψη των πιο ανθρώπινων αποφάσεων για αγαπημένα άρρωστα κατοικίδια

Αυτά τα κουτάβια, αφήνουν ένα αποτύπωμα στην καρδιά σου για πάντα, έτσι δεν είναι;

Εκτυπώσεις ποδιών Bailey στο χιόνι. #TexasHomesteaderΕκτυπώσεις ποδιών Bailey στο χιόνι. #TexasHomesteader

Είναι τόσο δύσκολο να πούμε αντίο και οι καρδιές μας είναι ραγισμένες.

Αλλά παρηγορούμαστε που γνωρίζουμε ότι η κακοποίηση της προηγούμενης ζωής της είχε αντικατασταθεί με μια ζωή όπως καμία άλλη εδώ στο Homestead. Μια ζωή που δεν μπορούσε καν να ονειρευτεί. Μια ευτυχισμένη ζωή που αγάπησε.

Περνάει από τη γέφυρα του ουράνιου τόξου, χωρίς πόνο και φόβο.

Αντίο γλυκό κορίτσι…

~TxH~

Ο Μπέιλι ο σκύλος μας με το μίνι σνάουζερ ντύθηκε καουμπόη. #TexasHomesteaderΟ Μπέιλι ο σκύλος μας με το μίνι σνάουζερ ντύθηκε καουμπόη. #TexasHomesteader

Ο Πράσινος Γκριντς κλέβει τα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια, το μικρό μίνι Σνάουζερ με τα αυτιά ταράνδων κάθεται δίπλα. #TexasHomesteaderΟ Πράσινος Γκριντς κλέβει τα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια, το μικρό μίνι Σνάουζερ με τα αυτιά ταράνδων κάθεται δίπλα. #TexasHomesteader

RancherMan χαϊδεύει το μίνι Schnauzer Bailey. #TexasHomesteaderRancherMan χαϊδεύει το μίνι Schnauzer Bailey. #TexasHomesteader

Με ετικέτα Όλες οι αναρτήσεις μας σχετίζονται με κατοικίδια. #TexasHomesteaderΌλες οι αναρτήσεις μας σχετίζονται με κατοικίδια. #TexasHomesteader Οι αναρτήσεις μας που αφορούν τη θλίψη και την απώλεια. #TexasHomesteaderΟι αναρτήσεις μας που αφορούν τη θλίψη και την απώλεια. #TexasHomesteader