υπερυψωμένα κρεβάτια σε κολάζ φωτογραφιών

Πώς να γεμίσετε ένα υπερυψωμένο κρεβάτι κήπου

Το Boots and Hooves Homestead μπορεί να κερδίσει προμήθεια για αγορές που πραγματοποιούνται αφού κάνετε κλικ σε συνδέσμους σε αυτήν τη σελίδα. Δείτε την πολιτική αποκάλυψης για λεπτομέρειες.

Η κηπουρική σε υπερυψωμένα κρεβάτια είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μεγιστοποιήσετε έναν μικρό χώρο, αλλά το γέμισμα μπορεί να γίνει λίγο ακριβό. Σε αυτήν την ανάρτηση, μάθετε πώς να γεμίζετε ένα υπερυψωμένο κρεβάτι κήπου με έναν προϋπολογισμό.

γκρι υπερυψωμένα κρεβάτια στον κήπο.γκρι υπερυψωμένα κρεβάτια στον κήπο.

Πώς να γεμίσετε ένα υπερυψωμένο κρεβάτι

Όταν κάνετε κηπουρική σε υπερυψωμένα κρεβάτια, μπορεί να προκαλέσει σύγχυση να ξέρετε με τι να τα γεμίσετε. Και αν χρησιμοποιείτε χώμα από το κέντρο του κήπου, μπορεί να γίνει αρκετά ακριβό.

Μας αρέσει να χρησιμοποιούμε υπερυψωμένα κρεβάτια στον κήπο. Στην πραγματικότητα, είναι η προτιμώμενη μέθοδος μου! Μάθετε περισσότερα για τα οφέλη της κηπουρικής με υπερυψωμένο κρεβάτι εδώ.

κρεμμύδια και μαρούλι με λάχανο που καλλιεργούν τα υπερυψωμένα κρεβάτια κήπου.κρεμμύδια και μαρούλι με λάχανο που καλλιεργούν τα υπερυψωμένα κρεβάτια κήπου.

Και στα υπερυψωμένα κρεβάτια κήπου, χρησιμοποιούμε τη μέθοδο Hugelkultur για το γέμισμα των κρεβατιών. Αυτή η μέθοδος είναι εξαιρετικά απλή και παρέχει πολυάριθμα οφέλη για την υγεία του εδάφους.

Η μέθοδος κηπουρικής Hugelkultur είναι η διαδικασία στρώσης οργανικών απορριμμάτων κήπου μέσα στο υπερυψωμένο κρεβάτι του κήπου. Μερικές φορές αυτό αναφέρεται επίσης ως κηπουρική με λαζάνια.

Γεμίζοντας κρεβάτια κήπου

Το να αποφασίσετε πώς να γεμίσετε τα κρεβάτια σας εξαρτάται από μερικές μεταβλητές. Ποιο είναι το ύψος των κρεβατιών του κήπου σας; Τι είδους φυτά θα καλλιεργήσετε σε αυτά;

Ορισμένες ποικιλίες φυτών έχουν βαθύτερη ανάπτυξη ριζών και απαιτούν περισσότερο έδαφος από άλλες. Λάβετε, λοιπόν, αυτό κατά νου όταν γεμίζετε τα υπερυψωμένα κρεβάτια.

Για παράδειγμα, οι ριζικές καλλιέργειες όπως τα καρότα, οι πατάτες, οι γλυκοπατάτες και οι παστινάδες θα χρειαστούν περισσότερο χώμα σε σχέση με κάτι με ρηχές ρίζες.

Διαβάστε περισσότερα  Ενημέρωση Raised Garden Bed - Boots & Hooves Homestead

Άλλα φυτά με μεγαλύτερα ριζικά συστήματα όπως οι ντομάτες, τα σπαράγγια, οι χειμωνιάτικες κολοκύθες και τα καρπούζια είναι μερικά παραδείγματα.

Πολλές ποικιλίες μαρουλιού και άλλα χόρτα δεν χρειάζονται τόσο πολύ χώμα. Το ίδιο ισχύει και για τα περισσότερα κοινά γαστρονομικά βότανα όπως ο βασιλικός, η ρίγανη και το φασκόμηλο.

Αυτή η μέθοδος στρώσης θα εξοικονομήσει επιπλέον έξοδα και παρέχει ευεργετικές τροποποιήσεις στο έδαφος.

Έχουμε μια ποικιλία από δύσκολες εδαφικές συνθήκες όπου ζούμε. Μερικές από τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε είναι περιοχές με άργιλο και συμπιεσμένο έδαφος.

Και σε άλλες περιοχές, έχουμε αμμώδες έδαφος.

Έτσι, η χρήση υπερυψωμένων κρεβατιών μας δίνει έναν εύκολο τρόπο να καλλιεργήσουμε με επιτυχία λαχανικά στην περιοχή μας.

υπερυψωμένα κρεβάτια κήπου γεμάτα με χώμα.υπερυψωμένα κρεβάτια κήπου γεμάτα με χώμα.

Μετατρέπουμε ένα παλιό βοσκότοπο βοοειδών σε χώρο κήπου στο νέο μας σπίτι. Και πρόσφατα επεκτείναμε τον χώρο του κήπου με γαλβανισμένα μεταλλικά υπερυψωμένα κρεβάτια από το Olle Gardens.

Γεμίσαμε λοιπόν αυτά τα κρεβάτια προετοιμάζοντας την ανοιξιάτικη περίοδο φύτευσης.

Λόγω της δυσκολίας με τα αυτοφυή χόρτα και τα ζιζάνια σε αυτό το παλιό βοσκότοπο, χρησιμοποιήσαμε ένα στρώμα από βαρύ ύφασμα εξωραϊσμού.

Συμβουλή: εάν χρησιμοποιείτε κάτι τέτοιο ως φράγμα ζιζανίων, φροντίστε να ανοίξετε τρύπες στο ύφασμα για αποστράγγιση.

Δείτε πώς γεμίσαμε τα κρεβάτια:

  • στρώμα από χαρτόνι, κορμούς, κλαδιά & ξυλάκια ή κλαδάκια.
  • παλιό σάπιο σανό (αποκόμματα κουζίνας, φύλλα, αποκόμματα χόρτου λειτουργούν επίσης)
  • κομπόστ – το σπιτικό κομπόστ είναι μια εξαιρετική επιλογή για τη μείωση του κόστους και την παροχή ευεργετικών θρεπτικών συστατικών και οργανικής ύλης για τον κήπο. Εάν αγοράζετε λίπασμα, φροντίστε να επιλέξετε ένα καλής ποιότητας και να το δοκιμάσετε πριν το φυτέψετε για να βεβαιωθείτε ότι δεν είναι πολύ ζεστό.
  • Ζωική κοπριά – αυτό είναι χρυσός για τον κήπο. Προτείνω κοπριά κατσίκας, αν υπάρχει. Η κοπριά κοτόπουλου και αγελάδας είναι επίσης καλή. Όποια επιλογή κι αν επιλέξετε, φροντίστε να αφήσετε περίπου 4 μήνες παλαίωσης/κομποστοποίησης πριν το χρησιμοποιήσετε στον κήπο.
  • οργανικό φυτόχωμα – φροντίστε να επιλέξετε ένα υψηλής ποιότητας χώμα για έναν λαχανόκηπο.
Διαβάστε περισσότερα  Μια μέρα στη ζωή ενός οικοδεσπότη από το Τέξας

Τίποτα δεν ξεπερνά την αξία της κατασκευής του δικού σας σωρού κομποστοποίησης. Εάν είστε νέοι σε αυτήν τη μέθοδο, προτείνω να το ελέγξετε Τσαρλς Ντάουντινγκ. Έχει πολλές εξαιρετικές πληροφορίες για το ξεκίνημα της κομποστοποίησης.

Και είναι επίσης πολύ γνωστός για το Καμία μέθοδος Dig garden. Μια άλλη αγαπημένη μέθοδος κήπου μας.

Είναι επίσης σημαντικό να σημειώσετε ότι θα θέλετε να εξασφαλίσετε καλή αποστράγγιση στα υπερυψωμένα κρεβάτια σας. Ένα καλό γαλβανισμένο υπερυψωμένο κρεβάτι, όπως αυτά από τους κήπους Olleγίνονται με ανοιχτό πάτο.

Αυτό θα βοηθήσει στη σωστή αποστράγγιση και τη σωστή ανάπτυξη των ριζών για μεγαλύτερα φυτά.

Σλάπωμα των κρεβατιών

Μετά τη φύτευση στα υπερυψωμένα κρεβάτια, μας αρέσει να χρησιμοποιούμε αυτό το καλαμάκι του κήπου για σάπια φύλλα γύρω από τα φυτά. Αυτό βοηθά στη διατήρηση της υγρασίας στα κρεβάτια που βοηθά με λιγότερο πότισμα. Και επίσης κρατά υπό έλεγχο τα ζιζάνια.

Μια άλλη επιλογή για το κάλυμμα των κρεβατιών είναι να ακολουθήσετε τη μέθοδο Ruth Stout. Καλύψτε τα φυτά και τα κρεβάτια με φυσικά υπολείμματα όπως φύλλα, κλαδιά, κλαδέματα, υπολείμματα κουζίνας και άχυρο.

κάθετη κηπουρική σε υπερυψωμένο κρεβάτι κήπου.κάθετη κηπουρική σε υπερυψωμένο κρεβάτι κήπου.

Συχνές ερωτήσεις (Συχνές ερωτήσεις)

Με τι να γεμίσω τα υπερυψωμένα κρεβάτια μου;

Μια κοινή επιλογή είναι να χρησιμοποιήσετε ένα μείγμα εδάφους καλής ποιότητας από κομπόστ και χώμα. Ωστόσο, ένας οικονομικός τρόπος πλήρωσης υπερυψωμένων κρεβατιών είναι η χρήση της μεθόδου Hugelkultur ή η επίστρωση οργανικών υλικών.

Τα υπερυψωμένα κρεβάτια πρέπει να γεμίσουν μέχρι την κορυφή;

Πρέπει να γεμίσουν μέχρι πάνω, όχι να ξεχειλίσουν. Καθώς ποτίζονται και διασπώνται λίγο τα οργανικά υλικά, το έδαφος αρχίζει να κατακάθεται. Μόλις το έδαφος κατακαθίσει, παρέχετε καλής ποιότητας κομπόστ και επιφανειακό έδαφος όπως χρειάζεται.

Διαβάστε περισσότερα  Δημιουργία κομμένου λουλουδιού κήπου (σε υπερυψωμένο κρεβάτι)

Πώς μπορώ να κρατήσω το υπερυψωμένο κρεβάτι μου να μην στεγνώσει;

Μπορείτε να αποφύγετε το στέγνωμα των υπερυψωμένων κρεβατιών παρέχοντας μια στρώση καλής ποιότητας (χωρίς ζιζάνια) άχυρα κήπου ή άλλο οργανικό υλικό όπως αποκόμματα γρασιδιού, ροκανίδια, αποξηραμένα φύλλα ή κλαδάκια στην κορυφή των κρεβατιών.

από που θα θέλατε να ξεκινήσετε;

Μοιραστείτε αυτήν την ανάρτηση: