Καταλήγοντας ακριβώς εκεί που πρέπει να είμαι

2
Καταλήγοντας ακριβώς εκεί που πρέπει να είμαι
Mara Johnson's College Story: Ending Up Exactly Where I Need to Be

Μάρα Τζόνσον

Η Mara Johnson γεννήθηκε στο West Fargo της Βόρειας Ντακότα και δεν ταξίδεψε μακριά από το σπίτι για να πάει στο κολέγιο. Το 2013, κέρδισε πτυχίο στη διοίκηση επιχειρήσεων με έναν ανήλικο σε έρευνα για απάτη Κρατικό Πανεπιστήμιο της Βόρειας Ντακότα, βρίσκεται επίσης στο Fargo. Αφού απέκτησε κάποια εμπειρία με το Federal Reserve System, επέστρεψε στο σχολείο με μερική απασχόληση —ενώ εργαζόταν ακόμα με πλήρη απασχόληση— για να αποκτήσει το μεταπτυχιακό της. Το 2018, η Μάρα αποφοίτησε από Αμερικανικό Πανεπιστήμιο με MS είναι επιχειρηματική ανάλυση.

Ερ. Ήξερες πάντα ότι θα πήγαινες στο κολέγιο;

Ναί. Μεγαλώνοντας, ήταν πάντα θέμα «πού» θα πήγαινα στο κολέγιο, όχι «αν» πήγαινα στο κολέγιο. Ήμουν τυχερός που είχα δύο γονείς και αμέτρητα μέλη της οικογένειας που εκτιμούσαν την εκπαίδευση και με δίδαξαν τη σημασία της δια βίου μάθησης. Δεν είχε σημασία πού πήγαινα, αλλά η συνέχιση της εκπαίδευσής μου ήταν η αναμενόμενη πορεία δράσης.

Ερ. Πώς επιλέξατε το κολέγιο σας; Τι σας άρεσε σε αυτό το σχολείο σε σχέση με άλλα;

Επέλεξα το North Dakota State University (NDSU) επειδή ήταν κοντά στο σπίτι και η σχολή επιχειρήσεων ήταν διαπιστευμένη από το AACSB. Αν και δεν ήμουν σίγουρος ποιος ήταν ακριβώς ο στόχος της καριέρας μου, ήξερα ότι ήθελα να κάνω κάτι σχετικό με τα μαθηματικά, τα τραπεζικά ή τα οικονομικά. Ήταν λογικό για μένα να ασχοληθώ με τις επιχειρήσεις και να καταλάβω τις λεπτομέρειες καθώς πήγαινα. Το NDSU έχει επίσης λογικές τιμές, καθώς είναι ένα μεσαίου μεγέθους πανεπιστήμιο επιχορήγησης γης στα Midwest. Δυσκολεύτηκα να αντέξω τα δίδακτρα σε μερικά από τα άλλα σχολεία που ήταν μόλις τέσσερις ώρες στο δρόμο.

Ε. Ποια είναι μια συμβουλή που θα θέλατε να είχατε πριν κάνετε αίτηση στο κολέγιο;

Δύο παρόμοιες, αλλά σχετικές, συμβουλές. Μακάρι να είχα ακούσει τους ανθρώπους που μου είπαν ότι το κολέγιο ήταν η ευκαιρία μου να μετακομίσω όπου ήθελα. Το έπαιξα ασφαλής και έμεινα κοντά στο σπίτι. Δεύτερον, επέλεξα να μην σπουδάσω στο εξωτερικό γιατί ήθελα να αποφοιτήσω νωρίς. Η αγάπη μου για τα ταξίδια αναπτύχθηκε κατά τη διάρκεια του τελευταίου έτους του κολεγίου και κατά τα πρώτα χρόνια της επαγγελματικής μου ζωής. Λίγο μετά την αποφοίτησή μου, κοίταζα συχνά πίσω και ένιωθα ότι έχασα κάτι παραμένοντας στα Midwest για ολόκληρη την καριέρα μου στο κολέγιο. Τώρα που έχω ένα σταθερό εισόδημα και μπορώ να ταξιδεύω στον ελεύθερο χρόνο μου, δεν μετανιώνω για τίποτα. Είμαι ακριβώς εκεί που πρέπει να είμαι τώρα.

Ερ. Ποια ήταν η αγαπημένη σας εμπειρία στο κολέγιο;

Το πιο διασκεδαστικό που είχα στο κολέγιο ήταν να υποστηρίζω την ποδοσφαιρική μας ομάδα. Ταξίδεψα στο Τέξας δύο φορές για να παρακολουθήσω την ομάδα μας να φέρνει στο σπίτι το εθνικό πρωτάθλημα. Η διασκέδαση είναι εξίσου σημαντική με την σκληρή δουλειά στην τάξη. Τα κολέγια έχουν συχνά μεγάλα προνόμια για τους φοιτητές, όπως δωρεάν ή μειωμένη τιμή εισιτήρια για αθλητικές εκδηλώσεις και θέατρο [shows]. Επωφεληθείτε αν μπορείτε!

Ερ. Είχατε σημαντικές εμπειρίες στο κολέγιο;

Το πρόγραμμά μου δεν απαιτούσε πρακτική άσκηση για να αποφοιτήσω, αλλά ένας στενός μου φίλος με ενθάρρυνε να κάνω αίτηση για πρακτική άσκηση και να παρακολουθήσω μια έκθεση σταδιοδρομίας κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου του κατώτερου έτους μου. Το ένα οδήγησε στο άλλο, και κατέληξα να κάνω δύο πρακτικής άσκησης. Το πρώτο δεν ταίριαζε καλά, αλλά το δεύτερο, [which was] με την Federal Reserve Bank of Minneapolis, ήταν υπέροχο. Πέντε χρόνια αργότερα, εξακολουθώ να εργάζομαι στο Federal Reserve System. Χωρίς ο φίλος μου να με ενθαρρύνει να κάνω αίτηση για πρακτική άσκηση, δεν θα έμενα στο DC και δουλεύω για το Διοικητικό Συμβούλιο της Federal Reserve σήμερα. Αυτή η έκθεση καριέρας δημιούργησε το σκηνικό για την επαγγελματική μου ζωή.

Ερ. Δουλέψατε κατά τη διάρκεια του κολεγίου; Ποιες θέσεις; Νιώθετε ότι ήσασταν επαρκώς προετοιμασμένοι να μπείτε στον «πραγματικό κόσμο;»

Ναι, ήμουν ταμίας τράπεζας και μετά εκπρόσωπος εξυπηρέτησης πελατών τράπεζας. Δούλευα οπουδήποτε από 15 έως 25 ώρες την εβδομάδα. Ένιωσα έτοιμος να μπω στον πραγματικό κόσμο γιατί αυτή η μερική απασχόληση με απαιτούσε να ντυθώ και να ενεργώ επαγγελματικά, ενώ αντιμετώπιζα τις τραπεζικές ανάγκες πραγματικών ανθρώπων. Ήμουν 18 χρονών που δούλευα με πολλούς ανθρώπους που είχαν διπλάσια ηλικία, απαιτώντας από εμένα να ωριμάσω και να μάθω να είμαι επαγγελματίας πολύ γρήγορα. Επίσης, έπρεπε να μάθω πώς να εξισορροπώ το σχολείο, την εργασία και την κοινωνική μου ζωή, η οποία είναι μια δεξιότητα που θα είναι πάντα χρήσιμη.

Ερ. Ποια είναι η τρέχουσα καριέρα σας και πώς σας προετοίμασε η εκπαίδευσή σας για τη θέση σας;

Εργάζομαι στο Διοικητικό Συμβούλιο της Federal Reserve ως χρηματοοικονομικός αναλυτής. Η εκπαίδευσή μου μου έδωσε μια βασική κατανόηση της λογιστικής, των οικονομικών, των οικονομικών και άλλων. Η τραπεζική εποπτεία είναι μια μοναδική διαδρομή σταδιοδρομίας και οι περισσότερες από τις δεξιότητες που απαιτούνται διδάσκονται στην εργασία. Η βασική μου κατανόηση των επιχειρηματικών όρων και της ανάλυσης των οικονομικών καταστάσεων ήταν πολύτιμη για την πρόωρη επιτυχία μου στην τραπεζική εποπτεία. Μπόρεσα να μάθω γρήγορα και να γίνω παραγωγικό μέλος της ομάδας.

Ερ. Έχετε κάποια συμβουλή για μαθητές που θέλουν να ακολουθήσουν μια καριέρα παρόμοια με τη δική σας;

Αναζητήστε πρακτική άσκηση. Οι ρυθμιστικές αρχές των τραπεζών και πολλές κρατικές υπηρεσίες προσφέρουν προγράμματα πρακτικής άσκησης σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές. Το να δουλεύεις για την κυβέρνηση δεν είναι για όλους, [so] οι πρακτικές είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να δοκιμάσετε τα νερά και να μάθετε για τον πολιτισμό πριν δεσμευτείτε σε μια θέση πλήρους απασχόλησης.

Bir cevap yazın