στο Blog
Στο προηγούμενο ιστολόγιό μας, συζητήσαμε τα πλεονεκτήματα της εφαρμογής AI για τις επιχειρήσεις. Τώρα είναι καιρός να συζητήσουμε τη μόχλευση της τεχνητής νοημοσύνης για το μάρκετινγκ ηλεκτρονικού εμπορίου με διάφορους τρόπους.
Το μάρκετινγκ που βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη είναι μια καλά αποδεκτή εντολή για επιχειρήσεις που είναι ψηφιακές. Σύμφωνα με SalesForce, το 84% τοις εκατό των επαγγελματιών μάρκετινγκ σήμερα αναφέρεται ότι χρησιμοποιούν τεχνητή νοημοσύνη, μια αύξηση 186% στην υιοθέτηση από το 2018. Τόσο πολύ που η τεχνητή νοημοσύνη εισάγεται με διαφορετικές μορφές σε διαφορετικά στάδια της διοχέτευσης μάρκετινγκ. Υπάρχει περιεχόμενο που δημιουργείται με τεχνητή νοημοσύνη για την κλιμάκωση της δημιουργίας περιεχομένου και της κατάταξης SEO, καθώς και προηγμένες αναλύσεις μάρκετινγκ με τεχνητή νοημοσύνη για τη στόχευση και τη διατήρηση πελατών.
Η ανάγκη για Υπερπροσωποποίηση το 2022
Σύμφωνα με έκθεση του McKinseyπάνω από το 70% των σύγχρονων καταναλωτών θέλουν οι επιχειρήσεις να τους προσφέρουν εξατομικευμένες εμπειρίες και η εξατομίκευση δημιουργεί 40% περισσότερα έσοδα για τις ταχέως αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις.
Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα ποσοστά απόρριψης πελατών και τα ποσοστά απόκτησης είναι επίσης απίστευτα υψηλότερα για τις επιχειρήσεις που δεν έχουν αξιοποιήσει τα αναλυτικά στοιχεία AI για βελτιωμένη εμπειρία καταναλωτή, γεγονός που συνηγορεί υπέρ των σχετικών προτάσεων προϊόντων χρησιμοποιώντας τις δυνατότητες Machine Learning.
Εδώ η Amazon έχει διαπρέψει έναντι όλων των ανταγωνιστών της με το ναυαρχικό της κατάστημα ηλεκτρονικού εμπορίου που παρέχει σε κάθε χρήστη μια προσαρμοσμένη εμπειρία τη στιγμή που εισέρχεται στην εφαρμογή ή τον ιστότοπο (με βάση τα ενδιαφέροντά του και την προηγούμενη συμπεριφορά αγορών). Επιπλέον, το 35% των εσόδων της Amazon δημιουργείται από τις προηγμένες της σύσταση κινητήρας.
Καμία επιχείρηση δεν πρέπει να είναι η Amazon για να κάνει την υπερ-εξατομίκευση να λειτουργήσει γι ‘αυτήν, αλλά είναι σημαντικό να υιοθετήσουν σύγχρονη στρατηγική ανάλυσης και λύσεις για να βοηθήσουν στη γρήγορη ανάπτυξη και τον ανταγωνισμό του κλάδου.
Σύμφωνα με IMARC, μια κορυφαία εταιρεία έρευνας αγοράς, η παγκόσμια αγορά ηλεκτρονικού εμπορίου έφτασε σε αξία 13 τρισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ το 2021. Για να διεισδύσετε γρηγορότερα και να απολαύσετε ένα καλό μερίδιο αγοράς θα απαιτούσε την επίλυση των πιο καταθλιπτικών προκλήσεων ηλεκτρονικού εμπορίου, όπως οι μετατροπές, το υψηλό κόστος απόκτησης πελατών, το υψηλό ποσοστά ανατροπής, μεταξύ πολλών άλλων. Η διατήρηση πελατών θα έχει μεγαλύτερη σημασία από ποτέ.
Ανάλυση Συναισθήματος Πελατών
Το πρώτο βήμα είναι να είστε προετοιμασμένοι, να γνωρίζετε το τμήμα-στόχο σας μέσα και έξω. Αυτό βοηθά στην έρευνα κοινού, στον εντοπισμό ευκαιριών και περιθωρίων βελτίωσης για όλα τα προϊόντα σας. Η Ανάλυση Συναισθήματος Πελατών χρησιμοποιεί την Επεξεργασία Φυσικής Γλώσσας (NLP) για να σαρώσει στο διαδίκτυο και να εντοπίσει την αντίληψη και το συναίσθημα του πελάτη για την επωνυμία.
Οι επωνυμίες χρησιμοποιούν την Ανάλυση συναισθήματος πελατών για τη δημιουργία νέων προϊόντων, τη βελτίωση των υπαρχουσών υπηρεσιών, την έρευνα κοινού και τη δημιουργία καλύτερου περιεχομένου γύρω από το κοινό τους. Για μια πιο εις βάθος κατανόηση του τρόπου λειτουργίας του, μπορείτε να διαβάσετε το ιστολόγιό μας σχετικά με την ανάλυση συναισθημάτων πελατών, εδώ.
Σύστημα συστάσεων με τεχνητή νοημοσύνη
Έχουμε λόγους να πιστεύουμε ότι το 2023, η ζήτηση για υπερεξατομίκευση σε πραγματικό χρόνο μπορεί να αυξηθεί εκθετικά. Αποτέλεσμα των αυξανόμενων προσδοκιών των πελατών και των αλλαγών στις τάσεις στην αγοραστική συμπεριφορά. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να εφαρμόσετε την υπερ εξατομίκευση σε πραγματικό χρόνο για την επιχείρησή σας.
Τα παραδοσιακά συστήματα συστάσεων που χρησιμοποιούν πολλοί ιστότοποι ηλεκτρονικού εμπορίου εξακολουθούν να βασίζονται σε τεχνικές συνεργατικού φιλτραρίσματος, οι οποίες χρησιμοποιούν ροές ιστορικών δεδομένων πελατών για την παροχή των προτάσεων. Ωστόσο, αυτή η διαδικασία σιγά σιγά απομακρύνεται από την τάση και αντικαθίσταται από εξατομικευμένες μηχανές συστάσεων σε πραγματικό χρόνο χάρη στις πρόσφατες εξελίξεις στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης.
Ένα chatbot AI είναι ένα άλλο καλό παράδειγμα υπερ-εξατομίκευσης σε πραγματικό χρόνο, όπου το AI επιτρέπει την αλληλεπίδραση σε πραγματικό χρόνο με πολλούς χρήστες, παρέχοντάς τους γρήγορη και αξιόπιστη επικοινωνία από την επωνυμία. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα αυξημένη ικανοποίηση και διατήρηση των πελατών.
Δυναμική τιμολόγηση
Πολλές επιχειρήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου εκμεταλλεύονται δυναμικές τεχνικές τιμολόγησης που ευθυγραμμίζονται με τη στρατηγική πωλήσεών τους. Οι τομείς της φιλοξενίας και των μεταφορών επωφελούνται επίσης από το ίδιο. Η δυναμική τιμολόγηση είναι η έννοια της πώλησης του ίδιου προϊόντος σε διαφορετικά σημεία τιμής ως απάντηση στις μεταβαλλόμενες συνθήκες της αγοράς. Η διαδικασία δίνει τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να αλλάζουν άμεσα και συνεχώς τις τιμές των προϊόντων τους σε πραγματικό χρόνο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ονομάζεται επίσης τιμολόγηση σε πραγματικό χρόνο και χρησιμοποιείται ευρέως στα logistics, τον κλάδο που επηρεάζεται περισσότερο από τις ασταθείς συνθήκες της αγοράς.
Η δυναμική τιμολόγηση χρησιμοποιείται για στρατηγικές πωλήσεις σε διαφορετικά είδη πελατών, ειδικά με εποχιακό σχεδιασμό (τιμολόγηση διακοπών, άνοδος της ζήτησης κ.λπ.) και ανά κύκλο ζωής του προϊόντος. Αυτό επιτρέπει τη μεγιστοποίηση του κέρδους και την ευρύτερη πρόσβαση στην αγορά για την επιχείρηση.
συμπέρασμα
Υπάρχει μια συζήτηση που απλώς αρνείται να σβήσει. Ότι τα ρομπότ και η τεχνητή νοημοσύνη θα είναι υπεύθυνα για την κυριαρχία αυτού του κόσμου. Υπάρχει πολύς δρόμος για να εξακριβωθούν τέτοιες θεωρίες, ωστόσο, σήμερα, η τεχνητή νοημοσύνη είναι κάπως υπεύθυνη για την αργή αλλαγή των μεταβαλλόμενων τάσεων της συμπεριφοράς των καταναλωτών που λαμβάνουν χώρα παγκοσμίως. Η δυναμική τιμολόγηση, η υπερ-εξατομίκευση από στοχευμένες προσφορές, οι προτάσεις προϊόντων, οι εικονικοί βοηθοί, τα chatbot και άλλα μέσα λειτουργούν σίγουρα υπέρ πολλών οργανισμών. Είναι προς το συμφέρον των εταιρειών ηλεκτρονικού εμπορίου να επενδύσουν νωρίς στην τεχνητή νοημοσύνη και να παραμείνουν μπροστά στις ταχέως μεταβαλλόμενες τάσεις.