Οι διαχειριζόμενες υπηρεσίες πληροφορικής αποτυγχάνουν κυρίως για αυτούς τους 3 λόγους

4
Οι διαχειριζόμενες υπηρεσίες πληροφορικής αποτυγχάνουν κυρίως για αυτούς τους 3 λόγους
10:53 29 Σεπτεμβρίου
στο Blog

Οι οργανισμοί που επιλέγουν διαχειριζόμενες υπηρεσίες πληροφορικής είναι πιθανό να σας πουν ότι είναι ένα επίπονο έργο να βρείτε προμηθευτές και να τους εμπιστευτείτε το οικοσύστημά τους. Συνήθως, οι επιχειρήσεις αναζητούν προμηθευτές IT που μπορούν να ενσωματωθούν απρόσκοπτα στο σύστημά τους. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει προμηθευτές με

  • Καλή εμπειρία στον κλάδο
  • Εξοικείωση με τα εργαλεία

Όταν ο οργανισμός σας αντιμετωπίζει πρόβλημα πόρων και βρίσκεστε υπό τεράστια πίεση για να διασφαλίσετε ότι όλες οι κύριες ροές εργασίας εκτελούνται ομαλά – και το μόνο που θέλετε είναι να ανακουφίσετε το άγχος. Οι διαχειριζόμενες υπηρεσίες είναι μια επιλογή που θα θέλατε να εξετάσετε, παρά το δύσκολο έργο του κυνηγιού πιθανών πωλητών, του προγραμματισμού προϋπολογισμού, της συμμετοχής σε πολλές συσκέψεις κ.λπ. Εάν λειτουργήσει, είναι μια μακροπρόθεσμη νίκη. Επιπλέον, είναι μια καλή επιλογή όταν θέλετε να εστιάσετε όλο το εύρος ζώνης τεχνολογίας σας σε βασικούς τομείς. Ωστόσο, υπάρχουν μερικά λάθη που κάνουν γενικά οι εταιρείες, τα οποία θα πρέπει να αποφευχθούν πάση θυσία, εάν το όνειρο είναι να κλιμακώσετε την επιχείρηση χωρίς να προσθέσετε στον υπάρχοντα σωρό εργασιών σας. Και αναφέρονται ως εξής-

Έλλειψη σαφήνειας στο Σχέδιο Δράσης

Μπορεί να το γνωρίζετε καλά, αλλά είναι η ομάδα σας;

Υπάρχουν παρεξηγήσεις μεταξύ του πωλητή και της επιχείρησής σας, επειδή δεν συζητήθηκε σαφώς στο πλαίσιο της εργασίας. Και είναι εξίσου σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι όλοι, συμπεριλαμβανομένης της ομάδας πληροφορικής σας, γνωρίζουν το ίδιο. Η λύση είναι να προσδιορίσετε με σαφήνεια τους στόχους, τους στόχους και το εύρος του έργου σας. Αυτό θα διασφαλίσει ότι και τα δύο μέρη είναι συγχρονισμένα και θα υπάρχει μικρή σύγχυση ή περιθώριο μικροδιαχείρισης.

Ξεκινώντας από το μεγάλο

Ακόμα κι αν είναι μια τεράστια εταιρική οντότητα, ξεκινήστε πάντα με ένα μικρότερο έργο, αν είναι δυνατόν. Με αυτόν τον τρόπο, θα είναι ευκολότερο για σας να κατανοήσετε πώς λειτουργεί ο προμηθευτής και εάν είναι η κατάλληλη ομάδα για να προσλάβετε όλα τα μελλοντικά έργα της επιχείρησης. Είναι δύσκολο να αλλάξετε προμηθευτή μεταξύ κρίσιμων, μακροπρόθεσμων έργων.

Κενό μεταφοράς γνώσης και στις δύο εταιρείες

Εάν ένα άτομο από ένα από τα δύο μέρη αποχωρήσει, πόσο γρήγορα μπορεί ένα άλλο μέλος της ομάδας να αντικαταστήσει αυτό το άτομο και να επισπεύσει το έργο;

Είναι ένα θέμα που συνήθως αγνοείται και επηρεάζει αρνητικά το έργο με περισσότερους από έναν τρόπους- επιβραδύνοντας τις λειτουργίες και μειώνοντας την παραγωγικότητα της ομάδας. Είναι καλή ιδέα να θέσετε αυτήν την ερώτηση ενώ μιλάτε με πιθανούς προμηθευτές και να μάθετε πώς χειρίζονται τέτοια ζητήματα εκ των προτέρων.

συμπέρασμα

Οι προσδοκίες από τους προμηθευτές διαχειριζόμενων υπηρεσιών είναι αρκετά υψηλές. Καμία επιχείρηση δεν μπορεί εύκολα να βρει έναν πωλητή που να ταιριάζει υπέροχα για αυτήν, τον οποίο μπορεί να εμπιστευτεί. Ωστόσο, από τη στιγμή που το κάνουν, μένουν σε έναν προμηθευτή για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, καθώς δεν είναι εύκολο να διαχειρίζονται διαδικασίες πληροφορικής και ομάδες πληροφορικής γενικά, είτε εσωτερικά είτε ανατίθενται σε εξωτερικούς συνεργάτες.

Η επιλογή διαχειριζόμενων υπηρεσιών είναι μια εξαιρετική ιδέα υπό τρεις κύριες συνθήκες:

  • Όταν αντιμετωπίζετε προβλήματα με τους τεχνολογικούς πόρους και όλα τα έργα σας πρέπει να εκτελούνται ομαλά
  • Όταν χρειάζεται να προσλάβετε μια μεγάλη ομάδα τεχνολογίας για την ανάπτυξη και τη συντήρηση μιας συγκεκριμένης υποδομής πληροφορικής. Αυτό αυξάνει τη συνολική προσπάθεια πρόσληψης και εκπαίδευσης των νέων πόρων.
  • Όταν θέλετε να εστιάσετε μόνο στις βασικές σας δραστηριότητες και να αφήσετε τη διαχείριση της υποδομής πληροφορικής σε έναν αξιόπιστο μακροπρόθεσμο συνεργάτη.

Λαμβάνοντας υπόψη τα προαναφερθέντα σημεία κατά την αναζήτηση διαχειριζόμενων υπηρεσιών πληροφορικής συμβάλλει στη μείωση των σχετικών κινδύνων σε τεράστιο βαθμό.

Bir cevap yazın