Παρακολούθηση κατάταξης SEO – Το απόλυτο εργαλείο μάρκετινγκ — Social Metrics Pro

1
Παρακολούθηση κατάταξης SEO – Το απόλυτο εργαλείο μάρκετινγκ — Social Metrics Pro

Το SEO είναι μια μακρά διαδικασία εργασίας και ενημέρωσης. Σε όλη τη διαδικασία, υπάρχουν πολλά εργαλεία που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να απλοποιήσετε τον φόρτο εργασίας και, Παρακολούθηση κατάταξης SEO είναι ένα δημοφιλές εργαλείο. Η παρακολούθηση κατάταξης αφορά την παρακολούθηση/ανάλυση των οργανικών θέσεων των λέξεων-κλειδιών στο χρόνο.

  • Κατανοήστε τη σημασία της παρακολούθησης κατάταξης SEO και τη σημασία της.
  • Πώς να κάνετε αποτελεσματική παρακολούθηση κατάταξης.
  • Πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε πριν και μετά από την παρακολούθηση κατάταξης.

Η γνώση της κατάταξης για συγκεκριμένες λέξεις-κλειδιά είναι απαραίτητη για τη συνολική στρατηγική SEO σας. Εξάλλου, η κατάταξη στην κορυφή για τις λέξεις-κλειδιά σας εξασφαλίζει τεράστιο μερίδιο της οργανικής επισκεψιμότητας αναζήτησης. Με τη σειρά του, κερδίζετε περισσότερους δυνητικούς πελάτες και ώθηση στην αναγνωρισιμότητα της επωνυμίας σας.

Η παρακολούθηση της κατάταξής σας στο SERP είναι ένα κρίσιμο στοιχείο κάθε εκστρατείας ψηφιακού μάρκετινγκ. Σας βοηθά να αναπτύξετε αποτελεσματικά την παρουσία σας στο διαδίκτυο, την επισκεψιμότητα και να βελτιώσετε τα ποσοστά μετατροπών σας. Αυτό τελικά οδηγεί σε αύξηση των εσόδων. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η απόκτηση του καλύτερου εργαλείου παρακολούθησης κατάταξης SEO πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα.

Οι θέσεις κατάταξης λέξεων-κλειδιών είναι εύκολο να κατανοηθούν. Η κατάταξη μετράει πού εμφανίζεται ο ιστότοπός σας στη σελίδα αναζήτησης για οποιαδήποτε δεδομένη λέξη-κλειδί.

Η παρακολούθηση κατάταξης είναι η διαδικασία ελέγχου και ανάλυσης της κατάταξης της λέξης-κλειδιού σας στα SERP (σελίδες αποτελεσμάτων μηχανών αναζήτησης). Αυτές περιλαμβάνουν λέξεις-κλειδιά που χρησιμοποιείτε στον ιστότοπό σας, τόσο για τις οποίες δεν κάνετε βελτιστοποίηση όσο και εκείνες για τις οποίες κατατάσσονται οι ανταγωνιστές.

Γνωρίζετε ότι οι μηχανές αναζήτησης είναι το σημείο εκκίνησης 68% διαδικτυακών εμπειριών; Αλλά μέσα σε δισεκατομμύρια αναζητήσεις που γίνονται κάθε μέρα, 15% των καθημερινών αναζητήσεων είναι νέα για την Google. Έτσι, μεταξύ αυτών των αποτελεσμάτων, το να γνωρίζετε πού βρίσκεστε είναι ζωτικής σημασίας για να ξεκινήσετε τη βελτιστοποίηση του μάρκετινγκ περιεχομένου σας.

Για να αυξήσετε την προβολή της επιχείρησής σας

Όταν κάνετε παρακολούθηση κατάταξης, μπορείτε να προσδιορίσετε πόσο καλά κατατάσσονται οι λέξεις-κλειδιά σας αυτή τη στιγμή στα SERP. Σας βοηθά να προσδιορίσετε τις λέξεις-κλειδιά με την καλύτερη απόδοση που θα αυξήσουν την προβολή σας.

Η παρακολούθηση της κατάταξης του ιστότοπού σας στις μηχανές αναζήτησης και η ανάλυση λέξεων-κλειδιών μπορεί να σας βοηθήσει να επιτύχετε καλύτερη απόδοση SEO. Αυτοί είναι σημαντικοί παράγοντες για να αυξήσετε την παρουσία σας στο διαδίκτυο, την οργανική προσέγγιση χρηστών και την ενίσχυση των ποσοστών μετατροπών.

Για να παρακολουθείτε τις θέσεις κατάταξης των ιστότοπών σας

Παρακολουθώντας τη θέση κατάταξης, μπορείτε να προσδιορίσετε ποιες λέξεις-κλειδιά λειτουργούν εξαιρετικά για εσάς. Εάν η κατάταξη πέσει, μπορείτε επίσης να ελέγξετε την αιτία της πτώσης, όπως οι ανταγωνιστές που ξεπέρασαν την κατάταξη του ιστότοπού σας, τεχνικά λάθη κ.λπ. Εξάλλου, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις πληροφορίες για να διορθώσετε το πρόβλημα και να βελτιώσετε την κατάταξή σας.

Κατά την εκτέλεση στρατηγικών SEO ή ενδιάμεσα σε μεγάλες καμπάνιες μάρκετινγκ, η λήψη μιας άμεσης ειδοποίησης όταν η κατάταξή σας πέφτει μπορεί να σας βοηθήσει να λάβετε γρήγορες αποφάσεις για τη βελτίωση της καμπάνιας

Ας υποθέσουμε ότι η κατάταξη του ιστότοπού σας έχει υποχωρήσει από την 9η στην 11η θέση, πράγμα που σημαίνει ότι ο ιστότοπός σας βρίσκεται τώρα στη δεύτερη σελίδα των μηχανών αναζήτησης. Από τη λήψη της ειδοποίησης του ανιχνευτή κατάταξης, μπορείτε να δημιουργήσετε γρήγορα περισσότερο περιεχόμενο ή να αναζητήσετε λέξεις-κλειδιά που δεν έχουν αναπτυχθεί ελάχιστα για να ενισχύσετε την επισκεψιμότητα.

Για να αξιολογήσετε τους ανταγωνιστές σας

Το εργαλείο παρακολούθησης κατάταξης SEO είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να βρείτε τις λέξεις-κλειδιά που λειτουργούν για τους ανταγωνιστές σας για την επίτευξη υψηλών βαθμών. Η κατανόηση της απόδοσης των ανταγωνιστών σας μπορεί να σας βοηθήσει να λάβετε τεκμηριωμένες αποφάσεις σχετικά με τις δικές σας στρατηγικές μάρκετινγκ και περιεχομένου. Μπορείτε επίσης να βρείτε ποιες λέξεις-κλειδιά λείπουν και πώς αποδίδουν για τις λέξεις-κλειδιά-στόχους σας. Επιπλέον, μπορείτε επίσης να ανακαλύψετε περιεχόμενο με την καλύτερη απόδοση, backlinks, παρουσία στο διαδίκτυο, κοινωνική δέσμευση κ.λπ.

Τα εργαλεία σάς επιτρέπουν να επιλέγετε τις σωστές λέξεις-κλειδιά για τον ιστότοπό σας με σύνεση για την κατάταξη κατά τη λήψη τεκμηριωμένων αποφάσεων.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ιχνηλάτες κατάταξης για να σας βοηθήσουν να παρακολουθείτε τους ανταγωνιστές και να παρακολουθείτε την επισκεψιμότητά τους. Για παράδειγμα, εάν δημιουργείτε περιεχόμενο για τον ίδιο τύπο λέξεων-κλειδιών με τον ανταγωνιστή σας, αλλά ο ανταγωνιστής σας εξακολουθεί να κατατάσσεται υψηλότερα, μπορείτε να εξετάσετε το περιεχόμενό του για να δείτε γιατί σας ξεπερνούν.

Για να βρείτε ευκαιρίες λέξεων-κλειδιών

Όταν παρακολουθείτε συνεχώς σημαντικές λέξεις-κλειδιά, γίνεται ευκολότερο να βρίσκετε καλύτερες ευκαιρίες για λέξεις-κλειδιά ανάλογα με τον όγκο αναζήτησης, την κατάταξη σελίδων, την πρόθεση αναζήτησης και τον ανταγωνισμό. Αυτό σας βοηθά να ιεραρχήσετε αποτελεσματικά τις λέξεις-κλειδιά.

Επιπλέον, μπορείτε επίσης να παρακολουθείτε λέξεις-κλειδιά που βοηθούν στη δυνατότητα να κατατάξετε υψηλότερα ή σε αυτές που δεν κάνουν καλό.

Μάλλον πρέπει να έχετε μια καλή ιδέα για το ποιες λέξεις-κλειδιά είναι πιο σημαντικές για την επιχείρησή σας.

Οι όροι αναζήτησης που εμφανίζονται στις αναφορές κατάταξης SEO είναι οι λέξεις-κλειδιά που χρησιμοποιούν οι άνθρωποι για να αναζητήσουν συγκεκριμένες πληροφορίες. Για παράδειγμα, αν κάποιος θέλει να βρει ένα νέο μαξιλάρι, μπορεί να αναζητήσει το «πιο άνετο μαξιλάρι» ή «το καλύτερο μαξιλάρι για έναν καλό ύπνο». Αυτές οι φράσεις είναι οι λέξεις-κλειδιά SEO που δημιουργεί η αναφορά κατάταξης για να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να κατανοήσουν τι αναζητούν οι καταναλωτές τους και πώς να τραβήξουν την προσοχή τους.

Εάν είστε ο ιδιοκτήτης ενός εστιατορίου, θα χάνατε την ευκαιρία αν δεν σας ενδιέφερε πραγματικά να κατατάσσεστε σε υψηλή κατάταξη για λέξεις-κλειδιά τοπικής αναζήτησης όπως “εστιατόριο κοντά μου”.

Ωστόσο, υπάρχουν πολλές διαφορετικές παραλλαγές στις αναζητήσεις για εστιατόρια – μπορεί ένας δυνητικός πελάτης να αναζητήσει “εστιατόριο” ή “εστιατόρια” ή “μενού εστιατορίου”.

Τελικά, μπορείτε να “βρείτε εστιατόρια σε κοντινή απόσταση” ή δυνητικά εκατοντάδες άλλες παραλλαγές. Τι γίνεται με κάποιον που αναζητά το καλύτερο φαγητό στην πόλη ή το καλύτερο εστιατόριο για το βράδυ; Θέλετε να εμφανιστείτε και σε αυτές τις αναζητήσεις.

Εδώ μπαίνει η έρευνα λέξεων-κλειδιών και το SEO. Πρέπει πρώτα να έχετε τη λίστα με τις στοχευμένες λέξεις-κλειδιά. Δεν μπορείτε να κάνετε εργασίες παρακολούθησης εάν δεν γνωρίζετε τι πρέπει να βάλετε στη γραμμή αναζήτησης.

#1. Παρακολούθηση χειροκίνητα

Ο πρώτος τρόπος περιλαμβάνει τον μη αυτόματο έλεγχο λέξεων-κλειδιών, αναζητώντας όρους χρησιμοποιώντας το παράθυρο ανώνυμης περιήγησης και κύλιση μέχρι να βρείτε τον ιστότοπό σας.

Ωστόσο, αυτό μπορεί να είναι δύσκολο, δεδομένου ότι πιθανότατα στοχεύετε περισσότερες από μία λέξεις-κλειδιά. Τι θα λέγατε να πληκτρολογήσετε τη λέξη-κλειδί σας στο Google, να μετρήσετε τα αποτελέσματα και μετά να προσθέσετε τη θέση σας σε ένα υπολογιστικό φύλλο; Αυτό δεν είναι ακριβώς το ιδανικό. Ειδικά αν θέλετε να παρακολουθήσετε μεγαλύτερο αριθμό λέξεων-κλειδιών ή έχετε πολλούς ιστότοπους, η μη αυτόματη παρακολούθηση είναι χάσιμο χρόνου.

#2. Χρησιμοποιήστε το Google Search Console

Η δεύτερη επιλογή είναι να χρησιμοποιήσετε το Google Search Console. Η αναφορά “Απόδοση” του Google Search Console περιέχει πολλά από τα βασικά στοιχεία στα οποία θα πρέπει να βασιστείτε για το SEO. Μία από αυτές είναι οι λέξεις-κλειδιά για τις οποίες κατατάσσονται ο ιστότοπος και οι σελίδες σας, που ονομάζονται “ερωτήματα” μέσα στο εργαλείο.

Για να δείτε τις λέξεις-κλειδιά σας στο Google Search Console, συνδεθείτε στο εργαλείο, κάντε κλικ στην επιλογή “Απόδοση” και μετακινηθείτε προς τα κάτω στη σελίδα.

Μπορείτε επίσης να δείτε ποιες λέξεις-κλειδιά κατατάσσονται στις επιμέρους σελίδες σας. Αν και αυτό το εργαλείο είναι δωρεάν, απαιτεί λίγη βαρύτητα κατά την παρακολούθηση λέξεων-κλειδιών.

#3. Χρησιμοποιήστε ένα εργαλείο παρακολούθησης κατάταξης SEO

Η τρίτη και προτεινόμενη επιλογή είναι να χρησιμοποιήσετε ένα εργαλείο παρακολούθησης κατάταξης.

Τι είναι ο ανιχνευτής κατάταξης;

Ένας εντοπιστής κατάταξης SEO είναι ένα σημαντικό εργαλείο SEO που πρέπει να βρίσκεται στο οπλοστάσιο κάθε σοβαρού εμπόρου. Εξάλλου, ο μη αυτόματος έλεγχος της κατάταξης λέξεων-κλειδιών για κάθε λέξη-κλειδί που στοχεύετε είναι σχεδόν αδύνατος, επειδή συνήθως υπάρχουν πολλές λέξεις-κλειδιά και η κατάταξη μπορεί να αλλάζει τακτικά.

Αυτά τα εργαλεία σάς βοηθούν να μετρήσετε την απόδοση και τις προσπάθειες βελτιστοποίησης της στρατηγικής SEO σας. Υπάρχουν πολλοί περισσότεροι λόγοι για τους οποίους χρειάζεστε αυτά τα εργαλεία.

Απλώς πληκτρολογήστε τις λέξεις-κλειδιά που θέλετε να παρακολουθήσετε και το εργαλείο θα κάνει τα υπόλοιπα. Στη συνέχεια, το εργαλείο παρακολούθησης κατάταξης θα παρακολουθεί την κατάταξή σας και θα σας ειδοποιεί για τυχόν αλλαγές στην κατάταξή σας.

Γιατί πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα εργαλείο παρακολούθησης;

Παρέχει ευεργετική υποστήριξη σε εταιρείες και οργανισμούς. Η γνώση είναι δύναμη! Και η παρακολούθηση περιουσιακών στοιχείων σάς δίνει γνώσεις για όλα τα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας σας. Με πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο σχετικά με τα περιουσιακά στοιχεία που κατέχει η εταιρεία σας, μπορείτε να λάβετε πιο ενημερωμένες και καλύτερες αποφάσεις σχετικά με την προμήθεια και τη χρήση.

Επιπλέον, τα rank trackers λειτουργούν αυτόνομα. Βρίσκονται εκτός του ιστότοπού σας, επομένως δεν θα εντοπιστεί άμεση σύνδεση με τον ιστότοπό σας. Εναλλακτικά, ορισμένα από τα εργαλεία παρακολούθησης κατάταξης σάς δίνουν επιλογές για να εμποδίσετε τις μηχανές αναζήτησης να μπλοκάρουν προσωρινά την IP σας όταν στέλνετε πολλά ερωτήματα. Προσφέρουν επιλογές ασφάλειας αναζήτησης που ελαχιστοποιούν τον κίνδυνο ή εμποδίζουν τη χρήση της διεύθυνσης IP σας.

Έτσι, με την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια που προσφέρουν τα εργαλεία παρακολούθησης κατάταξης, μπορείτε να κάνετε τη δουλειά σας πολύ πιο εύκολα. Εξοικονομεί χρόνο γνωρίζοντας την κατάταξή σας ενώ παρακολουθείτε τις αλλαγές σας.

Δεδομένου ότι το Google Search Console παρέχει μόνο τη μέση κατάταξη, τα εργαλεία παρακολούθησης κατάταξης προσφέρουν πολύ μεγαλύτερη εξειδίκευση. Βοηθά να σας ειδοποιήσουμε εάν ο ιστότοπός σας έχει πέσει τη θέση του σε μία ή πολλές μηχανές αναζήτησης.

Η σύστασή μας: BiQ’s Rank Tracking

Υπάρχουν πολλά εργαλεία για να κάνετε παρακολούθηση κατάταξης και το εργαλείο παρακολούθησης κατάταξης της BiQ είναι αυτό που θέλουμε να σας παρουσιάσουμε.

Το BiQ επικεντρώνεται στην εργασία γύρω από τις λέξεις-κλειδιά. Από την έρευνα έως τη δημιουργία περιεχομένου, εστιάζει στη χρήση σωστών λέξεων-κλειδιών που οδηγούν σε καλύτερη κατάταξη της επιχείρησης.

Το BiQ’s Rank Tracking είναι ένα από τα καλύτερα εργαλεία παρακολούθησης SERP όταν θέλετε να παρακολουθείτε την κατάσταση SEO του ιστότοπού σας πολύ γρήγορα. Με ένα τροποποιημένο σύστημα που ελαχιστοποιεί τις μη αυτόματες εισαγωγές λέξεων-κλειδιών, υπάρχει μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα μέσω της διαδικασίας αυτοματοποιημένης παρακολούθησης.

Λειτουργία εργαλείου παρακολούθησης BiQ Rank

Η παρακολούθηση κατάταξης ξεκινά από μια απλή εγγραφή. Μέσα από τη διαδικασία, η πλατφόρμα παρακολουθεί καθημερινά τη θέση SEO της επιχείρησής σας. Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε όλα τα αποτελέσματα SERP μέσω του προφίλ που δημιουργήσατε.

Το εργαλείο σάς προσφέρει πολλά οφέλη πέρα ​​από το να σας βοηθά να παρακολουθείτε την απόδοση του ιστότοπού σας στις μηχανές αναζήτησης. Σας βοηθά να προσδιορίσετε ποιες τεχνικές SEO λειτουργούν, να παρακολουθείτε την απόδοση των ανταγωνιστών σας και πολλά άλλα.

Μία από τις μετρήσεις που μπορεί να θέλετε να συμπεριλάβετε στην αναφορά είναι η απόδοση της κατάταξης. Αυτό περιλαμβάνει πόσες λέξεις-κλειδιά έχουν αρχίσει να κατατάσσονται από την τελευταία σας αναφορά, ποιες είναι οι τελευταίες θέσεις τους και η αλλαγή απόδοσης με την πάροδο του χρόνου. Μάντεψε? Μπορείτε εύκολα να βρείτε όλα αυτά τα δεδομένα στην Παρακολούθηση κατάταξης.

Δείτε πώς θα δείτε την κατάταξη των λέξεων-κλειδιών σας.

Λειτουργία εργαλείου παρακολούθησης BiQ Rank

Εάν θέλετε να ταξινομήσετε τύπους λέξεων-κλειδιών, οι δυνατότητες ετικετών στην Παρακολούθηση κατάταξης σάς επιτρέπουν να διαιρέσετε τις σχετικές λέξεις-κλειδιά σε πολλές ομάδες, διευκολύνοντάς σας να τις παρακολουθείτε. Μπορείτε να τα ταξινομήσετε ανάλογα με την ποιότητα, το θέμα του περιεχομένου και τη σημασία τους.

Λειτουργία εργαλείου παρακολούθησης BiQ Rank

Επιπλέον, μπορείτε να ελέγξετε την πτώση της κατάταξης μόνο με μια προσωρινή πτώση ή σταδιακή πτώση. Μπορείτε επίσης να κάνετε την αναλυτική σας εργασία ευκολότερα συγκρίνοντας τις κατατάξεις εντός ημερών ή εβδομαδιαίων.

Λειτουργία εργαλείου παρακολούθησης BiQ Rank

Το Rank Tracking της BiQ σάς επιτρέπει επίσης να διατηρείτε ένα προφίλ παρακολούθησης κατάταξης των ανταγωνιστών σας. Εάν θέλετε να μείνετε μπροστά από τους ανταγωνιστές σας, πρέπει να προσδιορίσετε τις λέξεις-κλειδιά που στοχεύουν και να αρχίσετε να καταβάλλετε κάποια προσπάθεια για να ανταγωνιστείτε μαζί τους σε αυτές τις λέξεις-κλειδιά.

Μπορείτε να το κάνετε αυτό δημιουργώντας ένα νέο προφίλ χρησιμοποιώντας τη διεύθυνση URL των ανταγωνιστών σας.

Λειτουργία εργαλείου παρακολούθησης BiQ Rank

Με το BiQ, μπορείτε επίσης να εξοικονομήσετε τον προϋπολογισμό σας. Γιατί; Επειδή θα πληρώσετε μόνο για ό,τι χρησιμοποιείτε και δεν χρειάζεται να πληρώσετε για ό,τι δεν χρειάζεστε. Με άλλα λόγια, εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το BiQ για σκοπούς κατάταξης λέξεων-κλειδιών, τότε θα χρεωθείτε στο τμήμα Παρακολούθηση κατάταξης.

Αφού αναλύσετε τις μετρήσεις SEO και γνωρίζετε την απόδοσή σας στο SEO, ήρθε η ώρα να κάνετε κάποιες τροποποιήσεις, ώστε να βελτιώσετε τις τεχνικές σας και να επιτύχετε καλύτερα αποτελέσματα.

Τώρα έχετε τις λέξεις-κλειδιά στόχων κορυφαίας προτεραιότητάς σας με υψηλό όγκο αναζητήσεων και τη μεγαλύτερη ευκαιρία για την κατάταξη του ιστοτόπου σας και ξέρετε πώς να μορφοποιήσετε άλλο περιεχόμενο κατάταξης για λέξεις-κλειδιά. Τι θα χρειαστείτε για να βελτιστοποιήσετε και να ενισχύσετε την απόδοση SEO σας ποικίλλει ανάλογα με τα αποτελέσματα που έχετε από την παρακολούθηση και την ανάλυση των διαφόρων μετρήσεων.

Μετά τη σύντομη λίστα των πιθανών λέξεων-κλειδιών σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την τεχνογνωσία σας. Στη συνέχεια, μπορείτε να δημιουργήσετε πολύτιμες αναρτήσεις και σελίδες για τους χρήστες-στόχους σας.

Στη συνέχεια, πηγαίνετε ξανά για έρευνα λέξεων-κλειδιών και παρακολουθήστε τις λέξεις-κλειδιά που μόλις βελτιστοποιήσατε. Το SEO είναι μια μακροπρόθεσμη διαδικασία. Το ίδιο κάνει και η εργασία της παρακολούθησης κατάταξης, πρέπει να επαναλαμβάνετε συνεχώς τα βήματα.

Οι ιχνηλάτες κατάταξης SEO παρέχουν ευεργετική υποστήριξη σε εταιρείες και οργανισμούς, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να λαμβάνουν σημαντικές αποφάσεις που μπορούν να βοηθήσουν τις επιχειρήσεις τους να ανθίσουν. Για να αποκτήσετε τις γνώσεις που χρειάζεστε για να είστε μπροστά από τον ανταγωνισμό στον χώρο του οργανικού περιεχομένου αναζήτησης, θα θέλετε να επανεξετάσετε κάθε βήμα με κυκλικό τρόπο για να επιτύχετε ανώτερη απόδοση περιεχομένου SEO!

Ενα Παρακολούθηση κατάταξης SEO εργαλείο όπως το BiQ είναι σίγουρα κατάλληλο για κάθε επιχείρηση. Με μια σειρά λεπτομερών δεδομένων και λειτουργιών, μπορείτε να λάβετε τις πληρέστερες πληροφορίες κατάταξης λέξεων-κλειδιών.

Bir cevap yazın