Διαφορετικές μέθοδοι σφυρηλάτησης μετάλλων | Γενική Κινηματική

Διαφορετικές μέθοδοι σφυρηλάτησης μετάλλων | Γενική Κινηματική

Η σφυρηλάτηση είναι μια μέθοδος κατασκευής όπου τα μέταλλα διαμορφώνονται σε διαφορετικά σχήματα χρησιμοποιώντας συμπιεστικές δυνάμεις όπως σφυρηλάτηση ή συμπίεση. Το μέταλλο σφυρηλατείται με διάφορους τρόπους, συμπεριλαμβανομένης της σφυρηλάτησης με πτώση, πίεση και σφυρηλάτηση σε ρολό.

Μερικά από τα μέταλλα που χρησιμοποιούνται συνήθως στη σφυρηλάτηση περιλαμβάνουν:

 • Αλουμίνιο
 • Ορείχαλκος
 • Χαλκός
 • Άνθρακα/Κράμα/Ανοξείδωτο χάλυβα
 • Τιτάνιο

Άλλες μέθοδοι κατασκευής, όπως η χύτευση μετάλλων, μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για τη διαμόρφωση μετάλλων. Το casting είναι καλύτερο για εργασίες όπου η ακρίβεια είναι κρίσιμη. Κάθε ένα έχει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, αλλά η σφυρηλάτηση μετάλλων είναι ιδανική για τη δημιουργία ενός πιο ανθεκτικού εξαρτήματος, επειδή πιέζεται πιο σφιχτά στο τελικό του σχήμα, κλείνοντας τυχόν ρωγμές ή κοιλότητες. Η σφυρηλάτηση δίνει επίσης στον συγκολλητή περισσότερο έλεγχο στη μορφή του τελικού προϊόντος.

Μια σύντομη ιστορία της σφυρηλάτησης μετάλλων

Παραδοσιακά, άτομα με λιγότερη εξοικείωση με τη σφυρηλάτηση μετάλλων μπορεί να φανταστούν έναν σιδερά να σφυρηλατάει πάνω σε ένα ξίφος όταν ακούνε τη λέξη «σφυρηλάτηση», όπως γενικά απεικονίζεται στα μέσα ενημέρωσης. Δεν είναι πολύ μακριά από τη βάση, επίσης.

Η σφυρηλάτηση μετάλλων υπάρχει εδώ και χιλιάδες χρόνια. Στην αρχαία Μεσοποταμία (4000 π.Χ.), οι άνθρωποι χρησιμοποιούσαν πέτρες για να διαμορφώσουν τον χαλκό και το σίδηρο σε εργαλεία, όπλα και κοσμήματα. Αιώνες αργότερα, γύρω στο 1000 π.Χ., η μεταλλουργία εξαπλώθηκε παγκοσμίως. Ο όρος «σιδηρουργός» επινοήθηκε για να περιγράψει εκείνους που σφυρηλάτησαν μέταλλο. Δούλευαν κυρίως με το σίδερο, χρησιμοποιώντας σφυριά για να το μορφοποιήσουν σε χρήσιμα αντικείμενα.

Η επεξεργασία μετάλλων είχε αντίκτυπο στην τεκμηρίωση της ίδιας της ιστορίας. Η Εποχή του Λίθου, η Εποχή του Χαλκού και η Εποχή του Σιδήρου ονομάστηκαν όλα από τα υλικά που χρησιμοποιούσαμε εκείνη την εποχή.

Διαβάστε περισσότερα  Winter Balcony Garden Care - Urban Garden Gal

Σε τι χρησιμοποιείται το σφυρήλατο μέταλλο;

Ενώ η σφυρηλάτηση μετάλλων μπορεί ακόμα να χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή σπαθιών, συνήθως τη χρησιμοποιούμε για την κατασκευή εξαρτημάτων αεροσκαφών, βίδες, μπουλόνια και σμίλες. Η σφυρηλάτηση μπορεί επίσης να κάνει μεγαλύτερα αντικείμενα που ζυγίζουν εκατοντάδες χιλιάδες λίβρες.

Σε σύγκριση με τα χυτά μέταλλα, το σφυρήλατο μέταλλο είναι σημαντικά πιο ανθεκτικό. Τα σφυρήλατα αντικείμενα είναι εξαιρετικά ανθεκτικά και ικανά να υποστηρίξουν χιλιάδες λίβρες. Τα σφυρήλατα μέταλλα μπορούν επίσης να χειριστούν περισσότερη φθορά από χυτά αντικείμενα, καθιστώντας τα ιδανικά για βαριά ή σκληρά περιβάλλοντα, όπως χυτήρια ή κατασκευές.

Ανάλογα με την εφαρμογή, πολλά διαφορετικά μέταλλα μπορούν να χρησιμοποιηθούν στη σφυρηλάτηση. Μερικά από τα πιο κοινά μέταλλα που χρησιμοποιούνται στη σφυρηλάτηση περιλαμβάνουν:

 • Αλουμίνιο
 • Χαλκός
 • Άνθρακα/Κράμα/Ανοξείδωτο χάλυβα
 • Τιτάνιο
 • Ορείχαλκος

Δεν υπάρχει «καλύτερο» μέταλλο όταν πρόκειται για σφυρηλάτηση. Όλα εξαρτώνται από τις ανάγκες σας και την εφαρμογή του σφυρηλατημένου μετάλλου. Για παράδειγμα, το σφυρήλατο αλουμίνιο επιτρέπει μεγαλύτερη ευελιξία σχεδιασμού, αλλά ο χάλυβας είναι πιο προσιτός.

Ποιοι είναι οι διαφορετικοί τύποι σφυρηλάτησης;

Σφυρηλάτηση σταγόνων

Όπως οι αρχαίες μέθοδοι σφυρηλάτησης, μία από τις πιο κοινές μεθόδους σφυρηλάτησης περιλαμβάνει την πτώση ενός βαριού σφυριού σε ένα αμόνι για να διαμορφώσει το μέταλλο. Στην περίπτωση σφυρηλάτησης σταγόνων, οι δύο πλευρές μιας μήτρας συνδέονται σε ένα σφυρί και ένα αμόνι, αντίστοιχα. Το άνω καλούπι μήτρας πέφτει («σφυρηλατείται») σε ένα θερμαινόμενο κομμάτι λιωμένου μετάλλου σε ένα καλούπι κάτω μήτρας. Η σφυρηλάτηση της μήτρας διαμορφώνει το λιωμένο μέταλλο στο επιθυμητό σχήμα.

Σφυρηλάτηση Open-Die

Η σφυρηλάτηση ανοιχτής μήτρας είναι ένας τύπος σφυρηλάτησης σταγόνων. Οι δύο πλευρές της μήτρας δεν συμπιέζονται πλήρως μεταξύ τους, αφήνοντας ένα μικρό άνοιγμα. Αφού το αφαιρέσετε από τη μήτρα, χρειάζεται ένα δεύτερο κομμάτι μηχανήματος για τον καθαρισμό του λιωμένου μετάλλου. Αυτή η μέθοδος έχει ως αποτέλεσμα ισχυρότερα τελικά προϊόντα, αλλά απαιτεί περισσότερη εργασία.

Διαβάστε περισσότερα  ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ: Η GK SYSTEMS συνεργάζεται με τη Ford Meter Box Company σε νέα εγκατάσταση Τριακόσιων Χιλιάδων Τετραγωνικών Πόδων.

Closed-Die (Impression Die) Σφυρηλάτηση

Η σφυρηλάτηση με κλειστή μήτρα, όπως και η σφυρηλάτηση με ανοιχτή μήτρα, είναι ένας τύπος σφυρηλάτησης σταγόνων. Ωστόσο, σε αυτή την περίπτωση, τα δύο άκρα της μήτρας περικλείουν πλήρως το μέταλλο μέσα στο καλούπι τους υπό υψηλή πίεση, χωρίς να αφήνουν ανοίγματα. Η σφυρηλάτηση κλειστού καλουπιού είναι κατάλληλη για τη δημιουργία ακριβών καλουπιών για κρίσιμα μέρη.

Σφυρηλάτηση Ρολών

Η σφυρηλάτηση κυλίνδρων χρησιμοποιεί δύο κυλινδρικά τεμάχια έλασης εξοπλισμού με κούφια καλούπια για τη διαμόρφωση σφυρηλατημένου μετάλλου. Συνήθως, μια θερμαινόμενη μεταλλική «ράβδος» εισάγεται μεταξύ των δύο κυλίνδρων και ωθείται μέσα από αυτούς καθώς κυλίονται. Το μέταλλο διαμορφώνεται από το καλούπι, με αποτέλεσμα το τελικό αντικείμενο.

Αναστατωμένος σφυρηλάτηση

Μια μεταλλική ράβδος συγκρατείται στη θέση της κρατώντας το ένα άκρο με ένα εργαλείο. Στη συνέχεια, το αντίθετο άκρο θερμαίνεται. Όταν το θερμαινόμενο άκρο φτάσει στην επιθυμητή θερμοκρασία για ιδανική ελαστικότητα, πιέζεται προς τα κάτω για να του δώσει μια «επίπεδη» κεφαλή. Αυτή η μέθοδος σφυρηλάτησης χρησιμοποιείται συχνά για τη δημιουργία αντικειμένων όπως βίδες.

Θερμή και Ψυχρή Σφυρηλάτηση

Η θερμή σφυρηλάτηση περιλαμβάνει τη θέρμανση του μετάλλου πάνω από τη θερμοκρασία κρυστάλλωσής του για να γίνει πιο εύπλαστο. Η ψυχρή σφυρηλάτηση γίνεται λίγο πάνω από τη θερμοκρασία δωματίου. Το μέταλλο τοποθετείται ανάμεσα σε δύο μήτρες, οι οποίες σφυροκοπούνται μεταξύ τους. Αυτή η τριβή ανεβάζει τη θερμοκρασία τους περίπου στους 450 βαθμούς Φαρενάιτ μέχρι να πάρουν το επιθυμητό σχήμα. Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις διαφορές μεταξύ θερμής και κρύας σφυρηλάτησης, ανατρέξτε σε αυτό το άρθρο που εξετάζει βαθύτερα τις διαφορές και τα οφέλη.

Διαβάστε περισσότερα  10 λάθη στον κήπο του μπαλκονιού που πρέπει να αποφύγετε

Το GK μπορεί να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε πιο αποτελεσματικά

Όταν πρόκειται για σφυρηλάτηση και χύτευση, θα χρειαστείτε εξοπλισμό που μπορεί να λειτουργεί αξιόπιστα και αποτελεσματικά. Ανεξάρτητα από το είδος της σφυρηλάτησης που κάνετε, η General Kinematics έχει αξιόπιστα εργαλεία που σας βοηθούν να κάνετε τη διαδικασία να προχωρήσει ομαλά. Επικοινωνήστε σήμερα με την General Kinematics και εκσυγχρονίστε τις διαδικασίες χυτηρίου σας με κορυφαίο εξοπλισμό.