Μηδενικά σκουπίδια καθαρισμού κουζίνας σε λευκό ξύλινο τραπέζι.

Δωρεάν πλαστικές ανταλλαγές κουζίνας – The Waste Management & Recycling Blog

Η κουζίνα είναι η καρδιά του σπιτιού και συχνά όπου χρησιμοποιούμε και παράγουμε τα περισσότερα πλαστικά απόβλητα. Μάλιστα, από τη δημιουργία του σε 1907η χρήση πλαστικού έχει καταναλώσει μεγάλο μέρος του Ηνωμένου Βασιλείου.

Πλαστικό θα βρείτε σε πολλά είδη κουζίνας, από πλαστικές συσκευασίες μιας χρήσης μέχρι πλαστικά σκεύη, μεμβράνη φαγητού, σκεύη Tupper και φακελάκια τσαγιού με πλαστική έγχυση.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, 82% των ενηλίκων θέλουν να μειώσουν την ποσότητα πλαστικού μιας χρήσης που πετούν. Ωστόσο, το να στέκεσαι σε μια κουζίνα που περιβάλλεται από πλαστικό μπορεί να αισθάνεσαι συντριπτική.

Ευτυχώς, το καλύτερο και πιο εύκολο μέρος για να ξεκινήσετε το ταξίδι σας χωρίς πλαστικά είναι η κουζίνα. Ανακαλύψτε πώς να δημιουργείτε λιγότερα απόβλητα και να κάνετε λιγότερη ζημιά στον πλανήτη με τον εύχρηστο οδηγό μας.

Γιατί τα πλαστικά προϊόντα κουζίνας είναι κακά;

Τα πλαστικά προϊόντα κουζίνας κατασκευάζονται με χρήση χημικών από μη ανανεώσιμες πηγές. Τα περισσότερα πλαστικά προϊόντα κουζίνας περιέχουν διαφορετικούς τύπους πλαστικών. Αυτά τα υλικά είναι επιβλαβή για τον πλανήτη καθώς, μόλις πεταχτούν, διανέμονται μικροπλαστικά και μολύνουν τη γη για χρόνια.

Πλαστικά στοιχεία που βρίσκονται συνήθως στην κουζίνα

Το PET είναι ένας τύπος πλαστικού που χρησιμοποιείται για είδη όπως μπουκάλια σόδας, μπουκάλια νερού, προϊόντα ψησίματος, βάζα με φυστικοβούτυρο και συσκευασίες κατεψυγμένων τροφίμων.

Το PVC είναι ένα ισχυρό και εύκαμπτο πλαστικό που χρησιμοποιείται συνήθως σε συσκευασίες τροφίμων, όπως πλαστικό περιτύλιγμα και μεμβράνη. Είναι και το πιο επιζήμια για το περιβάλλον.

Τα πλαστικά προϊόντα Tupperware και τα δοχεία τροφίμων είναι κατασκευασμένα από πολυπροπυλένιο, που χρησιμοποιείται για το υψηλό σημείο τήξης του.

Πλαστικά κουτάλια, πιρούνια, δίσκοι αρτοποιίας, χαρτοκιβώτια αυγών και καπάκια είναι όλα από πολυστυρένιο.

Διαβάστε περισσότερα  Πώς να καλλιεργήσετε οπωροφόρα δέντρα κοντά

Όπως μπορείτε να δείτε, τα προϊόντα κουζίνας μας έχουν πολλούς τύπους πλαστικών. Δυστυχώς, αυτά τα στοιχεία συμβάλλουν στη ρύπανση από μικροπλαστικά και επηρεάζουν τη θαλάσσια ζωή.

Προϊόντα κουζίνας φιλικά προς το περιβάλλον

Τα φιλικά προς το περιβάλλον προϊόντα κουζίνας ακούγονται υπέροχα, αλλά τι ακριβώς κάνουν;

Τα περισσότερα φιλικά προς το περιβάλλον προϊόντα είναι κατασκευασμένα από υλικά φιλικά προς τον πλανήτη. Είναι επαναχρησιμοποιήσιμα, κομποστοποιήσιμα ή ανακυκλώσιμα και συνήθως αντικαθιστούν μια μη βιώσιμη πλαστική έκδοση.

Δημιουργώντας την κουζίνα σας χωρίς πλαστικά

Ανάλογα με το τι έχετε στην κουζίνα σας, μπορείτε πάντα να επιλέξετε βιώσιμα προϊόντα κουζίνας.

Αν έχετε ήδη πλαστικά προϊόντα σε καλή κατάσταση στην κουζίνα σας, μην τα πετάξετε. Αντίθετα, η δωρεά των αντικειμένων είναι μια εξαιρετική ιδέα εάν αισθάνεστε έτοιμοι να αφαιρέσετε πλαστικό από την κουζίνα σας.

Περιτυλίγματα και τσάντες μιας χρήσης

Η αποθήκευση τροφίμων για αργότερα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αποτρέψετε τη σπατάλη τροφίμων. Η μεμβράνη προσκόλλησης χρησιμοποιείται συνήθως για τη διατήρηση των υπολειμμάτων φαγητού για να τα αποθηκεύσετε για αργότερα και να μην τα σπαταλήσετε. Συγκλονιστικά, τα νοικοκυριά του Ηνωμένου Βασιλείου χρησιμοποιούν 1,2 δις μέτρα μεμβράνης μίας χρήσης ετησίως.

Ευτυχώς, η μεμβράνη και τα περιτυλίγματα σάντουιτς μιας χρήσης είναι εύκολοι διακόπτες. Μια πλαστική εναλλακτική είναι τα περιτυλίγματα με κερί μέλισσας. Τα περιτυλίγματα είναι επαναχρησιμοποιήσιμα για έως και ένα χρόνο μετά την αγορά και είναι 100% κομποστοποιήσιμα, που σημαίνει ότι δεν θα βλάψουν τον πλανήτη και δεν θα εξοικονομήσουν χρήματα από τις αγορές μεμβράνης προσκόλλησης.

Δοχεία τροφίμων

Ενώ το πλαστικό Tupperware είναι μια εύχρηστη προσθήκη κουζίνας, υπάρχουν πολλές φιλικές προς το περιβάλλον επιλογές που μπορείτε να δοκιμάσετε. Τα γυάλινα και τα χαλύβδινα δοχεία οικολογικών τροφίμων είναι δύο εναλλακτικές λύσεις που διαρκούν περισσότερο από το πλαστικό, είναι λιγότερο πιθανό να καταστραφούν και μπορούν επίσης να ανακυκλωθούν εάν χρειαστεί.

Διαβάστε περισσότερα  Winter Balcony Garden Care - Urban Garden Gal

Είδη καθαριότητας

  Μηδενικά σκουπίδια καθαρισμού κουζίνας σε λευκό ξύλινο τραπέζι.

Το πιο κοινό σφουγγάρι που χρησιμοποιείται στις κουζίνες του Ηνωμένου Βασιλείου περιέχει πλαστικό. Αυτά τα σφουγγάρια προέρχονται από μη ανανεώσιμα ορυκτά καύσιμα και τεμαχίζουν μικροπλαστικά στο νεροχύτη κάθε φορά που πλένεστε. Επίσης τα πετάγονται τακτικά από τους καταναλωτές.

Για να είστε πιο φιλικοί προς το περιβάλλον όταν πλένεστε, ψάξτε για ένα βιοδιασπώμενο σφουγγάρι ή μια κομποστοποιήσιμη βούρτσα πιάτων. Οποιοδήποτε προϊόν από κυτταρίνη ή μπαμπού είναι τέλειο για τη δουλειά.

Αντί να χρησιμοποιείτε ένα ρολό κουζίνας μίας χρήσης για να καθαρίσετε κάθε διαρροή, επιλέξτε φιλικές προς το περιβάλλον πετσέτες τσαγιού. Κατασκευασμένα από ύφασμα φυσικών ινών ή μπαμπού, αυτά είναι η τέλεια λύση για μικρές διαρροές και υγρά πιάτα.

Μαγειρικά σκεύη και τηγάνια

Ορισμένα τηγάνια και σκεύη είναι κατασκευασμένα από χάλυβα αλλά έχουν πλαστικές λαβές. Αυτό γίνεται κυρίως για λόγους ασφαλείας για να αποτραπεί η καύση των λαβών στους καταναλωτές, καθώς άλλα υλικά μεταφέρουν τη θερμότητα από τη σόμπα.

Όταν αντικαθιστάτε τα μαγειρικά σκεύη και τα σκεύη σας, αναζητήστε αντικείμενα από χυτοσίδηρο, γυαλί και χάλυβα. Τα προϊόντα χωρίς πλαστικό θα διαρκέσουν περισσότερο και θα έχουν λιγότερες περιβαλλοντικές επιπτώσεις.

Θυμηθείτε να χρησιμοποιήσετε ή να δωρίσετε οποιαδήποτε πλαστικά είδη κουζίνας σε κάποιον που μπορεί να τα εκτιμήσει πριν τα πετάξει. Πριν το καταλάβετε, θα έχετε μια κουζίνα εντελώς χωρίς πλαστικά.

Κουζίνα χαμηλών απορριμμάτων

Αφού κάνετε τις αντικαταστάσεις για μια κουζίνα χωρίς πλαστικά, το επόμενο βήμα είναι να εστιάσετε στα απόβλητα που φέρνετε μέσα. Ο στόχος για μια κουζίνα με χαμηλά απόβλητα μπορεί να είναι δύσκολος, καθώς πολλά προϊόντα διατροφής καλύπτονται από πλαστικό. Η αναθεώρηση του εβδομαδιαίου καταστήματός σας και η πραγματοποίηση κάποιων αλλαγών μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Διαβάστε περισσότερα  Επτά τρόποι με τους οποίους τα σχολεία μπορούν να μειώσουν τα απορρίμματα χαρτιού – The Waste Management & Recycling Blog

Αγοράστε μόνο χύμα προϊόντα που μπορείτε να μπείτε στις επαναχρησιμοποιήσιμες βαμβακερές σακούλες σας. Αποφύγετε τα φακελάκια τσαγιού που περιέχουν πλαστικά και μη ανακυκλώσιμα δοχεία καφέ. Αγορά α κάδος κομποστοποίησης για αποφλοιώσεις λαχανικών, υπολείμματα φρούτων, φακελάκια τσαγιού και μοσχεύματα χόρτου.

Αποφύγετε να αγοράζετε μαύρες σακούλες για κάδους και επιλέξτε πράσινες επενδύσεις κάδων για κομποστοποίηση, ώστε τυχόν απόβλητα που έχετε να μην περιορίζονται σε μια μαύρη σακούλα και τελικά να αποσυντεθούν.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, τα σούπερ μάρκετ προσπαθούν επίσης να ενθαρρύνουν τους καταναλωτές να παίρνουν δωρεάν συσκευασία με τα προϊόντα τους. Ανταλλαγή προϊόντων με πλαστική συσκευασία και χρήση στο κατάστημα σταθμούς αναπλήρωσης είναι υπέροχα αν έχετε γυάλινα βάζα για να αποθηκεύσετε τα ξηρά προϊόντα σας. Η χρήση γυάλινων βάζων παρέχει επίσης μια καθαρή, αισθητικά ευχάριστη εμφάνιση στην κουζίνα σας και σας βοηθά να παραμείνετε οργανωμένοι.

Εάν χρειάζεστε περαιτέρω έμπνευση για να ξεκινήσετε την κουζίνα σας με χαμηλά απορρίμματα, τα καταστήματα όπως Ανταλλακτικά Leeds και Οικοτοπία στην περιοχή του Λιντς μπορεί να φιλοξενήσει συνήθειες αγορών με μηδενικά απορρίμματα.

Αφαίρεση προϊόντων μιας χρήσης και ακολουθώντας την Μείωσε, επαναχρησιμοποίησε, ανακύκλωσε Τα βήματα με μελλοντικές αγορές θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε τον χώρο της κουζίνας σας χωρίς πλαστικά.

Ακολουθώντας τον οδηγό μας για ανταλλαγή κουζινών χωρίς πλαστικό και κάνοντας μικρές αλλαγές μπορεί να σας βοηθήσει να κάνετε το δικό σας ρόλο για τον πλανήτη και να εξοικονομήσετε χρήματα μακροπρόθεσμα.