Ένας μαθητής και ένας δάσκαλος που χρησιμοποιούν ταμπλέτες σε μια τάξη

Επτά τρόποι με τους οποίους τα σχολεία μπορούν να μειώσουν τα απορρίμματα χαρτιού – The Waste Management & Recycling Blog

Τα σχολεία διαδραματίζουν ζωτικό ρόλο στην προώθηση υπεύθυνων πρακτικών στις τοπικές κοινότητες, ωστόσο πολλά παράγουν μια συγκλονιστική ποσότητα απορριμμάτων.

Κάθε μαθητής δημοτικού σχολείου στο Ηνωμένο Βασίλειο παράγει ένα εκτιμώμενο 45 κιλά απορριμμάτων ανά ακαδημαϊκό έτος, ενώ οι μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης παράγουν 22 κιλά.

Συγκεκριμένα, το 70% των απορριμμάτων στους σχολικούς κάδους αποτελείται από υπολείμματα τροφίμων, χαρτί και υλικά καρτών.

Παρά τις δυνατότητες ανακύκλωσης, μόλις το 20% των απορριμμάτων τροφίμων, χαρτιού και καρτών στα σχολεία ανακυκλώνεται επί του παρόντος.

Ας ξεκινήσουμε τα βιβλία και ας εξερευνήσουμε πώς το σχολείο σας μπορεί να μειώσει τα απορρίμματα χαρτιού και να αυξήσει την ανακύκλωση για να ενισχύσει μακροπρόθεσμα τα οικολογικά του διαπιστευτήρια και τον ακαδημαϊκό προϋπολογισμό του.

1. Αναβαθμίστε τον ιστότοπο του σχολείου σας

Ίσως να μην περιμένετε ότι η πρόταση θα επενδύσει στον ιστότοπο του σχολείου σας όταν διαβάζετε για τη μείωση των απορριμμάτων χαρτιού.

Ωστόσο, η δημιουργία ενός ιστότοπου υψηλής ποιότητας μπορεί να προσφέρει πολλές ευκαιρίες για την ελαχιστοποίηση της χρήσης χαρτιού εντός και εκτός της τάξης.

Αγκαλιάστε την ψηφιακή εποχή για μάθηση και εργασία

Με την εφαρμογή μιας πλατφόρμας μάθησης μαθητών, μπορείτε να παρέχετε αβίαστα πόρους και εργασίες για το σπίτι σε κάθε μαθητή, εξαλείφοντας την ανάγκη για χαρτί.

Μπορεί να φαίνεται σαν ένα μικρό βήμα για τη μείωση της χρήσης χαρτιού, αλλά ο αντίκτυπος μπορεί να είναι σημαντικός.

Εάν μια ολόκληρη τάξη μπορεί να έχει πρόσβαση, να συμπληρώσει και να υποβάλει τα φύλλα εργασίας της στο διαδίκτυο, θα μπορούσατε να αποθηκεύσετε περίπου 26 φύλλα χαρτιού κάθε εβδομάδα του τριμήνου. Αυτό είναι 1.014 σελίδες ανά ακαδημαϊκό έτος, συμβάλλοντας ουσιαστικά στις προσπάθειες μείωσης των απορριμμάτων χαρτιού του σχολείου σας — και αυτό είναι μόνο μία τάξη.

Το σχολείο σας μπορεί να έχει ήδη υιοθετήσει μια πλατφόρμα μάθησης κατά τη διάρκεια της πανδημίας του COVID-19, μόνο για να επιστρέψει στις παραδοσιακές συνήθειες των εργασιών στο σπίτι καθώς άρθηκαν οι εθνικοί περιορισμοί. Ωστόσο, τώρα είναι η ιδανική στιγμή για να κάνετε μόνιμα την αλλαγή.

Εκτός από τη μείωση της χρήσης χαρτιού (και εκτυπωτή), οι δάσκαλοι θα επωφεληθούν από τη σήμανση εργασιών χωρίς το βάρος να μεταφέρουν σωρούς χαρτιού γύρω από το σχολείο ή να τα μεταφέρουν στο σπίτι.

Διαβάστε περισσότερα  10 λάθη στον κήπο του μπαλκονιού που πρέπει να αποφύγετε

Επιπλέον, με τις εργασίες χωρίς χαρτί, οι μαθητές δεν θα μπορούν πλέον να χρησιμοποιούν την κλασική δικαιολογία «ο σκύλος έφαγε την εργασία μου».

Μια ψηφιακή πλατφόρμα μάθησης ωφελεί το περιβάλλον, τον προϋπολογισμό του σχολείου και την αποτελεσματικότητα της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Δημιουργήστε ένα γονικό κέντρο

Δημιουργήστε έναν αποκλειστικό κόμβο γονέων στον ιστότοπό σας για να διευκολύνετε τη σαφή και απρόσκοπτη επικοινωνία με τους γονείς των μαθητών σας. Χρησιμοποιήστε αυτήν την πλατφόρμα για να μοιράζεστε αποτελεσματικά ενημερωτικά δελτία, φωτογραφίες, βίντεο και βασικές ενημερώσεις.

Καθώς οι περισσότερες οικογένειες έχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο στο σπίτι, σκεφτείτε να μεταβείτε στην αποστολή επιστολών γονέων μέσω email και στη δημοσίευση ενημερωτικών δελτίων απευθείας στον ιστότοπό σας. Ωστόσο, για εκείνες τις οικογένειες που δεν έχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο, δημιουργήστε μια λίστα αλληλογραφίας για να βεβαιωθείτε ότι παραμένουν ενημερωμένοι και δεν χάνουν σημαντικές ενημερώσεις.

Η δημιουργία ενός κέντρου γονέων θα σας εξοικονομήσει σημαντική ποσότητα χαρτιού και θα διασφαλίσει ότι οι πληροφορίες είναι εύκολα προσβάσιμες και δεν θα καταλήξουν να ξεχαστούν στο κάτω μέρος της σχολικής τσάντας ενός παιδιού.

Αγοράστε το σχολείο σας

Ενισχύστε την προβολή και τη φήμη του σχολείου σας αξιοποιώντας τον ιστότοπό σας ως ένα ισχυρό εργαλείο μάρκετινγκ. Επωφεληθείτε από αυτήν την πλατφόρμα για να αναδείξετε τα δυνατά σημεία του σχολείου σας:

  • Μοιραστείτε το ενημερωτικό δελτίο σας για να παρέχετε λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τις προσφορές, τις αξίες και τα επιτεύγματα του σχολείου σας. Με την κοινή χρήση του ενημερωτικού δελτίου σας στο διαδίκτυο, δεν θα χρειαστεί να εκτυπώσετε τόσα πολλά — εξοικονομώντας χαρτί.
  • Ανεβάστε μια συναρπαστική περιήγηση βίντεο που αναδεικνύει τις εγκαταστάσεις του σχολείου σας και προβάλλει το ζωντανό μαθησιακό περιβάλλον.
  • Προβάλετε μαγευτικές φωτογραφίες παιδιών που συμμετέχουν ενεργά σε διάφορες εκπαιδευτικές δραστηριότητες, δείχνοντας τις θετικές τους εμπειρίες στο σχολείο σας. Βεβαιωθείτε ότι έχετε λάβει γραπτή άδεια από γονείς και κηδεμόνες πριν δημοσιεύσετε φωτογραφίες παιδιών στο διαδίκτυο.
  • Δώστε τη δυνατότητα στους γονείς να κάνουν εύκολα αίτηση ή να κάνουν ερωτήσεις στο διαδίκτυο, απλοποιώντας τη διαδικασία εγγραφής και ενθαρρύνοντας περισσότερες υποψήφιες οικογένειες να έρθουν σε επαφή.
Διαβάστε περισσότερα  Πώς να μειώσετε τη σπατάλη τροφίμων στα σχολεία του Ηνωμένου Βασιλείου – The Waste Management & Recycling Blog

2. Διεργασίες χαρτιού

Κάθε διευθυντής γνωρίζει τη συνεχή ανταλλαγή μορφών μεταξύ του σχολείου και των γονέων.

Είτε πρόκειται για έντυπα αποδοχής είτε για έντυπα συναίνεσης για σχολικές εκδρομές, αυτή η διαδικασία δημιουργεί σημαντική σπατάλη χαρτιού, οδηγώντας σε αναποτελεσματικότητα, έξοδα και ανησυχίες για τον GDPR.

Τα καλά νέα είναι ότι πολλά εργαλεία είναι άμεσα διαθέσιμα για τα σχολεία για την αντικατάσταση των έντυπων εντύπων με ψηφιακές εναλλακτικές λύσεις. Αγκαλιάζοντας αυτά τα εργαλεία, οι γονείς μπορούν εύκολα να συμπληρώσουν φόρμες στο Διαδίκτυο και οι δάσκαλοι μπορούν να λάβουν απαντήσεις άμεσα — απλοποιώντας την όλη διαδικασία.

Αυτά τα ψηφιακά εργαλεία μπορούν να χρησιμοποιηθούν για διάφορους σκοπούς, συμπεριλαμβανομένων αιτημάτων άδειας απουσίας, αδειών επίσκεψης και ιατρικής συναίνεσης.

Δύο δημοφιλείς δωρεάν και εύκολες επιλογές συλλογής σχολικών δεδομένων περιλαμβάνουν Φόρμες Google και Survey Monkey.

3. Επενδύστε στην τεχνολογία

Ένας μαθητής και ένας δάσκαλος που χρησιμοποιούν ταμπλέτες σε μια τάξη
Μαθητές και δάσκαλος που χρησιμοποιούν ταμπλέτες στην τάξη

Κατανοούμε ότι οι περιορισμοί του προϋπολογισμού αποτελούν πρόκληση για πολλά σχολεία. Ωστόσο, τα οφέλη από τη μείωση της σπατάλης χαρτιού στα σχολεία με την υιοθέτηση φορητών υπολογιστών ή tablet αντί για ασκήσεις και σχολικά βιβλία είναι σημαντικά.

Η αγκαλιά της τεχνολογίας ανοίγει πολλές ευκαιρίες διδασκαλίας και μάθησης εντός και εκτός της τάξης, εξαλείφοντας την ανάγκη για πολλαπλά βιβλία ασκήσεων για κάθε διδασκόμενο μάθημα.

Τα πλεονεκτήματα αυτής της μετάβασης εκτείνονται πέρα ​​από τη διατήρηση του περιβάλλοντος, καθώς μπορεί να οδηγήσει σε βελτιωμένες εκπαιδευτικές εμπειρίες για τους μαθητές.

4. Εκπαιδεύστε το προσωπικό και τους μαθητές

Μπορείτε να ξεκινήσετε περιβαλλοντική δράση στο σχολείο δίνοντας προτεραιότητα στην εκπαίδευση για το θέμα.

Η εκπαίδευση των μαθητών, των δασκάλων και του προσωπικού σας σχετικά με την κλιματική αλλαγή και τη σημασία της μείωσης των απορριμμάτων είναι ζωτικής σημασίας.

Χωρίς την κατάλληλη εκπαίδευση σε περιβαλλοντικά ζητήματα, οι άνθρωποι δεν είναι πιθανό να λάβουν σοβαρά υπόψη τη μείωση των απορριμμάτων, καθώς μπορεί να μην κατανοούν πλήρως γιατί έχει σημασία.

Ωστόσο, με την εκπαίδευση, θα δείτε μια σπίθα πάθους σε πολλά άτομα να προστατεύσουν τον πλανήτη μας και να έχουν θετικό αντίκτυπο.

Για να προωθήσετε αυτό το πάθος, αξιοποιήστε τη βοήθεια ιδιαίτερα ενθουσιωδών μελών της ομάδας και μαθητών για να ηγηθούν της εφαρμογής νέων διαδικασιών και διαδικασιών για τη μείωση της σπατάλης χαρτιού.

Διαβάστε περισσότερα  15 Μυρωδάτα Φυτά Κήπου στο Μπαλκόνι

Μπορεί ακόμη και να σκεφτούν επιπλέον τρόπους για να χρησιμοποιούν λιγότερο χαρτί στο σχολείο.

5. Χρησιμοποιήστε ανακυκλωμένο χαρτί

Σε περιπτώσεις όπου η χρήση χαρτιού είναι απαραίτητη, είναι σημαντικό να δίνετε προτεραιότητα σε πρακτικές φιλικές προς το περιβάλλον.

Προμηθευτείτε όλους τους δασκάλους με ανακυκλωμένο χαρτί και βεβαιωθείτε ότι θα ανακυκλωθεί μόλις το χαρτί εκπληρώσει το σκοπό του. Η ανακύκλωση πρέπει να γίνει συνήθης πρακτική στο σχολείο.

Επιπλέον, εξερευνήστε εναλλακτικά μέσα όποτε είναι δυνατόν. Για παράδειγμα, για δραστηριότητες ζωγραφικής σε μαθήματα τέχνης, σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε πλαστικά μπουκάλια ή κουτιά αυγών ως καμβάδες αντί για παραδοσιακό χαρτί.

Δημιουργικές προσεγγίσεις όπως αυτή μπορούν να μειώσουν την κατανάλωση χαρτιού και να δημιουργήσουν ένα πιο βιώσιμο και οικολογικό σχολικό περιβάλλον.

6. Δημιουργία σταθμών ανακύκλωσης

Για να ενθαρρυνθεί ένα περιβάλλον φιλικό προς την ανακύκλωση, είναι σημαντικό να παρέχονται άμεσα διαθέσιμες εγκαταστάσεις ανακύκλωσης για το προσωπικό και τους μαθητές.

Λάβετε προληπτικά μέτρα για να ενθαρρύνετε την ανακύκλωση χαρτιού σε όλους τους χώρους του σχολείου, τοποθετώντας στρατηγικά κάδους ανακύκλωσης χαρτιού.

Εξοπλίστε κάθε τάξη με καθορισμένους κάδους για διαφορετικούς τύπους απορριμμάτων και εξετάστε το ενδεχόμενο να βελτιώσετε τους εξωτερικούς και κοινόχρηστους χώρους με σταθμούς ανακύκλωσης εκτός από τους γενικούς κάδους.

Το κλειδί είναι να διασφαλιστεί ότι οπουδήποτε χρησιμοποιείται χαρτί, υπάρχει ένα ειδικό δοχείο για την ανακύκλωσή του.

7. Μειώστε όσα δεν μπορείτε να εξαλείψετε

Όταν η εκτύπωση είναι αναπόφευκτη, χρησιμοποιήστε και τις δύο πλευρές κάθε φύλλου για να ελαχιστοποιήσετε τη χρήση χαρτιού. Οι περισσότεροι σύγχρονοι εκτυπωτές διαθέτουν λειτουργία εκτύπωσης διπλής όψης για αυτό.

Ενθαρρύνετε όλους στο σχολείο να υιοθετήσουν την εκτύπωση διπλής όψης και θα δείτε μια στιγμιαία και αξιοσημείωτη μείωση στην κατανάλωση χαρτιού. Στην πραγματικότητα, με λίγη προσπάθεια, το σχολείο μπορεί να μειώσει τη χρήση του χαρτιού στο μισό.

Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη διαχείριση των σχολικών απορριμμάτων στην περιοχή του Γιορκσάιρ και γύρω από αυτήν, επικοινωνήστε με την Forge Recycling για έναν δωρεάν έλεγχο απορριμμάτων. Συνεργαζόμενοι μαζί μας, μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα για τη διαχείριση των απορριμμάτων ενώ παράλληλα θα αυξήσετε το ποσοστό ανακύκλωσής σας.