Μια γυναίκα που ζωγραφίζει μια κολοκύθα φορώντας μια ποδιά.

η πραγματική ιστορία τρόμου του Halloween – The Waste Management & Recycling Blog

Το Halloween είναι μια πολύ αγαπημένη γιορτή που από καιρό έχει χρησιμεύσει ως συμβολική γέφυρα μεταξύ των κόσμων των ζωντανών και των νεκρών.

Σήμερα, αυτή η γιορτή του Οκτώβρη είναι συνώνυμη με τους λάτρεις, τις περίτεχνες στολές, τις ζωηρές συγκεντρώσεις και την παράδοση της συλλογής και σκαλίσματος κολοκύθας.

Ωστόσο, το Halloween έχει έναν σκελετό στην ντουλάπα του. Η ανατριχιαστική αλήθεια είναι ότι αυτή η απόκοσμη γιορτή δημιουργεί σημαντικές σπατάλες, με το σκάλισμα κολοκύθας να είναι ένας σημαντικός παράγοντας.

Οι κολοκύθες συνήθως μαζεύονται, σκαλίζονται περίπλοκα, εκτίθενται με υπερηφάνεια και στη συνέχεια απορρίπτονται — πριν καταλήξουν σε χωματερή ως ρύπανση από κολοκύθα.

Μόνο φέτος, ένα τσούξιμο της σπονδυλικής στήλης 22,2 εκατομμύρια κολοκύθες αναμένεται να συναντήσουν αυτή τη ζοφερή μοίρα. Κολλώντας το μαχαίρι περαιτέρω, αυτό ισοδυναμεί με 32,6 εκατομμύρια £ σε σπατάλη πόρων και χιλιάδες τόνους τέλεια βρώσιμη σάρκα κολοκύθας.

Ας βουτήξουμε βαθιά στο καζάνι των ιδεών μας και ας ρίξουμε λίγο φως στο πώς να κάνουμε περιβαλλοντικά υπεύθυνες επιλογές φέτος το Halloween.

Θα διερευνήσουμε μεθόδους για να επιλέξετε και να διακοσμήσετε την κολοκύθα σας και θα σας εξηγήσουμε πώς να αποφύγετε τη συμβολή στα ανόητα στατιστικά στοιχεία για τα απόβλητα αυτόν τον Οκτώβριο.

Γιατί είναι πρόβλημα η σπατάλη κολοκύθας του Halloween;

Τρομακτικά 39,9 εκατομμύρια κολοκύθες πρόκειται να αγοραστούν σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο για το Halloween του 2023 και περισσότερες από τις μισές προορίζονται για τον κάδο όταν τελειώσει η τρομακτική σεζόν.

Οι κολοκύθες είναι εξ ολοκλήρου βρώσιμες εκτός από το κοτσάνι και είναι επίσης νόστιμες. Ως έθνος, λοιπόν, σπαταλάμε πολλά βρώσιμα τρόφιμα.

Οι επιπτώσεις αυτής της σπάταλης πρακτικής δεν περιορίζονται στους κάδους μας με τροχούς. Όταν απορρίπτονται σε χώρους υγειονομικής ταφής, οι κολοκύθες απελευθερώνουν αέρια του θερμοκηπίου όπως το μεθάνιο καθώς σταδιακά αποσυντίθενται, περιβάλλονται από μια κολοσσιαία ποσότητα άλλων απορριμμάτων.

Το μεθάνιο συμβάλλει σημαντικά στην κλιματική αλλαγή, καθιστώντας απαραίτητο να επανεξετάσουμε τον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζουμε τις κολοκύθες φέτος το Halloween.

Πώς να μειώσετε τα απόβλητα κολοκύθας του Halloween

Μια γυναίκα που ζωγραφίζει μια κολοκύθα φορώντας μια ποδιά.
Οι κολοκύθες μπορούν να διακοσμηθούν χωρίς σκάλισμα

Μπορείτε εύκολα να μειώσετε τα απόβλητα κολοκύθας αυτό το Halloween ακολουθώντας μερικά απλά βήματα.

Διαβάστε περισσότερα  10 λάθη στον κήπο του μπαλκονιού που πρέπει να αποφύγετε

Σκεφτείτε το μέγεθος

Η αγορά της μεγαλύτερης κολοκύθας που μπορείτε να πάρετε στα χέρια σας μπορεί να είναι δελεαστική, αλλά μια μεγαλύτερη κολοκύθα οδηγεί σε περισσότερα απόβλητα.

Οι μεγαλύτερες κολοκύθες συχνά καλλιεργούνται με γνώμονα την αισθητική και είναι λιγότερο γευστικές, με αποτέλεσμα να είναι λιγότερο πιθανό να θέλετε να τις φάτε.

Επιλέξτε μια μικρότερη κολοκύθα φέτος για να ελαχιστοποιήσετε τις σπατάλες και απολαύστε μια εύχρηστη ποσότητα γευστικών υπολειμμάτων.

Προσέξτε την κολοκύθα σας

Είναι κοινή πρακτική να αγοράζετε μια κολοκύθα, να τη χαράζετε, να την απολαμβάνετε για λίγες μέρες κατά τη διάρκεια του Halloween και μετά να την αφήνετε να ξεφύγει από το μυαλό σας.

Δυστυχώς, πολλές σάπιες κολοκύθες μπορούν να βρεθούν να κοσμούν τα κατώφλια και τους τοίχους του κήπου σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο, στο Bonfire Night.

Οι κολοκύθες έχουν μια αξιοπρεπή διάρκεια ζωής όταν αποθηκεύονται σωστά. Θα παραμείνουν φρέσκα για περίπου ένα μήνα σε θερμοκρασία δωματίου, ενώ σε δροσερό, σκοτεινό περιβάλλον, μπορούν να διαρκέσουν από δύο έως τρεις μήνες.

Ωστόσο, μόλις χαράξετε μια κολοκύθα σε ένα φανάρι, το ρολόι χτυπά πιο γρήγορα και η αποσύνθεση αρχίζει μόλις τρεις ημέρες αργότερα.

Για να βεβαιωθείτε ότι η κολοκύθα σας είναι στα καλύτερά της τη μεγάλη μέρα, είναι σοφό να μην τη χαράξετε πολύ εκ των προτέρων.

Επανεξετάστε το σκάλισμα

Ενώ ορισμένες κολοκύθες επιλέγονται για να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο στη φθινοπωρινή διακόσμηση, οι περισσότερες μεταμορφώνονται σε φωτεινά φαναράκια.

Φέτος, σκεφτείτε να σπάσετε την παράδοση και να επιδείξετε περήφανα τη μοναδική και ιδιότροπη ομορφιά των κολοκύθας στη φυσική τους κατάσταση — είναι διαθέσιμες σε διάφορα χρώματα και σχήματα.

Όχι μόνο θα κάνουν εντυπωσιακές οθόνες, αλλά θα μπορείτε επίσης να τις χρησιμοποιήσετε ξανά στη συνέχεια.

Εάν θέλετε η κολοκύθα σας να έχει πρόσωπο, θα μπορούσατε:

 • ζωγραφίστε ένα σχέδιο
 • στολίστε το με κουμπιά και κορδέλες
 • δημιουργήστε ένα πρόσωπο χρησιμοποιώντας ένα μόνιμο μαρκαδόρο
 • διαμορφώστε σχήματα από τσόχα και φτιάξτε μια κουκουβάγια με μάτια, ράμφος και νύχια στη βάση
 • Φτιάξτε μια κολοκύθα μούμια χρησιμοποιώντας χαρτί υγείας ή λευκή κολλητική ταινία και γκούγκλα μάτια
 • πειραματιστείτε με παλιόχαρτο και χάντρες.
Διαβάστε περισσότερα  15 Εργαλεία Μετρήσεων Κήπου - Urban Garden Gal

Εάν είστε στην ευχάριστη θέση να παραιτηθείτε από το πρόσωπο, μπορείτε να διακοσμήσετε την κολοκύθα σας χρησιμοποιώντας:

 • κορδόνι (για ιστούς αράχνης) και ψεύτικες αράχνες
 • ένα πασπάλισμα κομφετί ή γκλίτερ
 • ταινία washi, κρεπ ή χαρτί, αυτοκόλλητα ή μαλλί
 • λιωμένα κραγιόνια
 • ντεκουπάζ με χαρτί ή τυπωμένες φωτογραφίες
 • φύλλα
 • Μέλη του σώματος του Mr and Mrs Potato Head από το κουτί παιχνιδιών των παιδιών σας.

Όταν είστε αποφασισμένοι να χαράξετε, δοκιμάστε εναλλακτικές τεχνικές που παρατείνουν τη ζωή της κολοκύθας σας. Αποφύγετε την παραδοσιακή μέθοδο κοπής από πάνω, καθώς μειώνει σημαντικά τη διάρκεια ζωής του.

Τι να κάνετε με τα απορρίμματα κολοκύθας του Halloween

Μια ξαπλώστρα με κολοκύθες και σκουός, και ένα μπολ με κολοκυθόσουπα καθόταν πάνω από μια σανίδα κοπής.
Η κολοκυθόσουπα είναι νόστιμη

Είτε επιδείξετε μια ολόκληρη κολοκύθα είτε ένα αριστούργημα λεπτώς σκαλισμένο αυτό το φθινόπωρο, ο προγραμματισμός για το τι θα ακολουθήσει είναι απαραίτητος.

Για να υιοθετήσετε μια προσέγγιση χωρίς απόβλητα στο σκάλισμα της κολοκύθας, σκεφτείτε να βάλετε το εσωτερικό και τη σάρκα σε άμεση χρήση ή να τα αποθηκεύσετε στο ψυγείο για χρήση αργότερα.

Οι κολοκύθες μπορούν να κάνουν μια απολαυστική προσθήκη στο μαγειρικό σας ρεπερτόριο και το εσωτερικό μιας δημιουργικά σκαλισμένης κολοκύθας μπορεί επίσης να εξυπηρετήσει έναν σκοπό στην κουζίνα.

Ας εξερευνήσουμε μερικές εφευρετικές ιδέες για να αξιοποιήσετε στο έπακρο την κολοκύθα σας και να ελαχιστοποιήσετε τη σπατάλη φέτος το Halloween.

Τι να κάνετε με τη σάρκα της κολοκύθας

Η κολοκύθα είναι ένα απολαυστικό και ευέλικτο συστατικό για γλυκές και αλμυρές εποχιακές συνταγές. Ακολουθούν μερικές ιδέες για να κάνετε τις γεύσεις σας να μυρίζουν:

 • Κολοκυθόπιτα: Απολαύστε αυτό το κλασικό φθινόπωρο με μια κούκλα σαντιγί.
 • Καρυκευμένη σούπα κολοκύθας: Ανεβάστε το παιχνίδι της σούπας σας με ένα μείγμα κολοκύθας, φρυγανισμένους σπόρους κολοκύθας, μια πρέζα σκόνη τσίλι και μια πλευρά ζεστού ψωμιού με κρούστα.
 • Λάτε με καρυκεύματα κολοκύθας: Γιατί να κατευθυνθείτε στα Starbucks για την επιδιόρθωση PSL σας όταν μπορείτε να φτιάξετε ένα νέο στην άνεση του σπιτιού σας;
 • Κρεμώδη ζυμαρικά κολοκύθας: Όταν η σάρκα της κολοκύθας πολτοποιηθεί και συνδυαστεί με μασκαρπόνε και παρμεζάνα, μεταμορφώνεται σε μια πλούσια και ακαταμάχητη σάλτσα ζυμαρικών.
 • Μοσχάρι και κολοκύθα στιφάδο: Διατηρήστε το ζεστό όταν έχει ψυχρό καιρό με μια χορταστική κατσαρόλα. Συνδυάστε το με ψωμί κρούστας ή κρεμώδη πουρέ πατάτας για την απόλυτη εμπειρία φαγητού άνεσης.
Διαβάστε περισσότερα  Επτά τρόποι με τους οποίους τα σχολεία μπορούν να μειώσουν τα απορρίμματα χαρτιού – The Waste Management & Recycling Blog

Σκεφτείτε να κόψετε τη σάρκα της κολοκύθας σε κομμάτια αν καμία από αυτές τις προτάσεις δεν σας κεντρίσει το ενδιαφέρον. Τις αλείφετε με λάδι, τις αλατοπιπερώνετε και τις ψήνετε στην τελειότητα για μια μερίδα νόστιμες (και θρεπτικές) μπουκιές.

Εναλλακτικά, δημιουργήστε ένα βελούδινο πουρέ κολοκύθαςτο οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αντί για σάλτσα μήλου σε συνταγές ψησίματος, να το προσθέσετε σε ένα μπολ πρωινού ή να το χτυπήσετε σε αφράτες τηγανίτες.

Τι να κάνετε με τους σπόρους κολοκύθας

Μόλις αφαιρέσετε τους σπόρους από την κολοκύθα σας, καθαρίστε τους και στεγνώστε τους καλά. Στη συνέχεια, ρίξτε τα στο λάδι και το καρύκευμα που προτιμάτε και ψήστε τα στο φούρνο μέχρι να γίνουν υπέροχα τραγανά.

Οι καβουρδισμένοι σπόροι μπορούν στη συνέχεια να τους απολαύσετε μόνοι τους, να τους προσθέσετε ως τραγανές επικαλύψεις σε σαλάτες και σούπες ή να ανακατέψετε σε μια παρτίδα granola.

Τι να κάνετε με τις κολοκύθες που δεν τρώτε

Εάν η κολοκύθα σας έχει αρχίσει να φθείρεται ή δεν σας αρέσει η γεύση της, η καλύτερη ενέργεια είναι η υπεύθυνη απόρριψη.

Σκεφτείτε να το κομποστοποιήσετε στο σπίτι, να το τοποθετήσετε σε κάδο απορριμμάτων τροφίμων ή να το μεταφέρετε στο τοπικό σας κέντρο ανακύκλωσης.

Για ταχύτερη αποσύνθεση, κόψτε την κολοκύθα σε μικρά κομμάτια και αφαιρέστε τους σπόρους για να αποτρέψετε την απροσδόκητη ανάπτυξη των φυτών.

Εάν σκοπεύετε να αγοράσετε περισσότερες κολοκύθες τον επόμενο Οκτώβριο, η αποθήκευση μερικών καθαρών, ξηρών σπόρων σε δροσερό, σκοτεινό μέρος είναι μια στοχαστική ιδέα. Αυτά μπορούν να φυτευτούν σε εξωτερικούς χώρους τον Απρίλιο.