Μνημείο Μέσα και Μνημείο Ανεξαρτησίας

Οδηγός Πεζοπορίας: Γάμος και Μνημεία Canyons Loop

ΣΦΑΙΡΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ

Εν αναμονή της άφιξής μας στη Δυτική Κλιτύ αυτό το καλοκαίρι, άρχισα να κάνω έρευνα για αναβάσεις και πεζοπορίες στην περιοχή.

Το Monument Canyon μπήκε στο ραντάρ μου όταν έμαθα για το μνημείο της ανεξαρτησίας, έναν πύργο της ερήμου που ήταν ανέβηκε για πρώτη φορά από τον John Otto το 1911. Το έκανε με καουμπόικες μπότες! Ο πύργος βρίσκεται στο σημείο συνάντησης δύο φαραγγιών, του Μνημείου και του Γάμου.

Όταν έφτασα για πρώτη φορά στην πόλη, πέτυχα τον Randy Langstraat, έναν ντόπιο του Grand Junction που τυχαίνει να γράφει ένα από τα αγαπημένα μου ιστολόγια πεζοπορίας στα νοτιοδυτικά της ερήμου.

Είχε την καλοσύνη να μου δώσει μια λίστα με πεζοπορίες που πρέπει να κάνω στην περιοχή. Στην κορυφή της λίστας, ήταν το Wedding and Monument Canyons Loop (γνωστό και ως Wedding Canyon Loop).

Ένα ζεστό απόγευμα Αυγούστου, πάρκαρα στο Lower Monument Canyon Trailhead και έτρεξα τον βρόχο αριστερόστροφα, πάνω στο Wedding και κάτω Monument.

Μνημείο Μέσα και Μνημείο ΑνεξαρτησίαςΜνημείο Μέσα και Μνημείο Ανεξαρτησίας
Μνημείο Μέσα και Μνημείο Ανεξαρτησίας

Γρήγορα γεγονότα

  • Απόσταση: Βρόχος 4,5 μιλίων
  • Ώρα πεζοπορίας: 2-3 ώρες
  • Κέρδος/Απώλεια υψομέτρου: 620 πόδια
  • Τέλη: $15 για ατομικό
  • Σκύλοι: Οχι
  • Δυσκολία: Μέτριος

Πεζοπορία Γάμος και Μνημεία Canyons Loop

Τον Αύγουστο του 2021, έτρεξα στο Wedding and down Monument και μετά επέστρεψα στο Lower Monument Canyon Trailhead, όπου ξεκίνησα.

Στο 0,1 μίλι, πήγα ακριβώς στη διασταύρωση. Μπορείτε να πάτε με κάθε τρόπο, αλλά για οποιονδήποτε λόγο, είχα αριστερόστροφη διάθεση.

Τα πρώτα 1,1 μίλια είναι ώριμα, με μερικά ήπια σκαμπανεβάσματα μέσα και έξω από τις πλύσεις.

Οι τελευταίες ακτίνες φωτός του ήλιου φωτίζουν ένα mesa στο Wedding CanyonΟι τελευταίες ακτίνες φωτός του ήλιου φωτίζουν ένα mesa στο Wedding Canyon
Οι τελευταίες ακτίνες φωτός του ήλιου φωτίζουν ένα mesa στο Wedding Canyon

Τα επόμενα 0,6 μίλια είναι μια απότομη ανάβαση. Αυτό το τμήμα πραγματικά έκανε την καρδιά μου να χτυπάει, ήταν επίπονο.

Διαβάστε περισσότερα  11 Κάθετα λάθη στον κήπο που πρέπει να αποφύγετε

Στο σήμα των 2,4 μιλίων, υπάρχει μια άλλη διασταύρωση. Το μονοπάτι στα δεξιά συνεχίζει άλλα 3,6 μίλια στο Upper Monument Canyon Trailhead στο Rim Rock Drive. Βρίσκεστε ακριβώς κάτω από το Μνημείο της Ανεξαρτησίας εδώ.

Μνημείο ΑνεξαρτησίαςΜνημείο Ανεξαρτησίας
Μνημείο Ανεξαρτησίας

Σταθείτε αριστερά για να συνεχίσετε προς τα κάτω Monument Canyon, μετά το Monolith Spire και σε άλλη διασταύρωση δίπλα στην East Entrance of Monument Canyon. Αυτό είναι στο όριο των 4,1 μιλίων.

Κάντε άλλο ένα αριστερά εδώ και ολοκληρώστε τα τελευταία 0,5 μίλια μέχρι το μονοπάτι.

Θέα στο Grand Junction και στο Grand Mesa από το Monument CanyonΘέα στο Grand Junction και στο Grand Mesa από το Monument Canyon
Θέα στο Grand Junction και στο Grand Mesa από το Monument Canyon

Χάρτες

Χάρτης Εθνικού Μνημείου του Κολοράντο – PDF με δυνατότητα λήψης

Τοποθεσία

Από το Grand Junction, κατευθυνθείτε προς το Redlands και πάρτε το Colorado State Highway 340, μετά στρίψτε στη λωρίδα Fawn και παρκάρετε στο χωματόδρομο.

Πάρε οδηγίες

Πόροι

Οδηγοί

Topo Maps

Συνδέσεις