Μια γυναίκα που περιηγείται σε ένα κατάστημα ηλεκτρονικών.

Οκτώ τρόποι μείωσης των απορριμμάτων στον τομέα του λιανικού εμπορίου – The Waste Management & Recycling Blog

Η περιβαλλοντική βιωσιμότητα είναι ένα πιεστικό μέλημα και οι επιχειρήσεις στις περισσότερες βιομηχανίες αναζητούν ενεργά τρόπους για να μειώσουν τα απόβλητα και να ελαχιστοποιήσουν το οικολογικό τους αποτύπωμα.

Ο τομέας του λιανικού εμπορίου πρέπει να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην υιοθέτηση βιώσιμων πρακτικών λόγω των δραστηριοτήτων μεγάλης κλίμακας και του ποσοστού κατανάλωσης.

Τα απόβλητα λιανικής μπορούν να περιλαμβάνουν τα πάντα, από απούλητα προϊόντα έως υλικά συσκευασίας, και οι αιτίες και τα ρεύματα απορριμμάτων διαφέρουν σημαντικά μεταξύ των επιχειρήσεων.

Με την αυξανόμενη ευαισθητοποίηση των καταναλωτών και τη ζήτηση για πρακτικές φιλικές προς το περιβάλλον, η εφαρμογή στρατηγικών μείωσης των απορριμμάτων στο λιανικό εμπόριο έχει γίνει πιο κρίσιμη από ποτέ.

Ας δούμε οκτώ πρακτικές μεθόδους για τους λιανοπωλητές για τη μείωση των απορριμμάτων και την προώθηση της βιωσιμότητας, ξεκινώντας με το λογικό βήμα ενός ελέγχου απορριμμάτων.

1. Πραγματοποιήστε έλεγχο απορριμμάτων λιανικής

Δεν μπορείτε να διορθώσετε ένα πρόβλημα εάν δεν γνωρίζετε όλες τις λεπτομέρειες. Ξεκινήστε το ταξίδι σας για τη μείωση των απορριμμάτων λιανικής πραγματοποιώντας έλεγχο απορριμμάτων.

Εάν έχετε χώρο στις εγκαταστάσεις σας, συλλέξτε όλα τα απόβλητα που παράγει το κατάστημά σας λιανικής σε διάστημα μιας εβδομάδας και κατηγοριοποιήστε τα ανά ροή απορριμμάτων.

Εναλλακτικά, δημιουργήστε ένα υπολογιστικό φύλλο και αναφέρετε κάθε απόβλητο που παράγεται κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, την προέλευσή του (αποθήκη, χώρο καταστήματος, αίθουσα προσωπικού κ.λπ.) και σε ποια κατηγορία ανήκει.

Οι κατηγορίες για τα εμπορικά σας απόβλητα θα πρέπει να είναι γενικά απορρίμματα, μικτή ανακύκλωση (χαρτί, χαρτόνι, κουτιά ποτών, δοχεία τροφίμων και πλαστικό), απορρίμματα γυαλιού, χάρτινα ποτήρια και υπολείμματα τροφίμων.

Εάν έχετε πολλά καταστήματα, θα χρειαστείτε κάποια βοήθεια με αυτήν την εργασία, αλλά τα αποτελέσματα θα αξίζουν τον κόπο.

Εάν κατοικείτε στο Γιορκσάιρ και θέλετε να πραγματοποιήσουμε έλεγχο απορριμμάτων για λογαριασμό σας, επικοινωνήστε με την φιλική ομάδα εξυπηρέτησης πελατών μας. Τα αποτελέσματα του ελέγχου θα τονίσουν πού παράγει τα περισσότερα απόβλητα η επιχείρησή σας και ποια είναι αυτά, ώστε να ξέρετε πού να ξεκινήσετε με το σχέδιο μείωσης των απορριμμάτων σας.

Διαβάστε περισσότερα  Διαφορετικές μέθοδοι σφυρηλάτησης μετάλλων | Γενική Κινηματική

Εάν τα πλαστικά απόβλητα αποτελούν σοβαρή ανησυχία, διαβάστε την ανάρτηση ιστολογίου μας σχετικά με τη μείωση των πλαστικών απορριμμάτων σε ένα επιχειρηματικό περιβάλλον. Έχουμε επίσης ένα άρθρο για τη μείωση των απορριμμάτων γραφείου που μπορεί να σας φανεί χρήσιμο.

2. Δημιουργήστε μια πολιτική ανακύκλωσης

Το επόμενο βήμα σας είναι να δημιουργήσετε μια ολοκληρωμένη πολιτική ανακύκλωσης λιανικής με βάση τα δεδομένα που έχετε συλλέξει. Εξετάστε κάθε ροή αποβλήτων και πώς η επιχείρησή σας μπορεί να μειώσει την ποσότητα που δημιουργεί.

Για παράδειγμα, εάν ο έλεγχος απορριμμάτων σας έδειξε ότι δημιουργείτε πολλά απορρίμματα χαρτιού στο γραφείο του καταστήματός σας, ποιους κανόνες μπορείτε να εφαρμόσετε για να τα μειώσετε;

Δώστε προσοχή σε κάθε παραγόμενο απόβλητο — ακόμη και μικρές αλλαγές μπορούν να κάνουν μεγάλη διαφορά.

Οριστικοποιήστε τους κανόνες σας και χαράξτε την πολιτική ανακύκλωσης.

3. Εκπαιδεύστε την ομάδα σας

Μπορεί να θέλετε να κάνετε περιβαλλοντικές αλλαγές στο χώρο εργασίας, αλλά θα πέσετε στο πρώτο εμπόδιο εάν η ομάδα σας δεν είναι στο σκάφος.

Κλείστε μια συνάντηση με το προσωπικό σας για να συζητήσετε τη σημασία της μείωσης και της ανακύκλωσης των απορριμμάτων λιανικής, δείχνοντάς τους πόσο παθιασμένοι είστε γι' αυτό.

Περιγράψτε τα βασικά σημεία της νέας πολιτικής ανακύκλωσης.

Αφήστε χρόνο για ερωτήσεις στο τέλος της παρουσίασής σας, ώστε όλοι να γνωρίζουν ποια βήματα πρέπει να κάνουν σχετικά με τα απόβλητα λιανικής στην εργασία.

Βεβαιωθείτε ότι όλοι έχουν διαβάσει και κατανοήσει την πολιτική και θυμηθείτε να τη διαθέσετε σε όλους τους νέους υπαλλήλους. Εξετάστε το ενδεχόμενο να δημοσιεύσετε την πολιτική ανακύκλωσης λιανικής στον ιστότοπό σας, ώστε οι πελάτες σας να μπορούν να δουν πόσο σοβαρά αντιμετωπίζετε τη βιωσιμότητα.

Διαβάστε περισσότερα  Πώς να τουρσί λαχανικά – The Waste Management & Recycling Blog

Εάν ορισμένοι εργαζόμενοι αντιστέκονται στις νέες αλλαγές, σκεφτείτε να δώσετε κίνητρο στις προσπάθειές τους έως ότου ο νέος τρόπος εργασίας γίνει δεύτερη φύση.

4. Συνεργαστείτε με βιώσιμους προμηθευτές

Η συνεργασία με κατάλληλους προμηθευτές είναι ζωτικής σημασίας για τη μείωση των απορριμμάτων λιανικής.

Μιλήστε με τους τρέχοντες προμηθευτές σας σχετικά με τις προσπάθειές σας για απορρίμματα λιανικής και ανακύκλωση. Μάθετε από πού προμηθεύεται τα προϊόντα σας κάθε προμηθευτής και πώς μεταφέρονται και συσκευάζονται.

Οι προμηθευτές θα είναι πρόθυμοι να διατηρήσουν την επιχείρησή σας, αλλά αν δεν πληρούν τα πρότυπά σας ή δεν συμμερίζονται τις αρχές σας, τότε αναζητήστε άλλον που να το κάνει.

Βεβαιωθείτε ότι τυχόν νέοι προμηθευτές θα παρέχουν στοκ με ελάχιστη ανακυκλώσιμη ή χωρίς συσκευασία.

5. Ελέγξτε τις μετοχές σας

Η κακή διαχείριση αποθεμάτων συχνά οδηγεί σε υπερβολική σπατάλη — ειδικά για καταστήματα λιανικής πώλησης που διαθέτουν φρέσκα τρόφιμα ή προϊόντα με μικρή διάρκεια ζωής.

Για να μειώσετε τα απόβλητα, πρέπει πάντα να γνωρίζετε τι έχετε σε απόθεμα, τι χρειάζεστε και πότε να το παραγγείλετε.

Η υπερπαραγγελία είναι μη βιώσιμη και θα βλάψει και τα κέρδη σας, επομένως μην παραγγείλετε υπερβολικές παραγγελίες.

Μια γυναίκα που περιηγείται σε ένα κατάστημα ηλεκτρονικών.
Μια γυναίκα που κοιτάζει προϊόντα σε ένα κατάστημα ηλεκτρονικών

6. Έκπτωση σε κατεστραμμένα προϊόντα

Τα προϊόντα και οι συσκευασίες μπορούν εύκολα να καταστραφούν, αλλά αυτό δεν πρέπει να σημαίνει ότι κατευθύνονται κατευθείαν σε χώρο υγειονομικής ταφής.

Εάν κάποτε σκουπίζατε κατεστραμμένα προϊόντα, τότε τώρα είναι η ώρα να εξετάσετε εναλλακτικές χρήσεις.

Το προσωπικό μπορεί να θέλει να αγοράσει κατεστραμμένα προϊόντα με έκπτωση. Εναλλακτικά, προσφέρετε στους πελάτες σας τα αντικείμενα με έκπτωση ή σκεφτείτε να τα δωρίσετε σε φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Διαβάστε περισσότερα  Επτά τρόποι με τους οποίους τα σχολεία μπορούν να μειώσουν τα απορρίμματα χαρτιού – The Waste Management & Recycling Blog

7. Δώστε κίνητρα στις επαναχρησιμοποιούμενες σακούλες για ψώνια

Ως έμπορος λιανικής στο Ηνωμένο Βασίλειο, πρέπει να χρεώνετε στους πελάτες τουλάχιστον 10 πένες βάσει νόμου για τσάντες μεταφοράς μιας χρήσης.

Οταν η πολιτική για τις τσάντες μεταφοράς του Ηνωμένου Βασιλείου τέθηκε σε ισχύ, οι πωλήσεις σακουλών μιας χρήσης μειώθηκαν σημαντικά στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά οι επιχειρήσεις λιανικής μπορούν να κάνουν περισσότερα για να μειώσουν αυτή τη σπατάλη.

Δοκιμάστε να δώσετε κίνητρο για επαναχρησιμοποιήσιμες τσάντες, προσφέροντας αποκλειστικές εκπτώσεις σε πελάτες που το κάνουν.

Μπορεί επίσης να θέλετε να προμηθευτείτε επώνυμες επαναχρησιμοποιήσιμες σακούλες για να συνδυάσετε τις προσπάθειές σας για βιωσιμότητα με επιπλέον πωλήσεις και μάρκετινγκ. Η πώληση επαναχρησιμοποιήσιμων σακουλών δείχνει επίσης στους καταναλωτές πόσο σημαντικό είναι να είσαι φιλικός προς το περιβάλλον για την επιχείρησή σου.

8. Συνεργασία με εταιρεία βιώσιμης διαχείρισης απορριμμάτων

Φανταστείτε να καταβάλλετε όλη αυτή την προσπάθεια για τη μείωση των απορριμμάτων λιανικής σας μόνο για να στείλετε την ανακύκλωσή σας από την εταιρεία διαχείρισης απορριμμάτων σε χώρο υγειονομικής ταφής. Συμβαίνει, δυστυχώς.

Πρέπει να συνεργαστείτε με μια ομάδα απορριμμάτων που απορρίπτει σωστά τα απόβλητά σας.

Εάν η τρέχουσα ομάδα διαχείρισης απορριμμάτων σας δεν φωνάζει από τις στέγες για τα επιτεύγματα και τους στόχους βιωσιμότητας, τότε το πιθανότερο είναι ότι δεν τους ενδιαφέρει.

Στη Forge Waste & Recycling, στέλνουμε με υπερηφάνεια μηδενικά απόβλητα σε χώρους υγειονομικής ταφής και ανακυκλώνουμε ό,τι είναι δυνατό. Ήμασταν πρωτοπόροι στην ανακύκλωση φλιτζανιών καφέ και συνεχίζουμε να προχωράμε στην αρένα της ανακύκλωσης.

Υποστηρίζουμε πολλές επιχειρήσεις λιανικής σε όλο το Γιορκσάιρ για να επιτύχουν τους στόχους βιωσιμότητας τους, οπότε αν θέλετε βοήθεια με τη διαχείριση των απορριμμάτων λιανικής, επικοινωνήστε σήμερα.