Ένα παραδοσιακό κόκκινο πακέτο κινεζικής Πρωτοχρονιάς για δώρο χρημάτων

Πέντε βήματα για μια πιο βιώσιμη κινεζική Πρωτοχρονιά – The Waste Management & Recycling Blog

Το Σεληνιακό Νέο Έτος είναι μια λατρεμένη γιορτή που αγκαλιάζεται από κοινότητες και πολιτισμούς που εκτείνονται στην Ανατολική και Νοτιοανατολική Ασία. Αυτή η γιορτή έχει βαθιά απήχηση παγκοσμίως, όπου οι κοινότητες της διασποράς διατηρούν τις παραδόσεις ζωντανές.

Σήμερα, εμβαθύνουμε στη ζωντανή ταπετσαρία της Κινεζικής Πρωτοχρονιάς που γιορτάζεται στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Γνωστό και ως Φεστιβάλ της Άνοιξης, τελωνειακό κέντρο της Κινεζικής Πρωτοχρονιάς γύρω από νέα ξεκινήματα. Από τον ανοιξιάτικο καθάρισμα μέχρι το γλέντι με την οικογένεια, τον στολισμό των σπιτιών με φωτεινά φανάρια και την ανταλλαγή πολλά υποσχόμενων κόκκινων φακέλων, τα έθιμά του ενσαρκώνουν την τύχη και την ευημερία την επόμενη χρονιά.

Καθώς απολαμβάνουμε αυτές τις πλούσιες και πολύχρωμες παραδόσεις, αξίζει να αναλογιστούμε το οικολογικό τους αποτύπωμα. Μπορούμε να τιμήσουμε την κληρονομιά ενώ βαδίζουμε σε ένα πιο βιώσιμο μονοπάτι;

Ας εξερευνήσουμε πράσινους τρόπους για να βάψουμε την πόλη κόκκινη για μια πιο βιώσιμη κινεζική Πρωτοχρονιά.

1. Ανακυκλώστε κατά τον ανοιξιάτικο καθαρισμό

Η παράδοση του ανοιξιάτικο καθάρισμα και αποσυμφορητικός λαμβάνει χώρα πριν από την Κινεζική Πρωτοχρονιά για να διώξει την αρνητική ενέργεια από το σπίτι και να προσκαλέσει καλή τύχη.

Καθώς ξεκινάτε αυτό το ταξίδι καθαρισμού, είναι επιτακτική ανάγκη να καθαρίσετε το σπίτι σας από βρωμιά, σκόνη και ανεπιθύμητα αντικείμενα. Αντί να πετάτε τα πάντα στον κάδο απορριμμάτων γενικής χρήσης ή α παραλείπωταξινομήστε τα σκουπίδια σας σε ρεύματα απορριμμάτων.

Κάντε θετικό περιβαλλοντικό αντίκτυπο με την απόθεση ανακυκλώσιμων υλικών στους σωστούς κάδους ανακύκλωσης. Βρείτε νέα σπίτια για αντικείμενα που παραμένουν σε καλή κατάσταση, όπως ρούχα, έπιπλα και ηλεκτρονικά είδη.

Μπορείτε να υιοθετήσετε έναν πιο βιώσιμο τρόπο ζωής μεταβαίνοντας σε επαναχρησιμοποιήσιμα προϊόντα και υιοθετώντας μια νοοτροπία προσεκτικής κατανάλωσης. Αυτό θα μειώσει τα απόβλητα που δημιουργούνται κατά τους μελλοντικούς ανοιξιάτικους καθαρισμούς.

2. Επαναχρησιμοποίηση διακοσμήσεων

Μετά τον ενδελεχή καθαρισμό και την απορρόφηση, η εορταστική μεταμόρφωση του σπιτιού ξεκινά με τον στολισμό των ζωηρόχρωμων κόκκινων διακοσμήσεων.

Τα στολίδια περιλαμβάνουν συνήθως περίτεχνα κινέζικα φανάρια που πιστεύεται ότι διώχνουν τις αρνητικές ενέργειες, δίστιχα πόρτας που μεταφέρουν ευλογίες για το επόμενο έτος και ευαίσθητα μοσχεύματα χαρτιού που συμβολίζουν την τύχη και τη χαρά. Τα λουλούδια και τα δέντρα κουμ κουάτ είναι επίσης δημοφιλή, με άνθη που αντιπροσωπεύουν την ευημερία και τα δέντρα κουμ κουάτ αντιπροσωπεύουν τον πλούτο και την καλή τύχη.

Διαβάστε περισσότερα  ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ: Η GK SYSTEMS συνεργάζεται με τη Ford Meter Box Company σε νέα εγκατάσταση Τριακόσιων Χιλιάδων Τετραγωνικών Πόδων.

Στο πνεύμα της βιωσιμότητας, σκεφτείτε να επαναχρησιμοποιήσετε διακοσμητικά από προηγούμενα χρόνια. Εάν είναι απαραίτητες νέες προσθήκες, επιλέξτε διαχρονικά κομμάτια χωρίς μοτίβα ειδικά για τον ζωδιακό κύκλο, ώστε να μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν. Πολλά διακοσμητικά είναι κατασκευασμένα από χαρτί ή χαρτόνι, επομένως αποθηκεύστε τα σε ξηρό περιβάλλον μακριά από το άμεσο ηλιακό φως για να διατηρήσετε την κατάστασή τους.

Όταν τα λουλούδια της Κινεζικής Πρωτοχρονιάς μαραίνονται, αξιοποιήστε τις οργανικές τους δυνατότητες κομποστοποιώντας τα μαζί με υπολείμματα τροφών και υπολείμματα κήπου, δημιουργώντας έδαφος πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά για μελλοντική ανάπτυξη.

3. Φορέστε καινούργια κόκκινα ρούχα

Η παράδοση υπαγορεύει να φοράτε νέα ρούχα για τις γιορτές της Κινεζικής Πρωτοχρονιάς — κατά προτίμηση σε κόκκινο. Τα νέα ρούχα συμβολίζουν νέα ξεκινήματα και ανανεωμένη ελπίδα, και το κόκκινο πιστεύεται ότι προσελκύει την τύχη και διώχνει τα κακά πνεύματα.

Ιστορικά, οι γυναίκες μέλη της οικογένειας έραβαν ή έπλεκαν με αγάπη αυτά τα ρούχα για τα αγαπημένα τους πρόσωπα, αλλά στις μέρες μας, ένα ταξίδι για ψώνια είναι πιο συνηθισμένο.

Δυστυχώς, η γρήγορη μόδα δημιουργεί σημαντικές περιβαλλοντικές ανησυχίες. Η αγορά ενδυμάτων που προορίζονται για μία μόνο φορά δημιουργεί επιπλέον απόβλητα υφασμάτων, εκπομπές άνθρακα και ρύπανση του αέρα και του νερού.

Αντί να αγοράζετε ολοκαίνουργια αντικείμενα, γιατί να μην εξερευνήσετε τον πλούτο των διαθέσιμων αγαπημένων θησαυρών; Φιλανθρωπικά καταστήματα και διαδικτυακές πλατφόρμες όπως το Vinted και το eBay προσφέρουν χιλιάδες μεταχειρισμένες επιλογές ώριμες για ανακάλυψη.

Μια άλλη βιώσιμη προσέγγιση είναι να συμμετάσχετε σε ανταλλαγές ρούχων εντός της οικογένειας ή της κοινότητάς σας. Ανταλλάσσοντας ρούχα που φορέθηκαν κατά τη διάρκεια των προηγούμενων εορτασμών της Κινεζικής Πρωτοχρονιάς, δεν χρειάζεται να κατασκευάζονται ή να μεταφέρονται πρόσθετα ρούχα, καθιστώντας αυτό μια επιλογή χωρίς κόστος και φιλική προς το περιβάλλον.

Διαβάστε περισσότερα  Πώς να συλλέξετε σπόρους γερανιού

Η ανακύκλωση της περσινής κόκκινης ενδυμασίας προσφέρει μια άλλη επιλογή με οικολογική συνείδηση ​​για όσους είναι ευέλικτοι σχετικά με το ότι τα ρούχα είναι καινούργια.

Προσέχοντας τις ενδυματολογικές σας επιλογές φέτος και δίνοντας προτεραιότητα σε μακροχρόνια και ευέλικτα κομμάτια, μπορείτε να είστε πιο ευγενικοί με το περιβάλλον και να διασφαλίσετε ότι τα ρούχα θα φέρουν χαρά για πολλά χρόνια.

4. Στείλτε ψηφιακά κόκκινα πακέτα

Ένα παραδοσιακό κόκκινο πακέτο κινεζικής Πρωτοχρονιάς για δώρο χρημάτων

Το κόκκινο πακέτο –hongbo στα Μανδαρινικά και λαι δες στα καντονέζικα — είναι ένα δώρο χρημάτων που δίνονται σε παιδιά, άγαμους και παρόχους υπηρεσιών την Κινεζική Πρωτοχρονιά.

Οι ζωντανοί κόκκινοι φάκελοι είναι παραδοσιακά γεμάτοι με τραπεζογραμμάτια, συμβολίζοντας τις ευχές για τύχη και ευημερία την επόμενη χρονιά. Όταν δίνετε ή λαμβάνετε έναν κόκκινο φάκελο, συνηθίζεται να χρησιμοποιείτε και τα δύο χέρια. Οι ευλογίες και οι ευχές αποστέλλονται στον παραλήπτη κατά την παράδοση του φακέλου.

Η δημοτικότητα των κόκκινων πακέτων έχει περιβαλλοντικές συνέπειες. Μόνο στο Χονγκ Κονγκ, ένα εκπληκτικό 320 εκατομμύρια κόκκινοι φάκελοι ανταλλάσσονται ετησίως, με αποτέλεσμα την κοπή περίπου 16.300 δέντρων.

Η προτίμηση για καθαρά νέα τραπεζογραμμάτια αυξάνει τον περιβαλλοντικό αντίκτυπο, με τη Σιγκαπούρη να δημιουργεί μόνο 330 τόνοι εκπομπών άνθρακα κατά την παραγωγή. Αυτό ισοδυναμεί με την τροφοδοσία 5,7 εκατομμυρίων smartphone για πέντε ημέρες.

Αναγνωρίζοντας αυτές τις οικολογικές ανησυχίες, οι ηλεκτρονικές εναλλακτικές λύσεις κερδίζουν έδαφος, ιδιαίτερα μεταξύ των νεότερων γενιών. Το E-hóngbāos προσφέρει μια βολική και φιλική προς το περιβάλλον λύση, επιτρέποντας στους χρήστες να επιλέξουν ένα σχέδιο, να καθορίσουν ένα ποσό και να στείλουν τα ψηφιακά τους δώρα με ένα απλό κλικ. Αυτή η μέθοδος μειώνει σημαντικά τα απόβλητα και τις εκπομπές άνθρακα των παραδοσιακών κόκκινων πακέτων.

Οι επαναχρησιμοποιούμενοι κόκκινοι φάκελοι αποτελούν μια βιώσιμη εναλλακτική λύση για όσους προτιμούν να διατηρήσουν την παράδοση ή είναι λιγότερο διατεθειμένοι προς την τεχνολογία. Επιλέξτε απλά σχέδια χωρίς ζωδιακά μοτίβα και στερεώστε τα με ένα απαλό τσίμπημα αντί για αυτοκόλλητες σφραγίδες.

Διαβάστε περισσότερα  Οδηγός πεζοπορίας: Park Butte Lookout

5. Μειώστε και ανακατευθύνετε τα απόβλητα τροφίμων

Η σπατάλη φαγητού αποτελεί σημαντική πρόκληση κατά τη διάρκεια των εορτασμών της Κινεζικής Πρωτοχρονιάς, δεδομένου του κεντρικού ρόλου του φαγητού στους εορτασμούς και της επιθυμίας των οικοδεσποτών να εξασφαλίσουν ότι οι επισκέπτες τρέφονται καλά. Επιπλέον, τα εστιατόρια συχνά υπερβαίνουν τις παραγγελίες λόγω ανησυχίας για ελλείψεις κατά τη διάρκεια των εορτασμών.

Εάν φιλοξενείτε και αγοράσατε πάρα πολύ φαγητό πέρυσι, αλλάξτε τη λίστα αγορών και τις συνταγές σας φέτος για να μειώσετε τη σπατάλη τροφίμων.

Ένα ολόκληρο ψάρι στον ατμό είναι συνήθως το επίκεντρο του τραπεζιού του κινεζικού νέου έτους, αντιπροσωπεύοντας την ευημερία και την αφθονία για το επόμενο έτος. Φέτος, συμβάλετε στη μελλοντική αφθονία των ιχθυαποθεμάτων επιλέγοντας τα περισσότερα βιώσιμα ψάρια διαθέσιμος.

Η βιωσιμότητα μπορεί να ενσωματωθεί σε άλλα παραδοσιακά πιάτα με απλές ρυθμίσεις για τη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα. Εξετάστε το ενδεχόμενο να αντικαταστήσετε το κρέας με τοπικά λαχανικά για να μειώσετε άμεσα τις εκπομπές άνθρακα.

Μια άλλη πτυχή που πρέπει να λάβετε υπόψη είναι η παραδοσιακή μπομπονιέρα, γνωστή ως chuen hup, το οποίο παραδοσιακά είναι γεμάτο με ξηρούς καρπούς, σπόρους και καραμέλες. Για να γεμίσετε τα δικά σας, επιλέξτε προϊόντα τοπικής προέλευσης από ένα κατάστημα μηδενικών απορριμμάτων για να ελαχιστοποιήσετε τα απόβλητα συσκευασίας. Εάν δεν έχετε ένα κοντά, δώστε προτεραιότητα σε αγορές με ελάχιστη συσκευασία για να γεμίσετε τη μπομπονιέρα με βιώσιμο τρόπο.

Απορρίψτε τα υπολείμματα των τροφίμων σας σε κάδο ανακύκλωσης απορριμμάτων τροφίμων ή κάδο κομποστοποίησης. Τα μη ανοιγμένα τρόφιμα μπορούν να δωριστούν σε τράπεζες τροφίμων ή να μοιραστούν με άλλους μέσω πλατφορμών όπως Olio. Τα εστιατόρια μπορούν να χρησιμοποιήσουν το Πολύ καλό για να πάω πλατφόρμα για τη δημιουργία εσόδων από απούλητα τρόφιμα.

Εφαρμόζοντας αυτές τις βιώσιμες πρακτικές, μπορείτε να απολαύσετε τις συνήθεις παραδόσεις της Κινεζικής Πρωτοχρονιάς, ενώ μετριάζετε τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις των εορτασμών σας.

Σας εύχομαι μια τυχερή, ευημερούσα και βιώσιμη κινεζική Πρωτοχρονιά. Kung Hei Fat Choy!