Πλεονεκτήματα του Container Gardening – Urban Garden Gal

Η κηπουρική σε εμπορευματοκιβώτια έχει πολλά πλεονεκτήματα σε σχέση με την παραδοσιακή κηπουρική και είναι ιδανική για κηπουρούς με περιορισμένο χώρο.

Σε αυτό το άρθρο θα καλύψω τα πολλά οφέλη της κηπουρικής σε δοχεία και θα παράσχω μερικές χρήσιμες συμβουλές για τη βελτιστοποίηση των αποτελεσμάτων σας όταν καλλιεργείτε βότανα, λουλούδια και λαχανικά σε δοχεία.

Αυτή η ανάρτηση περιέχει συνδέσμους συνεργατών. Παρακαλώ διαβάστε το αποκάλυψη για περισσότερες πληροφορίες.

Λύσεις εξοικονόμησης χώρου

Ως κηπουρός τοπίων που ειδικεύεται στην κηπουρική μικρών χώρων, ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα της κηπουρικής κοντέινερ για μένα είναι η πτυχή της εξοικονόμησης χώρου.

Με την κηπουρική σε εμπορευματοκιβώτια μπορείτε να καλλιεργήσετε μια ποικιλία φυτών σε μια μικρή περιοχή, επομένως είναι ιδανικό για τους κατοίκους διαμερισμάτων και για όσους έχουν μια μικρή αυλή.

Ένας τρόπος για να μεγιστοποιήσετε το χώρο είναι χρησιμοποιώντας α ζαρντινιέρα πάγκου κήπουπου συνδυάζει καθίσματα με ζαρντινιέρες, για να μεγιστοποιήσετε τον χώρο καλλιέργειας σας.

Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε κάθετη κηπουρική χρησιμοποιώντας κρεμαστά καλάθια, επιτοίχιες ζαρντινιέρεςή πέργκολα για να μεγαλώσετε τα φυτά σας προς τα πάνω για εξοικονόμηση χώρου.

κρεμαστές γλάστρες με νάτριο

Ευελιξία και Κινητικότητα

Ένα άλλο πλεονέκτημα της κηπουρικής κοντέινερ είναι η ευελιξία της.

Μπορείτε να καλλιεργήσετε μια μεγάλη ποικιλία φυτών σε δοχεία, συμπεριλαμβανομένων λαχανικών, βοτάνων και λουλουδιών.

Αυτό σας επιτρέπει να πειραματιστείτε με διαφορετικούς συνδυασμούς φυτών και να δημιουργήσετε μια μοναδική οθόνη κήπου προσαρμοσμένη στις προτιμήσεις σας.

Οι κήποι κοντέινερ προσφέρουν επίσης εξαιρετική κινητικότητα.

Μπορείτε εύκολα να μετακινήσετε τα δοχεία όπως χρειάζεται για να τραβήξετε το φως, να τα προστατέψετε από ακραίες καιρικές συνθήκες ή να τα αναδιατάξετε καθ 'όλη τη διάρκεια της σεζόν.

Μου αρέσει να βάζω μεγάλες γλάστρες σε α σταντ φυτών με ρόδες για να διευκολυνθεί η μετακίνησή τους.

Οι κήποι με κοντέινερ είναι επίσης μια εξαιρετική επιλογή για τους ενοικιαστές για να δημιουργήσουν έναν όμορφο και παραγωγικό κήπο χωρίς την ταλαιπωρία των μόνιμων φωτιστικών και μπορείτε να πάρετε τα φυτά μαζί σας όταν μετακινείστε.

Διαβάστε περισσότερα  15 Μυρωδάτα Φυτά Κήπου στο Μπαλκόνι

Βελτιωμένος έλεγχος του εδάφους

Η κηπουρική σε δοχεία σάς επιτρέπει να έχετε τον πλήρη έλεγχο του εδάφους στα δοχεία, ώστε να μπορείτε να δημιουργήσετε το τέλειο περιβάλλον για τα φυτά σας και να διασφαλίσετε ότι λαμβάνουν τα κατάλληλα θρεπτικά συστατικά, υγρασία και αερισμό για βέλτιστη ανάπτυξη.

Όταν επιλέγετε χώμα για τα δοχεία σας, είναι σημαντικό να αποφύγετε τη χρήση κανονικού εδάφους κήπου, επειδή μπορεί εύκολα να συμπιεστεί και να πνιγεί.

Μου αρέσει να φτιάχνω το δικό μου μείγμα με βάση το χώμα χρησιμοποιώντας ένα μέρος χώμα κήπου, ένα μέρος τύρφη και ένα μέρος περλίτη ή χοντρή άμμο, με βάση αυτή τη συνταγή χώματος από (Επέκταση του Πανεπιστημίου του Ιλινόις).

Αυτό το προσαρμοσμένο μείγμα εδάφους επιτρέπει βελτιωμένη αποστράγγιση και αερισμό και αποτρέπει κοινά προβλήματα όπως σήψη ριζών ή φυτά με κακή απόδοση.

Εάν δεν θέλετε να φτιάξετε το δικό σας μείγμα για γλάστρες, επιλέξτε ένα υψηλής ποιότητας, προπαρασκευασμένο μείγμα γλάστρας που στραγγίζει εύκολα.

κοντέινερ λαχανόκηπο

Διαχείριση παρασίτων και ζιζανίων

Η καλλιέργεια φυτών σε δοχεία σημαίνει ότι θα ξοδεύετε λιγότερο χρόνο στο ξεβοτάνισμα, επειδή είναι πιο εύκολο να εντοπίσετε και να αφαιρέσετε τυχόν ζιζάνια που εμφανίζονται σε ένα δοχείο.

Οι κήποι κοντέινερ τείνουν επίσης να έχουν λιγότερα προβλήματα με παράσιτα, επειδή μπορείτε να παρακολουθείτε στενά κάθε φυτό.

Εάν προκύψει κάποιο πρόβλημα, μπορείτε εύκολα να απομονώσετε το προσβεβλημένο φυτό από τα υπόλοιπα, μειώνοντας την πιθανότητα εξάπλωσης της προσβολής.

Αυτό σας επιτρέπει επίσης να αντιμετωπίζετε συγκεκριμένα παράσιτα με στοχευμένα διαλύματα, όπως οργανικά φυτοφάρμακα ή να σκουπίζετε τα φύλλα με λάδι neem.

Τα μεγαλύτερα παράσιτα όπως τα κουνέλια, οι σκίουροι και τα ρακούν αποτελούν μικρότερη απειλή για τους κήπους με κοντέινερ, καθώς έχετε την ευελιξία να μετακινήσετε τα φυτά σας σε υψηλότερες, ασφαλέστερες τοποθεσίες ή να τα μετακινήσετε σε εσωτερικούς χώρους.

Διαβάστε περισσότερα  Vertical Garden Lighting Guide - Urban Garden Gal

Ευκολότερη Προσβασιμότητα

Η κηπουρική με κοντέινερ προσφέρει ευκολότερη πρόσβαση σε σύγκριση με τους παραδοσιακούς κήπους στο έδαφος.

Τα δοχεία μπορούν να τοποθετηθούν σε άνετο ύψος, σε ράφι ή τραπέζι, ώστε να φροντίζετε τα φυτά σας είτε κάθεστε είτε όρθιοι.

Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για άτομα με κινητικές προκλήσεις ή οποιονδήποτε θέλει να κάνει κήπο χωρίς υπερβολική κάμψη.

πολύχρωμα δοχεία

Εμπνέει τη Δημιουργικότητα

Η δημιουργία ενός κήπου με κοντέινερ σας προσφέρει την ευκαιρία να απελευθερώσετε τη φαντασία σας και να εκφράσετε την προσωπικότητά σας.

Επιλέγοντας μοναδικά και εντυπωσιακά δοχεία, μπορείτε να προσθέσετε μια προσωπική πινελιά στον κήπο σας και να τον κάνετε να ξεχωρίζει από τους παραδοσιακούς κήπους.

Υπάρχουν αμέτρητες ιδέες για δημιουργικά δοχεία που μπορείτε να εξερευνήσετε, όπως η επαναφορά παλιών νεροχυτών αγροικίας, αντίκες καρότσια ή ακόμα και vintage τσαγιέρες για να δημιουργήσετε εκπληκτικές οθόνες στον κήπο σας.

Συνδυάστε ζωντανά λουλούδια με φυλλώδη φυτά χαμηλής συντήρησης ή ανακατέψτε τις φυτικές σας επιλογές με διαφορετικά χρώματα φυλλώματος για να προσθέσετε οπτικό ενδιαφέρον.

Περιβαλλοντικά Οφέλη

Η κηπουρική σε εμπορευματοκιβώτια σάς δίνει μεγαλύτερο έλεγχο στις συνθήκες καλλιέργειας, ώστε να μπορείτε να διαχειριστείτε τον αντίκτυπο του καιρού για την εξοικονόμηση νερού παρέχοντας στα φυτά σας την ακριβή ποσότητα που χρειάζονται.

Η χρήση δοχείων για την κηπουρική σημαίνει ότι μπορείτε να επανατοποθετήσετε αντικείμενα που διαφορετικά θα είχατε πετάξει, όπως πλαστικά μπουκάλια και παλιούς κουβάδες. Αυτό όχι μόνο σας εξοικονομεί χρήματα αλλά και μειώνει τα απόβλητα στις χωματερές.

Τέλος, η καλλιέργεια φυτών σε δοχεία παρέχει τα απαραίτητα ενδιαιτήματα για τα πουλιά και τα ωφέλιμα έντομα όπως οι μέλισσες και οι πεταλούδες, βοηθώντας τα να ευδοκιμήσουν στις αστικές περιοχές.

ανακυκλωμένα δοχεία μπουκαλιών

Ιδέες για κοντέινερ

Υλικά επαναχρησιμοποίησης – Τα δοχεία δεν χρειάζεται να είναι ακριβά. χρησιμοποιήστε ανακυκλωμένα αντικείμενα όπως παλιούς κουβάδες, βαρέλια κρασιού ή ποτιστήρια.

Διαβάστε περισσότερα  Πώς να καλλιεργήσετε οπωροφόρα δέντρα κοντά

Κουτιά παραθύρων – Τα κουτιά παραθύρων είναι μια κλασική επιλογή κηπουρικής σε δοχεία, ιδανική για καλλιέργεια βοτάνων, λουλουδιών και μικρών λαχανικών.

Αυτοποτισόμενα δοχεία – Αν δεν έχετε χρόνο να ποτίζετε συχνά, αυτοποτιζόμενα δοχεία είναι μια ιδανική επιλογή που σας επιτρέπει να το ρυθμίσετε και να το ξεχάσετε.

Κάθετες ζαρντινιέρες – Χρησιμοποιήστε κρεμαστά καλάθια, επιτοίχιες γλάστρες ή ζαρντινιέρες πολλαπλών επιπέδων για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τον περιορισμένο χώρο.

Συμβουλές κηπουρικής κοντέινερ

Η επιλογή των σωστών δοχείων είναι απαραίτητη για έναν επιτυχημένο κήπο κοντέινερ.

Σκεφτείτε πιο ανοιχτόχρωμες γλάστρες, αντί για σκουρόχρωμες ή μεταλλικές γλάστρες, για να αποτρέψετε την υπερθέρμανση του εδάφους και το πολύ γρήγορο στέγνωμα.

Επίσης, δώστε προσοχή στην αποστράγγιση. Τα δοχεία πρέπει να έχουν μερικές τρύπες στο κάτω μέρος που επιτρέπουν στο νερό να ρέει ελεύθερα και να αποτρέπουν τη σήψη των ριζών.

Μπορείτε να προσθέσετε ένα στρώμα χαλικιού στο κάτω μέρος των δοχείων σας για να βελτιώσετε την αποστράγγιση.

Τέλος, φροντίστε να δώσετε στα φυτά σας αρκετό χώρο για να αναπτυχθούν.

Τα φυτά κοντέινερ θα πρέπει να μετατοπίζονται κάθε δύο έως τρία χρόνια για να αποφευχθεί η δέσμευση των ριζών.

Ακόμα κι αν δεν έχετε μεγάλο υπαίθριο χώρο, ο κήπος σας μπορεί να ευδοκιμήσει, εφόσον τα φυτά έχουν πρόσβαση σε αξιοπρεπές φως, όπως σε αίθριο, κατάστρωμα ή μπαλκόνι.

λουλούδια δοχείου στον ήλιο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η κηπουρική με κοντέινερ προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα σε σχέση με την παραδοσιακή κηπουρική και σας δίνει την ευκαιρία να αξιοποιήσετε στο έπακρο τον εξωτερικό σας χώρο.

Τι σας αρέσει περισσότερο στην κηπουρική κοντέινερ; Ενημερώστε με στα σχόλια παρακάτω.

Εισαι μεσα Pinterest? Έχω πίνακες αφιερωμένους σε Αστικοί Κήποι και Κηπουρική κοντέινερ που μπορείτε να απολαύσετε. Μπορείτε επίσης να με βρείτε στο Facebook.

πλεονεκτήματα κηπουρικής κοντέινερ