15 Εργαλεία Μετρήσεων Κήπου – Urban Garden Gal

Η κηπουρική είναι μια ανταποδοτική και ευχάριστη δραστηριότητα και η ύπαρξη των κατάλληλων εργαλείων μέτρησης μπορεί να κάνει την εργασία σας πολύ πιο εύκολη και πιο ακριβή.

Από τη δημιουργία συμμετρικών σχεδίων κήπου μέχρι την απόσταση μεταξύ των φυτών και των δέντρων σας, αυτά τα εργαλεία είναι απαραίτητα τόσο για ερασιτέχνες όσο και για επαγγελματίες κηπουρούς.

Σε αυτόν τον οδηγό, έχω παραθέσει 15 εύχρηστα εργαλεία μέτρησης που θα σας βοηθήσουν στον κήπο.

Αυτή η ανάρτηση περιέχει συνδέσμους συνεργατών. Παρακαλώ διαβάστε το αποκάλυψη για περισσότερες πληροφορίες.

εργαλεία μέτρησης κήπου

15 Εργαλεία μέτρησης κήπου

1. Εργαλείο μέτρησης με λέιζερ

Ως κηπουρός τοπίων, έχω διαπιστώσει ότι χρησιμοποιώντας ένα εργαλείο μέτρησης λέιζερ αλλάζει το παιχνίδι όταν πρόκειται για το σχεδιασμό και τον προγραμματισμό εξωτερικών χώρων.

Με ένα εργαλείο μέτρησης λέιζερ, μπορείτε να μετρήσετε γρήγορα και με ακρίβεια τις αποστάσεις, τα ύψη και τις γωνίες, ώστε να είναι πιο εύκολο να σχεδιάσετε και να οπτικοποιήσετε το σχέδιο του κήπου σας.

Λειτουργούν εκπέμποντας μια ακτίνα λέιζερ που αναπηδά από μια επιφάνεια και επιστρέφει στο εργαλείο, το οποίο του επιτρέπει να υπολογίσει την απόσταση ή την περιοχή.

Τα εργαλεία μέτρησης λέιζερ είναι διαθέσιμα σε διάφορους τύπους, συμπεριλαμβανομένων μικρών φορητών συσκευών ή σταθερών συσκευών που μπορούν να τοποθετηθούν σε τρίποδο.

Για να χρησιμοποιήσετε ένα εργαλείο μέτρησης λέιζερ, στρέψτε το στην επιφάνεια που θέλετε να μετρήσετε και διαβάστε την απόσταση στην οθόνη.

2. Μεζούρα

ΕΝΑ Μετροταινία είναι το τέλειο εργαλείο για τη μέτρηση μεγάλων αποστάσεων με το χέρι.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια μεζούρα για να μετρήσετε το πλάτος και το μήκος ενός κρεβατιού ή μονοπατιού κήπου, καθώς και μεγαλύτερες κατασκευές όπως καταστρώματα ή υπόστεγα.

3. Τροχός μέτρησης

ΕΝΑ τροχός μέτρησης είναι ένα βολικό εργαλείο για τη μέτρηση μεγάλων αποστάσεων στον κήπο σας.

Οι τροχοί μέτρησης έχουν έναν τροχό που κυλά κατά μήκος του εδάφους και έναν μετρητή που παρακολουθεί την απόσταση που διανύθηκε.

Περπατήστε τον τροχό στην περιοχή που μετράτε και καταγράφει την απόσταση καθώς προχωράτε.

Αυτό διευκολύνει τη μέτρηση του μήκους ενός κρεβατιού κήπου, της απόστασης μεταξύ των δέντρων ή της περιοχής ενός γκαζόν ή κήπου.

Οι τροχοί μέτρησης μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για να βοηθήσουν στον υπολογισμό της ποσότητας επικάλυψης ή άλλων υλικών που απαιτούνται για μια συγκεκριμένη περιοχή.

Διαβάστε περισσότερα  Πώς να καλλιεργήσετε οπωροφόρα δέντρα κοντά

4. Δαγκάνες

Διαβήτης είναι ένα ακριβές εργαλείο μέτρησης που είναι εύχρηστο για τη μέτρηση μικρών διαστάσεων όπως το πάχος ενός στελέχους ή κλαδιού φυτού.

Οι δαγκάνες Vernier έχουν μια συρόμενη κλίμακα που σας επιτρέπει να διαβάζετε τη μέτρηση, ενώ οι ψηφιακές δαγκάνες εμφανίζουν τη μέτρηση σε μια οθόνη.

Για να χρησιμοποιήσετε δαγκάνες για μετρήσεις κήπου, τοποθετήστε τις σιαγόνες γύρω από το αντικείμενο που θέλετε να μετρήσετε και διαβάστε τη μέτρηση στην ζυγαριά ή στην οθόνη.

5. Γραμμή χορδών

Η γραμμή χορδών είναι ένα απλό και φθηνό εργαλείο για μετρήσεις κήπου.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία ευθειών γραμμών για φύτευση, μπορντούρα και τοποθέτηση λιθόστρωτων.

Για να χρησιμοποιήσετε μια γραμμή κορδονιού, δέστε ένα κορδόνι σε δύο πασσάλους και τεντώστε το μεταξύ τους.

Στη συνέχεια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το κορδόνι ως οδηγό για τη φύτευση σειρών σπόρων ή βολβών ή για τη δημιουργία ευθειών άκρων για κρεβάτια κήπου ή διαδρόμους.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε γραμμές χορδών για να επισημάνετε τετράγωνα για κηπουρική με τετραγωνικά πόδια.

τετραγωνικός κήπος με γραμμές χορδών

6. Υγρατόμετρο

ΕΝΑ μετρητής υγρασίας εδάφους είναι ένα εύχρηστο εργαλείο που σας βοηθά να προσδιορίσετε την περιεκτικότητα σε υγρασία του εδάφους σας, ώστε να γνωρίζετε ακριβώς πότε να ποτίζετε τα φυτά σας.

Οι μετρητές υγρασίας εδάφους χρησιμοποιούν αγωγιμότητα για να ελέγξουν την υγρασία στο έδαφος.

Για να χρησιμοποιήσετε έναν μετρητή υγρασίας, τοποθετήστε τον καθετήρα στο χώμα και διαβάστε το επίπεδο υγρασίας στο μετρητή.

Οι μετρητές υγρασίας εδάφους είναι ιδιαίτερα χρήσιμοι για φυτά που είναι ευαίσθητα στο υπερβολικό πότισμα, επομένως μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη της σήψης των ριζών.

7. Επίπεδο πνεύματος

ΕΝΑ πνευματικό επίπεδο είναι ένα χρήσιμο εργαλείο που μπορεί να σας βοηθήσει να διασφαλίσετε ότι τα χαρακτηριστικά του κήπου σας είναι επίπεδα και ευθεία.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αλφάδι για να βεβαιωθείτε ότι τα καταστρώματα, οι φράχτες και οι τοίχοι αντιστήριξης είναι ίσια ή για να ισοπεδώσετε το χώμα πριν τοποθετήσετε επιστρώσεις.

Για να χρησιμοποιήσετε αλφάδι, τοποθετήστε το στην επιφάνεια που θέλετε να μετρήσετε και προσαρμόστε το μέχρι η φυσαλίδα να κεντραριστεί στο φιαλίδιο.

Τα επίπεδα πνευμάτων είναι διαθέσιμα σε διαφορετικά μεγέθη και σχήματα, συμπεριλαμβανομένων των επιπέδων χειρός και των μεγαλύτερων επιπέδων για μεγαλύτερα έργα.

8. pHόμετρο

ΕΝΑ pH μετρητή εδάφους μπορεί να σας βοηθήσει να μετρήσετε την οξύτητα ή την αλκαλικότητα του εδάφους σας.

Διαβάστε περισσότερα  11 Κάθετα λάθη στον κήπο που πρέπει να αποφύγετε

Είναι χρήσιμο να γνωρίζετε το pH του εδάφους σας, ώστε να μπορείτε να βεβαιωθείτε ότι τα φυτά σας λαμβάνουν τα σωστά θρεπτικά συστατικά και μπορείτε να προσαρμόσετε το επίπεδο pH για να βελτιώσετε την ανάπτυξη των φυτών.

Για να χρησιμοποιήσετε ένα μετρητή pH εδάφους, τοποθετήστε τον καθετήρα στο έδαφος και διαβάστε το επίπεδο pH στο μετρητή.

Η Penn State Extension συνιστά τη δοκιμή του εδάφους πριν ξεκινήσετε τη φύτευση, επειδή όταν φυτευτεί το τοπίο, είναι πιο δύσκολο να γίνουν σημαντικές αλλαγές στο έδαφος.

Οι μετρητές pH εδάφους είναι ιδιαίτερα χρήσιμοι για φυτά που έχουν συγκεκριμένες απαιτήσεις pH, όπως τα βατόμουρα ή οι αζαλέες.

9. Εργαλείο απόστασης σπόρων

ΕΝΑ εργαλείο απόστασης σπόρων μπορεί να σας βοηθήσει να διασφαλίσετε ότι οι σπόροι σας φυτεύονται στη σωστή απόσταση μεταξύ τους.

Αυτό μπορεί να βοηθήσει να αποφευχθεί ο συνωστισμός και να διασφαλιστεί ότι κάθε φυτό έχει αρκετό χώρο για να αναπτυχθεί και να ευδοκιμήσει.

Για να χρησιμοποιήσετε ένα εργαλείο διαχωρισμού σπόρων, τοποθετήστε το στο χώμα και χρησιμοποιήστε τα σημάδια ή τις τρύπες για να καθοδηγήσετε την τοποθέτηση των σπόρων.

Τα εργαλεία διαχωρισμού σπόρων είναι ιδιαίτερα χρήσιμα για φύτευση σειρών σπόρων ή για φύτευση σε υπερυψωμένα κρεβάτια ή δοχεία.

10. Εργαλείο μέτρησης βάθους σπόρων

ΕΝΑ εργαλείο μέτρησης βάθους σπόρων είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για να διασφαλίσετε ότι οι σπόροι σας φυτεύονται στο σωστό βάθος.

Μπορεί να σας βοηθήσει να αποφύγετε τη φύτευση σπόρων πολύ βαθιά ή πολύ ρηχά, κάτι που μπορεί να επηρεάσει τη βλάστηση και την ανάπτυξη των φυτών.

11. Βροχόμετρο

ΕΝΑ βροχόμετρο μπορεί να βοηθήσει στη μέτρηση της ποσότητας βροχόπτωσης στον κήπο σας.

Ο τακτικός έλεγχος του βροχομέτρου σας μπορεί να σας βοηθήσει να προσδιορίσετε εάν τα φυτά σας λαμβάνουν αρκετό νερό και εάν χρειάζεται να το συμπληρώσετε με επιπλέον πότισμα.

Τα βροχόμετρα διατίθενται σε διάφορους τύπους, συμπεριλαμβανομένων πλαστικών ή γυάλινων μετρητών με σήμανση ή ψηφιακών μετρητών με αισθητήρες.

Για να χρησιμοποιήσετε ένα βροχόμετρο, τοποθετήστε το σε ανοιχτό χώρο μακριά από δέντρα και μετρήστε την ποσότητα της βροχόπτωσης που συγκεντρώνεται στο μανόμετρο.

12. Ανεμόμετρο

ΕΝΑ ανεμόμετρο είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για τη μέτρηση της ταχύτητας και της κατεύθυνσης του ανέμου στον κήπο σας.

Διαβάστε περισσότερα  15 Μυρωδάτα Φυτά Κήπου στο Μπαλκόνι

Τα ανεμόμετρα είναι διαθέσιμα σε διάφορους τύπους, συμπεριλαμβανομένων των ανεμόμετρων χειρός ή των σταθερών μετρητών με πτερύγια ή κύπελλα.

Για να χρησιμοποιήσετε ένα μετρητή ανέμου, τοποθετήστε το σε ανοιχτό χώρο στον κήπο σας για να μετρήσετε την ταχύτητα και την κατεύθυνση του ανέμου. [1]

Στη συνέχεια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις πληροφορίες για να προσαρμόσετε τις πρακτικές κηπουρικής σας, όπως το να ποντάρετε ψηλότερα φυτά ή να προσθέσετε ανεμοφράκτες για την προστασία του κήπου σας.

13. Υγρασόμετρο

ΕΝΑ μετρητής υγρασίαςή υγρόμετρο, μετρά την περιεκτικότητα σε υγρασία στον αέρα.

Αυτές οι πληροφορίες μπορεί να είναι χρήσιμες για την προσαρμογή της ρουτίνας ποτίσματος και την πρόληψη ασθενειών των φυτών που σχετίζονται με την υπερβολική υγρασία.

Οι μετρητές υγρασίας είναι επίσης χρήσιμοι εάν έχετε φυτά εσωτερικού χώρου, για να διασφαλίσετε ότι τα φυτά σας δεν στεγνώνουν πολύ.

Εάν ο αέρας δεν είναι αρκετά υγρός, μπορείτε να αγοράσετε έναν φθηνό υγραντήρα για να κρατήσετε τα φυτά εσωτερικού χώρου σας χαρούμενα.

14. Φωτόμετρο

Με φωτόμετρομπορείτε να μετρήσετε την ένταση του φωτός στον κήπο σας.

Αυτά τα δεδομένα μπορούν να σας βοηθήσουν να επιλέξετε τα κατάλληλα φυτά για τις συνθήκες φωτισμού του κήπου σας ή να προσαρμόσετε την τοποθέτηση των υπαρχόντων φυτών σας για καλύτερη ανάπτυξη.

15. Βαφή σήμανσης

Το τελευταίο εργαλείο μέτρησης κήπου σε αυτή τη λίστα είναι βαφή σήμανσηςπου ονομάζεται επίσης κιμωλία ψεκασμού.

Η σήμανση του κήπου σας σάς βοηθά να οραματιστείτε ένα νέο κρεβάτι κήπου, μονοπάτι ή τοποθεσία λίμνης πριν ξεκινήσετε το σκάψιμο.

Για να χρησιμοποιήσετε το χρώμα σήμανσης, ανακινήστε το δοχείο και κρατήστε το περίπου 6 ίντσες (15 cm) μακριά από την περιοχή που θέλετε να μαρκάρετε και ψεκάστε σε συνεχή γραμμή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Υπάρχουν λοιπόν 15 εργαλεία που βοηθούν στη μέτρηση και την παρακολούθηση του κήπου σας.

Χρησιμοποιώντας αυτά τα εργαλεία, μπορείτε να βελτιώσετε την εμπειρία σας στον κήπο και να λάβετε τεκμηριωμένες αποφάσεις σχετικά με την τοποθέτηση φυτών, το πότισμα και τη συνολική διαχείριση του κήπου.

Εισαι μεσα Pinterest? Έχω πίνακες αφιερωμένους σε Αστικοί Κήποι και Συμβουλές κηπουρικής που μπορείτε να απολαύσετε. Μπορείτε επίσης να με βρείτε στο Facebook.