Πώς να κάνετε τον γάμο των ονείρων σας στην πίσω αυλή

6
Πώς να κάνετε τον γάμο των ονείρων σας στην πίσω αυλή

Οι γάμοι στην πίσω αυλή είναι μια δημοφιλής επιλογή για αρραβωνιασμένα ζευγάρια που θέλουν μια ζεστή αίσθηση σαν στο σπίτι για τη γιορτή τους, αλλά πολλοί άνθρωποι εκπλήσσονται όταν ανακαλύπτουν ότι είναι συχνά πιο δύσκολο να προγραμματιστούν από έναν παραδοσιακό γάμο. Ενώ ορισμένοι επαγγελματίες εκδηλώσεων προειδοποιούν τους γάμους στην πίσω αυλή λόγω οικονομικών και υλικοτεχνικών περιορισμών, πολλοί ασπάζονται την πρόκληση ως ευκαιρία να γίνουν δημιουργικοί και να βρουν καινοτόμες λύσεις.

Είτε λοιπόν πάντα φανταζόσασταν να δένετε τον κόμπο στο σπίτι της παιδικής σας ηλικίας είτε εάν εσείς και ο σύντροφός σας θέλετε ο γάμος σας να είναι σαν μια περιστασιακή οικογενειακή επανένωση, ένας γάμος στην πίσω αυλή μπορεί σίγουρα να είναι στα χαρτιά!

Βασιστείτε στους ειδικούς για καθοδήγηση και ακολουθήστε αυτές τις βέλτιστες πρακτικές για έναν γάμο στην πίσω αυλή που είναι τόσο ασφαλής και άνετος όσο και συναισθηματικός.

Φωτογραφία από Rodeo and Co.

Να προσέχετε τον προϋπολογισμό σας.

Οι γάμοι στην πίσω αυλή συχνά φέρουν την λανθασμένη αντίληψη ότι είναι πιο προσιτές από μια παραδοσιακή γιορτή, αλλά αυτό δεν συμβαίνει τις περισσότερες φορές. Το να κάνετε ένα σπίτι «έτοιμο για εκδηλώσεις» συνοδεύεται από πολλές σκέψεις πέρα ​​από το πεδίο του τυπικού σχεδιασμού γάμου, επομένως προετοιμάστε τον προϋπολογισμό σας και το χρονοδιάγραμμά σας ανάλογα.

«Όταν δεν βρίσκεστε σε έναν χώρο που έχει δημιουργηθεί για εκδηλώσεις, συχνά θα διαπιστώσετε ότι πρέπει να πληρώσετε για να νοικιάσετε αντικείμενα που διαφορετικά θα ήταν εκεί», εξηγεί η Laura Maddox της Η Μανόλια γιορτάζει. «Συχνά υπάρχουν πολλά απρόβλεπτα κόστη είτε κατά τη διάρκεια, είτε πριν είτε μετά την ίδια την εκδήλωση. Από τον εξωραϊσμό και τις γενικές επισκευές του σπιτιού μέχρι τις πραγματικές ανάγκες εκδηλώσεων όπως τραπέζια, καρέκλες, ακόμη και βιομηχανικοί φούρνοι!»

Janice Carnevale της Εκδηλώσεις Bellwether απηχεί αυτό το συναίσθημα, επιβεβαιώνοντας ότι «σκηνές, γεννήτριες, τρέιλερ τουαλέτας και φωτισμός είναι αντισέξι πράγματα που θα καταλάβουν ένα μεγάλο κομμάτι του προϋπολογισμού σας. Η ενοικίαση ενός χώρου είναι συχνά το 10-15% του προϋπολογισμού ενός γάμου. Η υποδομή γάμου στην πίσω αυλή είναι συχνά το 15-25% του προϋπολογισμού ενός γάμου. Τα ζευγάρια του γάμου μου στο σπίτι ξοδεύουν εύκολα 10-20% περισσότερα συνολικά από τα ζευγάρια μου που νοικιάζουν έναν χώρο.»

Εάν εργάζεστε με περιορισμένο προϋπολογισμό, ένας γάμος στην πίσω αυλή είναι ακόμα εφικτός. Ωστόσο, μπορεί να είναι συνετό να εξετάσετε το ενδεχόμενο να επεκτείνετε το χρονοδιάγραμμα προγραμματισμού σας για να επιτρέψετε βελτιώσεις στο σπίτι και να κατανείμετε πληρωμές για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Φωτογραφία από Έιμι Ρόδα

Επιλέξτε τη σωστή εποχή του χρόνου.

Οι αυλές υπόκεινται στους ίδιους καιρικούς κινδύνους όπως κάθε εξωτερικός χώρος, εκτός από το ότι πιθανότατα δεν είναι εξοπλισμένες με εφεδρικές λύσεις όπως εκτροπές νερού ή μεγάλους καλυμμένους χώρους. Έτσι, αν η καρδιά σας είναι ταγμένη σε γάμους στην αυλή, σχεδιάστε γύρω από τις εποχές για να μειώσετε τον κίνδυνο.

«Επιλέξτε την εποχή που η αυλή σας είναι στα καλύτερά της», ενθαρρύνει ο Steven Feinberg Bunn DJ Company – Σαν Ντιέγκο. «Σκεφτείτε το φόντο της τελετής σας και επωφεληθείτε από αυτό που οι φωτογράφοι αποκαλούν «χρυσή ώρα» για όμορφες φωτογραφίες».

Ένα πλεονέκτημα του να λες “I do” σε μια αυλή είναι ότι θα ξέρεις ακριβώς πότε ανθίζουν τα λουλούδια, πότε χτυπάει ο ήλιος τέλειος γωνία και όταν τα παιδιά των γειτόνων τείνουν να γίνονται θορυβώδη. Η εξοικείωση σε βοηθάει να προγραμματίσεις με σύνεση!

Περιμένετε μια διαδικασία που θα διαρκεί μέρες.

Όταν παντρεύεστε σε έναν χώρο γάμου, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε μήπως οι πωλητές θα παραδώσουν τον εξοπλισμό τις ημέρες πριν από τη γιορτή. Ωστόσο, όταν είναι το σπίτι σας (ή κάποιου αγαπημένου σας προσώπου), μπορεί να είναι άβολο να έχετε άτομα που έρχονται και φεύγουν από την ιδιοκτησία σας για σχεδόν μια εβδομάδα — ειδικά όταν ετοιμάζεστε να παντρευτείτε!

Όπως σημειώνει ο Maddox, «Λάβετε υπόψη ότι μπορεί να έχετε μια εκδήλωση το Σάββατο, αλλά πιθανότατα θα έχετε ομάδες να φορτώνουν όλη την ημέρα Παρασκευή και ίσως ακόμη και την προηγούμενη Πέμπτη. Επίσης, πιθανότατα θα παραλαμβάνετε αντικείμενα τη Δευτέρα μετά το συμβάν, καθώς μπορείτε να εξοικονομήσετε αρκετά έξοδα παράδοσης και παραλαβής, αν αποφύγετε τα Σαββατοκύριακα/ αργά τις νύχτες.»

Συνεργαστείτε στενά με την ομάδα του προμηθευτή σας για να συντονίσετε τα χρονοδιαγράμματα παράδοσης και παραλαβής για να μειώσετε τη σύγχυση. Και αν φιλοξενείτε στο σπίτι ενός φίλου ή μέλους της οικογένειας, φροντίστε να πάρετε ένα στοχαστικό ευχαριστήριο δώρο για να δείξετε την εκτίμησή σας!

Φωτογραφία από Catherine Guidry

Προγραμματίστε εκ των προτέρων για την κατανάλωση ενέργειας.

Το ηλεκτρικό σύστημα ενός τυπικού σπιτιού δεν είναι αρκετά ισχυρό για να τροφοδοτήσει μια μεγάλη εκδήλωση, οπότε μην περιμένετε απλά να συνδέσετε τα πάντα εάν ο γάμος σας είναι κάτι περισσότερο από ένα οικογενειακό δείπνο.

“Για να χειριστείτε την ψυχαγωγία, τον φωτισμό, την εστίαση και κάτι περισσότερο, πιθανότατα θα χρειαστείτε μια γεννήτρια 45 KW”, δηλώνει η Carnevale. “Αυτό πρέπει να είναι ένα από τα πρώτα πράγματα που παραδίδονται/εγκαθίστανται και βεβαιωθείτε ότι έχετε προγραμματίσει την παραλαβή να συμπίπτει καλά με τις υπόλοιπες αφαιρέσεις.”

Ρωτήστε τον διοργανωτή γάμου, τον σχεδιαστή φωτισμού ή τον πάροχο ψυχαγωγίας για συστάσεις. Διαφορετικά, κινδυνεύετε να βραχυκυκλώσετε την πηγή ρεύματος — και ο χορός κάτω από τα αστέρια δεν είναι τόσο διασκεδαστικός όσο ακούγεται όταν σημαίνει ότι οι επισκέπτες δεν μπορούν να βρουν το δρόμο τους!

Προστατέψτε τα συμφέροντά σας.

Οι χώροι γάμου φέρουν σημαντικό ποσό ευθύνης για εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα στο χώρο, αλλά συνήθως προστατεύονται καλά από ασφαλιστήρια συμβόλαια. Η διοργάνωση ενός γάμου σε μια κατοικία σημαίνει ότι η ευθύνη βαραίνει τον ιδιοκτήτη του σπιτιού, οπότε κάντε τη δέουσα επιμέλειά σας για να καλύψετε όλες τις βάσεις σας.

«Δώστε στους γείτονές σας αρκετή ειδοποίηση και ελέγξτε τις τοπικές διατάξεις ή τις διατάξεις της HOA σχετικά με τη στάθμευση και τον θόρυβο», συνιστά η Feinberg. «Βεβαιωθείτε ότι έχετε μιλήσει με τον ασφαλιστικό σας πράκτορα σχετικά με την πολιτική και την κάλυψη ευθύνης του ιδιοκτήτη του σπιτιού σας και βεβαιωθείτε ότι οι πωλητές σας διαθέτουν ασφάλεια αστικής ευθύνης. Και να έχετε πάντα ένα Plan B σε περίπτωση βροχής.”

Ακριβώς όπως θα ασφαλίζατε ένα αυτοκίνητο ή ένα σπίτι, η ασφάλιση συμβάντων είναι απαραίτητη για να προστατεύσετε την επένδυσή σας και να προστατεύσετε τον εαυτό σας από πιθανή απώλεια.

Φωτογραφία από Julia Wade Photography

Μετριάστε τις προκλήσεις στάθμευσης.

Το μέσο σπίτι δεν έχει ανοιχτό χώρο στάθμευσης όπως έχουν οι περισσότεροι χώροι γάμου, επομένως θα πρέπει να εξετάσετε πώς οι πωλητές σας θα ξεφορτώσουν και θα φορτώσουν τον εξοπλισμό κατά την άφιξη.

«Θα έχετε μια ντουζίνα ή περισσότερα αυτοκίνητα που θα έρθουν για την ομάδα του προμηθευτή σας», υπενθυμίζει ο Carnevale. «Δεν θέλετε να ενοχλήσετε κανέναν γείτονα που μπορεί να έχετε με πολύ χαοτικό πάρκινγκ στο δρόμο. Θα πρέπει να υπάρχει ένα σχέδιο για το πού θα παρκάρουν και μπορεί να χρειαστείτε έναν διευθυντή στάθμευσης στο χώρο για να διασφαλίσετε ότι παρκάρουν στη σωστή θέση.»

Αλλά οι πωλητές είναι μόνο ένα κομμάτι του παζλ. Πρέπει επίσης να σκεφτείτε πόσοι καλεσμένοι θα οδηγήσουν στο γάμο σας! Η παροχή ομαδικής μεταφοράς μπορεί να λύσει αυτό το πρόβλημα, αλλά συχνά φέρνει νέες ερωτήσεις στο τραπέζι.

«Πόσοι θα έρθουν με ομαδική μεταφορά;» Πόζες Carnevale. «Μπορούν οι δρόμοι και οι δρόμοι προς το σπίτι σας να φιλοξενήσουν ένα μεγάλο λεωφορείο ή πρέπει να χρησιμοποιήσετε μικρότερα βαν 14 επιβατών; Εάν πιστεύετε ότι κάποιοι καλεσμένοι θα οδηγήσουν στο γάμο, ίσως θέλετε να προσφέρετε υπηρεσία παρκαδόρου. Και μπορεί να μην θέλετε να αφήσετε τους καλεσμένους σας να παρκάρουν μόνοι τους σε ανοιχτό γήπεδο – ειδικά αν το έδαφος είναι μαλακό και αν είναι πολύ σκοτεινό σε αυτήν την περιοχή μετά τη δύση του ηλίου.»

Ενώ η υλικοτεχνική υποστήριξη ενός γάμου στην πίσω αυλή μπορεί να σας κάνει να ψάχνετε για κοντινούς χώρους εκδηλώσεων, μην αφήσετε μια περίπλοκη διαδικασία να εμποδίσει τον τέλειο γάμο σας. Μια μεγάλη ομάδα πωλητών με εμπειρία σε εκδηλώσεις στην αυλή και άλλους μη παραδοσιακούς χώρους μπορεί να εφαρμόσει την τεχνογνωσία της για να ζωντανέψει το όραμά σας χωρίς πονοκέφαλο!

Η Meghan Ely είναι ιδιοκτήτρια της εταιρείας δημοσίων σχέσεων γάμου και μάρκετινγκ γάμου Συμβουλευτική OFD. Η Ely είναι μια περιζήτητη ομιλήτρια, επίκουρη καθηγήτρια στον τομέα των δημοσίων σχέσεων και φανατικός λάτρης του βασιλικού γάμου.

Bir cevap yazın