Πώς το θέατρο μετατράπηκε σε επιχείρηση

2
Πώς το θέατρο μετατράπηκε σε επιχείρηση
Κολλεγιακή ιστορία της Janet Bates: Πώς το θέατρο μετατράπηκε σε επιχείρηση

Τζάνετ Μπέιτς

Η Janet Bates αποφοίτησε από Πανεπιστήμιο George Washington, ένα ιδιωτικό ίδρυμα στην Ουάσιγκτον DC, με πτυχία τόσο στο θέατρο όσο και στη δραματική λογοτεχνία. Αργότερα, αποφάσισε να ακολουθήσει ένα μεταπτυχιακό στη διοίκηση επιχειρήσεων από το Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας στο Chapel Hill. Τώρα, εργάζεται με πλήρη απασχόληση ως διευθύντρια μάρκετινγκ σε μια κατασκευαστική εταιρεία στη Νότια Καρολίνα.

Ερ. Πού μεγάλωσες;

Μεγάλωσα παντού. Μετακομίζαμε κάθε τρία χρόνια περίπου και ζούσα στο Μίτσιγκαν, το Κονέκτικατ, το Μέιν και τη Σιγκαπούρη πριν μετακομίσω στο [Washington] DC. Είχα το πλεονέκτημα να ζω σε μια μικρή πόλη, ένα μεσαίου μεγέθους προάστιο και μια μεγάλη πόλη πριν αποφασίσω πού θα πάω στο κολέγιο.

[Education-wise]πήγα στο δημόσιο σχολείο μέχρι την έκτη δημοτικού όταν [began attending] ένα ιδιωτικό σχολείο αποκλειστικά για κορίτσια. Ήμουν ένα από τα τέσσερα κορίτσια στην έκτη δημοτικού και ένα από τα 21 κορίτσια σε ολόκληρο το γυμνάσιο. Την επόμενη χρονιά μετακομίσαμε στη Σιγκαπούρη όπου πήγα στο Singapore American School. Το δεύτερο έτος του γυμνασίου μου επέστρεψα στο Κονέκτικατ ενώ η οικογένειά μου έμεινε στη Σιγκαπούρη. Πήγα σε ένα ιδιωτικό σχολείο που είχε και οικοτροφείου και ημερήσιους μαθητές. Ήμουν μαθητής οικοτροφείου για ένα χρόνο και τελείωσα το λύκειο ως ημερήσιος μαθητής.

Ερ. Γνωρίζατε πάντα ότι θα πάτε στο κολέγιο;

Πάντα ήξερα ότι θα πήγαινα στο κολέγιο. δεν ήταν πραγματικά μια επιλογή να μην πάω. Ήταν η προσδοκία ότι η αδερφή μου και εγώ θα πηγαίναμε σε ένα τετραετές σχολείο και ιδανικά σε ένα μεταπτυχιακό αργότερα. Ήξερα ότι ήθελα να σπουδάσω θέατρο αφού ήθελα να γίνω ηθοποιός ή τραγουδιστής.

Ερ. Πώς επιλέξατε το κολέγιο σας; Τι σε έκανε να επιλέξεις τη συγκεκριμένη σχολή;

Εγώ [originally] επικεντρώθηκε σε μεγάλο βαθμό στα σχολεία με πολύ δυνατά, έντονα θεατρικά προγράμματα. Έκανα αίτηση και έπρεπε επίσης να κάνω οντισιόν για αυτά τα σχολεία. Δεν μπήκα μέσα [any of] αυτά τα προγράμματα και έπρεπε να αλλάξω την αναζήτησή μου.

Βρήκα πολλά υπέροχα σχολεία με δυνατά θεατρικά προγράμματα χωρίς συνιστώσα ακρόασης και άρχισα να κάνω αίτηση σε αυτά. Ο Τζορτζ Ουάσιγκτον μου ταίριαξε πολύ. Βρίσκονταν στην καρδιά του DC, το οποίο ικανοποίησε την επιθυμία μου για μια μεγάλη πόλη, αλλά είχαν επίσης μια μικρότερη πανεπιστημιούπολη στο Τζορτζτάουν όπου θα περνούσα το πρώτο έτος – αυτό με βοήθησε να μεταβώ στη ζωή στο κολέγιο.

Οι γονείς μου απαίτησαν να διπλασιάζω τα μαθήματά μου αν ήθελα να ασχοληθώ με το θέατρο. Νομίζω ότι ήθελαν να ασχοληθώ με τις επιχειρήσεις ή την εκπαίδευση, αλλά επέλεξα τη δραματική λογοτεχνία καθώς πολλά από τα μαθήματα ήταν τα ίδια και για τις δύο ειδικότητες. Εκ των υστέρων αυτό ήταν δεν πολύ καλή ιδέα. Ο ευρύτερος φόρτος τάξης και οι εμπειρίες θα με είχαν κάνει πιο ολοκληρωμένη και το να μπω στη σχολή επιχειρήσεων αργότερα μάλλον δεν θα ήταν τόσο δύσκολο.

Ερ. Είχατε σημαντικές εμπειρίες στο κολέγιο;

Ήμουν εκτελεστικός διευθυντής της μεγαλύτερης φοιτητικής θεατρικής ομάδας στην πανεπιστημιούπολη, Generic Theatre Company. Έμαθα τόσα πολλά για τη διαχείριση, τις επιχειρήσεις, τον προϋπολογισμό, το μάρκετινγκ και τους ανθρώπους μέσω αυτής της εμπειρίας. Το πιστώνω με το ότι διαψεύδω την επιθυμία μου να ασχοληθώ με τις επιχειρήσεις.

[At one point] Ο προϋπολογισμός μας περικόπηκε δραματικά από τον φοιτητικό σύλλογο και μας δόθηκε η ευκαιρία να τους παρουσιάσουμε την υπόθεσή μας σε μια προσπάθεια να αποκατασταθεί. Καταλήξαμε να κερδίσουμε την υπόθεσή μας και λάβαμε τα επιπλέον κεφάλαια. Αν δεν είχε συμβεί αυτό, η ομάδα του θεάτρου θα φαινόταν πολύ διαφορετική σήμερα και δεν θα παρείχε τον υπέροχο προγραμματισμό και τις παραγωγές που κάνει. Μέσα από αυτή την εμπειρία έμαθα πόσο μου αρέσει να παλεύω για κάτι που με ενδιαφέρει, να δημιουργώ μια επιχειρηματολογία και να οδηγώ μια ομάδα ανθρώπων. Αυτή η εμπειρία, μαζί με τη συνολική μου περίοδο ως εκτελεστικός διευθυντής, με ενθάρρυνε να εξετάσω τις επιχειρήσεις ως επιλογή καριέρας αργότερα.

Ε. Αν έπρεπε να επιστρέψετε και να κάνετε ένα πράγμα στο κολέγιο διαφορετικά, ποιο θα ήταν αυτό;

Μάλλον θα προσπαθούσα περισσότερο στα μαθήματα. Ξέρω ότι αυτή είναι μια ευρεία απάντηση, αλλά πέρασα με αξιοπρεπείς βαθμούς —όχι σπουδαίους βαθμούς— και πιστεύω ότι θα είχα μάθει περισσότερα αν προσπαθούσα περισσότερο και είχα επικεντρωθεί περισσότερο.

[Furthermore, I didn’t study abroad.] Επέλεξα να περάσω τέσσερα χρόνια σε ένα μέρος γιατί [my family] μετακόμισε τόσο πολύ πριν το κολέγιο. Εκ των υστέρων, μακάρι να είχα φύγει πάντως!

Ερ. Τι είναι κάτι με το οποίο παλέψατε στο κολέγιο;

Διαχείριση χρόνου. Στο Λύκειο, σχεδόν κάθε ώρα της ημέρας ήταν προγραμματισμένη για εμάς. Πήγαινα στο σχολείο έξι μέρες την εβδομάδα και ήξερα ακριβώς πότε να κάνω τα μαθήματά μου, πότε να πάω γυμναστήριο, πότε να φάω, πότε να κοιμηθώ, [and] πότε να μελετήσει. Όταν έφτασα στο κολέγιο, κανείς δεν μου έλεγε πότε να κάνω αυτά τα πράγματα και δυσκολευόμουν πραγματικά να θεωρήσω τον εαυτό μου υπεύθυνο και να ασχοληθώ.

Ερ. Ποια είναι η τρέχουσα καριέρα σας;

Αυτή τη στιγμή εργάζομαι ως διευθυντής μάρκετινγκ σε μια πολυοικογενειακή κατασκευαστική εταιρεία. Κατασκευάζουμε διαμερίσματα σε όλη τη Βόρεια και Νότια Καρολίνα.

Πριν πάω στη σχολή επιχειρήσεων, εργάστηκα σε μια εταιρεία επωνυμίας και μου άρεσε να βοηθώ εταιρείες να δημιουργήσουν την ιστορία τους. [Then] Σπούδασα γενικό μάνατζμεντ και βιώσιμες επιχειρήσεις ενώ έπαιρνα το MBA μου, οπότε ήξερα ότι πιθανότατα θα ασχοληθώ με το μάρκετινγκ. Ξεκίνησα με την τρέχουσα εταιρεία μου ως ασκούμενος στο MBA και μπήκα με πλήρη απασχόληση μετά την αποφοίτησή μου το 2011. Είμαι μαζί τους από τότε.

Ερ. Ποια είναι μια συμβουλή που δίνετε σε άτομα που ασχολούνται με τον τομέα σας;

Μη σταματάς να μαθαίνεις. Δεν ξέρετε τι δεν ξέρετε και θα πρέπει να πηδάτε με κάθε ευκαιρία να μάθετε που σας ρίχνουν. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να επιστρέψετε στο σχολείο. Ελέγξτε τα διαδικτυακά μαθήματα μέσω προγραμμάτων όπως Coursera ή μεταβείτε σε εκδηλώσεις ή προγράμματα του Εμπορικού Επιμελητηρίου που διοργανώνονται από το τοπικό τμήμα του American Marketing Association.

Bir cevap yazın