Συμπληρώστε το κενό των λέξεων-κλειδιών σας με ένα Εργαλείο ανάλυσης κατάταξης ανταγωνιστών — Social Metrics Pro

1
Συμπληρώστε το κενό των λέξεων-κλειδιών σας με ένα Εργαλείο ανάλυσης κατάταξης ανταγωνιστών — Social Metrics Pro

Όσον αφορά την έρευνα για το κενό λέξεων-κλειδιών, υπάρχουν πολλά εργαλεία έρευνας λέξεων-κλειδιών που μας βοηθούν. Η επιλογή του σωστού εργαλείου ανάλυσης λέξεων-κλειδιών ανταγωνιστή μπορεί να σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε πολύ χρόνο.

 • Τι είναι η ανάλυση κενού λέξεων-κλειδιών και λέξεων-κλειδιών.
 • Τι είδους λέξεις-κλειδιά πρέπει να δίνετε μεγαλύτερη προσοχή κατά την έρευνα.
 • 4 βήματα για να βρείτε κενά στις λέξεις-κλειδιά με το RankingGap.

Η επιλογή των κατάλληλων λέξεων-κλειδιών για στόχευση είναι απαραίτητη για τη βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης (SEO) και τη συνολική επιτυχία σας στο μάρκετινγκ περιεχομένου. Μπορείτε να χάσετε πολλά αν προσπαθήσετε να κατατάξετε για όρους που δεν σχετίζονται με τα προϊόντα σας και το κοινό-στόχο σας. Ομοίως, είναι άχρηστη η κατάταξη για λέξεις-κλειδιά που οι χρήστες δεν πληκτρολογούν καθόλου στη γραμμή αναζήτησης.

Ανεξάρτητα από τον κλάδο στον οποίο δραστηριοποιείστε, υπάρχει πάντα ένα χάσμα μεταξύ εσάς και των ανταγωνιστών σας. Και μπορεί να έχουν το χρόνο, τα χρήματα και τους πόρους για να κάνουν εκτενή έρευνα λέξεων-κλειδιών και να στοχεύσουν τις τέλειες φράσεις που προσελκύουν τους περισσότερους πελάτες.

Αυτή είναι η λύση για εσάς: Βρείτε τη δική σας κενό λέξης-κλειδιού να γνωρίζετε τις πιο σχετικές λέξεις-κλειδιά. Και φυσικά, δεν χρειάζεται να το κάνετε χειροκίνητα. Ένα εργαλείο ανάλυσης κενού λέξεων-κλειδιών όπως το RankingGap μπορεί να σας βοηθήσει με αυτό το τμήμα SEO.

Η απλή έρευνα λέξεων-κλειδιών μπορεί να έχει μικτή αποτελεσματικότητα. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα αν είστε αρχάριοι στο SEO και δεν ξέρετε πώς να χρησιμοποιήσετε σωστά τους όρους που βρίσκετε. Ή, ίσως στοχεύετε λάθος λέξεις-κλειδιά και αναζητάτε αυτές που δεν έχουν αρκετό όγκο αναζητήσεων ή πολύ λίγες δυνατότητες ανάπτυξης.

Ένα χάσμα λέξης-κλειδιού είναι μια λέξη-κλειδί που φέρνει επισκεψιμότητα στους ανταγωνιστές σας αλλά όχι στον ιστότοπό σας. Με άλλα λόγια, είναι οι λέξεις-κλειδιά που δεν εκμεταλλεύεστε.

Ορισμός κενού λέξης-κλειδιού

Η έρευνα για το χάσμα λέξεων-κλειδιών μπορεί επίσης να ονομαστεί ανάλυση λέξεων-κλειδιών ανταγωνιστών. Η ανάλυση κενού λέξεων-κλειδιών είναι η διαδικασία εντοπισμού λέξεων-κλειδιών για τις οποίες οι ανταγωνιστές ενός ιστότοπου κατατάσσονται καλά. Αναλύετε τις πηγές της επισκεψιμότητας των ανταγωνιστικών ιστότοπων και τις χρησιμοποιείτε για να αντιμετωπίσετε τρύπες στο δικό σας περιεχόμενο.

Αυτό ακούγεται προφανές, αλλά πιθανότατα υπάρχουν δεκάδες μικρότερες, εξειδικευμένες λέξεις-κλειδιά για τις οποίες οι ανταγωνιστές κατατάσσονται καλύτερα. Η αθροιστική επισκεψιμότητα όλων αυτών των λέξεων-κλειδιών χαμηλής αναζήτησης και υψηλής πρόθεσης θα μπορούσε να είναι αυτό που δίνει στον ανταγωνισμό το πλεονέκτημα.

Στην πραγματικότητα, οι λέξεις-κλειδιά είναι οι δεύτερο πιο σημαντικό παράγοντας για έναν ιστότοπο φιλικό προς το SEO. Έτσι, όταν επιλέγετε τη λέξη-κλειδί προς στόχευση, συνάφεια λέξης-κλειδιού είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας. Δεν μπορείτε να σπαταλάτε τον χρόνο σας βελτιστοποιώντας τις λέξεις-κλειδιά που δεν σχετίζονται με την επιχείρησή σας.

Το θέμα με τις λέξεις-κλειδιά των ανταγωνιστών σας είναι ότι έχουν ήδη αποδειχθεί αποτελεσματικές. Μπορείτε να δείτε ότι είναι σε υψηλή χρήση και δημιουργούν άφθονη κίνηση για αυτούς. Επομένως, ο εντοπισμός του κενού των λέξεων-κλειδιών σας είναι επίσης ένας εξαιρετικός και γρήγορος τρόπος για να βρείτε τις σχετικές λέξεις-κλειδιά σας.

Γενικά, η γνώση του κενού των λέξεων-κλειδιών σας μπορεί να σας βοηθήσει:

 • Αιχμαλωτίστε το σωστό κοινό τη σωστή στιγμή.
 • Μάθετε πού πρέπει να ξοδεύετε τον χρόνο και τον προϋπολογισμό σας.
 • Σας παρουσιάζουμε τα κενά ευκαιριών στη θέση σας.

Ο απώτερος στόχος οποιασδήποτε ολιστικής στρατηγικής περιεχομένου SEO είναι να οδηγήσει την επισκεψιμότητα στον ιστότοπό σας. Αλλά δεν θέλετε καθόλου κίνηση. Θέλετε επισκέπτες ιστοτόπου υψηλής αξίας, υψηλής πρόθεσης, των οποίων τα προβλήματα μπορείτε να λύσετε. Αυτό ακριβώς λαμβάνετε όταν χρησιμοποιείτε μια ανάλυση κενού λέξεων-κλειδιών για να αποκαλύψετε τομείς ευκαιριών όπου είτε δεν έχετε περιεχόμενο είτε όπου μπορείτε να βελτιώσετε το υπάρχον περιεχόμενο.

Το όφελος από την εύρεση του κενού λέξεων-κλειδιών σας
Το όφελος της εύρεσης του κενού των λέξεων-κλειδιών σας

Το πιο σημαντικό, μια ολοκληρωμένη στρατηγική για την έρευνα λέξεων-κλειδιών ανταγωνιστών θα σας εισάγει επίσης σε κενά ευκαιριών στη θέση σας. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να δείτε ποιες λέξεις-κλειδιά έχουν υψηλά επίπεδα πρόθεσης, αλλά δεν έχουν ακόμη καταγραφεί από τον ανταγωνισμό σας.

Η ανάλυση κενού λέξεων-κλειδιών είναι ζωτικής σημασίας για τη δημιουργία ποιοτικού περιεχομένου που θα προσελκύει το σωστό κοινό την κατάλληλη στιγμή.

Εάν μπορείτε να κατανοήσετε το ανταγωνιστικό τοπίο για τις λέξεις-κλειδιά σας, τότε θα μπορείτε να δείτε πόσο δύσκολο είναι να κατατάξετε για συγκεκριμένους όρους και να καταλάβετε πού πρέπει να ξοδέψετε τον χρόνο και τον προϋπολογισμό σας.

Συνολικά, μια ανάλυση λέξεων-κλειδιών ανταγωνιστή είναι απίστευτα χρήσιμη για να σας βοηθήσει να προσαρμόσετε τα σχέδια μάρκετινγκ, να αξιοποιήσετε στο έπακρο τον προϋπολογισμό σας και να δημιουργήσετε πιο αποτελεσματικές καμπάνιες SEO.

Υπάρχουν πολλοί τύποι λέξεων-κλειδιών, αλλά γενικά, μπορείτε να δείτε περισσότερα σε αυτές τις 3 παρακάτω λέξεις-κλειδιά.

Λέξεις-κλειδιά που επικεντρώνονται σε προϊόντα και υπηρεσίες

Οι λέξεις-κλειδιά σας πρέπει να είναι σχετικές με τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας. Πρέπει να μιλήσουν για την προσφορά σας, βελτιώνοντας τα χαρακτηριστικά των προϊόντων και των υπηρεσιών σας.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε λέξεις-κλειδιά προϊόντος για να αυξήσετε το ενδιαφέρον γύρω από ένα προϊόν. Αυτές οι λέξεις-κλειδιά είναι εξαιρετικές με σελίδες προορισμού για την απόκτηση νέων πελατών σε κλίμακα. Στον κλάδο του SEO, λέμε ότι αυτές οι λέξεις-κλειδιά έχουν υψηλή εμπορική πρόθεση. Αυτό συμβαίνει επειδή οι πελάτες που κάνουν μια αναζήτηση με αυτές τις φράσεις έχουν μεγαλύτερη πρόθεση να αγοράσουν ένα προϊόν.

Λέξεις-κλειδιά με μακριά ουρά

Είναι μια λέξη-κλειδί με μια πιο συγκεκριμένη φράση αναζήτησης. Οι λέξεις-κλειδιά με μακριά ουρά είναι φράσεις που αποτελούνται από τρεις ή τέσσερις λέξεις που είναι συγκεκριμένες για το προϊόν, την υπηρεσία, την τοποθεσία και την επωνυμία σας.

Ενώ αυτές οι λέξεις-κλειδιά έχουν συχνά χαμηλό όγκο αναζητήσεων λόγω της ιδιαιτερότητάς τους, είναι πολύτιμες για το SEO επειδή είναι λιγότερο ανταγωνιστικές.

Αλλά το πιο σημαντικό, είναι πιο πιθανό να αυξήσουν την επισκεψιμότητα και τις μετατροπές ιστοτόπων, επειδή οι χρήστες που κάνουν αναζήτηση αναζητούν συγκεκριμένα προϊόντα ή υπηρεσίες. Τότε, θα έχετε καλύτερες πιθανότητες κατάταξης για συγκεκριμένες φράσεις πολλών λέξεων από τους γενικούς όρους μιας λέξης ή διπλής λέξης.

Λέξεις-κλειδιά με γεωγραφική στόχευση

Ειδικά αν είστε επιχείρηση που εξυπηρετεί τοπικούς πελάτες, θα πρέπει να συμπεριλάβετε λέξεις-κλειδιά με γεωγραφική στόχευση στη λίστα σας.

Οι λέξεις-κλειδιά με γεωγραφική στόχευση μπορεί να περιλαμβάνουν λέξεις όπως “κοντά μου”, “σε (συγκεκριμένη τοποθεσία)”, “άνοιξε τώρα” κ.λπ.

 • εξωραϊσμός κατοικιών στο Σικάγο
 • εταιρεία εγκατάστασης βεράντας κοντά στο Lincoln Park
 • Υπηρεσίες εξωραϊσμού της περιοχής του Σικάγο

Υπάρχουν πολλά εργαλεία εκεί έξω που θα σας βοηθήσουν να προσδιορίσετε το κενό των λέξεων-κλειδιών. Τα εργαλεία σε αυτές τις πλατφόρμες επιτρέπουν την ανάλυση μιας συγκεκριμένης σελίδας στον ιστότοπο ενός ανταγωνιστή, προσδιορίζοντας ποιες λέξεις-κλειδιά κατατάσσεται αυτή η σελίδα.

Εάν αναζητάτε ένα εργαλείο για εξερεύνηση, εύρεση νέων λέξεων-κλειδιών και τι αναζητούν οι άνθρωποι, τότε το RankingGap είναι η καλύτερη επιλογή για να εξερευνήσετε τον μηνιαίο όγκο αναζητήσεων και το κόστος αυτών των λέξεων-κλειδιών.

Με το RankingGap, μπορείτε να κάνετε και τα 4 βήματα που είναι απαραίτητα για να βρείτε το κενό των λέξεων-κλειδιών σας. Ας ανακαλύψουμε τον οδηγό 4 βημάτων τώρα.

Βήμα 1. Εύρεση των κορυφαίων ανταγωνιστών σας:

Εάν θέλετε να βρείτε τα κενά στις λέξεις-κλειδιά σας, θα πρέπει να γνωρίζετε ποιοι είναι οι ανταγωνιστές σας. Μπορεί να έχετε ήδη μερικές ιδέες, αλλά πρέπει να ξέρετε με βεβαιότητα ποιον θα αντιμετωπίσετε. Ίσως είναι περίεργο να βρείτε ακριβώς ποιοι ιστότοποι αντλούν επισκεψιμότητα από το κοινό-στόχο σας.

Για αυτό το βήμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη δυνατότητα Competitor Discover στο RankingGap για να βρείτε ανταγωνιστές.

Απλώς εισαγάγετε τον τομέα σας, το RankingGap θα δείξει στον πιθανό ανταγωνιστή σας με την επισκόπηση και το γράφημα.

Βήμα 2. Χρησιμοποιήστε το RankingGap για να βρείτε το κενό των λέξεων-κλειδιών σας:

Για να αποκτήσετε την καλύτερη λίστα ανταγωνιστικών λέξεων-κλειδιών, σκεφτείτε να συγκρίνετε τον ιστότοπό σας με τον ανταγωνισμό σας. Κάντε στον εαυτό σας ερωτήσεις όπως:

 • Τι στοχεύουν οι ανταγωνιστές που δεν στοχεύει η επιχείρησή μου;
 • Τι στοχεύω που δεν στοχεύουν οι ανταγωνιστές μου;
 • Πώς στοχεύουν διαφορετικά από την επωνυμία μου;
 • Πόσες λέξεις-κλειδιά στοχεύουν ανά σελίδα;
 • Τι είδους περιεχόμενο παράγουν γύρω από αυτές τις λέξεις-κλειδιά;

Το καλύτερο πράγμα για το RankingGap είναι ότι μπορείτε να συγκρίνετε τον ιστότοπό σας με τέσσερις από τους ανταγωνιστές σας σε ένα μόνο προφίλ για να προσδιορίσετε αποτελεσματικά τις καλύτερες λέξεις-κλειδιά στη θέση σας.

Εάν δεν γνωρίζετε ποιες ιστοσελίδες ή πού να ξεκινήσετε, μπορείτε απλώς να συγκρίνετε τον ιστότοπό σας με τους ιστότοπους των ανταγωνιστών σας για να προσδιορίσετε όλες τις λέξεις-κλειδιά κατάταξης. Η διεξαγωγή ανάλυσης τομέα σε τομέα σάς βοηθά επίσης να προσδιορίσετε τις λέξεις-κλειδιά και το περιεχόμενο των ανταγωνιστών σας με την καλύτερη κατάταξη.

Το RankingGap έχει 4 προβολές λέξεων-κλειδιών:

 • “Μοναδική” προβολή λέξεων-κλειδιών: Λέξεις-κλειδιά που ταξινομείτε, αλλά όχι οι ανταγωνιστές σας.
 • Προβολή λέξεων-κλειδιών “Λείπει”: Λέξεις-κλειδιά που κατατάσσουν οι ανταγωνιστές σας, αλλά εσείς όχι.
 • Προβολή «κοινής» λέξης-κλειδιού: Λέξεις-κλειδιά που κατατάσσετε τόσο εσείς όσο και οι ανταγωνιστές σας.
 • Προβολή λέξεων-κλειδιών “κενό”: Κατάταξη λέξεων-κλειδιών που εσείς και οι περισσότεροι ανταγωνιστές σας δεν έχετε.

Πιστεύετε ότι η σύγκριση τομέων (συμπεριλαμβανομένης της σελίδας πωλήσεων, της σελίδας προορισμού, των ιστολογίων κ.λπ.) είναι υπερβολικά ευρεία στρατηγική; Και θέλετε μόνο μια μέθοδο για να μετράτε τα δεδομένα λέξεων-κλειδιών για μια συγκεκριμένη κατηγορία χωρίς κόπο;

Χρησιμοποιώντας τη διασταύρωση σελίδας, μπορείτε να συγκρίνετε το περιεχόμενό σας σχετικά με τον “οδηγό περιποίησης ανδρών” με όλες τις αναρτήσεις ιστολογίου που σχετίζονται με το θέμα σας από τον ιστότοπο του ανταγωνιστή σας.

Για να διερευνήσετε βαθύτερα και να αποκτήσετε κενά λέξεων-κλειδιών υπερ-συγκεκριμένων, μπορείτε να κάνετε μια ακριβή αντιστοίχιση διεύθυνσης URL. Η σύγκριση συγκεκριμένων ιστοσελίδων (URL) σάς επιτρέπει να βρείτε τις πιο σχετικές λέξεις-κλειδιά κατάταξης που απαιτούνται για τη βελτιστοποίηση της σελίδας σας.

Βήμα 3. Κάντε σύντομη λίστα των λέξεων-κλειδιών σας, βελτιώστε και φιλτράρετε τις λέξεις-κλειδιά με βάση αυτό που προσδιορίσατε

Αφού συγκεντρώσετε μια μεγάλη λίστα λέξεων-κλειδιών για να καλύψετε τα κενά σας, ήρθε η ώρα να αποφασίσετε ποιες αξίζουν πραγματικά να συνεχίσετε.

Δεν πρέπει απλώς να βγάζετε τυχαίες λέξεις-κλειδιά και να ελπίζετε για το καλύτερο. Πρέπει να σχετίζονται με το κοινό-στόχο σας και να αποτελούν καλή επιλογή για αυξανόμενη ανάπτυξη.

Είναι σημαντικό να κατανοήσετε από πού προέρχεται η λέξη-κλειδί, επομένως σκεφτείτε να ανατρέξετε στον ανταγωνιστή σας. Μπορείτε να αναλύσετε πόση επισκεψιμότητα έχουν. Είναι κορυφαίοι στον κλάδο σας (και ένας δύσκολος στόχος για να νικήσετε) ή ένα μέτρια επιτυχημένο, αλλά χαμηλό φρούτο (πολύ πιο εύκολο να το πετύχετε);

Το RankingGap διαθέτει τη δυνατότητα Προηγμένου φίλτρου για να μπορείτε να επιλέξετε τις ιδανικές λέξεις-κλειδιά σας.

Χαρακτηριστικό εργαλείου κενού λέξεων-κλειδιών
 • Χαρακτηριστικά SERP: Μπορείτε να φιλτράρετε λέξεις-κλειδιά σύμφωνα με τις λειτουργίες SERP που θέλετε. Εάν βλέπετε επαναλαμβανόμενες λέξεις-κλειδιά, μην ανησυχείτε! Πρόκειται απλώς για λέξεις-κλειδιά που κατατάσσονται με διαφορετικά χαρακτηριστικά SERP που μπορείτε να φιλτράρετε.
 • Θέση κατάταξης: Ρυθμίστε το σε “1 έως 10” εάν στοχεύετε στην πρώτη σελίδα στο SERP. Διαφορετικά, δεν έχετε παρά να επιλέξετε τις προτιμήσεις σας.
 • Ανταγωνισμός: Μπορείτε να το αφήσετε κενό, αλλά για να περιορίσετε τις λέξεις-κλειδιά σας, μπορείτε να το ορίσετε ως “0 έως 30” τοις εκατό (χαμηλό). Ένα ποσοστό 30 – 50 θεωρείται ότι είναι μεσαίου ανταγωνισμού. οπουδήποτε πάνω από 50 είναι πολύ υψηλό.
 • CPC: Μπορείτε να αφήσετε το CPC ως έχει, εάν εστιάζετε στη βελτίωση της οργανικής επισκεψιμότητάς σας. Αλλά μπορεί επίσης να σας δώσει μια ιδέα για το πόσο ανταγωνιστική είναι μια λέξη-κλειδί.
 • Όγκος αναζήτησης: Ένας γενικός εμπειρικός κανόνας είναι να επιλέγετε λέξεις-κλειδιά με όγκο τουλάχιστον 1000.

Οι λέξεις-κλειδιά με την υψηλότερη τιμή θα πρέπει να είναι οι κύριες λέξεις-κλειδιά σας, ενώ οι λέξεις-κλειδιά χαμηλότερης αξίας θα πρέπει να λειτουργούν ως σχετικές λέξεις-κλειδιά που υποστηρίζουν τον κύριο όρο.

Στη συνέχεια, θα πρέπει να δημιουργήσετε μια ετικέτα για κάθε λέξη-κλειδί που έχετε. Μπορείτε να την επισημάνετε ως κύρια ή υποστηρικτική λέξη-κλειδί. Στο RankingGap, μπορείτε να σημειώσετε με αστέρι τη λέξη-κλειδί που θέλετε να σημειώσετε.

Βήμα 4. Αναγνωρίστε ένα μοτίβο στην τελική ομάδα λέξεων-κλειδιών σας:

Η ανάλυση κενού λέξεων-κλειδιών ανταγωνιστών δεν πρέπει να τελειώνει μόνο με τη λήψη της λίστας των σχετικών λέξεων-κλειδιών που πρέπει να χρησιμοποιείτε στο περιεχόμενό σας. Αντίθετα, αν γίνει σωστά, μπορείτε να μάθετε περισσότερα για το κοινό σας και να το γνωρίσετε καλύτερα.

Αφού το αποκτήσετε, θα έχετε μια πιο ξεκάθαρη εικόνα για το ποιον υπηρετείτε και τι θέλουν αυτοί οι άνθρωποι. Αυτό θα σας βοηθήσει να εντοπίσετε ένα μοτίβο στις λέξεις-κλειδιά σας, να προβλέψετε λέξεις-κλειδιά που θα βελτιώσουν το περιεχόμενο που ακολουθείτε και να αναπτύξετε μια στρατηγική νίκης.

Πρέπει να έχετε κατά νου ότι αυτό δεν είναι κάτι που κάνετε μόνο μία φορά. Καθώς εμφανίζονται νέα γεγονότα στον κλάδο σας και το κοινό-στόχος σας εξελίσσεται, οι λέξεις-κλειδιά μπορούν να αλλάξουν και να εμφανιστούν νέες ευκαιρίες. Θέλετε να παραμείνετε στην κορυφή αυτού και να συνεχίσετε να κάνετε έρευνα για το χάσμα λέξεων-κλειδιών όλη την ώρα.

Το RankingGap με μια σειρά από χαρακτηριστικά είναι ένα εξαιρετικό κενό λέξης-κλειδιού εργαλείο για την επιχείρησή σας. Ανακαλύψτε τους ανταγωνιστές σας και τις λέξεις-κλειδιά που λείπουν με το RankingGap τώρα.

Bir cevap yazın