Τα νοικοκυριά ενθαρρύνονται να αντιμετωπίσουν την παράνομη απόρριψη απορριμμάτων – The Waste Management & Recycling Blog

2
Τα νοικοκυριά ενθαρρύνονται να αντιμετωπίσουν την παράνομη απόρριψη απορριμμάτων – The Waste Management & Recycling Blog

Πάνω από το ένα τρίτο των απορριμμάτων που εμπλέκονται στην παράνομη ανατροπή προέρχονται από νοικοκυριά, σύμφωνα με την Υπηρεσία Περιβάλλοντος.

Το έγκλημα για τα απόβλητα κοστίζει στην οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου περίπου 600 εκατομμύρια £ κάθε χρόνοκαι περίπου δύο παράνομες τοποθεσίες απορριμμάτων εντοπίζονται και κλείνουν καθημερινά από τον Οργανισμό.

Οι αλλαγές στη νομοθεσία σημαίνουν ότι οι ιδιοκτήτες είναι πλέον πιο υπεύθυνοι για τα οικιακά τους απορρίμματα και για το πού καταλήγουν. Μάλιστα, εάν διαπιστωθεί ότι οι ιδιοκτήτες έχουν εν γνώσει τους απόρριψη απορριμμάτων με κάποιον που πρόκειται να τα πετάξει παράνομα, μπορεί να διωχθούν ή να υποχρεωθούν να πληρώσουν Φόρο ΧΥΤΑ.

Ελπίζεται ότι αυτές οι αλλαγές θα ενθαρρύνουν τα νοικοκυριά να σκεφτούν ποιος συλλέγει τα απορρίμματά τους και πού θα καταλήξουν.

Οι μη αδειοδοτημένοι χειριστές απορριμμάτων συχνά στοχεύουν τα νοικοκυριά μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, της τοπικής διαφήμισης και των γηπέδων πωλήσεων από πόρτα σε πόρτα. Δελεάζουν τους ανθρώπους με φτηνές τιμές για την απομάκρυνση μεγάλων απορριμμάτων, συμπεριλαμβανομένων των επίπλων, των οικοδομικών απορριμμάτων και των λευκών ειδών.

Ένας παράνομα πεταμένος καναπές στο δάσος
Ένας παράνομα πεταμένος καναπές στο δάσος

Εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος δήλωσε:

«Πρέπει να ενωθούμε όλοι μαζί για να κερδίσουμε τον αγώνα κατά των εγκληματιών των απορριμμάτων. Κάνουμε το καθήκον μας με ενέργειες επιβολής και δίωξη, όποτε είναι απαραίτητο. Αλλά αυτό δεν μπορούμε να το κάνουμε μόνοι μας. Τα νοικοκυριά έχουν επίσης ευθύνη να διασφαλίσουν ότι τα απόβλητά τους συλλέγονται από έναν υπεύθυνο φορέα, ο οποίος δεν θα μολύνει το περιβάλλον με απόβλητα ούτε θα κοστίσει χιλιάδες για τον καθαρισμό και την ασφάλεια τους».

Εάν οι ιδιοκτήτες σκέφτονται να συλλέξουν τα απόβλητα από το σπίτι τους από οποιονδήποτε άλλο εκτός από το τοπικό συμβούλιο, η Υπηρεσία Περιβάλλοντος έχει προτείνει τα ακόλουθα βήματα:

  • Ζητήστε να δείτε ένα αντίγραφο των εγγράφων εγγραφής του φορέα εκμετάλλευσης αποβλήτων προτού αφαιρεθούν τα απόβλητά σας.
  • Βεβαιωθείτε ότι λαμβάνετε μια γραπτή απόδειξη από τον χειριστή αποβλήτων που περιλαμβάνει στοιχεία επικοινωνίας για αυτόν, περιγραφή των απορριμμάτων που απομακρύνονται και πού μεταφέρονται τα απόβλητα.
  • Σημειώστε τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος που συλλέγει τα απόβλητα, μαζί με το χρώμα και το μοντέλο.

Μια φθηνή συλλογή απορριμμάτων μπορεί να είναι δελεαστική, αλλά θα μπορούσε να καταλήξει να κοστίσει πολύ περισσότερο σε εσάς και στο περιβάλλον μακροπρόθεσμα.

Παράνομα απόρριψη απορριμμάτων
Παράνομα απόρριψη απορριμμάτων

Μάθετε τα πάντα για την παράνομη ανατροπή μύγας δίπλα στο Ολυμπιακό Πάρκο του Λονδίνου, εδώ.

Bir cevap yazın