Τα πρόστιμα για τα σκουπίδια στην Αγγλία έχουν διπλασιαστεί – The Waste Management & Recycling Blog

2
Τα πρόστιμα για τα σκουπίδια στην Αγγλία έχουν διπλασιαστεί – The Waste Management & Recycling Blog

Τα δημοτικά συμβούλια σε όλη τη χώρα έχουν την εξουσία να αυξήσουν τα τοπικά πρόστιμα για τα επιτόπια σκουπίδια και τα γκράφιτι σε 150 £. Αυτό σημαίνει ότι τα πρόστιμα έχουν σχεδόν διπλασιαστεί από το προηγούμενο μέγιστο ποσό των £80.

Η συλλογή των απορριμμάτων της Αγγλίας κοστίζει στον φορολογούμενο σχεδόν 700 εκατομμύρια λίρες ετησίως, επομένως αυτά τα σταθερά πρόστιμα προορίζονται για την αναπλήρωση αυτού του κόστους για τα τοπικά μας συμβούλια.

Η προεπιλεγμένη ποινή απόρριψης σκουπιδιών αυξάνεται από £75 σε £100, και από τον Απρίλιο του 2019 η ελάχιστη ποινή θα αυξηθεί από £50 σε £65. Ωστόσο, τα συμβούλια έχουν προειδοποιηθεί να είναι συνετά με τα νέα πρόστιμα και να λαμβάνουν υπόψη τις τοπικές και μεμονωμένες συνθήκες.

Στο στόχαστρο γίνονται και οι αυτοκινητιστές

Τα νέα πρόστιμα καλύπτουν τόσο τους πεζούς όσο και τους αυτοκινητιστές. Στο παρελθόν, οι αστυνομικοί έπρεπε να λάβουν τα στοιχεία κάθε ατόμου που πέταξε σκουπίδια από ένα αυτοκίνητο, αλλά ο νέος νόμος ορίζει ότι ο εγγεγραμμένος κάτοχος του οχήματος θα λάβει το πρόστιμο, ακόμα κι αν δεν ήταν σκουπίδια. Αυτό οδήγησε σε ευκολότερα στην έκδοση πρόστιμα για τους αυτοκινητιστές — ωστόσο, πρέπει να αποδειχθεί ότι τα σκουπίδια πετάχτηκαν από το εν λόγω αυτοκίνητο.

Άλλοι χρήστες του δρόμου ενθαρρύνονται τώρα να αναφέρουν οχήματα που παραβιάζουν τον νόμο για τα σκουπίδια, χρησιμοποιώντας τηλέφωνα (εάν είστε επιβάτης) ή κάμερες για την καταγραφή αποδεικτικών στοιχείων.

Τα απορρίμματα στην άκρη του δρόμου βλάπτουν την άγρια ​​ζωή

Αυτή η είδηση ​​έρχεται λίγο μετά τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων μελέτης της Keep Britain Tidy, η οποία διαπίστωσε ότι Τα απορρίμματα στην άκρη του δρόμου σκοτώνουν εκατομμύρια γηγενή θηλαστικά της Βρετανίας κάθε χρόνο. Στην πραγματικότητα, πάνω από το 8 τοις εκατό των μπουκαλιών με σκουπίδια και σχεδόν το 5 τοις εκατό των κονσερβών βρέθηκαν να περιείχαν υπολείμματα ζώων, συμπεριλαμβανομένων των μολυβιών, των βοοειδών και των ξύλινων ποντικών. Τα μικρά ζώα σέρνονται μέσα στα σκουπίδια και στη συνέχεια δεν μπορούν να ξεφύγουν.

Αυτός ο τύπος απορριμμάτων θέτει σε κίνδυνο τη ζωή των εργαζομένων στο δρόμο όταν πρέπει επίσης να καθαρίσουν.

Άνδρας που πετάει σκουπίδια από το ανοιχτό παράθυρο αυτοκινήτου
Τώρα είναι πιο εύκολο να επιβάλλετε πρόστιμο στους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων για σκουπίδια

Οι υψηλές ποινές σε χώρες όπως η Σιγκαπούρη έχουν σχεδόν εξαλείψει τα σκουπίδια, επομένως ελπίζουμε ότι αυτή η κίνηση θα οδηγήσει σε δραστικές αλλαγές στη ρύπανση και στην Αγγλία.

Θέλετε να οργανώσετε τη δική σας τοπική συλλογή απορριμμάτων; Μάθετε πώς, εδώ.

Bir cevap yazın