Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν ξεκινήσετε — Social Metrics Pro

3
Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν ξεκινήσετε — Social Metrics Pro

Για να καταλάβετε εάν είναι καιρός ή όχι να απορρίψετε τα backlinks στη σελίδα σας, θα πρέπει να καθορίσετε μια για πάντα ποια είναι η ποιότητα των συνδέσμων σας. Εάν έχετε εκατοντάδες ή χιλιάδες backlinks, χρειάζεστε σωστά ένα εργαλείο απόρριψης συνδέσμων.

 • Η ανάγκη απόρριψης των backlinks.
 • Τύποι κακών backlinks που πρέπει να απορρίψετε.
 • Πώς να απορρίψετε τους συνδέσμους αποτελεσματικά
 • Τρόπος χρήσης του BacklinkGao για να δημιουργήσετε τη λίστα απόρριψής σας.

Ο σύνδεσμος απόρριψης είναι μια προληπτική προσέγγιση που συνεπάγεται τον τακτικό έλεγχο των backlinks σας για να διασφαλιστεί ότι οι σύνδεσμοί σας δεν προέρχονται από ανεπιθύμητες ιστοσελίδες χαμηλής ποιότητας. Με τον αριθμό των backlinks που έχετε, η εύρεση του «ανησυχητικού» backlink για απόρριψη δεν είναι τόσο εύκολη.

ΕΝΑ εργαλείο απόρριψης συνδέσμων μπορεί να σας βοηθήσει να ελαχιστοποιήσετε τυχόν αρνητικές επιπτώσεις στο SEO.

Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε πώς μπορείτε να απορρίψετε τα κακά backlinks και να βεβαιωθείτε ότι η ιστοσελίδα σας παραμένει ελκυστική για τα προγράμματα ανίχνευσης και τους αναγνώστες της Google!

ο δεύτερος Ο πιο σημαντικός παράγοντας κατάταξης της Google είναι τα backlinks. Έτσι, σε πέντε χρόνια, 92% των εμπόρων πιστεύουν ότι οι σύνδεσμοι θα εξακολουθούν να είναι τα κριτήρια κατάταξης στους αλγόριθμους της Google. Όταν η μηχανή αναζήτησης αξιολογεί τη σελίδα σας, λαμβάνεται υπόψη ο αριθμός των συνδέσμων και η ποιότητα των συνδέσμων που οδηγούν στον ιστότοπό σας. Για να κατατάξετε υψηλότερα, η ποσότητα των backlinks δεν είναι αρκετή, πρέπει ακόμα να βεβαιωθείτε για την ποιότητα των backlinks.

Εάν υπάρχουν πολλοί ποιοτικοί ιστότοποι με backlinks στον ιστότοπό σας, αυτό είναι υπέροχο. Λέει στη μηχανή αναζήτησης ότι γνωστοί ιστότοποι βρίσκουν και τον ιστότοπό σας αξιόπιστο. Είναι σαν τους ιστότοπους που η Google έχει ήδη κρίνει αξιόπιστους να δίνουν μια καλή ιδέα στον ιστότοπό σας.

Από την άλλη πλευρά, εάν έχετε πολλά backlinks από ιστότοπους χαμηλής ποιότητας, αυτό μπορεί να είναι κακό για το SEO σας. Η επιτυχής δημιουργία συνδέσμων έχει να κάνει με την εστίαση στην ποιότητα και όχι στην ποσότητα και οι σύνδεσμοι χαμηλής ποιότητας μπορούν να βλάψουν σημαντικά την κατάταξή σας και την οργανική επισκεψιμότητα. Οι αφύσικοί σύνδεσμοι ήταν ο στόχος της ενημέρωσης του αλγορίθμου Google Penguin, κάτι που άλλαξε το τοπίο δημιουργίας συνδέσμων προς το καλύτερο.

Οι κακοί σύνδεσμοι μπορούν να βλάψουν το SEO του ιστότοπού σας εάν δεν τους καταργήσετε. Εκεί πρέπει να απορρίψετε τα backlinks.

Εάν δεν έχετε απορρίψει ποτέ κανένα backlinks, μπορεί να μπερδευτείτε σχετικά με το πώς να μάθετε ποια είναι τα κακά backlinks. Παρακάτω είναι τα τέσσερα παραδείγματα για εσάς.

#1. Σύνδεσμοι επί πληρωμή:

Σε τελική ανάλυση, η χρήση πληρωμένων συνδέσμων είναι τεμπέλης δημιουργία συνδέσμων.

Η δημιουργία συνδέσμων επί πληρωμή χειρίζεται τον αλγόριθμο της Google και είναι μια τακτική χαμηλής προσπάθειας αλλά εξαιρετικά υψηλού κινδύνου. Όταν τα χρήματα αλλάζουν χέρια με αντάλλαγμα έναν σύνδεσμο, παραβιάζετε ευθέως τις Οδηγίες webmaster της Google. Αυτό περιλαμβάνει την πληρωμή τελών χορηγίας για αναρτήσεις επισκεπτών, καθώς και την προσφορά προϊόντων ή υπηρεσιών με αντάλλαγμα έναν σύνδεσμο. Εάν ένας σύνδεσμος πληρώνεται, δεν έχει τοποθετηθεί εκδοτικά.

Οι περισσότεροι σύνδεσμοι επί πληρωμή καταλήγουν να προέρχονται από ιστότοπους που δεν είναι τοπικά ευθυγραμμισμένοι, οι οποίοι έχουν μεγάλο αριθμό εξερχόμενων συνδέσμων και είναι γενικά χαμηλής ποιότητας. Εκτός από αυτόν τον κίνδυνο, μην ξεχνάτε ότι αν μπορείτε να αγοράσετε συνδέσμους, το ίδιο μπορεί και ο ανταγωνιστής σας.

Δεδομένου ότι είναι απαγορευτικό από την άποψη του SEO, πρέπει να φροντίσετε να προσθέσετε χαρακτηριστικά rel=”nofollow” ή rel=”sponsored” για πλήρη διαφάνεια και να αποφύγετε τον χαρακτηρισμό των συνδέσμων ως αφύσικτων.

#2. Ιδιωτικά δίκτυα ιστολογίων

Ένα ιδιωτικό δίκτυο ιστολογίων (PBN) είναι μια τακτική δημιουργίας συνδέσμων με μαύρο καπέλο που περιλαμβάνει τη δημιουργία και τη διατήρηση μιας συλλογής τοποθεσιών που χρησιμοποιούνται για τον πρωταρχικό σκοπό της προσθήκης συνδέσμων σε άλλους ιστότοπους. Συνήθως αναπτύσσονται από ληγμένα domain, τα οποία επαναπροσδιορίζονται.

Πολλοί SEO black καπέλων θα υποστήριζαν ότι ένα πραγματικά ιδιωτικό δίκτυο ιστολογίων δεν θα ανακαλυφθεί ποτέ από την Google. Ωστόσο, το θέμα είναι ότι πολλοί είναι εύκολο να εντοπιστούν από έμπειρους SEO. Επομένως, η ίδια η Google μπορεί να φαίνεται φυσική σε έναν καθημερινό χρήστη ιστού.

#3. Ανεπιθύμητα σχόλια

Μια άλλη τακτική δημιουργίας συνδέσμων παλαιού τύπου που σχετίζεται με τοξικούς συνδέσμους είναι τα ανεπιθύμητα σχόλια.

Αυτά τα σχόλια συχνά αυτοματοποιούνται χρησιμοποιώντας λογισμικό που τοποθετεί μεγάλο αριθμό άσχετων σχολίων σε ιστολόγια. Η ελπίδα είναι ότι μερικοί περνούν χωρίς μέτρο και ο στόχος είναι απλώς να προσπαθήσουμε να προσελκύσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους συνδέσμους στα σχόλια.

#4. Σύνδεσμοι κειμένου αγκύρωσης ακριβούς αντιστοίχισης

Οι σύνδεσμοι που χρησιμοποιούν κείμενο αγκύρωσης ακριβούς αντιστοίχισης (πλούσιο με λέξεις-κλειδιά) είναι συχνά τοξικοί, σε μεγάλο βαθμό ανεξάρτητα από την πηγή.

Οι περισσότεροι άνθρωποι φυσικά δεν θα συνδέονταν με ένα ηλεκτρονικό κατάστημα ρούχων χρησιμοποιώντας ένα κείμενο συνδέσμου «αγοράστε φθηνά πουκάμισα». Θα ήταν πολύ πιο πιθανό να συνδεθούν χρησιμοποιώντας το εμπορικό σήμα ή τον τομέα. Εάν υπάρχει υπερβολική χρήση κειμένου αγκύρωσης πλούσιου σε λέξεις-κλειδιά, είναι πιθανό ότι πληρώνετε για συνδέσμους ή ότι δεν έχουν τοποθετηθεί εκδοτικά.

Εάν δεν είστε 100% σίγουροι αν ένα backlink πρέπει να παραμείνει ή αν πρέπει να φύγει; Ρωτήστε τον εαυτό σας αυτές τις τρεις ερωτήσεις:

 • Είναι ο σύνδεσμος σχετικός με τον ιστότοπό μου και τους επισκέπτες μου;
 • Αυτός ο σύνδεσμος έχει σκοπό πέρα ​​από το SEO;
 • Μπορεί αυτός ο σύνδεσμος να φέρει νόμιμη επισκεψιμότητα στον ιστότοπό μου;

#1. Ξεκινήστε συντάσσοντας μια λίστα με backlinks.

Οποιαδήποτε ανάλυση backlink πρέπει να ξεκινά με τη συγκέντρωση όσο το δυνατόν περισσότερων σχετικών δεδομένων backlink.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να το κάνετε αυτό, αλλά μπορείτε να ξεκινήσετε με εργαλεία όπως το Google Search Console. Ο πρώτος τρόπος για να ελέγξετε το προφίλ σας backlink είναι χρησιμοποιώντας το Google Search Console. Εάν δεν το έχετε ήδη, εγκαταστήστε το το συντομότερο δυνατό. Ανοίξτε το Google Search Console και μετακινηθείτε προς τα κάτω στο μενού και επιλέξτε “Σύνδεσμοι”. Θα σας δώσει μια ανάλυση όλων των κορυφαίων εξωτερικών συνδέσμων που κατευθύνονται στον ιστότοπό σας.

Ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα εργαλείο τρίτων όπως το BacklinkGap. Θα μιλήσω για αυτό το καταπληκτικό εργαλείο στο επόμενο μέρος.

#2. Προσδιορίστε τα κακά backlinks.

Μόλις δημιουργηθεί η πλήρης λίστα με τα μοναδικά backlinks, ήρθε η ώρα να εντοπίσετε τα κακά backlinks. Δυστυχώς, δεν υπάρχει εύκολος τρόπος να γίνει αυτό. Ένας τρόπος για να κρίνουμε τα backlinks είναι να επισκέπτεστε χειροκίνητα το καθένα και να αξιολογείτε εάν ο σύνδεσμος είναι λογικός και πραγματικά χρήσιμος. Αν φαίνεται ότι είναι, η Google μάλλον δεν το τιμωρεί, επομένως δεν υπάρχει λόγος να το απορρίψετε. Από την άλλη πλευρά, εάν ο ιστότοπος φαίνεται ύποπτος, αυτός είναι ένας καλός λόγος για να προσπαθήσετε να τον αφαιρέσετε.

Τα εργαλεία και οι αλγόριθμοι είναι υπέροχοι, μερικές φορές πρέπει να δείτε την απομακρυσμένη αιτία της ποινής του συνδέσμου σας με τα μάτια σας. Ποιος ξέρει, ίσως αποκτήσετε μια εικόνα για το πώς μπορείτε να αποφύγετε μελλοντικά προβλήματα.

Το Εργαλείο απόρριψης συνδέσμων μπορεί να σας βοηθήσει να εντοπίσετε κακούς συνδέσμους

Ωστόσο, η μη αυτόματη διερεύνηση των τοποθεσιών που συνδέονται με τη σελίδα σας μπορεί να είναι χρονοβόρα και επίσης δεν είναι ακριβής. Εάν δεν έχετε τόσους πολλούς κακούς συνδέσμους, θα πρέπει να αφιερώσετε χρόνο για να επισκεφτείτε κάθε σύνδεσμο. Τι γίνεται όμως αν έχετε χιλιάδες backlinks;

Μην ακυρώνετε απλώς τους συνδέσμους τυχαία. Όπως είπε η Google, μπορείτε να βλάψετε το δικό σας SEO μέσω δαπανηρών λαθών και θέλετε να το αποφύγετε. Πρέπει να καταλάβετε με τι ασχολείστε πριν βουτήξετε με το κεφάλι.

#3. Επικοινωνήστε με όποιον κατέχει τον ιστότοπο και ζητήστε να αφαιρεθεί αυτός ο σύνδεσμος.

Μόλις αποφασίσετε να προσπαθήσετε να καταργήσετε έναν σύνδεσμο, επικοινωνήστε με όποιον κατέχει τον ιστότοπο και ζητήστε να αφαιρεθεί αυτός ο σύνδεσμος. Μπορείτε να γράψετε ένα email στον κάτοχο του ιστότοπου και να του ζητήσετε ευγενικά να αφαιρέσει τον εν λόγω σύνδεσμο. Θα πρέπει να είστε επαγγελματίας στην προσέγγισή σας και σαφής στον σκοπό σας.

Θα πρέπει να τους απευθυνθείτε περίπου τρεις φορές και να τεκμηριώσετε με σαφήνεια κάθε μία από αυτές τις προσπάθειες. Αυτό είναι συνήθως αρκετό για να αφαιρεθεί ο σύνδεσμος.

Εάν αυτός ο τρόπος δεν είναι αποτελεσματικός, προχωρήστε στα επόμενα βήματα.

#4. Ζητήστε από την Google να το απορρίψει. Χρησιμοποιήστε το Google Search Console

Εάν ο κάτοχος του ιστότοπου δεν απαντήσει ή αρνηθεί να καταργήσει τον σύνδεσμο, μπορείτε να ζητήσετε από την Google να τον απορρίψει. Μπορείτε να συμπεριλάβετε την τεκμηρίωση που δείχνει ότι ζητήσατε από τον άλλο ιστότοπο να το αφαιρέσει και δεν συμμορφώθηκαν. Η Google τιμά σχεδόν πάντα αιτήματα απόρριψης που περιλαμβάνουν τέτοια τεκμηρίωση (Αλλά χρειάζεται επίσης πολύς χρόνος.)

Μόλις ολοκληρώσετε την αξιολόγηση των συνδέσμων σας, μπορείτε να δημιουργήσετε το αρχείο disavow.txt που θα μεταφορτωθεί στο Google Search Console.

Ακολουθούν ορισμένες οδηγίες από την Google σχετικά με τον τρόπο δημιουργίας του αρχείου σας.

 • Το όνομα του αρχείου πρέπει να τελειώνει σε .txt
 • Το μέγεθος του αρχείου δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερο από 2 MB και 100.000 γραμμές
 • Κάθε URL θα πρέπει να βρίσκεται στη δική του γραμμή
 • Εάν θέλετε να απορρίψετε έναν ολόκληρο τομέα, θα πρέπει να ξεκινήσετε τη γραμμή με τον τομέα:
 • Εάν θέλετε να απορρίψετε μια διεύθυνση URL, μπορείτε απλώς να εισαγάγετε τη διεύθυνση URL

Να θυμάστε ότι δεν μπορείτε να αναιρέσετε μια απόρριψη. Μόλις επιλέξετε να απορρίψετε συνδέσμους, αποσυνδέεται από τον ιστότοπό σας. Φροντίστε να κάνετε την έρευνά σας στον εξωτερικό ιστότοπο πριν επιλέξετε να τον απορρίψετε.

Θα πρέπει να χρησιμοποιείτε το Google Disavow Tool, όπως το Google Search Console, μόνο εάν έχετε αρκετή εμπειρία για να αξιολογήσετε έναν ιστότοπο. Μπορείτε να καταστρέψετε το προφίλ backlink σας εάν κάνετε λάθος σχετικά με έναν εξωτερικό σύνδεσμο, είναι σημαντικό να γνωρίζετε τι κάνει έναν ιστότοπο ανεπιθύμητο ή επιβλαβές.

Η χρήση ενός εργαλείου όπως το BacklinkGap μπορεί να σας υποστηρίξει στα δύο πρώτα βήματα, εξοικονομώντας τόνους χρόνου για τον έλεγχο της ποιότητας των backlinks.

Σύνδεσμος απόρριψης εργαλείου για εσάς

Με το BacklinkGap, μπορείτε:

 • Γνωρίστε τον τομέα αναφοράς σας: Ανακαλύψτε από πού προέρχονται τα backlink σας και την ποιότητα και την αξιοπιστία τους.
 • Διαχείριση συνδέσμων που έχουν απορριφθεί: Εντοπίστε αποτελεσματικά και μεταγλωττίστε ανεπιθύμητους συνδέσμους επιστροφής για απόρριψη.
 • Προσδιορίστε ανεπιθύμητους ιστότοπους: Ανακαλύψτε ύποπτους τομείς που ενδέχεται να εφαρμόζουν ανεπιθύμητους συνδέσμους από το προφίλ σας.

Εκτός από τις δυνατότητες που σας βοηθούν να απορρίψετε συνδέσμους όπως παραπάνω, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το BacklinkGap για:

 • Ανακαλύψτε την ισχύ του προφίλ σας backlink: Μπορείτε να δείτε την αξία και την εγκυρότητα όλων των backlinks σας. Η βαθμολογία φιλίας αντιπροσωπεύει τον αριθμό & την ποιότητα των backlinks που έχετε. Όσο υψηλότερη είναι η βαθμολογία που έχετε, τόσο καλύτερες είναι οι ιστοσελίδες σας.
 • Παρακολούθηση Backlink: Μπορείτε να αναγνωρίσετε την κίνηση όλων των backlinks που δείχνουν προς εσάς. Μπορείτε να δείτε το ιστορικό καθημερινά, εβδομαδιαία και μηνιαία. Η κατάσταση του backlink βρίσκεται επίσης στην κορυφή του ταμπλό.
 • Γνωρίστε τους τύπους backlink σας
 • Ανακαλύψτε το προφίλ των ανταγωνιστών σας

Η πρόληψη είναι καλύτερη από τη θεραπεία. Πρέπει να βεβαιωθείτε ότι οι τακτικές σας δημιουργίας συνδέσμων φέρνουν καλά αποτελέσματα, αντί να αναζητάτε περισσότερα backlinks χωρίς να σκέφτεστε την ποιότητα. Είναι για να δώσετε στους ιστότοπούς σας μια υπέροχη εικόνα στο μάτι της μηχανής αναζήτησης και να εξοικονομήσετε χρόνο από την απόρριψη πολλών συνδέσμων.

Παρακολουθήστε τακτικά τα backlinks σας

Η παρακολούθηση της δραστηριότητας του προφίλ σας backlink είναι πολύ σημαντική από την άποψη της αποτελεσματικής ανάλυσης SEO. Αυτό γίνεται είτε για να απαλλαγείτε από συνδέσμους ανεπιθύμητης αλληλογραφίας είτε για να παρακολουθείτε νέους και χαμένους συνδέσμους επιστροφής κάθε μέρα.

Εάν δεν παρακολουθείτε τα backlink σας με συνέπεια, τα spammy backlinks μπορούν να μπουν στο προφίλ σας backlink. Εάν δεν παρακολουθείτε τακτικά, δεν θα μπορείτε να λύσετε το πρόβλημα με τα backlinks το συντομότερο δυνατό.

Χρησιμοποιήστε τακτικές δημιουργίας backlink όπως:

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε τις τακτικές δημιουργίας συνδέσμων που μπορούν να οδηγήσουν σε τοξικά backlinks. Δοκιμάστε αυτές τις τακτικές για να σας βοηθήσουν να αποκτήσετε πιο ποιοτικά backlinks.

Προσκεκλημένος blogging

Το υψηλής ποιότητας guest blogging, από την άλλη πλευρά, όχι μόνο είναι ζωντανό και καλά, αλλά παραμένει και εξαιρετικά αποτελεσματικό.

Η ίδια η ιδέα πίσω από το Guest Blogging είναι αρκετά απλή. Στον πυρήνα του, πρόκειται για την κοινή χρήση της εμπειρίας σας σε ένα άρθρο που πρόκειται να δημοσιευτεί στον ιστότοπο κάποιου άλλου.

Ως υποπροϊόν της κοινής χρήσης περιεχομένου που είναι αυθεντικό, πολύτιμο και μοναδικό – θα μπορείτε να λάβετε ένα backlink που οδηγεί πίσω στον ιστότοπό σας ή στον ιστότοπο του πελάτη σας.

Όταν γίνει σωστά, το guest blogging θεωρείται μια τεχνική White Hat για δημιουργία συνδέσμων. Και είναι μια εξαιρετικά αποτελεσματική τεχνική που χρησιμοποιείται από επαγγελματίες συγγραφείς και πρακτορεία SEO για να αυξήσουν την επισκεψιμότητα και να επηρεάσουν την κατάταξη.

Σπασμένο κτήριο σύνδεσης

Αυτή η μέθοδος περιλαμβάνει την αντικατάσταση σπασμένων συνδέσμων που δεν δείχνουν πουθενά αλλάζοντας τους με τον σύνδεσμό σας. Επομένως, εάν ένα άρθρο συνδέεται με ίσως έναν παλιό πόρο που δεν υπάρχει πια, θα μπορούσατε να απευθυνθείτε στον συγγραφέα και να προσφέρετε τον σύνδεσμό σας ως αντικατάσταση.

Βελτιώστε την ποιότητα του περιεχομένου του ιστότοπου

Όσο καλύτερο είναι το περιεχόμενό σας, τόσο περισσότερα backlinks θα μπορείτε να κερδίσετε.

Τα backlinks από μια μακροσκελή ανάρτηση ιστολογίου – οτιδήποτε πάνω από περίπου 1000 λέξεις – θα έχουν μεγαλύτερο αντίκτυπο στο SEO από έναν σύνδεσμο από ένα σύντομο blurb.

Ένα μεγάλο μέρος του περιεχομένου αγνοείται, αλλά υπάρχουν ορισμένοι τύποι που, ανεξάρτητα από το θέμα, λαμβάνουν περισσότερη προσοχή από τους άλλους.

Τα κανονικά άρθρα ιστολογίου έχουν καλή απόδοση, αλλά οι ακόλουθες μορφές τείνουν να τα εκπλήσσουν όσον αφορά τις προβολές:

 • Λίστα άρθρων
 • Κουίζ
 • Άρθρα “Πώς να”.
 • Infographics
 • Βίντεο

Το να γνωρίζετε ποιους συνδέσμους να ακυρώσετε μπορεί να είναι πολύ δύσκολο, αλλά είναι ένα σημαντικό βήμα πριν χρησιμοποιήσετε το α εργαλείο απόρριψης συνδέσμων. Ευτυχώς το BacklinkGap είναι εδώ για να βοηθήσει.

Θυμηθείτε να εξάγετε τη λίστα απόρριψης σε αρχεία και να την στείλετε στο Google Search Console για να “πείτε αντίο” στους κακούς συνδέσμους επιστροφής.

Bir cevap yazın