Το άρθρο μάρκετινγκ δεν είναι νεκρό. Είναι πιο ζωντανό από ποτέ, και να γιατί… — Social Metrics Pro

1
Το άρθρο μάρκετινγκ δεν είναι νεκρό.  Είναι πιο ζωντανό από ποτέ, και να γιατί… — Social Metrics Pro
Το μάρκετινγκ άρθρου δεν έχει πεθάνει

Ένα καλογραμμένο άρθρο μπορεί να προσελκύσει και να διατηρήσει την επισκεψιμότητα.

Με τη συνεχή επιδίωξη των διαδικτυακών επιχειρήσεων που αγωνίζονται για την υψηλότερη δυνατή κατάταξη σε μια σειρά από μηχανές αναζήτησης, οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων συχνά καταβάλλουν απίστευτες προσπάθειες για να επιτύχουν κάποια μορφή κυριαρχίας όπου τίποτα άλλο εκτός από τις 4 πρώτες κατατάξεις δεν θα αρκεί.

Εξωτερική ανάθεση SEO για τη βελτίωση της κατάταξης σελίδων

Τη στιγμή που αναθέτετε σε εξωτερικούς συνεργάτες την εργασία SEO, χάνετε τον έλεγχο του ιστότοπού σας, περισσότερο εάν βασίζεστε αποκλειστικά στις προσπάθειές τους. Υπάρχει μια σειρά εργαλείων στη διάθεση ενός ατόμου που είναι ικανό να τα εφαρμόσει και ενώ υπάρχουν κυριολεκτικά χιλιάδες από αυτούς τους λεγόμενους «ειδικούς» διαθέσιμους για να αναλάβουν μια σειρά από βασικές δραστηριότητες για λογαριασμό σας για την ενίσχυση της κατάταξης του ιστότοπού σας, όχι όλα είναι πραγματικά τόσο καλοί. Ειδικά οι νέες επιχειρήσεις είναι επιρρεπείς στο να λαμβάνουν αυτόκλητα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τηλεφωνήματα από «ειδικούς» SEO και άλλες εταιρείες μάρκετινγκ με υποσχέσεις να ανεβάσουν έναν ιστότοπο στην πρώτη σελίδα της Google στις αναζητήσεις, αλλά αν κάνετε ένα βήμα πίσω και αναλύσετε αυτά που λένε, Θα μπορέσουν να δουν κάποια ελαττώματα στο βήμα των πωλήσεών τους – επειδή η επιχείρησή τους δεν εμφανίζεται στην πρώτη σελίδα!

Το SEO έχει μια θέση στο μάρκετινγκ ενός ιστότοπου, αλλά δεν είναι απαραίτητα μια μακροπρόθεσμη λύση καθώς τόσες άλλες επιχειρήσεις κάνουν ακριβώς το ίδιο πράγμα και προστίθεται στην εξίσωση, ο αλγόριθμος που χρησιμοποιείται από τις μηχανές αναζήτησης (ειδικά το Google) είναι απίστευτα πολύπλοκο και ίσως μόνο η Google ξέρει πώς αποδίδει, και ακόμη και αυτό είναι προς συζήτηση. Ως πελάτης που έχει ελάχιστο ή καθόλου έλεγχο της τοποθέτησης αναζήτησης ή της κατάταξης του ιστότοπού σας, εάν βασίζεστε αποκλειστικά στις υπηρεσίες τρίτων. Μπορείτε να βοηθήσετε προτείνοντας κατάλληλες ετικέτες Meta, αλλά με λίγη γνώση αυτό είναι κάτι που δεν χρειάζεται να ανατεθεί σε εξωτερικούς συνεργάτες με οποιαδήποτε τιμή.

Τι μπορείτε λοιπόν να κάνετε για να αυξήσετε μια θέση κατάταξης αναζήτησης;

Μέρος του τρομακτικά πολύπλοκου αλγόριθμου αναζήτησης (του οποίου υπάρχουν πολλά μέρη) εξετάζει το πραγματικό περιεχόμενο μιας ιστοσελίδας, ωστόσο δεν σταματά εκεί και πηγαίνει λίγο βαθύτερα στον προσδιορισμό του “ποιοτικού περιεχομένου” μιας ιστοσελίδας, όπως ακριβώς κάνει με πίσω συνδέσμους (ιστότοπους που συνδέονται με τον ιστότοπό σας) και για να παρέχετε το ποιοτικό περιεχόμενο που αναζητούν οι «αράχνες» της Google, πρέπει να έχετε πληροφορίες σχετικά με προϊόντα ή υπηρεσίες που σχετίζονται με τη συνολική ιστοσελίδα, που ωστόσο είναι μόνο η αφετηρία. Ένα προϊόν με καλή περιγραφή θα παρατηρηθεί σε αναζητήσεις με τις σωστές λέξεις-κλειδιά, αλλά σε πολλές περιπτώσεις αυτό δεν είναι αρκετό για να ξεπεράσει τους μυριάδες άλλους ιστότοπους που διαφημίζουν ίδια ή παρόμοια προϊόντα υπηρεσιών, και αυτός είναι ο λόγος που το “blogging” έχει γίνει το κύριο εργαλείο για τους ιστότοπους για την προσθήκη περαιτέρω περιεχομένου, την προσέλκυση και τη διατήρηση της επισκεψιμότητας.

Τι είναι ένα blog;

Τα αρχικά ιστολόγια ήταν ουσιαστικά ένα μέσο με το οποίο ένα άτομο μπορούσε να τοποθετήσει τις σκέψεις του σε έναν «ιστότοπο ιστολογίου» για να βρουν, να διαβάσουν και ίσως να εγγραφούν άλλα άτομα, μια άλλη μορφή κοινωνικής δικτύωσης που ίσχυε. Ωστόσο, δεν πέρασε πολύς καιρός από τότε που οι επιχειρήσεις άρχισαν να αναγνωρίζουν τη δυνατότητα για μια νέα μορφή διαφήμισης στους κύκλους των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, και έτσι τα «ιστολόγια» είτε άρχισαν να εμφανίζονται σε ιστότοπους επιχειρήσεων είτε σε έναν ανεξάρτητο ιστότοπο που συνδέεται με το κύριος ιστότοπος» με πίσω συνδέσμους. Αυτά τα ιστολόγια, στο σύνολό τους, δεν είναι ένα μέρος για να ρίξετε τις σκέψεις του συγγραφέα, αλλά μια πρόσθετη ροή διαφημίσεων που δίνουν μεγαλύτερη έμφαση σε ένα μεμονωμένο προϊόν ή υπηρεσία, ένα ιστολόγιο για κάθε προϊόν ή υπηρεσία.

Τι επίδραση έχει ένα blog στο SEO;

Ένα καλογραμμένο ιστολόγιο θα περιέχει συνήθως έναν αριθμό λέξεων-κλειδιών, που σχετίζονται ειδικά με το προϊόν ή την υπηρεσία, σε ένα βελτιστοποιημένο επίπεδο, το οποίο είναι συνήθως οπουδήποτε μεταξύ 1-3% του συνολικού περιεχομένου των ιστολογίων, αν και περιστασιακά υψηλότερο. Με τις σωστές λέξεις-κλειδιά και την πυκνότητα, οι μηχανές αναζήτησης θα βλέπουν ευνοϊκά αυτά τα ιστολόγια και επιτυγχάνεται υψηλότερη κατάταξη σελίδας.

Πού μπορώ να βρω καλό γραπτό περιεχόμενο;

Υπάρχουν πολλοί πάροχοι άρθρων και ιστολογίων που έχουν βελτιστοποιηθεί ως προς το SEO ή εστιάζουν αποκλειστικά στο περιεχόμενο και τη δομή, εκ των οποίων και οι δύο είναι καλές μέθοδοι “blogging” για να τραβήξετε την προσοχή στις αναζητήσεις. Η εξωτερική ανάθεση αυτού του ρόλου είναι πολύ συνηθισμένη, αλλά η ποιότητα μπορεί να ποικίλλει αρκετά και μπορεί να αποτελεί περίπτωση δοκιμής και λάθους μέχρι να βρεθεί ένας κατάλληλος πάροχος. Η τέχνη του ιστολογίου και της συγγραφής άρθρων είναι πολύ ζωντανή σήμερα και αναγνωρίζεται ως απαραίτητο στοιχείο για πολλούς ιστότοπους για τη βελτίωση του ποιοτικού περιεχομένου τους και, κατά συνέπεια, τη βελτίωση της κατάταξης σελίδων. Ωστόσο, μπορείτε να επιλέξετε να προσθέσετε το δικό σας περιεχόμενο, αρκεί να έχετε το χρόνο να δεσμευτείτε για τη δημιουργία ενός άρθρου σύμφωνα με ένα κανονικό πρόγραμμα (συνήθως ένα την εβδομάδα).

Πώς διαφέρει το περιεχόμενο του άρθρου SEO από άλλα άρθρα;

Τα άρθρα SEO γράφονται με έμφαση σε μία ή περισσότερες λέξεις-κλειδιά ή φράσεις-κλειδιά (ένας πιθανός όρος αναζήτησης από τον τελικό χρήστη). Η ποιότητα αυτών των λέξεων ή φράσεων θα καθορίσει την ποιότητα του συνολικού άρθρου ή του ιστολογίου, που θα πρέπει να είναι περίπου 300 λέξεις. Εάν ζητηθούν άβολες λέξεις-κλειδιά, η ποιότητα του περιεχομένου μπορεί να υποβαθμιστεί ως συνέπεια, και αυτό θα γίνει αντιληπτό από τις μηχανές αναζήτησης και η κατάταξη της σελίδας μπορεί να μειωθεί ως αποτέλεσμα, εάν αυτό συμβαίνει συχνά. Για παράδειγμα, η φράση κλειδί “Χονδρική Κίνα” δεν επιτρέπει στον συγγραφέα να δημιουργήσει εύκολα μια πρόταση που είναι γραμματικά σωστή, ωστόσο μια τέτοια φράση μπορεί να αναζητηθεί και να βρεθεί, αλλά εξίσου “Χονδρική πώληση στην Κίνα” μπορεί να εφαρμοστεί σε ένα άρθρο με μεγαλύτερη ευκολία , θα εξακολουθεί να εμφανίζεται στην ίδια αναζήτηση και είναι γραμματικά σωστό, και θεωρητικά θα πρέπει να προτιμάται περισσότερο στις αναζητήσεις.

Όχι, η τέχνη του μάρκετινγκ άρθρων δεν έχει πεθάνει, πολύ μακριά από αυτό. Εξελίσσεται παράλληλα με τις αλλαγές και τις βελτιώσεις στους αλγόριθμους των μηχανών αναζήτησης με το ποιοτικό περιεχόμενο να είναι το κυρίαρχο πλεονέκτημα σε κάθε άρθρο, ο ορισμός της ποιότητας σε αυτήν την περίπτωση είναι συνάφεια, πληροφοριακός και ελκυστικός για τον αναγνώστη. Με αυτά τα τρία στοιχεία τα άρθρα σας θα πρέπει να αρχίσουν να ανεβάζουν την κατάταξη της σελίδας σας σε υψηλότερο επίπεδο.

Κάντε τη σελίδα σας να βρίσκεται ψηλά στο Google σήμερα!

Bir cevap yazın