Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το fly-tipping – The Waste Management & Recycling Blog

2
Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το fly-tipping – The Waste Management & Recycling Blog

Το Fly-tipping είναι κάτι περισσότερο από μια ενόχληση. Για τις επιχειρήσεις, η απόρριψη των απορριμμάτων άλλων ανθρώπων μπορεί να είναι δαπανηρή και άβολη.

Τα παράνομα απόβλητα αποφεύγουν τους φιλικούς προς το περιβάλλον κανόνες διάθεσης απορριμμάτων, όπως η ανακύκλωση όσο το δυνατόν περισσότερο, κάτι που είναι άσχημα νέα για το περιβάλλον — ειδικά όταν τα απόβλητα περιλαμβάνουν επικίνδυνα υλικά όπως υδραυλικά υγρά και χρώματα.

Σε αυτό το άρθρο, θα εξετάσουμε λεπτομερώς την προέλευση αυτής της ανεπιθύμητης πρακτικής, τον αντίκτυπο στα θύματα και το περιβάλλον και μερικές από τις λύσεις για τη μείωση της ανατροπής της μύγας στο μέλλον.

Τι είναι το fly-tipping;

Fly-tipping είναι η παράνομη απόρριψη απορριμμάτων σε ξηρά όπου δεν έχετε εξουσιοδότηση ή όπου είναι παράνομη η απόρριψη απορριμμάτων λόγω προστασίας του περιβάλλοντος.

Αυτό μπορεί να είναι δημόσια γη ή ιδιωτική ιδιοκτησία κάποιου άλλου, και μπορεί ακόμη και να περιλαμβάνει περίσσεια απορριμμάτων που απορρίπτετε στους επαγγελματικούς σας χώρους ή στον κήπο σας.

Στις αστικές περιοχές, η ανατροπή της μύγας συμβαίνει συχνά σε βιομηχανικές εκτάσεις και οικιστικά σοκάκια, ειδικά σε εκείνα που δεν είναι εύκολα ορατά από τον κεντρικό δρόμο.

Στις αγροτικές περιοχές, τα απόβλητα συχνά πετούν σε γεωργικές εκτάσεις, πετάγονται πάνω από γέφυρες σε ποτάμια ή απλώς πέφτουν στην άκρη του δρόμου, δημιουργώντας μια μάστιγα στο φυσικό μας τοπίο.

Γιατί λέγεται fly-tipping;

Σκουπίδια με μύγες σε ένα αστικό δρομάκι δίπλα σε γκαράζ

Ο όρος «ανατροπή μύγας» μπορεί να χρονολογηθεί στις 27 Ιουνίου 1947, σύμφωνα με Ιστορίες λέξεων του Pascal Treguer.

Το West London Press ανέφερε ότι η Εθνική Πυροσβεστική Υπηρεσία και το Τμήμα Δημόσιας Υγείας συνεργάζονται για να αποτρέψουν «την αδιάκριτη εναπόθεση σκουπιδιών σε στατικές δεξαμενές νερού».

Στη μεταπολεμική περίοδο, οι βομβαρδισμένες τοποθεσίες εξακολουθούσαν να εκκαθαρίζονται και συχνά έπεφταν θύματα παράνομης απόρριψης απορριμμάτων.

Το άρθρο σημειώνει μια έκκληση για μια «νέα διαδικασία για την απομάκρυνση των απορριμμάτων και των συντριμμιών από βομβαρδισμένες τοποθεσίες και την προστασία τέτοιων χώρων από ανατροπή μύγας».

Ο ίδιος ο όρος είναι αρκετά αυτονόητος:

 • Το “Fly” προέρχεται από το “on the fly”, δηλαδή μια πράξη που πραγματοποιείται από κάποιον ενώ βρίσκεται σε φυγή.
 • Ο όρος «φιλοδώρημα» αναφέρεται στην απόρριψη απορριμμάτων, παρόμοια με τη μεταφορά των σκουπιδιών στο «άκρο του συμβουλίου».

Επομένως, το “fly-tipping” σημαίνει πραγματικά την απόρριψη σκουπιδιών χωρίς διακοπή, αλλά, ειδικότερα, αναφέρεται στην παράνομη πράξη απόρριψης απορριμμάτων όπου δεν έχετε εξουσιοδότηση να το κάνετε.

Είναι ποινικό αδίκημα η ανατροπή της μύγας;

Οι νόμοι για την ανατροπή μύγας στην Αγγλία επιτρέπουν την επιβολή διαφόρων κυρώσεων σε όσους κρίνονται ένοχοι, συμπεριλαμβανομένης της ποινικής καταδίκης.

Μερικά παραδείγματα των νομικών τιμωριών για την ανατροπή της μύγας περιλαμβάνουν:

 • Πρόστιμο 400 λιρών για ιδιοκτήτες που μεταφέρουν τα απόβλητα σε μη αδειοδοτημένο μεταφορέα που τα πετάει.
 • Διορθώθηκαν ειδοποιήσεις ποινής και κατάσχεση οχημάτων που σχετίζονται με ανατροπή μύγας.
 • Πρόστιμο 50.000 λιρών και 12 μήνες φυλάκιση στο Ειρηνοδικείο.
 • Απεριόριστο πρόστιμο και πέντε χρόνια φυλάκιση στο Crown Court.

Όλα αυτά είναι ανώτατα όρια — εάν καταδικαστείτε, μπορεί να λάβετε μικρότερη ποινή φυλάκισης ή μικρότερο πρόστιμο — αλλά δείχνουν την κλίμακα της ποινής για άτομα που κρίνονται ένοχοι για ρίψη αιχμής σύμφωνα με την αγγλική νομοθεσία.

Πώς να αναφέρετε το fly-tipping

Τα οικιακά απορρίμματα με μύγες στην άκρη του δρόμου με ένα φορτηγό να φεύγει

Δυστυχώς, εάν είστε ιδιοκτήτης γης που έχει πέσει θύμα παράνομης απόρριψης απορριμμάτων, το κόστος του καθαρισμού των σκουπιδιών πέφτει στους ώμους σας.

Τραβήξτε φωτογραφίες και κρατήστε ένα πλήρες αρχείο για τυχόν απόβλητα και να είστε προσεκτικοί γύρω από δυνητικά επικίνδυνες ουσίες.

Εάν μια μεταγενέστερη έρευνα εντοπίσει τους υπεύθυνους, μπορεί να μπορέσετε να διεκδικήσετε τα έξοδά σας από αυτούς εάν έχετε καλά αρχεία.

Συνεργαστείτε με έναν αξιόπιστο μεταφορέα απορριμμάτων για να αφαιρέσετε τα υλικά, να τα απορρίψετε ή να τα ανακυκλώσετε σωστά και να σας παράσχετε τα έγγραφα για να αποδείξετε τα μέτρα που ελήφθησαν.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για αυτό στο ιστολόγιό μας, ‘Τι να κάνετε αν κάποιος πετάξει φιλοδωρήματα στη γη σας‘.

Εάν ανησυχείτε για υλικά που απορρίπτονται σε δημόσια γη, σε κήπο ή σε επαγγελματικούς χώρους, μπορείτε να αναφέρετε την ανατροπή της μύγας στο τοπικό σας συμβούλιο.

Στο Λιντς, για παράδειγμα, το φιλοδώρημα ταξινομείται στην αντικοινωνική συμπεριφορά και το έγκλημα και ο ιστότοπος του συμβουλίου έχει ξεχωριστούς μάγους για αναφορά δημόσιας ανατροπήςαπορρίμματα κήπων και παράνομα επιχειρηματικά απόβλητα.

Τι αντίκτυπο έχει η ανατροπή της μύγας στο περιβάλλον;

Η ανατροπή της μύγας μπορεί να έχει πολλαπλές αρνητικές επιπτώσεις στο περιβάλλον, ειδικά σε σύγκριση με τη νόμιμη και σωστή διάθεση των απορριμμάτων.

Ορισμένες πιθανές αρνητικές επιπτώσεις περιλαμβάνουν:

 • Γενική ρύπανση του περιβάλλοντος, συμπεριλαμβανομένων πιθανών ενδιαιτημάτων άγριας ζωής.
 • Ειδικοί κίνδυνοι μόλυνσης από επικίνδυνα υλικά, π.χ. λάδι, βενζίνη.
 • Απώλεια ανακυκλώσιμων υλικών, π.χ. γυαλί, πλαστικό, μέταλλο και χαρτί.

Όλοι μοιραζόμαστε την ευθύνη για την πρόληψη αυτού του είδους περιβαλλοντικής ζημίας, είτε αυτό σημαίνει να παίρνετε μαζί σας τα απορρίμματά σας στο σπίτι όταν βρίσκεστε στην ύπαιθρο είτε να οργανώνετε κατάλληλες υπηρεσίες διάθεσης απορριμμάτων για την επιχείρησή σας.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για το θέμα και τι κάνει η Εκστρατεία για την Προστασία της Αγροτικής Αγγλίας για την αντιμετώπισή του τα τελευταία πέντε χρόνια στο ιστολόγιό μας “Γιατί η ανατροπή της μύγας βλάπτει την ύπαιθρό μας‘.

Ποιες εναλλακτικές επιλογές διάθεσης απορριμμάτων υπάρχουν;

Ένας λευκός μεταλλικός κάδος τροχών που βρίσκεται στο δρόμο έξω από μια βιτρίνα και μια πόρτα με παντζούρια

Η ανατροπή της μύγας δεν αξίζει τον κίνδυνο, ειδικά όταν υπάρχουν πολλοί εξαιρετικοί τρόποι για τη νόμιμη διάθεση των απορριμμάτων επιχειρήσεων και μεγάλων ποσοτήτων οικιακών απορριμμάτων.

Εκκαθάριση απορριμμάτων

Η Forge Recycling προσφέρει μη ανόητες υπηρεσίες εκκαθάρισης απορριμμάτων «άνθρωπος με βαν» σε πολλά μέρη του Γιορκσάιρ.

Στέλνουμε δύο ένστολους του προσωπικού, που θα φροντίσουν για την ανύψωση. Τα οχήματα συλλογής απορριμμάτων σε κουτί μπορούν να πάρουν έως και 12 κυβικά μέτρα και πληρώνετε μόνο για τον χώρο που χρησιμοποιείτε.

Δοχεία απορριμμάτων

Μπορούμε να παρέχουμε μια σειρά από διαφορετικά δοχεία απορριμμάτων, όπως:

 • Προπληρωμένοι σάκοι απορριμμάτων για μικρές ποσότητες γενικών απορριμμάτων.
 • Κάδοι ανακύκλωσης από 240 λίτρα έως 1.100 λίτρα.
 • Μπροστινοί φορτωτές σε μεγέθη 8 κυβικών και 10 κυβικών αυλών.
 • Δοχεία RoRo σε μεγέθη 20, 26, 35 και 40 κυβικών αυλών.

Αυτά καλύπτουν τις περισσότερες ανάγκες απόρριψης απορριμμάτων και μπορούμε να κανονίσουμε μια συνεχή σύμβαση για τη συλλογή και την απόρριψη εάν παράγετε μια τακτική παραγωγή απορριμμάτων.

Παράλειψη μίσθωσης

Forge Skip Hire διαθέτει δοχεία από 4 κυβικά μέτρα έως 35 κυβικά δοχεία — τόσο για εφάπαξ όσο και για πρόσθετες ανάγκες.

Δεν θα βρείτε καλύτερο τρόπο για να απορρίψετε νόμιμα τα απόβλητα από οικοδομικές εργασίες, εκδηλώσεις και κάθε είδους περιστασιακή δραστηριότητα — και όταν η παράβλεψή σας γεμίσει, απλώς ενημερώστε μας μέσω του ιστότοπου και θα έρθουμε και θα τα αφαιρέσουμε.

Τελικές σκέψεις

Η ανατροπή της μύγας δεν είναι τίποτα λιγότερο από μια μάστιγα για το περιβάλλον μας και μια εξάντληση του χρόνου, των χρημάτων και της υπομονής των ιδιοκτητών γης.

Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για να πετάτε τα σκουπίδια σας στην άκρη του δρόμου ή να τα ανατρέπετε παράνομα στη γη κάποιου άλλου — επομένως, εάν έχετε απορρίμματα να τα πετάξετε νόμιμα ή είστε θύμα ανατροπής που χρειάζεται τη βοήθειά μας για την απομάκρυνση των απορριμμάτων, καλέστε την Forge Recycling σήμερα.

Bir cevap yazın