10 Αποθέματα Καθαρής Ενέργειας για το 2021: Διαφοροποίηση

1
10 Αποθέματα Καθαρής Ενέργειας για το 2021: Διαφοροποίηση

από τον Tom Konrad, Ph.D., CFA

Ολοκληρώνοντας τη συζήτηση των αποθεμάτων στο my 10 Αποθέματα Καθαρής Ενέργειας για το 2021 Η λίστα είναι τα δύο που δεν ταιριάζουν σε κανένα από τα θέματα που επεσήμανα για το 2021: Επιλογές και φτυάρια ή μια πιθανή έκρηξη απόδοσης. Και οι δύο βοηθούν στη διαφοροποίηση, τόσο όσον αφορά τη βιομηχανία όσο και τη γεωγραφία τους.

MiX Telematics (MIXT) διατηρήθηκε από το Δέκα αποθέματα καθαρής ενέργειας για το 2020 λίστα γιατί αναμένω ότι οι προοπτικές του θα βελτιωθούν γρήγορα καθώς ο κόσμος βγαίνει από τα lockdown για τον Covid. Ο παγκόσμιος πάροχος τηλεματικής οχημάτων έχει μεγάλο αριθμό πελατών μεταξύ των στόλων μαζικής μεταφοράς, logistics και πολυεθνικών στόλων οχημάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου. Όλες αυτές οι βιομηχανίες επηρεάστηκαν δυσανάλογα από τον Covid και άφησαν πολλά οχήματα στο ρελαντί. Όταν οι ιδιοκτήτες επαναφέρουν τα οχήματα σε λειτουργία, θα αρχίσουν και πάλι να πληρώνουν για τις συνδρομές για αυτά τα οχήματα.Πιστεύω επίσης ότι ο Covid οδήγησε πολλές επιχειρήσεις να ρίξουν μια νέα ματιά σε ποια μέρη των εργασιών τους μπορούν να χειριστούν διαδικτυακά και εξ αποστάσεως. Αυτό θα δώσει μια διαρκή ώθηση στη βιομηχανία τηλεματικής οχημάτων γενικά.

Ένα άλλο απόθεμα από τη λίστα του 2020 είναι το ισπανικό βοηθητικό πρόγραμμα μετάδοσης Ηλεκτρικό Δίκτυο (REE.MC, RDEIF, RDEIY). Οι ευρωπαϊκές χώρες κατανοούν πώς ένα ισχυρό δίκτυο μεταφοράς είναι απαραίτητο για τη μετάβαση της οικονομίας σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και υποστηρίζουν σημαντικές επενδύσεις στα δίκτυά τους μεταφοράς εξαιτίας αυτού. Η Red Eléctrica είναι μια ελκυστική ευρωπαϊκή εταιρεία μεταφοράς κοινής ωφέλειας χωρίς δίκτυα φυσικού αερίου ή παραγωγή ορυκτών. Επιπλέον, έχει καλό μέρισμα.

Σκίτσο πιθανής υποδομής για βιώσιμο εφοδιασμό με ενέργεια στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική (EU-MENA). Πηγή: Trans-Mediterranean Renewable Energy Cooperation, CC BY-SA 2.5 , μέσω Wikimedia Commons

Και οι δύο αυτές επιλογές λαμβάνουν το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων τους σε άλλα νομίσματα εκτός από το δολάριο, κάτι που θα πρέπει να δώσει πρόσθετη ώθηση στις μετοχές, καθώς αναμένω ότι το δολάριο θα συνεχίσει να πέφτει το 2021 λόγω του κακού χειρισμού της πανδημίας από την Αμερική και των επιπτώσεων που θα συνεχίσει να έχουν στην οικονομία μας σε σχέση με τις περισσότερες άλλες χώρες.

συμπέρασμα

Ενώ ελπίζω ότι η οικονομία των ΗΠΑ θα αρχίσει να ανακάμπτει το 2021, ανησυχώ ότι η άνθηση του χρηματιστηρίου έχει ήδη τιμολογηθεί σε αυτήν την ανάκαμψη και στη συνέχεια κάποια. Αυτές οι υψηλές αποτιμήσεις και η ζημιά που συνεχίζει να προκαλεί η πανδημία στην οικονομία των ΗΠΑ με κάνουν να κρατάω πολλά μετρητά στο περιθώριο και να ψάχνω περισσότερο στην Ευρώπη παρά στις ΗΠΑ για επενδυτικές ευκαιρίες.

Ακολουθούν σύνδεσμοι προς τα άλλα άρθρα σχετικά με τα Δέκα Αποθέματα Καθαρής Ενέργειας για το 2021:

  • Η λίστα
  • The Yieldcos: Covanta Holding (CVA), Green Plains Partners (GPP), Avangrid (AGR) και Brookfield Renewable Energy Partners (BEP)
  • Επιλογές και φτυάρια: Valeo, SA (FR.PA, VLEEF, VLEEY), Veolia (VIE.PA, VEOEF, VEOEY), Umicore, SA (UMICY) και Scorpio Bulkers, Inc. (ΑΛΑΣ),

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Long MIXT, REDIF, CVA, GPP, AGR, BEP, VLEEF, VEOEF, UMICF, SALT.

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ: Οι προηγούμενες επιδόσεις δεν αποτελούν εγγύηση ή αξιόπιστη ένδειξη μελλοντικών αποτελεσμάτων. Αυτό το άρθρο περιέχει τις τρέχουσες απόψεις του συγγραφέα και αυτές οι απόψεις υπόκεινται σε αλλαγές χωρίς προειδοποίηση. Αυτό το άρθρο έχει διανεμηθεί μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Οι προβλέψεις, οι εκτιμήσεις και ορισμένες πληροφορίες που περιέχονται στο παρόν δεν πρέπει να θεωρούνται επενδυτικές συμβουλές ή σύσταση οποιασδήποτε συγκεκριμένης ασφάλειας, στρατηγικής ή επενδυτικού προϊόντος. Οι πληροφορίες που περιέχονται στο παρόν έχουν ληφθεί από πηγές που πιστεύεται ότι είναι αξιόπιστες, αλλά όχι εγγυημένες.

Bir cevap yazın