3 απλές συμβουλές για μια επιτυχημένη καμπάνια μάρκετινγκ μέσων κοινωνικής δικτύωσης B2B — Social Metrics Pro

5
3 απλές συμβουλές για μια επιτυχημένη καμπάνια μάρκετινγκ μέσων κοινωνικής δικτύωσης B2B — Social Metrics Pro
Συμβουλές για επιτυχημένη καμπάνια μάρκετινγκ μέσων κοινωνικής δικτύωσης B2B.

3 απλές συμβουλές για μια επιτυχημένη καμπάνια μάρκετινγκ μέσων κοινωνικής δικτύωσης B2B.

Η χρήση των καμπανιών της αγοράς μέσων κοινωνικής δικτύωσης έχει αυξηθεί εκθετικά τα τελευταία χρόνια, και για προφανείς λόγους. Σε σχέση με άλλες στρατηγικές μάρκετινγκ, οι καμπάνιες αγοράς μέσων κοινωνικής δικτύωσης είναι εξαιρετικά αποδοτικές, το κοινό αυξάνεται καθημερινά και όλο και περισσότεροι άνθρωποι στρέφονται στους διαδικτυακούς συνομηλίκους και τις επιχειρηματικές τους συνδέσεις για συμβουλές, παραπομπές και πληροφορίες.

Εάν είστε εταιρεία B2B και όχι B2C, υπάρχουν μερικές ευδιάκριτες διαφορές που θα θέλετε να λάβετε υπόψη όταν εστιάσετε στους καλύτερους τρόπους για να εξελίξετε την καμπάνια μάρκετινγκ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Σε αντίθεση με τις επιχειρήσεις B2C, το επίκεντρο μιας καμπάνιας κοινωνικού μάρκετινγκ B2B περιλαμβάνει συχνά τους στόχους της αναζήτησης επενδυτών, του εντοπισμού εξαιρετικών ταλέντων και της δημιουργίας buzz στα μέσα ενημέρωσης. Ακολουθώντας μερικές απλές συμβουλές, μπορείτε να επιτύχετε όλους αυτούς τους στόχους: εξοικονομήστε χρόνο, χρήματα και απογοήτευση και παρακολουθήστε την επιχείρησή σας να εξελίσσεται στην κινητήρια δύναμη που οραματιστήκατε.

1. Βρείτε το κοινό σας

Σύμφωνα με μια πρόσφατη έκθεση του κλάδου μάρκετινγκ μέσων κοινωνικής δικτύωσης που δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο από www.socialmediaexaminer.com, τόσο το LinkedIn όσο και το Facebook ισοδυναμούν με την πρώτη θέση μεταξύ των B2B marketers ως πλατφόρμα μάρκετινγκ που προτιμούν περισσότερο. Συγκεντρώνοντας ένα αξιοσέβαστο 29% το καθένα, ή το 58% από τους 3.800 συνολικά ερωτηθέντες B2B, το Facebook και το LinkedIn προηγήθηκαν πολύ από όλες τις άλλες απαντήσεις. (Το Blogging και το Twitter ήρθαν στη δεύτερη και τρίτη θέση με 19% και 16% το καθένα, αντίστοιχα.)

Τι σημαίνουν όλα αυτά για τη στρατηγική μάρκετινγκ μέσων κοινωνικής δικτύωσης B2B; Με απλά λόγια, αν θέλετε ένα κομμάτι της δράσης, πρέπει να γίνετε μέρος της δράσης. Εάν ενδιαφέρεστε να αναπτύξετε ισχυρές επιχειρηματικές συνδέσεις και σχέσεις με άλλες εταιρείες B2B, το πρώτο σας βήμα θα πρέπει να είναι η μεγιστοποίηση της παρουσίας σας στο LinkedIn και στο Facebook. Αυτό το βήμα και μόνο θα σας οδηγήσει στη σωστή κατεύθυνση.

Εάν χρειάζεστε περαιτέρω στοιχεία, σκεφτείτε το εξής: περισσότεροι από τους μισούς (58%) των ερωτηθέντων B2B στην έκθεση του κλάδου μάρκετινγκ μέσων κοινωνικής δικτύωσης ανέφεραν ότι είχαν αναπτύξει κρίσιμες επιχειρηματικές συνεργασίες μέσω της χρήσης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Σκεφτείτε το για μια στιγμή. Επενδύοντας λίγο χρόνο για να ενισχύσετε την παρουσία σας χρησιμοποιώντας μόνο το Facebook και το LinkedIn, έχετε τη δυνατότητα να αναπτύξετε σημαντικά τις επιχειρηματικές σας σχέσεις.

Ούτε θα είσαι μόνος. Με βάση τους ερωτηθέντες B2B της ίδιας έκθεσης, το 78% σχεδιάζει να αυξήσει την παρουσία του στο LinkedIn. Ενώ το Facebook μπορεί να είναι ένα σημαντικό εργαλείο για τους B2B marketers, το LinkedIn είναι η μόνη υπηρεσία που σχεδιάστηκε ειδικά για να διευκολύνει τις σχέσεις B2B.

Με παρουσία σε περισσότερες από 20 χώρες και ενεργούς χρήστες που ξεπερνούν συνολικά τα 225 εκατομμύρια, το LinkedIn είναι η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που απευθύνεται σε επαγγελματίες μάρκετινγκ B2B των οποίων η εστίαση είναι τόσο τοπικοί όσο και διεθνείς.

Για τους επαγγελματίες του μάρκετινγκ B2B που εστιάζουν σε μεγάλο βαθμό στις τοπικές επιχειρηματικές σχέσεις, είναι εξίσου σημαντικό να επενδύσουν επαρκή χρόνο για τη δημιουργία και την προώθηση της δημιουργίας δυνητικών πελατών μέσω του Facebook και του LinkedIn. Το Facebook είναι ένα θαυμάσιο εργαλείο για την ανακοίνωση τοπικών προωθήσεων και οι δυνατότητες ενσωμάτωσής του που σχετίζονται με τα εργαλεία μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου θα σας εξοικονομήσουν χρόνο και κόπο. Είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για να μετρήσετε τη δημοτικότητα των τοποθεσιών μιας επιχείρησης

2. Σκεφτείτε το SlideShare

Σύμφωνα με την LeadFormix, Inc, το SlideShare, το οποίο είναι κατά κάποιο τρόπο το αντίστοιχο YouTube του κόσμου του PowerPoint, χρησιμοποιείται από σχεδόν τους μισούς ειδικούς μάρκετινγκ και λαμβάνει περισσότερη διαδικτυακή επισκεψιμότητα από ιδιοκτήτες επιχειρήσεων από άλλες πλατφόρμες. Δεδομένου ότι το SlideShare δέχεται περίπου 60 εκατομμύρια μοναδικούς επισκέπτες μηνιαίως, ευθυγραμμίζοντας την εταιρεία B2B με το SlideShre (το οποίο αγοράστηκε από το LinkedIn το 2012), θα αυξήσετε την κατάταξή σας στην αναζήτησή σας, η οποία, φυσικά, θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη προβολή της επιχείρησής σας στο διαδίκτυο.

Ένας άλλος λόγος για να συμμετάσχετε στο SlideShare είναι ότι λειτουργεί πολύ ομαλά στην πλατφόρμα LinkedIn, κάτι που είναι ένας λόγος που το SlideShare έχει γίνει πολύ δημοφιλές στην κοινότητα του LinkedIn. Λοιπόν, εάν πρόκειται να αυξήσετε την παρουσία σας στο LinkedIn, γιατί να μην προσθέσετε το SlideShare στο μείγμα, για μια παραγωγική διπλή σύγκρουση;

3. Πού πηγαίνετε;

Τέλος, και, το πιο σημαντικό, είναι επιτακτική ανάγκη να υπάρχει μια πολιτική μάρκετινγκ μέσων κοινωνικής δικτύωσης προτού συμμετάσχετε πλήρως σε οποιαδήποτε καμπάνια μάρκετινγκ B2B. Διαφορετικά, θα μπορούσατε να χάσετε σημαντικό χρόνο και χρήμα, που είναι οι δύο πιο πολύτιμοι πόροι για κάθε επιχείρηση.

Ερωτήσεις που πρέπει να αναρωτηθείτε: Έχω ένα σαφές σχέδιο δράσης για να διασφαλίσω ότι οι στρατηγικές μου στο διαδικτυακό μάρκετινγκ θα λειτουργήσουν χωρίς προβλήματα; Έχω ορίσει προσωπικό για να παρακολουθεί τα αποτελέσματα των στρατηγικών μάρκετινγκ μου και να διασφαλίζει ότι αυτές οι στρατηγικές παραμένουν αποδοτικές και αποτελεσματικές; Αν όχι, τότε βρίσκεστε σε ένα πλοίο χωρίς χάρτη ή καπετάνιο και δεν θα φτάσετε εκεί που θέλετε.

Έτσι, LinkedIn, Facebook, SlideShare και ένα σχέδιο. Είναι τόσο απλό; Λοιπόν, ναι και όχι. Ενώ υπάρχουν πολλά άλλα ζητήματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη, οι υποδείξεις που παρατίθενται εδώ είναι επιτακτικές για την επιτυχία μιας στρατηγικής κοινωνικού μάρκετινγκ B2B. Ακολουθήστε τους και θα είστε σε καλό δρόμο για να πετύχετε τους επαγγελματικούς σας στόχους.

* Εάν δεν έχετε εγγραφεί στο LinkedIn ή στο Facebook, θα πρέπει να το κάνετε σήμερα! Όσο είστε σε αυτό, συνδεθείτε μαζί μας για περισσότερες εξαιρετικές συμβουλές σχετικά με το μάρκετινγκ μέσων κοινωνικής δικτύωσης!

Bir cevap yazın