4 έξυπνοι τρόποι για τη δημιουργία συνδέσμων επιστροφής — Social Metrics Pro

2
4 έξυπνοι τρόποι για τη δημιουργία συνδέσμων επιστροφής — Social Metrics Pro

Οι σύνδεσμοι είναι ζωτικής σημασίας για την αύξηση της επισκεψιμότητας στο διαδίκτυο. Ένας ιστότοπος χωρίς backlinks θα δυσκολευτεί να λάβει υψηλή επισκεψιμότητα — από αναζητήσεις ή άλλους ιστότοπους. Πρέπει να αρχίσετε να μαθαίνετε για τη σύνδεση στο SEO.

  • Γιατί χρειάζεστε backlinks για τους ιστότοπούς σας.
  • Τι πρέπει να κάνετε και να μην κάνετε όταν κάνετε σύνδεση στο SEO
  • Τι πρέπει να κάνετε πριν ξεκινήσετε τις στρατηγικές δημιουργίας συνδέσμων.

Σήμερα, είναι πιο δύσκολο από ποτέ να δημιουργήσετε και να εκτελέσετε μια επιτυχημένη στρατηγική δημιουργίας backlink. Στην πραγματικότητα, 65% των εμπόρων πείτε ότι η δημιουργία συνδέσμων είναι η πιο απαιτητική εργασία SEO. Πρέπει να γνωρίζετε ότι δεν μπορείτε απλώς να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο και μετά να καθίσετε αναπαυτικά, να περιμένετε να έρθουν νέοι πελάτες να χτυπήσουν την εικονική σας πόρτα.

Πρέπει να κάνεις το δικό σου σύνδεση στο SEO τακτική προληπτικά.

Γνωρίζετε ότι το #1 αποτέλεσμα στο Google έχει μέσο όρο 3,8x περισσότερα backlinks από τις θέσεις #2 έως #10; Η κατάταξη στην πρώτη σελίδα οποιασδήποτε αναζήτησης Google απαιτεί τώρα μια ιστοσελίδα να είναι πραγματικά πολύτιμη

Βασικά, οι μηχανές αναζήτησης χρησιμοποιούν συνδέσμους για να ανιχνεύσουν τον ιστό. Θα ανιχνεύσει τους συνδέσμους μεταξύ των μεμονωμένων σελίδων στον ιστότοπό σας και θα ανιχνεύσει τους συνδέσμους μεταξύ ολόκληρων ιστότοπων.

Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, οι μηχανές αναζήτησης αναγνωρίζουν ότι το backlink έχει αξία και επιβραβεύουν τη διεύθυνση URL-στόχου, ερμηνεύοντας τη σύνδεση ως πλήρως σκόπιμη. υποθέτουν ότι έχει γίνει κάποιο επίπεδο συντακτικής αξιολόγησης της ιστοσελίδας-στόχου. Όσο περισσότερους συνδέσμους έχετε από σχετικούς και έγκυρους ιστότοπους, τόσο καλύτερη θα είναι η απόδοση του ιστότοπού σας στην αναζήτηση σχετικών ερωτημάτων.

Επιπλέον, η ύπαρξη εξαιρετικών backlinks σας δίνει επίσης:

  • Επισκεψιμότητα παραπομπής: Αναφέροντας τον σύνδεσμο/ιστότοπό σας ως πηγή πληροφοριών, οι χρήστες θα κάνουν κλικ στον σύνδεσμο και θα επισκεφθούν τον ιστότοπό σας για να μάθουν περισσότερα.
  • Ανώτερη αρχή: Αν κοιτάξετε στο λεξικό, θα δείτε ότι ένα άτομο που έχει εξουσία είναι «ένα άτομο με εκτεταμένες ή εξειδικευμένες γνώσεις σχετικά με ένα θέμα: ένας ειδικός». Όσο περισσότεροι ιστότοποι καλής ποιότητας που συνδέονται με εσάς σημαίνει ότι είστε αυθεντία στο θέμα, τόσο πιο αξιόπιστοι θα γίνετε στον τομέα σας.

Φυσικά, όσο πιο έγκυρος είναι ο ιστότοπος από τον οποίο λαμβάνετε backlinks, τόσο περισσότερη εξουσία μπορούν να μεταφέρουν σε εσάς. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η στόχευση ιστότοπων εξαιρετικής ποιότητας για προβολή είναι τόσο σημαντική.

Ως αποτέλεσμα, όταν έχετε υψηλή επισκεψιμότητα, ενισχύστε την εξουσία σας, η κατάταξή σας θα αυξηθεί επίσης.

Πρώτον, ένα καλό backlink πρέπει να είναι σχετικό.

Η συνάφεια αναφέρεται στο περιβάλλον της σελίδας ή του ιστότοπου που συνδέεται με εσάς. Η συνάφεια είναι εξαιρετικά σημαντική για την ποιότητα του backlink σας επειδή στέλνει ένα μήνυμα στον αλγόριθμο ότι το backlink έχει νόημα, προσθέτει αξία στη σελίδα και ότι επειδή είναι σχετικό με την επιχείρησή σας, έχετε τα προσόντα να συζητήσετε οποιοδήποτε θέμα της σελίδας ή του ιστότοπου μπορεί να είναι περίπου.

Εν ολίγοις, οι περισσότερες από τις προσπάθειές σας για τη δημιουργία συνδέσμων θα πρέπει να επικεντρώνονται σε σχετικές ευκαιρίες.

Ωστόσο, το πρόβλημα είναι ότι υπάρχουν λιγότερες ευκαιρίες δημιουργίας συνδέσμων που σχετίζονται 100% με τον ιστότοπό σας. Μην ανησυχείτε, απλά δώστε προσοχή στην πρώτη ιδέα.

Στη συνέχεια, πρέπει να λάβετε συνδέσμους προς τον ιστότοπό σας από ιστότοπους που έχουν οργανική επισκεψιμότητα. Γενικά, οι ιστότοποι που είναι δημοφιλείς στην οργανική αναζήτηση αποτελούν πολύτιμες ευκαιρίες δημιουργίας συνδέσμων.

Εάν ένας ιστότοπος λαμβάνει οργανική επισκεψιμότητα, πιθανότατα έχει εξουσία. Οι εκτιμήσεις για την ποιότητα του backlink σχετικά με την αξιοπιστία και την εξουσία σχετίζονται άμεσα με τον ιστότοπο που συνδέεται με τον ιστότοπό σας.

Ουσιαστικά αυτό που εξετάζουμε εδώ είναι πόσο αξιόπιστο ή έγκυρο βλέπει η Google τον ιστότοπο που παρέχει έναν σύνδεσμο προς τον ιστότοπό σας. Όσο πιο δυνατός είναι ένας ιστότοπος, τόσο πιο δύσκολο θα είναι να αποκτήσετε τη σύνδεση. Αυτό κάνει αυτούς τους συνδέσμους ακόμη πιο πολύτιμους, επομένως αξίζει τον κόπο.

Η απόκτηση συνδέσμων που δεν ζητήσατε είναι η νιρβάνα του SEO. Είναι πάντα κάτι για το οποίο θα πρέπει να επιδιώκετε και να χτίσετε μακροπρόθεσμα. Αυτό το κάνετε καταβάλλοντας προσπάθειες για να κάνετε τον ιστότοπό σας αξιόλογο σύνδεσμο, είτε μέσω ενός υπέροχου προϊόντος ή πτυχής της υπηρεσίας σας είτε μέσω της παραγωγής υπέροχου περιεχομένου που αναφέρεται από άλλους ιστότοπους.

Ακολουθούν πράγματα που πρέπει να αποφεύγετε κατά τη διαδικασία δημιουργίας συνδέσμων, καθώς και οι προτεινόμενες στρατηγικές που πρέπει να δοκιμάσετε.

Όχι

Αγορά Backlinks

Αρκετοί ιστότοποι και υπηρεσίες σάς βοηθούν να αγοράσετε συνδέσμους κειμένου σε άλλους ιστότοπους που περνούν πίστωση SEO. Αυτή είναι ίσως η πιο δελεαστική κακή στρατηγική δημιουργίας συνδέσμων. Θα μπορείτε να ελέγχετε από ποιους ιστότοπους λαμβάνετε συνδέσμους και θα πρέπει επίσης να αναλύσετε αυτούς τους ιστότοπους για να διασφαλίσετε ότι δεν τοποθετείτε συνδέσμους σε κακές γειτονιές. Εάν δεν θέλετε να λάβετε κόκκινη κάρτα από την Google, μην αγοράζετε ποτέ backlinks.

Δεν δημιουργείται περιεχόμενο που αξίζει τον σύνδεσμο

Η απλή αλήθεια είναι ότι αν δεν υπάρχουν πολύτιμες αναρτήσεις ιστολογίου ή κομμάτια περιεχομένου στον ιστότοπό σας, θα είναι δύσκολο να αποκτήσετε backlinks. Αυτό συμβαίνει συχνά για ιστότοπους που δίνουν προτεραιότητα στην ποσότητα έναντι της ποιότητας. Πρέπει να είστε μια ποιοτική πηγή, τότε όλο και περισσότεροι άνθρωποι θα έρθουν σε εσάς.

Έχοντας μόνο μία στρατηγική δημιουργίας συνδέσμων

Αν και μπορεί να έχετε λίγη επιτυχία με μια συγκεκριμένη μέθοδο δημιουργίας συνδέσμων, δεν είναι ποτέ η καλύτερη επιλογή να βάλετε όλα τα αυγά σας σε ένα καλάθι. Ο διαδικτυακός κόσμος αλλάζει κάθε φορά και μια μέθοδος δημιουργίας συνδέσμων μπορεί γρήγορα να γίνει λιγότερο αποτελεσματική.

Κάνετε

Παράλληλα με αυτή τη μακροπρόθεσμη προσέγγιση, μπορείτε επίσης να αξιοποιήσετε μια σειρά τεχνικών δημιουργίας συνδέσμων που σας επιτρέπουν να χτίσετε την εξουσία σας και να αυξήσετε τις πιθανότητές σας για καλή κατάταξη και επισκεψιμότητα από την οργανική αναζήτηση.

Δημιουργήστε περιεχόμενο linkbait

Μπορεί να έχετε χίλια backlinks SEO και έναν καλά δομημένο ιστότοπο, αλλά δεν θα έχουν νόημα χωρίς πολύτιμο περιεχόμενο. Και ειλικρινά, η ύπαρξη ποιοτικού περιεχομένου καθιστά πιο πιθανό να συνδεθούν άλλοι ιστότοποι. Ειδικά, με ποιοτικό περιεχόμενο, πολλοί bloggers είναι πρόθυμοι να κάνουν αναφορά στον ιστότοπό σας χωρίς να χρειαστεί να τους προσεγγίσετε πρώτα. Άλλοι στον κλάδο σας θα ακολουθούν επίσης άλλους ιστότοπους, όπως τον δικό σας, επομένως για να κερδίσετε ένα backlink από αυτούς θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι αξίζει το περιεχόμενο linkbait.

Το γεγονός ότι το περιεχόμενο μεγάλης μορφής παίρνει κατά μέσο όρο 77,2% περισσότερους συνδέσμους παρά σύντομα άρθρα. Ένα από τα πιο ελκυστικά κομμάτια περιεχομένου είναι ένας πλήρης οδηγός, ο οποίος είναι αρκετά απλός. Η δουλειά σας είναι να δημιουργήσετε τον καλύτερο, πιο εμπεριστατωμένο και πληρέστερο πόρο για ένα θέμα που έχει δημοσιευτεί ποτέ.

Από την άλλη πλευρά, το οπτικό περιεχόμενο προσελκύει περισσότερους συνδέσμους από το μη οπτικό περιεχόμενο, επομένως μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εικόνες σχεδίασης, γραφήματα πληροφοριών και ούτω καθεξής.

Κτίριο σπασμένων συνδέσμων

Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να αναζητήσετε ιστοσελίδες εξαιρετικής ποιότητας για κατεστραμμένους συνδέσμους, οι οποίοι χρησιμοποιούνται για να παραπέμπουν σε άλλες εξειδικευμένες σελίδες αλλά δεν υπάρχουν πλέον. Μπορείτε να επισημάνετε τον κατεστραμμένο σύνδεσμο στο email σας και να προσφέρετε μια σελίδα με παρόμοιο περιεχόμενο στον ιστότοπό σας. Να θυμάστε ότι το περιεχόμενό σας πρέπει επίσης να είναι ενημερωμένο και καλογραμμένο. Είναι καλό να αναζητάτε συνδέσμους που έχουν παραμεληθεί από τους ανταγωνιστές σας.

Αντί να αναζητάτε συνδέσμους που είναι παλιές ή κενές σελίδες, ψάχνετε για συνδέσμους που δίνουν σφάλμα 404. Εάν έχετε περάσει καθόλου χρόνο στο διαδίκτυο, οι πιθανότητες είναι υψηλές να έχετε συναντήσει ένα σφάλμα 404 τουλάχιστον δύο φορές.

Για άλλη μια φορά, θα θέλετε να βρείτε σελίδες πόρων για τον κλάδο σας και να τις ελέγξετε για κατεστραμμένους συνδέσμους.

Μαρτυρίες

Όλες οι εταιρείες, είτε είναι μεγάλες είτε μικρές, λατρεύουν να επιδεικνύουν τις μαρτυρίες που έχουν λάβει από τους πελάτες τους.

Στην πραγματικότητα, θα παρατηρήσετε ότι οι περισσότεροι ιστότοποι επιχειρήσεων παρουσιάζουν μερικές επιλεγμένες μαρτυρίες στην αρχική τους σελίδα και μερικοί έχουν ολόκληρες σελίδες αφιερωμένες σε κριτικές πελατών. Και αυτές οι μαρτυρίες έχουν πάντα έναν σύνδεσμο στην αρχική σελίδα – ένα εντυπωσιακό μέρος.

Πρέπει να γράψετε ένα σύντομο και επίκαιρο email για να παρουσιάσετε τη μαρτυρία σας και πώς μπορεί να προσθέσει αξία στον συνολικό ιστότοπο (τους οποίους δοκιμάσατε το προϊόν/τις υπηρεσίες τους). Μόλις λάβετε το πράσινο φως για να προχωρήσετε σε μια μαρτυρία, μπορείτε να αρχίσετε να το επεξεργάζεστε. Μην ξεχάσετε να εισαγάγετε τους συνδέσμους ή το όνομα της επιχείρησής σας στο περιεχόμενο λογικά.

Αποκατάσταση συνδέσμων

Μερικές φορές, η επιχείρησή σας ή η επωνυμία σας θα αναφέρεται στο διαδίκτυο χωρίς σύνδεση με τον ιστότοπό σας. Αυτό το βήμα συνήθως οφείλεται σε ανθρώπινο λάθος, αλλά τα καλά νέα για εσάς είναι ότι μπορεί να είναι μια νέα πηγή backlinks.

Η ανάκτηση συνδέσμων είναι απλή αλλά πολύ ισχυρή. Διαπιστώνετε ότι κάποιος σας έχει αναφέρει στο ιστολόγιό του επειδή του αρέσουν τα προϊόντα ή οι υπηρεσίες σας. Έχουν αναδείξει την επωνυμία ή την επιχείρησή σας ως μέρος μιας ευρύτερης αφήγησης και δεν συνδέονται με εσάς, απλώς απευθυνθείτε σε αυτούς. Ένα email που τους ζητά απλώς να συνδεθούν με τους ιστότοπούς σας όπου σας ανέφεραν είναι εξαιρετικό για να ανακτήσετε τους συνδέσμους σας.

Γνωρίστε το προφίλ σας backlink

Πρώτα και κύρια, πρέπει να ξέρετε πού βρίσκεστε τώρα.

Μπορείτε να το κάνετε βήμα-βήμα στο Google και να συλλέξετε κάθε backlink χειροκίνητα. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ανοίξετε τη μηχανή αναζήτησης της επιλογής σας. Για παράδειγμα, ας υποθέσουμε ότι χρησιμοποιείτε το Google. Τώρα, στη γραμμή αναζήτησης, θα θέλετε να γράψετε “σύνδεσμος:”. Μετά το ερωτηματικό, θα γράφατε στη συνέχεια το όνομα του ιστότοπού σας. Για παράδειγμα, “link:yoursite.com”. Μόλις πατήσετε την αναζήτηση, θα μπορείτε να δείτε όλα τα backlinks που έχει καταγεγραμμένα η Google.

Διαφορετικά, υπάρχει ένας πιο εύκολος τρόπος για εσάς: χρησιμοποιήστε ένα εργαλείο ελέγχου backlink όπως το BacklinkGap. Θα δείτε τις πληροφορίες για το εργαλείο παρακάτω.

Ανάλυση ανταγωνιστών

Μην ξεχάσετε να συγκρίνετε τον εαυτό σας με τους ανταγωνιστές σας και να δείτε πώς θα ανταπεξέλθετε εναντίον τους. Τα βασικά στοιχεία κάθε καλής στρατηγικής μάρκετινγκ ξεκινούν με μια ανάλυση ανταγωνισμού, και εκεί ακριβώς πρέπει να σας οδηγήσει η έναρξη της καμπάνιας δημιουργίας συνδέσμων.

Για να σας βοηθήσουμε να δημιουργήσετε καλό περιεχόμενο που θα κερδίσει backlinks στον ιστότοπό σας, θέλετε να κατασκοπεύετε τους ανταγωνιστές σας. Είναι πολύ εύκολο να το καταλάβουμε γιατί υπάρχουν πιθανότητες να έχουν εξαιρετικό περιεχόμενο που ήδη κατατάσσεται καλά και έχει δημιουργήσει πολλά backlinks.

Το θεμελιώδες της σύνδεσης στο seo

Έτσι, η ανάλυση των ιστοσελίδων των ανταγωνιστών σας θα σας δώσει επίσης έναν σύνδεσμο εάν τους προσεγγίσετε σωστά. Μπορείτε να θέσετε ορισμένες ερωτήσεις προς διερεύνηση, όπως έχουν κάνει κάτι που ήταν ιδιαίτερα άξιο σύνδεσης; Σε τι είδους πράγματα συνδέονται οι άνθρωποι σε αυτές τις σελίδες; Αυτό θα πρέπει να αρχίσει να σας δίνει κάποια ιδέα για το τι είδους θέσεις ενδιαφέρονται για αυτό που κάνετε.

Αυτό απαιτεί λίγη αντίστροφη μηχανική και να δείτε πώς ο ανταγωνιστής σας πήρε τη σύνδεση από την πρώτη θέση. Έγραψαν εξαιρετικό περιεχόμενο; Μοιράστηκαν ένα infographic; Στη συνέχεια, όταν μάθετε την απάντηση, μπορείτε να προσπαθήσετε να επαναλάβετε αυτήν τη μέθοδο για τον εαυτό σας.

Χρησιμοποιήστε ένα εργαλείο ελέγχου backlink – BacklinkGap

Πολλά διαφορετικά εργαλεία μπορούν να σας βοηθήσουν να ελέγξετε αν τα backlink σας είναι αξιόπιστα και να προσδώσουν αξία στον ιστότοπό σας. Το BacklinkGap είναι ένα εργαλείο που ξεχωρίζει από το πλήθος και είναι σίγουρα δωρεάν για χρήση.

Η σύνδεση στο SEO θα είναι ευκολότερη με ένα εργαλείο όπως το BacklinkGap.

Έλεγχος επιστροφής συνδέσμων:

  • Προσδιορίστε τη «φιλικότητα» και την εγκυρότητα όλων των backlinks.
  • Ενισχύστε το προφίλ σας backlink προσδιορίζοντας νέες και χαμένες ευκαιρίες, έναν αριθμό backlinks και τομείς παραπομπής.
  • Αποκαλύψτε τους συνδέσμους nofollow, dofollow και κατεστραμμένους.
  • Διαχειριστείτε τους συνδέσμους που έχουν απορριφθεί ή πρόκειται να απορριφθούν.
  • Ανακαλύψτε spammy domains που δείχνουν προς εσάς.

Μπορείτε επίσης να μοιραστείτε την αναφορά σας με το BacklinkGap. Μπορείτε να μοιραστείτε το μοτίβο των backlinks σας σε οποιονδήποτε με φιλτράρισμα της σειράς και των δεδομένων προς κοινή χρήση. Η αναφορά backlink μπορεί να σας βοηθήσει να δείτε το μεταβαλλόμενο μοτίβο σας.

Η σύνδεση στο SEO θα είναι ευκολότερη με ένα εργαλείο όπως το BacklinkGap.

Εάν θέλετε να παρακολουθείτε το προφίλ σας backlink καθημερινά, μηνιαία, ακόμη και ετήσια, το BacklinkGap έχει τη δυνατότητα παρακολούθησης. Σας βοηθά να προσδιορίσετε την κίνηση όλων των backlinks που δείχνουν προς εσάς. Η κατάσταση του backlink βρίσκεται επίσης στην κορυφή του ταμπλό.

Επίσης, μπορείτε να αναλύσετε τα προφίλ backlink των ανταγωνιστών σας απλώς εισάγοντας τη διεύθυνση URL/τομέα τους.

Η σύνδεση στο SEO θα είναι ευκολότερη με ένα εργαλείο όπως το BacklinkGap.

Η τέχνη του να αποκτάς περισσότερα backlinks είναι ένα τεράστιο θέμα. Θα πρέπει πάντα να παρακολουθείτε τα προφίλ σας backlink όταν εκτελείτε εργασίες SEO. Μην αγοράζετε συνδέσμους, μην δημιουργείτε άχρηστο περιεχόμενο ή μην έχετε μόνο μία στρατηγική δημιουργίας συνδέσμων για να ενισχύσετε το προφίλ σας. Αντίθετα, εάν θέλετε περισσότερα backlinks, προσπαθήστε να δημιουργήσετε περισσότερο περιεχόμενο δολώματος συνδέσμων, να διορθώσετε κατεστραμμένους συνδέσμους, να δοκιμάσετε μαρτυρίες και να διεκδικήσετε ξανά τον σύνδεσμο που δεν αναφέρθηκε.

Σε τελική ανάλυση, ένα εργαλείο ελέγχου backlink όπως το BacklinkGap μπορεί να σας βοηθήσει σύνδεση στο SEO.

Bir cevap yazın