7 καλύτερα εργαλεία ελέγχου επιστροφής συνδέσμων για να ενισχύσετε την κατάταξη σελίδας σας — Social Metrics Pro

1
7 καλύτερα εργαλεία ελέγχου επιστροφής συνδέσμων για να ενισχύσετε την κατάταξη σελίδας σας — Social Metrics Pro

Η Google θεωρεί το backlink ως ένα σημάδι ότι το περιεχόμενό σας είναι αρκετά πολύτιμο για σύνδεση. Όταν πρόκειται για SEO, η διαχείριση και η εύρεση νέων backlinks για τον ιστότοπό σας είναι ζωτικής σημασίας. Η χρήση του καλύτερου εργαλείου ελέγχου backlink θα είναι χρήσιμη.

 • Οι αναγκαιότητες των backlinks.
 • Τα κορυφαία 7 καλύτερα εργαλεία ελέγχου backlink.
 • 4 συμβουλές για να αποκτήσετε περισσότερα backlinks με περιεχόμενο “linkbait”.
 • τι πρέπει να γνωρίζετε για να αποκτήσετε περισσότερα backlinks.

Ο ευκολότερος τρόπος για να σκεφτείτε τα backlinks θα ήταν ως συνομιλίες μεταξύ ιστότοπων.

Ενώ οι αλγόριθμοι στο Google έχουν αλλάξει με τα χρόνια, τα backlinks εξακολουθούν να παραμένουν ως ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες κατάταξης.

Ωστόσο, οι λεπτομέρειες SEO όπως η δημιουργία backlinks μπορεί να είναι περίπλοκες τις περισσότερες φορές. Τα καλά νέα είναι ότι δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για αυτό, επειδή υπάρχει μια ποικιλία εργαλείων διαθέσιμα για να βοηθήσουν τους χρήστες να κάνουν το μεγαλύτερο μέρος της «άρσης βαρέων».

Αφού διαβάσετε αυτό το άρθρο, θα ξέρετε το απόλυτο τα καλύτερα εργαλεία ελέγχου backlink για να δημιουργήσετε μια επιτυχημένη στρατηγική backlink.

Το backlink είναι ένας σύνδεσμος από έναν ιστότοπο σε μια σελίδα σε έναν άλλο ιστότοπο. Είναι επίσης γνωστό ως μονόδρομος σύνδεσμος, εισερχόμενος σύνδεσμος, εισερχόμενος σύνδεσμος.

Μπορείτε να σκεφτείτε τα backlinks ως “ψηφοφορίες” για μια συγκεκριμένη σελίδα. Οι μηχανές αναζήτησης χρησιμοποιούν αυτές τις ψήφους για να αποφασίσουν την κατάταξή τους. Έτσι, ένας μεγάλος αριθμός backlinks θα βοηθήσει μια σελίδα να κατατάσσεται ψηλά στο SERP.

Τα backlinks παίζουν σημαντικό ρόλο στον αλγόριθμο των μηχανών αναζήτησης, στον σχεδιασμό SEO και στη συνολική στρατηγική σας για την ανάπτυξη του ιστότοπού σας. Ωστόσο, 65% των digital marketers δηλώνουν ότι το link building είναι το πιο δύσκολο κομμάτι του SEO.

Για να είμαστε συγκεκριμένοι, τα κομμάτια περιεχομένου και τα backlinks είναι τα δύο κορυφαία οι πιο σημαντικοί παράγοντες για την κατάταξη στο Google για λέξεις-κλειδιά-στόχους. Όπως αναφέρθηκε, τα backlinks είναι «ψήφοι» από άλλους ιστότοπους. Όταν περισσότεροι ιστότοποι συνδέονται με τη σελίδα σας, ουσιαστικά λένε στις μηχανές αναζήτησης ότι το περιεχόμενό σας είναι πολύτιμο, χρήσιμο και αξιόπιστο. Στη συνέχεια, οι μηχανές αναζήτησης θα απορροφήσουν αυτές τις πληροφορίες και θα κατατάξουν τον ιστότοπό σας υψηλότερα στη σελίδα αποτελεσμάτων της μηχανής αναζήτησης.

Επιπλέον, περισσότερα backlinks μπορούν να φέρουν περισσότερη επισκεψιμότητα και εξουσία στους ιστότοπούς σας.

Ας φανταστούμε τον Alex ως blogger και γράφει ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο για ένα αθλητικό γεγονός.

Μια άλλη blogger, η Roma, συνδέεται με το άρθρο της Alex όταν μοιράζεται την άποψή της. Δεδομένου ότι γράφει για το θέμα στο γνωστό site του διαδικτυακού περιοδικού της, αυτό δημιουργεί ένα backlink στην ανάρτηση του Alex.

Επειδή το διαδικτυακό περιοδικό είναι δημοφιλές, πολλοί άλλοι ιστότοποι θα συνδέσουν πίσω στο άρθρο της. Αυτό αυξάνει την εξουσία του διαδικτυακού περιοδικού, ενώ το άρθρο του Alex θα αποκτήσει επίσης ένα πολύτιμο backlink από έναν αξιόπιστο ιστότοπο.

BacklinkGap

Το BacklinkGap είναι ένα δωρεάν εργαλείο ελέγχου backlink. Είναι πολύ απλό να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο. Ο τρόπος χρήσης του είναι πολύ απλός. Απλώς πρέπει να εισαγάγετε τον τομέα ή τη διεύθυνση URL σας και να περιμένετε να δημιουργήσει τα αποτελέσματά σας αυτός ο έλεγχος backlink.

BacklinkGap - Το καλύτερο εργαλείο ελέγχου backlink

Με δωρεάν πρόσβαση, μπορείτε να ανακαλύψετε πλήρως το προφίλ backlink σας. Έτσι, μπορείτε να δείτε έναν αριθμό χρήσιμων δεδομένων που είναι έτοιμα για εσάς στον πίνακα ελέγχου, όπως ο αριθμός των backlinks, ο συνολικός τομέας παραπομπής, οι νέοι & χαμένοι σύνδεσμοι, ο νέος & χαμένος τομέας παραπομπής κ.λπ.

Όταν βλέπετε περισσότερες λεπτομέρειες στον πίνακα εργαλείων, το BacklinkGap σάς παρέχει επίσης πληροφορίες σχετικά με τα χαρακτηριστικά συνδέσμων, τους τύπους συνδέσμων, τους τύπους πλατφόρμας και τα σημασιολογικά στοιχεία.

BacklinkGap - Το καλύτερο εργαλείο ελέγχου backlink

Με τη λειτουργία παρακολούθησης, μπορείτε να παρακολουθείτε το προφίλ των συνδέσμων σας ανά πάσα στιγμή. Δεν θα χρειαστεί να καθίσετε και να παρακολουθείτε τα backlink σας με μη αυτόματο τρόπο. Η λειτουργία μπορεί να διατηρεί δεδομένα καθημερινά, εβδομαδιαία ή μηνιαία. Το BacklinkGap μπορεί επίσης να σας βοηθήσει Αν θέλετε να λάβετε τα αρχεία CSV ή να εξαγάγετε την αναφορά για τα προφίλ σας backlink.

SEMrush

Μια «όλα σε ένα εργαλειοθήκη μάρκετινγκ», η Semrush συνδυάζει πολλά διαφορετικά εργαλεία ψηφιακού μάρκετινγκ για να ενισχύσει τη στρατηγική SEO σας.

Semrush - εργαλείο ελέγχου backlink

Με ένα από τα καλύτερα διαθέσιμα checkers backlink, το SEMrush σας διευκολύνει να κατανοήσετε και να αναλύσετε τα backlinks σας για να ενισχύσετε την κατάταξή σας.

Όπως και άλλα παρόμοια εργαλεία, πρέπει πρώτα να εισαγάγετε τον τομέα στην ενότητα Ανάλυση Backlink.

Στη συνέχεια, το SEMrush θα συγκεντρώσει πολλές σχετικές πληροφορίες σχετικά με τον τομέα και τους συνδέσμους του. Για να αποκαλύψει περισσότερες σε βάθος πληροφορίες, η πλατφόρμα θα δημιουργήσει λεπτομερείς αναφορές για καθέναν από τους τομείς.

Mangools LinkMiner

Σε αντίθεση με τα άλλα πούλια backlink που αναφέρονται σε αυτήν τη λίστα, το Link Miner είναι καθαρά ένα εργαλείο ελέγχου backlink χωρίς πρόσθετες λειτουργίες SEO.

Mangools - εργαλείο ελέγχου backlink

Το LinkMiner έχει αρκετά εκτεταμένα χαρακτηριστικά που σχετίζονται με το backlink. Μπορείτε να φιλτράρετε τα backlinks σας κατά νέους, noFollow, χαμένους και διαγραμμένους συνδέσμους.

Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο εάν θέλετε να διατηρήσετε μια λίστα με διαγραμμένους ή χαμένους συνδέσμους που θέλετε να ανακτήσετε για τον ιστότοπό σας. Είναι επίσης ένας εύχρηστος τρόπος να βλέπετε αμέσως νέα backlinks όπως εμφανίζονται.

Για να σας βοηθήσει να στοχεύσετε τα backlinks των ανταγωνιστών, το LinkMiner σάς επιτρέπει να δημιουργήσετε μια λίστα με τα αγαπημένα backlinks, ώστε να θυμάστε ποια είναι τα πιο σημαντικά προς στόχευση.

Ahrefs

Δεν θα αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το Ahrefs έχει ένα από τα καλύτερα πούλια backlink. Εισαγάγετε οποιονδήποτε ιστότοπο, δικό σας ή ανταγωνιστή και δείτε όλα τα backlinks που αναφέρονται στον συγκεκριμένο ιστότοπο. Μόλις εμφανιστεί μια λίστα με όλους τους συνδέσμους, ρίξτε μια ματιά σε μετρήσεις όπως η αρχή τομέα και η ακριβής τοποθεσία του ιστότοπου παραπομπής.

Το Ahrefs σάς επιτρέπει να βλέπετε νέους, σπασμένους και χαμένους συνδέσμους σε έναν ιστότοπο επίσης. Με νέους συνδέσμους, μπορείτε να ξεκινήσετε να δημιουργείτε ένα ρεπερτόριο με αυτούς τους ιστότοπους για να κερδίσετε περισσότερους συνδέσμους στο μέλλον. Με κατεστραμμένους και χαμένους συνδέσμους, μπορείτε να εργαστείτε για να επικοινωνήσετε με τους ιστότοπους που συνδέθηκαν αρχικά με εσάς και να λάβετε πίσω αυτούς τους συνδέσμους.

Η δική τους “Βαθμολογία τομέα” σάς δείχνει την αξία κάθε ιστότοπου που συνδέεται με εσάς, εμφανίζοντας τον αριθμό των συνδέσμων επιστροφής και των συνδέσμων Dofollow.

Το Ahrefs είναι επίσης εξαιρετικό για να σας δείχνει τυχόν backlinks που έχετε χάσει. Αυτοί μπορεί να είναι σύνδεσμοι που είναι κατεστραμμένοι ή σύνδεσμοι που ο κάτοχος του ιστότοπου έχει διαγράψει από τη σελίδα του.

Majestic Site Explorer

Το Majestic Site Explorer είναι ο καλύτερος έλεγχος backlink για την κατανόηση της θέσης του τρέχοντος προφίλ συνδέσμου σας.

Με αυτό το εργαλείο που παρέχει τυπικές μετρήσεις, όπως ο συνολικός αριθμός εξωτερικών συνδέσμων επιστροφής, μπορείτε επίσης να ελέγξετε άλλα βασικά στατιστικά στοιχεία, όπως τομείς παραπομπής, υποδίκτυα παραπομπής και διευθύνσεις IP παραπομπής. Αυτά τα τεχνικά κομμάτια πληροφοριών είναι απαραίτητα για την κατανόηση της τρέχουσας στρατηγικής συνδέσμων σας.

Πιο αναλυτικά δεδομένα παρουσιάζονται επίσης σε καινοτόμα γραφήματα και γραφήματα για να σας βοηθήσουν να οπτικοποιήσετε την κατάσταση του ιστότοπού σας. Το γράφημα ιστορικού backlink θα σας δώσει μια σαφή εικόνα για το εάν κερδίζετε ή χάνετε συνδέσμους σε οποιαδήποτε δεδομένη χρονική περίοδο.

Παρακολούθηση Επιστροφής Συνδέσμων

Το Monitor Backlinks είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για να παρακολουθείτε τη στρατηγική backlink των ανταγωνιστών σας.

Εάν θέλετε να ανακαλύψετε περισσότερα σχετικά με το ποιοι σύνδεσμοι ενισχύουν την κατάταξη των ανταγωνιστών σας και ποια backlinks μειώνουν τις προσπάθειές σας στο SEO, το Monitor Backlinks θα μπορούσε να είναι ο καλύτερος έλεγχος backlink για εσάς.

Το εργαλείο ελέγχου συνδέσμων θα σας πει πότε λαμβάνετε ένα πολύτιμο backlink, πότε ένας blogger αξιολογεί το προϊόν σας ή πότε ανταγωνιστικοί ιστότοποι προχωρούν με τη στρατηγική τους για τη δημιουργία συνδέσμων.

Μπορείτε επίσης να δείτε έναν τόνο χρήσιμων μετρήσεων που σχετίζονται με backlink για να διατηρήσετε τη στρατηγική σας βελτιωμένη. Δείτε τον αριθμό της επισκεψιμότητας παραπομπής ανά backlink, τον αριθμό εξωτερικών συνδέσμων καθώς και την αρχή σελίδας ή τομέα για κάθε backlink.

συνδέσμους

Ένα από τα απλούστερα και φθηνότερα πούλια backlink, το Linkody θα σας δώσει μια πλήρη εικόνα του προφίλ σας backlink ενώ θα σας βοηθήσει να καθοδηγήσετε τη μελλοντική σας στρατηγική δημιουργίας backlink.

Αντί να χρειάζεται να ανησυχείτε για τον μη αυτόματο έλεγχο των backlinks σας, το Linkody αυτοματοποιεί την όλη διαδικασία ώστε να είναι πιο γρήγορη και αποτελεσματική.

Όλα τα σχετικά δεδομένα backlink εμφανίζονται σε έναν φιλικό προς τον χρήστη πίνακα ελέγχου, καθιστώντας εύκολη την κατανόηση των περιεκτικών μετρήσεων backlink.

Το προφίλ σας backlink αλλάζει συνεχώς, επομένως είναι σημαντικό να γνωρίζετε σε πραγματικό χρόνο τι συμβαίνει.

Το “Linkbait” είναι περιεχόμενο που έχει σχεδιαστεί ειδικά για να προσελκύει συνδέσμους. Είναι κάτι τόσο ωραίο, πολύτιμο και μοναδικό που κάθε blogger/influencer του κλάδου θα δυσκολευόταν να μην συνδεθεί με αυτό. Αυτοί οι σύνδεσμοι στη συνέχεια βοηθούν στη βελτίωση της κατάταξης του ιστότοπου στις μηχανές αναζήτησης.

#1. Κατανοήστε τι αναζητούν οι ιδιοκτήτες ιστότοπου:

Ορισμένοι ιστότοποι λαμβάνουν συνδέσμους μόνο και μόνο επειδή παρουσιάζουν καλά τον εαυτό τους. Από την άλλη πλευρά, οι ιστότοποι με εκπληκτικό περιεχόμενο που δεν μπορούν να παρουσιάσουν καλά τον εαυτό τους δεν θα λάβουν backlinks.

Τις περισσότερες φορές, οι άνθρωποι θα αναζητήσουν περιεχόμενο που είναι μοντέρνο, διασκεδαστικό ή κάτι ασυνήθιστο.

Επιπλέον, μπορείτε επίσης να αναλύσετε τα προφίλ backlinks των ανταγωνιστών σας. Όπως υποδηλώνει το όνομα, αυτή η στρατηγική εστιάζει στην ανάλυση της καλύτερης δουλειάς των ανταγωνιστών σας και, κυρίως, στην κατανόηση γιατί και τι λειτούργησε για αυτούς. Στη συνέχεια, μπορείτε να πάρετε αυτές τις γνώσεις και να δημιουργήσετε ένα καλύτερο κομμάτι.

#2. Δώστε έμφαση στα οφέλη που αποκομίζει ο ιστότοπος:

Οι περισσότεροι ιστότοποι αναζητούν τα ίδια οφέλη, όπως περιεχόμενο σχετικό με τον ιστότοπό τους, λεπτομερές περιεχόμενο, καλογραμμένο περιεχόμενο, νόμιμη τοποθεσία. Να είστε προσεκτικοί στο γεγονός ότι δεν λαμβάνουν συνδέσμους όλοι οι εκπαιδευτικοί οδηγοί, οι ειδήσεις κ.λπ.

#3. Γράψτε σχετικό και ανταγωνιστικό περιεχόμενο:

Εάν δεν έχετε περιεχόμενο στο οποίο αξίζει να συνδεθείτε, κανείς δεν θα σας συνδέσει. Στην καρδιά της δημιουργίας backlinks είναι η δημιουργία υπέροχου περιεχομένου και πρέπει να είναι καλύτερο από άλλο περιεχόμενο στον κλάδο σας.

Μπορείτε να ακολουθήσετε αυτές τις τακτικές στο άρθρο σας:

 • Συμπεριλάβετε εικόνες υψηλότερης ποιότητας από οποιαδήποτε άλλη του ανταγωνισμού.
 • Έχετε μεγαλύτερο αριθμό λέξεων στην ανάρτηση του ιστολογίου σας – ή τουλάχιστον κάντε κάθε λέξη σημαντική.
 • Γράψτε έναν πιο συναρπαστικό τίτλο.
 • Χρησιμοποιήστε μια ενδιαφέρουσα επιλεγμένη εικόνα.
 • Γράψτε μια ετικέτα τίτλου και μια μετα-περιγραφή που να είναι πιο εστιασμένη.

#4. Σχολιάστε άλλες σχετικές αναρτήσεις ιστολογίου

Ενώ περιστασιακά μπορεί να έχετε την ευκαιρία να συμπεριλάβετε με διακριτικότητα ένα backlink στο σχόλιό σας, τις περισσότερες φορές, το σχόλιο πρέπει να είναι για τον πρωταρχικό σκοπό της οικοδόμησης μιας αμοιβαίας σχέσης με τον συγγραφέα. Το να είστε τακτικός αναγνώστης και σχολιαστής σε άλλα ιστολόγια της εξειδικευμένης σας θέσης είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δημιουργήσετε την επωνυμία σας και να φέρετε την επισκεψιμότητα στο δικό σας ιστολόγιο.

Το εξαιρετικό περιεχόμενο είναι το πρώτο πράγμα, αλλά δεν είναι το μόνο πράγμα που χρειάζεστε για την απόκτηση backlinks. Για αυτό, θα πρέπει να στοχεύσετε ενεργά ιστότοπους υψηλής εξουσίας με περιεχόμενο στο οποίο ενδιαφέρονται να συνδεθούν.

Με πληθώρα συνδέσμων χαμηλής ποιότητας ή υπερβολική δραστηριότητα στη δημιουργία της μάζας συνδέσμων, ο ιστότοπος μπορεί να υποφέρει από φίλτρα και κυρώσεις στις μηχανές αναζήτησης. Εάν υπάρχουν πολλοί σύνδεσμοι χαμηλής ποιότητας ή εάν η ταχύτητα δημιουργίας συνδέσμων είναι πολύ υψηλή, ο ιστότοπος μπορεί να υποστεί κυρώσεις στις μηχανές αναζήτησης και θα είναι αδύνατη η προώθηση του.

Η Google μπορεί να τιμωρήσει τον ιστότοπό σας εάν:

 • υπήρξε μια απότομη αύξηση στον αριθμό των backlinks.
 • Οι εμπορικοί σύνδεσμοι είναι άφθονοι.
 • επικρατούν τοποθεσίες δωρητών χαμηλής ποιότητας.

Η Google έχει γίνει πιο σχολαστική στην ανάλυση των backlinks. Επομένως, είναι προς το συμφέρον σας να παρακολουθείτε τακτικά τα backlinks που κατευθύνονται στον ιστότοπό σας και να αφήνετε μόνο αυτά που προέρχονται από σχετικούς και αξιόπιστους πόρους.

Οι επιχειρήσεις μπορούν να δημιουργήσουν εξαιρετικούς δεσμούς με τη σωστή προσέγγιση χωρίς να ξοδέψουν πολλά χρήματα. Η τακτική παρακολούθηση των backlinks θα σας βοηθήσει να αξιολογήσετε ρεαλιστικά την κατάσταση και να προσαρμοστείτε γρήγορα στις αλλαγές. ο το καλύτερο εργαλείο ελέγχου backlink θα σας βοηθήσει με αυτή τη δουλειά.

Υπάρχουν πολλά εργαλεία στον κλάδο. Ωστόσο, προτείνουμε το Backlink Gap ως ένα από τα καλύτερα εργαλεία που παρέχουν τη μεγαλύτερη αξία. Η δωρεάν πρόσβαση μπορεί να σας βοηθήσει να ανακαλύψετε τα προφίλ backlink σας και να ενημερωθείτε για τις αλλαγές στα backlinks σας.

Bir cevap yazın