Brit Ali’s College Story: Technology and Design

2
Brit Ali’s College Story: Technology and Design
Brit's College Story: Technology and Design

StartupStockPhotos / Pixabay.com

Η Brit Ali δεν έφυγε πολύ από την πατρίδα της, το Williamson της Νέας Υόρκης, για να πάει στο κολέγιο Ινστιτούτο Τεχνολογίας του Ρότσεστερ (RIT)—μόνο περίπου 30 λεπτά. Ωστόσο, επέλεξε να ζήσει στην πανεπιστημιούπολη το πρώτο της έτος και να απολαύσει τη συναρπαστική εμπειρία του κολεγίου αντί να μετακινείται μεταξύ σχολείου και σπιτιού. Το 2014, αποφοίτησε με πτυχίο BFA στη σχεδίαση νέων μέσων και χρησιμοποιεί τώρα το πτυχίο της ως σχεδιάστρια UX/UI.

Ερ. Ήξερες πάντα ότι θα πήγαινες στο κολέγιο;

Ναί. Και οι δύο γονείς μου έχουν το αφεντικό τους [degrees] οπότε ήταν περισσότερο θέμα του πού θα πήγαινα στο κολέγιο, παρά για το «αν» θα πήγαινα.

Ερ. Πώς επιλέξατε το κολέγιο σας; Τι σας άρεσε σε αυτό το σχολείο σε σχέση με άλλα;

Ειλικρινά δεν το ερεύνησα πολύ. Πολλά από τα μέλη της οικογένειάς μου πήγαν στο RIT και έχει μια από τις κορυφαίες σχολές σχεδιασμού στη χώρα—και ήταν κοντά στο σπίτι—άρα ήταν η προφανής επιλογή. Στην πραγματικότητα έκανα αίτηση μόνο σε δύο κολέγια (RIT και το κολέγιο της τοπικής κοινότητας).

Ε. Ποια είναι μια συμβουλή που θα θέλατε να είχατε πριν κάνετε αίτηση στο κολέγιο;

Εχω λίγα…

1. Κάντε αίτηση σε ένα σωρό κολέγια. Αν και ήξερα λίγο πολύ πού ήθελα να πάω, έμαθα στη συνέχεια ότι αν είχα γίνει δεκτός σε πολλά άλλα κολέγια, θα μπορούσα να είχα λάβει ενδεχομένως την οικονομική μου βοήθεια [award] που ταιριάζουν με το επιθυμητό κολέγιο – το οποίο θα ήταν υπέροχο, ειδικά για ένα ιδιωτικό σχολείο.

2. Ερευνήστε ποιες θέσεις εργασίας είναι διαθέσιμες για την ειδικότητά σας. Πήγα σε αυτό το τυφλό και διάλεξα την ειδικότητά μου αποκλειστικά για το αν τα μαθήματα έμοιαζαν διασκεδαστικά. Ήμουν τυχερός που είχαμε μια θέση εργασίας κατά 98% για τον κύριο, ότι κορυφαίες εταιρείες ήρθαν να μας προσλάβουν και ότι οι θέσεις εργασίας που μπορούσα να αποκτήσω με αυτό το πτυχίο πληρώνονταν καλά. [It] εντελώς θα μπορούσε να είχε πάει προς άλλη κατεύθυνση.

3. Διαλέξτε την ειδικότητά σας με βάση αυτό που θέλετε ΕΣΕΙΣ, όχι αυτό που σας λένε οι άλλοι. Ήμουν πάντα πολύ καλλιτεχνικός και ήθελα να κάνω κάτι δημιουργικό, αλλά πήρα πίσω [in the form of] «Δεν θα βγάλεις λεφτά, μπλα μπλα μπλα». Αν και πιστεύω ότι πρέπει να είστε ρεαλιστές και έξυπνοι σχετικά με αυτό που θα πάτε, επιλέξτε κάτι για το οποίο σας αρέσει, γιατί είναι πιο πιθανό να διαπρέψετε σε αυτό σε σύγκριση με πράγματα που δεν σας αρέσει να κάνετε. Για παράδειγμα, μπήκα σε έναν τομέα που σχετίζεται με την τεχνολογία για το σχεδιασμό, αντί να είμαι «καλός καλλιτέχνης» ή «γραφίστας». Μου επέτρεψε να αποκτήσω τη δημιουργική διέξοδο [I needed while still being practical].

Ερ. Ποια ήταν η αγαπημένη σας εμπειρία στο κολέγιο;

Συνολικά, μου άρεσε πολύ να ζω στην πανεπιστημιούπολη της πρώτης μου χρονιάς και να εκτίθεμαι σε πολλούς διαφορετικούς τύπους ανθρώπων και πολιτισμών. Προερχόμενος από μια μικρή πόλη, δεν είχα ποτέ αυτή την έκθεση μεγαλώνοντας.

Ερ. Δουλέψατε κατά τη διάρκεια του κολεγίου; Ποιες θέσεις; Νιώθετε ότι ήσασταν επαρκώς προετοιμασμένοι να μπείτε στον «πραγματικό κόσμο;»

Κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς εργάστηκα ως σχεδιαστής για τις υπηρεσίες στέγασης και εστίασης του RIT στην πανεπιστημιούπολη. Είχα επίσης δύο πρακτικές στο σχεδιασμό, μία στη Νέα Υόρκη και μία στο Ρότσεστερ. Συνιστώ ανεπιφύλακτα να κάνετε πρακτική άσκηση, καθώς θα αποκτήσετε μεγάλη εμπειρία στον πραγματικό κόσμο, αλλά με λιγότερη πίεση. Μπορείτε επίσης να πάρετε μια αίσθηση για τα είδη των εταιρειών στις οποίες θα θέλατε να εργαστείτε μόλις αποφοιτήσετε, αλλά χωρίς τη δέσμευση.

Ερ. Ποια είναι η τρέχουσα καριέρα σας και πώς σας προετοίμασε η εκπαίδευσή σας για τη θέση σας;

Αυτήν τη στιγμή είμαι επικεφαλής σχεδιαστής UX/UI—σχεδιάζω ιστότοπους και εφαρμογές. Κάνω λίγο πολύ αυτό ακριβώς που ήταν η ειδικότητά μου. Όσον αφορά τις τεχνικές δεξιότητες, με προετοίμασε πολύ καλά για τον πραγματικό κόσμο. Το μεγαλύτερο μέρος της μάθησης στη δουλειά ήταν για soft skills, καθώς και προσαρμογή στη διαδικασία όποιας εταιρείας εργαζόμουν.

Ερ. Έχετε κάποια συμβουλή για μαθητές που θέλουν να ακολουθήσουν μια καριέρα παρόμοια με τη δική σας;

1. Συνεχίστε να δοκιμάζετε νέο λογισμικό όπως βγαίνει! Ο κλάδος αλλάζει συνεχώς και πιθανότατα θα καταλήξετε να χρησιμοποιείτε νέα εργαλεία στη δουλειά που δεν μάθατε στο σχολείο. Μην φοβάστε την αλλαγή!

2. Μάθετε πώς να δέχεστε καλά την κριτική. Η δουλειά σου δεν «γίνεται» ποτέ και μπορείς πάντα να βελτιώνεσαι!

Bir cevap yazın