Renate Dalton’s College Story: Becoming a Police Officer

2
Renate Dalton’s College Story: Becoming a Police Officer
My College Story: Becoming a Police Officer

Ρενάτε Ντάλτον

Παρευρέθηκε η Renate Dalton Κρατικό Πανεπιστήμιο του East Tennessee για το προπτυχιακό της πτυχίο, όπου περιγράφει τη ζωή της ως «σχετικά βασική: σήκω, πήγαινε σχολείο, πήγαινε στη δουλειά, μελέτησε και κάνε το ξανά την επόμενη μέρα». Αφού απέκτησε πτυχίο στις πολιτικές επιστήμες και το προνόμιο και ένα πτυχίο στην ποινική δικαιοσύνη, μετακόμισε στη Νότια Καρολίνα για να ξεκινήσει μια καριέρα ως αστυνομικός. Απέκτησε το μεταπτυχιακό της στην ποινική δικαιοσύνη από Αμερικανικό Στρατιωτικό Πανεπιστήμιο μόλις πριν από πέντε χρόνια.

Ερ. Πού μεγάλωσες;

Καλώ την Ελίζαμπεθτον του Τενεσί σπίτι γιατί εκεί πήγα στο γυμνάσιο και στο κολέγιο. Η Ελίζαμπεθτον είναι μια εξαιρετικά μικρή πόλη—συνολικά 35.000 άνθρωποι σε ολόκληρη την κομητεία! Και οι δύο γονείς μου ήταν στρατιωτικοί [though]έτσι έχουμε ζήσει σε όλο τον κόσμο.

Ερ. Γνωρίζατε πάντα ότι θα πάτε στο κολέγιο;

Ναι, ήταν η φιλοδοξία μου να πάω στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ μέχρι που έμαθα πόσο δύσκολο είναι να μπεις στο Χάρβαρντ και πόσο ακριβό είναι. Ήμουν το πρώτο άτομο στην οικογένειά μου που πήγε στο κολέγιο και ήταν το μεγάλο επίτευγμα που όχι μόνο πήγα στο κολέγιο, αλλά πήγα με υποτροφία και αποφοίτησα.

Ερ. Πώς επιλέξατε το κολέγιό σας αφού αποφασίσατε ότι το Χάρβαρντ δεν ήταν μια επιλογή;

Απλός. Ήμουν χαιρετιστής στην τάξη αποφοίτησής μου και μου απονεμήθηκαν πολλές υποτροφίες στο East Tennessee State University (ETSU).

Το αρχικό μου σχέδιο παιχνιδιού ήταν να σπουδάσω πολιτικές επιστήμες ή προ-νομικά και να συνεχίσω στη νομική. Ωστόσο, διαπίστωσα ότι το πάθος μου ήταν πραγματικά περισσότερο στην ποινική πλευρά του νόμου και όχι τόσο στην πολιτική πλευρά. [Turns out I have] μηδενικό ενδιαφέρον για τη Λατινική Αμερική ή τη διεθνή πολιτική.

Ερ. Ποια ήταν η αγαπημένη σας εμπειρία στο κολέγιο;

Μου άρεσε πολύ το πρόγραμμα ποινικής δικαιοσύνης στο ETSU. Έχουν ένα από τα πιο αξιόπιστα προγράμματα στις Ηνωμένες Πολιτείες και πολλοί από τους καθηγητές μου από το κολέγιο έγραψαν βιβλία που χρησιμοποίησα κατά την απόκτηση του μεταπτυχιακού μου. Όσον αφορά τις εξωσχολικές δραστηριότητες, ασχολήθηκα πολύ με τον Σύλλογο της Κυβέρνησης Φοιτητών, την επιτροπή επιστροφής στο σπίτι και πολλούς οργανισμούς στο σχολείο. Οι πιο αγαπημένοι μου φίλοι, επίσης, γνωρίστηκαν όλοι στο κολέγιο.

Ερ. Σπούδασες στο εξωτερικό; Γιατί ή γιατί όχι?

Οχι, [but] Είχα την ευκαιρία να πάω στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης ενώ ήμουν στο κολέγιο. Ωστόσο, ζούσα μόνη μου από τα 18 μου και δεν μπορούσα να αντέξω οικονομικά το ταξίδι και τα έξοδα που συνδέονται με τις σπουδές στο εξωτερικό.

Ε. Αν έπρεπε να επιστρέψετε και να κάνετε ένα πράγμα στο κολέγιο διαφορετικά, ποιο θα ήταν αυτό; Γιατί;

Έζησα εκτός πανεπιστημιούπολης και εύχομαι να είχα ζήσει στην πανεπιστημιούπολη για να το γεμίσω [college] εμπειρία. Επίσης, αν ζούσα στην πανεπιστημιούπολη, δεν θα χρειαζόταν να δουλέψω με πλήρη απασχόληση για να συντηρήσω τον εαυτό μου και τον τρόπο ζωής μου. Επιπλέον, θα ήθελα να είχα επιβραδύνει και να είχα πάει στο κολέγιο για περίπου πέντε χρόνια αντί για τέσσερα, ώστε να μην είχα τόσο μεγάλο φόρτο στην τάξη. Έκανα κατά μέσο όρο 17-21 ώρες μαθημάτων κάθε εξάμηνο.

Ερ. Τι είναι κάτι με το οποίο παλέψατε στο κολέγιο;

Η συνολική μου υγεία και ευημερία. Βρέθηκα σίγουρα να παχύνω πολύ λόγω του γεγονότος ότι έτρωγα φρικτά και δεν είχα τον χρόνο να γυμναστώ και να φροντίσω τον εαυτό μου.

Ερ. Ποια είναι η τρέχουσα καριέρα σας; Πώς μπήκατε στο γήπεδο;

Το σημερινό μου επάγγελμα είναι η επιβολή του νόμου και σχετίζεται 100% με το πτυχίο μου.

Ενώ ήμουν στο κολέγιο, εργάστηκα στην πρόληψη απωλειών και έγινα φίλος με πολλούς αστυνομικούς στην περιοχή. Η πρόληψη της απώλειας είναι όταν προσλαμβάνεστε από ένα κατάστημα όπως το Target, το Dillard’s ή το Lowe’s για να συλλάβετε εξωτερικές κλοπές [conducted by] κλέφτες καταστημάτων και εσωτερικές κλοπές που έγιναν από εργαζόμενους.

Έπρεπε να κάνω μια πρακτική άσκηση 200 ωρών για να αποφοιτήσω και ολοκλήρωσα την πρακτική μου στο αστυνομικό τμήμα της Ελίζαμπεθτον. Το λάτρεψα τόσο πολύ και είχα τόσο πάθος για τον τομέα που η 200ωρη πρακτική μου γρήγορα μετατράπηκε σε σχεδόν 500 ώρες. Μετά την αποφοίτησή μου από το προπτυχιακό, άρχισα να εργάζομαι με το Υπουργείο Ενέργειας μέχρι το 2008, όταν μετακόμισα στη Νότια Καρολίνα. Είμαι αστυνομικός εδώ και 12 χρόνια με συνολικά 10 χρόνια στη Νότια Καρολίνα.

Ερ. Τι περιλαμβάνει η καθημερινότητά σας ως αστυνομικός;

Το ωραίο με το να είσαι αστυνομικός είναι ότι δεν υπάρχουν δύο μέρες ίδιες. Μια μέρα μπορεί να περάσει με παιδιά που παίζουν μπάσκετ στο δρόμο και μέσα σε πέντε λεπτά απαντώ σε έναν φόνο. Έχω δει ανθρώπους στο απόλυτο καλύτερό τους και μετά ξανά στο απόλυτο χειρότερο. Αυτήν τη στιγμή έχω διοριστεί στην ομάδα ποδηλάτων και δουλεύουμε σε πολλές ειδικές εκδηλώσεις. Η δουλειά μου δεν είναι καθόλου κοσμική και αν μπορείτε να σκεφτείτε μια κατάσταση που την έχω αντιμετωπίσει (κλέφτες, ανθρωποκτονίες, ληστείες τραπεζών, βγάζω παιδιά από ένα καταχρηστικό σπίτι, τροχαία ατυχήματα με θάνατο, κυνηγητά αυτοκινήτων κ.λπ.). Τίποτα δεν με εκπλήσσει πια.

Ερ. Ποια είναι μια συμβουλή που δίνετε σε άτομα που ασχολούνται με τον τομέα σας;

Να έχετε πτυχίο κολεγίου και ένα εναλλακτικό σχέδιο. Τόσοι πολλοί νεότεροι αξιωματικοί έρχονται στην επιβολή του νόμου Gung-ho και έτοιμοι για όλη τη δράση. Αυτό που δεν καταλαβαίνουν είναι ότι μπορεί να πληγωθούν σε μια στιγμή και με την υπογραφή του γιατρού να μην είναι πλέον αστυνομικοί. Επιπλέον, τους λέω να επενδύσουν σε ένα πρόγραμμα 401k και 457 γιατί πρέπει πάντα να έχουν ένα δευτερεύον πρόγραμμα για τη συνταξιοδότηση.

Bir cevap yazın