Repurpose Wedding: Συμβουλές για την επαναχρησιμοποίηση της διακόσμησης και των λεπτομερειών

2
Repurpose Wedding: Συμβουλές για την επαναχρησιμοποίηση της διακόσμησης και των λεπτομερειών

Δεν είναι μυστικό ότι οι γάμοι μπορεί να κοστίζουν μια όμορφη δεκάρα. Μεταξύ των μενού υπογραφής και της κορυφαίας διακόσμησης, τα έξοδα μπορεί να αθροιστούν. Και καθώς τα ζευγάρια συνειδητοποιούν ολοένα και περισσότερο το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα και προσπαθούν να μειώσουν τα απόβλητα, πολλοί διαπιστώνουν ότι η αλλαγή της διακόσμησης του γάμου τους είναι τόσο ευγενική για τον προϋπολογισμό τους όσο και για τον πλανήτη.

«Η επανατοποθέτηση στοιχείων γάμου δεν είναι μόνο οικονομικά αποδοτική αλλά και περιβαλλοντικά υπεύθυνη», επιβεβαιώνει η Μέγκαν Εστράντα του Εκδηλώσεις NSWE. «Έχουμε πολλούς πελάτες που συνειδητοποιούν όλο και περισσότερο τις επιπτώσεις της διακόσμησης μιας χρήσης και προσπαθούν να μειώσουν τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις τους κάνοντας υπεύθυνες επιλογές».

Αλλά η αλλαγή των ειδών γάμου δεν είναι κάτι που πρέπει να καταλάβετε τη μεγάλη μέρα που όλα είναι ήδη ρυθμισμένα για να εντυπωσιάσουν. Αντίθετα, η καλύτερη προσέγγιση είναι μέσω προσεκτικού σχεδιασμού για να αποφύγετε τη συσσώρευση περισσότερων από όσα χρειάζεστε.

Χρησιμοποιήστε αυτές τις συμβουλές επανατοποθέτησης για να μεγιστοποιήσετε τον προϋπολογισμό σας, να περιορίσετε τις σπατάλες και να διοργανώσετε τον γάμο των ονείρων σας — ούτε περισσότερο, ούτε λιγότερο.

Φωτογραφία από Julia Wade Photography

Ψωνίστε συνειδητά

Από χαρτοπετσέτες κοκτέιλ μέχρι προσαρμοσμένες πινακίδες, πολλά ζευγάρια αρχίζουν να προμηθεύονται είδη για τον γάμο τους μήνες πριν από τη μεγάλη μέρα. Αλλά ακόμα και τότε, είναι σοφό να σκεφτείτε πώς οι αγορές σας μπορούν να εξυπηρετήσουν έναν δεύτερο σκοπό (και ακόμη και έναν τρίτο!).

Adrienna McDermott του Η Άβα και η Μέλισσα σημειώνει ότι είναι σοφό να «χαρτογραφήσετε ένα σχέδιο πριν από την ημέρα του γάμου σας! Στη συνέχεια, καθώς αρχίζετε να παραγγέλνετε αντικείμενα, σκεφτείτε εάν θέλετε να τα διατηρήσετε ή όχι. Για παράδειγμα, εάν θέλετε να αποθηκεύσετε προσαρμοσμένες πινακίδες, επιλέξτε ένα προϊόν που θα διαρκέσει (άρα χωρίς επιγραφές από χαρτόνι – επικεντρωθείτε σε ξύλο ή ακρυλικό υψηλότερης ποιότητας, ώστε να διαρκέσουν για πάντα!).

Σε ορισμένες περιπτώσεις, η διακόσμηση του γάμου σας μπορεί να είναι διπλή, αφού όλα έχουν ειπωθεί και γίνει.

«Όταν σχεδιάζετε τα στοιχεία της διακόσμησης του γάμου σας, σκεφτείτε τι θέλετε να ενσωματώσετε στη διακόσμηση του σπιτιού σας μετά το γάμο», προτείνει η Estrada. «Για παράδειγμα, εάν χρησιμοποιείτε ειδικά μαξιλάρια ριχτάρι για το καθιστικό του σαλονιού σας, υπάρχει κάποια επιλογή που θα λειτουργούσε και στο σαλόνι σας μετά τον γάμο; Η εύρεση στοιχείων σχετικά με το θέμα του γάμου σας και το στυλ του σπιτιού σας θα σας δώσει περισσότερες ευκαιρίες να τα χρησιμοποιήσετε μετά το γάμο σας.”

Καθώς παρακολουθείτε το Etsy και άλλα καταστήματα, σκεφτείτε τη διάρκεια ζωής των διακοσμητικών σας στοιχείων και πόσο καλά μπορούν να σας εξυπηρετήσουν στον έγγαμο βίο!

Φωτογραφία από Κέλι Χόρνμπεργκερ

Μην αφήνετε τα φλοράλ να πάνε χαμένα

Παρά τη σύντομη διάρκεια ζωής, τα λουλούδια γάμου τείνουν να έχουν υψηλή τιμή – ένα γεγονός που μερικά ζευγάρια δυσκολεύονται να καταπιούν. Ευτυχώς, με λίγο στρατηγικό σχεδιασμό, μπορείτε να μειώσετε σημαντικά τον προϋπολογισμό των λουλουδιών σας, επανατοποθετώντας τα λουλούδια κατά τη διάρκεια της ημέρας του γάμου.

Η επαναχρησιμοποίηση ανθοδέσμων παράνυμφων ως διακόσμηση δεξίωσης είναι μια κοινή λύση, αλλά μην φοβάστε να εφαρμόσετε αυτόν τον κανόνα σε όλα της ημέρας των λουλουδιών σας.

Για παράδειγμα, «αν η καμάρα της τελετής σας είναι πολύ γεμάτη και εντυπωσιακή, ζητήστε να τη μεταφέρετε στη δεξίωση σας για να τη χρησιμοποιήσετε ως φόντο για ένα θάλαμο φωτογραφιών ή να την τοποθετήσετε πίσω από το τραπέζι της αγαπημένης σας», προτείνει η Κίμπερλι Σίστι της STOP & CO.

Ωστόσο, να έχετε υπόψη σας ότι η μετακίνηση λουλουδιών σε έναν χώρο δεν είναι η πιο διακριτική εργασία, επομένως είναι συνετό να σχεδιάσετε το χρονοδιάγραμμα της εκδήλωσης σας γύρω από τη μετάβαση.

«Αν σκοπεύετε να επανατοποθετήσετε λουλούδια από την τελετή σας στη δεξίωση ή από την ώρα του κοκτέιλ μέχρι το μετά το πάρτι, φροντίστε να κάνετε ένα διάλειμμα μεταξύ των εκδηλώσεων όπου οι καλεσμένοι δεν θα είναι εκεί για να παρακολουθήσουν την κίνηση», συνιστά η Nora Sheils της Νυφική ​​Ευδαιμονία και Ροκ χάρτινο νόμισμα. «Το να βλέπεις έναν ανθοπώλη να κινεί μια τεράστια ανθοδέσμη μέσα σε ένα πλήθος είναι αποσπώντας την προσοχή και κολλώδες. Αντ ‘αυτού, φιλοξενήστε την ώρα του κοκτέιλ σας στην τοποθεσία του, ώστε τα λουλούδια της τελετής να μπορούν να μεταφερθούν απρόσκοπτα στη δεξίωση χωρίς να το προσέξει κανείς!».

Και δεν υπάρχει λόγος να σταματήσετε στη γαμήλια δεξίωση. Αν διοργανώνετε εκδηλώσεις μετά το γάμο, ντύστε τις με τα λουλούδια σας για να διατηρήσετε το θέμα ζωντανό όλο το Σαββατοκύριακο! Ως Hellen Oliveira του Hellen Oliveira Photography λέει, «ζητήστε από τον συντονιστή σας να επανατοποθετήσει τα λουλούδια και να τα στήσει στην τοποθεσία του κυριακάτικου brunch και να στολίσει την εκδήλωση με αυτά τα όμορφα λουλούδια από την ημέρα του γάμου».

Η διατήρηση των λουλουδιών σας γεμάτη και ζωντανή όλο το Σαββατοκύριακο μπορεί να απαιτεί προσεκτική αποθήκευση και μεταφορά, επομένως συνεργαστείτε με τον ανθοπώλη σας για να δημιουργήσετε ένα σχέδιο που διασφαλίζει ότι θα τα καταφέρουν σε μεγάλο χρονικό διάστημα.

Φωτογραφία από Pharris Φωτογραφίες + Ταινίες

Κάντε δώρο τη διακόσμησή σας

Μια άλλη υπέροχη ιδέα για να επαναπροσδιορίσετε τη διακόσμηση του γάμου σας είναι απλά να τη χαρίσετε! Είτε μοιράζετε λουλούδια στους καλεσμένους σας είτε στέλνετε μια φωτογραφία με κορνίζα στο σπίτι με τους γονείς σας, το να κάνετε δώρο τη διακόσμηση της ημέρας σας είναι ένας γενναιόδωρος τρόπος να δείξετε εκτίμηση.

Ξεκινήστε με τα κεντρικά σας κομμάτια — ποιος χρειάζεται 15 από τα ίδια κομμάτια μετά τον γάμο; «Τα κεντρικά είναι συχνά μια από τις πιο ακριβές πτυχές της διακόσμησης του γάμου», εξηγεί η Jacqueline Vizcaino. Φιμέ Εκδηλώσεις. «Για να εξοικονομήσετε χρήματα και να μειώσετε τη σπατάλη, λερώστε τα κεντρικά σας κομμάτια. Για παράδειγμα, χρησιμοποιήστε φυτά σε γλάστρες ή παχύφυτα που οι επισκέπτες μπορούν να πάρουν μαζί τους στο σπίτι ή γεμίστε βάζα με πέτρες ή κοχύλια που μπορούν να χρησιμοποιηθούν αργότερα στον κήπο».

Ο Oliveira σημειώνει ότι το ίδιο ισχύει και για τις ανθοδέσμες, προσθέτοντας: «Η νύφη θα μπορούσε να ζητήσει από τους καλεσμένους να πάρουν τις ανθοδέσμες στο σπίτι ή η νύφη θα μπορούσε να επιλέξει συγκεκριμένα άτομα για να δώσει την ανθοδέσμη των παράνυμφων, όπως γιαγιάδες, θείες, MOH, μητέρα , και τα λοιπά.”

Ή, εάν θέλετε να μεταδώσετε την αγάπη σε άλλους, «κανονίστε να ανανεωθούν οι ρυθμίσεις και να παραδοθούν σε οίκους ευγηρίας, νοσοκομεία ή οπουδήποτε αλλού μπορούν να φέρουν κάποια επιπλέον χαρά», προτείνει ο Sheils.

Κανείς δεν μπορεί να πει όχι σε ένα όμορφο σύμβολο από την ημέρα του γάμου σας, επομένως είναι μια ευγενική χειρονομία να μοιραστείτε τη διακόσμηση και να φέρετε ένα χαμόγελο στα πρόσωπα των άλλων!

Η τέλεια ημέρα γάμου εξακολουθεί να είναι μόνο μία ημέρα, επομένως δεν χρειάζεται να κάνετε υπερβολικές αγορές. Η επανατοποθέτηση των αντικειμένων της ημέρας σας βοηθά να περιορίσετε τα έξοδα, να μειώσετε τις σπατάλες και ακόμη και να δημιουργήσετε μόνιμες αναμνήσεις πολύ μετά το γάμο, επομένως δεν υπάρχει λόγος να μην αξιοποιήσετε στο έπακρο τη διακόσμησή σας. Μερικές φορές, λιγότερο πραγματικά είναι περισσότερο!
Η Meghan Ely είναι ιδιοκτήτρια της εταιρείας δημοσίων σχέσεων γάμου και μάρκετινγκ γάμου Συμβουλευτική OFD. Η Ely είναι μια περιζήτητη ομιλήτρια, επίκουρη καθηγήτρια στον τομέα των δημοσίων σχέσεων και αυτοαποκαλούμενος λάτρης των βασιλικών γάμων.

Bir cevap yazın