The Windy Road to a Pharm.D

2
The Windy Road to a Pharm.D
Morgan Anderson's College Story: The Windy Road to a Pharm.D

Μόργκαν Άντερσον

Η Morgan Anderson ακολούθησε τα βήματα του πατέρα της και παρευρέθηκε Κολέγιο St. Olaf, ένα μικρό κολέγιο φιλελεύθερων τεχνών στο Northfield, MN. Δεν έμεινε για τη διάρκεια του προπτυχιακού της πτυχίου, όμως. Όταν οι φιλοδοξίες της καριέρας της έγιναν αντιληπτές, από την κτηνιατρική μέχρι τη φαρμακευτική, μεταπήδησε στο Πανεπιστήμιο του Λούισβιλ για να ολοκληρώσει τα μαθήματα που ήξερε ότι θα απαιτούνταν για να παρακολουθήσει τη σχολή φαρμακείου. Αφού έγινε δεκτός σε Rosalind Franklin University of Medicine and Science Πριν ολοκληρώσει το πτυχίο της, σπούδασε σκληρά και απέκτησε πτυχίο Διδάκτωρ Φαρμακευτικής (ή Pharm.D) το 2015.

Ερ. Ήξερες πάντα ότι θα πήγαινες στο κολέγιο;

Ναί. Μεγάλωσα με την προσδοκία των γονιών μου ότι θα πήγαινα, και ειλικρινά δεν το μάντεψα ποτέ. Όταν ήμουν νεότερος ήθελα να γίνω κτηνίατρος και ήξερα ότι αυτό θα απαιτούσε να πάω τόσο σε προπτυχιακό όσο και σε μεταπτυχιακό σχολείο.

Ερ. Πώς επιλέξατε το κολέγιο σας; Τι σας άρεσε σε αυτό το σχολείο σε σχέση με άλλα;

Επέλεξα το St. Olaf γιατί μου ταίριαζε πολύ όταν επισκέφτηκα ως μαθητής στο γυμνάσιο. Εκεί πήγε και ο μπαμπάς μου, αλλά δεν με πίεσε ποτέ να πάω. Ήταν αρκετά μακριά από την πόλη μου, αλλά μου άρεσε η αίσθηση της πανεπιστημιούπολης και οι ευκαιρίες που θα μπορούσαν να μου προσφέρουν ακαδημαϊκά. Είχαν ένα νέο κτίριο επιστήμης στο οποίο δούλευαν, επίσης, και σκέφτηκα ότι ήταν πραγματικά συναρπαστικό αφού ακολουθούσα μια καριέρα STEM.

Είναι μια πανέμορφη πανεπιστημιούπολη στριμωγμένη σε μια μικρή πόλη στη Μινεσότα, έτσι αισθάνθηκε επίσης σαν ένα ασφαλές μέρος για να αναπτυχθείς και να μάθεις. Ενώ όντως πήρα μια μεγάλη υποτροφία εκεί, ήταν ακόμα πιο ακριβή από τις εναλλακτικές μου σχολικές επιλογές. Ήμουν τυχερός που οι γονείς μου μπόρεσαν να με βοηθήσουν να πληρώσω το σχολείο, έτσι επέλεξα να φοιτήσω παρά το κόστος.

Ε. Ποια είναι μια συμβουλή που θα θέλατε να είχατε πριν κάνετε αίτηση στο κολέγιο;

Νομίζω ότι επισκέφτηκα και έκανα αίτηση μόνο σε τέσσερα μέρη. Αν και δεν μετανιώνω και πιστεύω πραγματικά ότι θα έκανα τις ίδιες επιλογές ξανά, θα ήθελα να είχα επισκεφτεί περισσότερες πανεπιστημιουπόλεις. Πέρασα ώρες διαβάζοντας βιβλία για το κολέγιο στο σχολείο και στο βιβλιοπωλείο, αλλά η επίσκεψη στην πανεπιστημιούπολη είναι ο μόνος τρόπος για να αποκτήσεις πραγματικά μια αίσθηση για το σχολείο. Οπότε δεν θα έβλαπτε να ανοίξω το μυαλό μου σε περισσότερες δυνατότητες και να τσεκάρω μερικές ακόμη επιλογές κατά τη διάρκεια του νεανικού μου έτους [of high school].

Ερ. Καταλήξατε να κάνετε μεταγραφή. Τι συνέβαλε σε αυτή την απόφαση;

Ως δευτεροετής φοιτητής είχα κάποια προβλήματα υγείας, οπότε έπρεπε να επιστρέψω στο Κεντάκι λίγες εβδομάδες πριν τελειώσει το εαρινό εξάμηνο. Κατέληξα να αποφασίσω ότι η καλύτερη απόφαση για μένα όσον αφορά την υγεία και τους μακροπρόθεσμους στόχους σταδιοδρομίας μου ήταν να συνεχίσω την εκπαίδευσή μου πιο κοντά στο σπίτι στο Πανεπιστήμιο του Λούισβιλ. Αυτό μου επέτρεψε να εξοικονομήσω ένα σημαντικό ποσό χρημάτων και επίσης να παρακολουθήσω καλοκαιρινά μαθήματα, ώστε να μπορέσω να ολοκληρώσω τις προϋποθέσεις για το μεταπτυχιακό ένα χρόνο νωρίτερα.

Αν δεν είχα μεταγραφεί, δεν θα μπορούσα να κάνω αίτηση και να ξεκινήσω τη σχολή φαρμακευτικής ένα χρόνο νωρίτερα όπως έκανα. Οι δεσμοί που κάνετε στο προπτυχιακό είναι ισχυροί, οπότε ήταν μια τρομερά δύσκολη απόφαση. Ο συγκάτοικός μου στο St. Olaf παραμένει ένας από τους καλύτερους φίλους μου και πραγματικά γνώρισα τον σύζυγό μου εκεί επίσης, οπότε ήταν πολύ δύσκολο να φύγω… Νομίζω όμως ότι λειτούργησε όπως έπρεπε.

Ερ. Τι θα λέγατε σε άλλους φοιτητές που σκέφτονται να κάνουν μετεγγραφή;

Νομίζω ότι η μεταγραφή ήταν μια από τις πιο δύσκολες αποφάσεις που έπρεπε να πάρω ως νεαρός ενήλικας. Θα ενθαρρύνω άλλους μαθητές να σταθμίσουν τον αντίκτυπο μιας μεταφοράς στην καθημερινή τους ευτυχία έναντι του αντίκτυπου στους μακροπρόθεσμους στόχους τους. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους οι μαθητές σκέφτονται να μεταφέρουν σχολεία, και κάθε κατάσταση είναι μοναδική, αλλά νομίζω ότι αφορά αυτό το κύριο ζήτημα.

Ερ. Ποια θεωρήσατε ότι είναι η μεγαλύτερη πρόκληση κατά τη μετάβαση από το ένα κολέγιο στο άλλο;

Όταν πήγα στο UofL, στην πραγματικότητα ξεκίνησα παρακολουθώντας ένα μάθημα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού εξαμήνου. Αυτό μου έδωσε την ευκαιρία να γνωρίσω την πανεπιστημιούπολη λίγο πριν το φθινόπωρο και νομίζω ότι λειτούργησε υπέρ μου. Είναι δύσκολο να μπεις σε ένα σχολείο ως νεώτερος, επειδή όλοι έχουν ήδη προετοιμάσει τις ομάδες φίλων τους και έχουν ορίσει τις ρουτίνες τους. Ήξερα ότι ο ευκολότερος τρόπος για να κάνω νέους φίλους ήταν να συμμετέχω σε εξωσχολικές δραστηριότητες, αλλά ήμουν τόσο συγκεντρωμένος στους στόχους του μεταπτυχιακού μου σχολείου που δεν μπήκα σε κανέναν σύλλογο ή οργανισμό εκείνη τη χρονιά. Ήμουν τυχερός που το UofL ήταν στη γενέτειρά μου, έτσι ήξερα μερικούς από τους μαθητές από το γυμνάσιο. Ήταν πολύ ωραίο να περνάς χρόνο με παλιούς φίλους εκείνη τη χρονιά!

Ε. Αν μπορούσατε να επιστρέψετε και να κάνετε ένα πράγμα διαφορετικά στη μεταδευτεροβάθμια εκπαίδευσή σας, ποιο θα ήταν αυτό; Γιατί;

Νομίζω ότι δεν θα έπαιρνα τον εαυτό μου τόσο στα σοβαρά. Ναι, οι βαθμοί είναι σημαντικοί και μπορούν να επηρεάσουν άμεσα τις ευκαιρίες σας, αλλά νομίζω ότι θα άφηνα τον εαυτό μου να χαλαρώσει λίγο περισσότερο αν το έκανα ξανά. Θα έμπαινα σε μερικά ακόμα κλαμπ και θα έδινα στον εαυτό μου ένα μεγαλύτερο λουρί. Εάν ξοδεύετε όλο τον χρόνο σας ανησυχώντας για μελλοντικούς στόχους, μερικές φορές μπορεί να χάσετε σπουδαία πράγματα που συμβαίνουν αυτή τη στιγμή!

Ερ. Ποια ήταν η αγαπημένη σας εμπειρία στο κολέγιο;

Νομίζω ότι οι σχέσεις που ανέπτυξα κατά τη διάρκεια του χρόνου μου στο St. Olaf ήταν το αγαπημένο μου μέρος της εμπειρίας στο κολέγιο. Οι φιλίες χτίζονται πολύ γρήγορα και βαθιά όταν ζεις σε μια πανεπιστημιούπολη μακριά από την πόλη σου! Γνώρισα πολλούς πραγματικά υπέροχους ανθρώπους και θα αγαπώ αυτές τις φιλίες για πάντα. Προφανώς, το να γνωρίσω τον σύντροφο της ζωής μου ήταν ένα σημαντικό σημείο και για μένα. Είναι από το Σικάγο, οπότε είναι τρελό να πιστεύεις ότι δεν θα είχαμε συναντηθεί ποτέ αν είχα επιλέξει να φοιτήσω σε διαφορετικό σχολείο.

Ερ. Δουλέψατε κατά τη διάρκεια του κολεγίου; Ποιες θέσεις; Νιώθετε ότι ήσασταν επαρκώς προετοιμασμένοι να μπείτε στον «πραγματικό κόσμο;»

Δεν άρχισα να δουλεύω μέχρι να μεταφερθώ πίσω στο UofL. Κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια του δεύτερου έτους του σχολείου άλλαξα το πλάνο σταδιοδρομίας μου από κτηνιατρική σε φαρμακευτική. Εκείνο το καλοκαίρι άρχισα να δουλεύω part time ως τεχνικός σε φαρμακείο. Η ύπαρξη αυτής της εργασιακής εμπειρίας με βοήθησε πάρα πολύ όταν έκανα αίτηση στη σχολή φαρμακευτικής, οπότε είμαι πολύ χαρούμενος που επέλεξα να το κάνω. Αν και η αμοιβή ήταν επίσης καλή, ήμουν πολύ τυχερός στο ότι δεν χρειαζόταν να εργαστώ για να βοηθήσω να πληρώσω [my] πτυχίο λόγω της βοήθειας που λάμβανα από τους γονείς μου. Δούλευα μόνο τα καλοκαίρια μετά το δεύτερο και το τρίτο έτος. Κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς επικεντρώθηκα στις σπουδές μου.

Ερ. Ποια είναι η τρέχουσα καριέρα σας και πώς σας προετοίμασε η εκπαίδευσή σας για τη θέση σας;

Είμαι λοιμωξιολόγος κλινικού φαρμακείου! Η εστίασή μου είναι στην αντιμικροβιακή διαχείριση, η οποία έχει να κάνει με τη χρήση τεκμηριωμένης ιατρικής για να διασφαλίσω ότι οι ασθενείς λαμβάνουν τα σωστά αντιμικροβιακά τη σωστή στιγμή.

Για να φτάσω σε αυτή τη θέση, ολοκλήρωσα διδακτορικό στη φαρμακευτική το 2015 και στη συνέχεια διετή ειδίκευση στη φαρμακευτική. Το πρώτο έτος επικεντρώνεται συχνότερα στην πρακτική του φαρμακείου στο γενικό νοσοκομείο, ενώ το δεύτερο έτος είναι όταν επιλέγετε την ειδικότητά σας. Δεν απαιτείται άδεια παραμονής για να εξασκηθείτε ως φαρμακοποιός σε νοσοκομείο, αλλά γενικά είναι εάν θέλετε να εργαστείτε σε έναν τομέα ειδικότητας, [like me]. Συνολικά, ήταν πολύ σχολείο και προπόνηση για να φτάσω εδώ που είμαι σήμερα!

Όταν άλλαξα την εστίασή μου στη φαρμακευτική στο προπτυχιακό, ήξερα ότι ήθελα να ασχοληθώ με μολυσματικές ασθένειες και επομένως θα χρειαζόμουν δύο χρόνια διαμονής μετά το μεταπτυχιακό. Αυτό με βοήθησε να ολοκληρώσω τα απαιτούμενα μαθήματα και να υποβάλω αίτηση στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα νωρίς, ώστε να μπορέσω να τελειώσω πιο γρήγορα! Δεν επιτρέπουν όλα τα μεταπτυχιακά προγράμματα υγειονομικής περίθαλψης πρόωρη εισαγωγή και νομίζω ότι μπορεί να είναι ακόμα λιγότερο συχνό τώρα, αλλά ήμουν τυχερός.

Bir cevap yazın